..sretno sutra s betom...![]()
martinstoss i od mene imaš ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za betu
Joj, žene moje, jutros sam napravila kućni test i pozitivan je! Ne znam još da li da se radujem, pa ću pričekat nalaz od bete. Joooooooj!![]()
Draga, čekamo sa tobom... miriše na dobro...
još malo neće naškoditi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Evo, stigao mi je nalaz prije nego sam očekivala i piše na njemu 17.9 H. Zna li tko šta to slovo H znači? Joj, uopće ne znam trebam li se veselit. Evo, mm upravo zove doktora, pa ćemo vidit.
Kaže doktor da je to-to, izgleda da je ovulacija bila puno kasnije nego šta smo mislili i vjerojatno je uspjelo u kućnoj radinosti. Joj, ja ne mogu doć k sebi, a ne mogu se ni opustit dok ne vidim troznamenkastu brojku. Valjda će sve bit ok, trebam opet vadit betu za tjedan dana. Želim vam svima da osjetite ovu nevjericu i ovu vrstu straha. Hvala vam svima na podršci! A sada ~~~~~~~~~~~ za ježić.![]()
![]()
![]()
Martinstoss, beskrajno mi je drago za tebe i tvog dragog! Želim ti dosadnu i bezbrižnu trudnoću i da više nikada ne moraš posjetiti našeg dr.-genijalca. Drago mi je i što si prekinula ovaj predugački niz negativnih beta i isplakanih suza... Nadam se da ćeš povesti trudnički vlakić u koji ćemo ubrzo sve mi trudilice i nadalice uskočiti, da ti pravimo društvo i dijelimo radosti...
Mazi lijepo bušicu i uživaj u blaženom stanju!![]()
martinstoss super, držim fige da beta naraste na troznamenkastu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cure koliko dana nakon zadnjeg utrogestana bi trebala doć M? meni je danas 4. dan i još je nema, a trbuh me bolio jučer i prekjučer kao da će doć ali još nije, danas me puno manje boli, skoro ništa
Ja dobijem 3-ći dan nakon prestanka uzimanja.
Nekima zna i kasniti, ali ne bi li ti ipak ponovila test u jutro ako ipak ne dođe
Hvala vam, cure! Želim vam od srca da jako, jako brzo ugledate svoje bete. artisan, ja sam oba puta dobila vješticu 3. dan nakon prestanka uzimanja Utrogestana.
Martinstoss ...čestitam...da se beta nastavi duplati......
da, ponovit ću test ako ne dođe, ali mislim da će krenut ipak, sad sam primjetila mrvicu na ulošku, kao da je krenula.
tina i kordice, hvala vam na čestitkama i željama! Želim vam od srca da ubrzo ugledate svoje bete! Kordice, jesi li ti dočekala te svoje lijekove, kad krećeš u postupak?
martinstoss, jako mi je drago zbog tebe! Ako je ovulacija bila puno kasnije, onda bi po ovim računicama oko 20.-tog trebala biti troznamenkasta. Mada bi ju ja išla izvaditi još i prije jer bi poludila od neizvjesnosti. Živjela kućna radinost! Želim ti puno sreće!
I hvala tebi na podršci.![]()
Martinstoss, čestitam ti od srca. Zbilja si mi dala nade...
kordica, možda se uspiješ ugurati u ljetni termin. Sretno!
Objavljujem sa velikom tugom da sam sinoć imala opet malo rozog u iscjetku, zatim grčeve cijelu noć i jutros prokrvarila na 30. dc kao i obično. Uopće mi nije jasno šta se dogodilo. Sad sam u paranoji da mi je ß povišena od neke bolesti. Ne znam stvarno šta da mislim...![]()
Posljednje uređivanje od martinstoss : 14.04.2011. at 07:32
Nije povišena od nikakve bolesti. Znači da je bila biokemijska. Žao mi je![]()
martinstoss, jedina "bolest" koja uzrokuje betu se zove trudnoća. Ne znam zašto ti je dr rekao da je to-to, jer je tvoja beta stvarno bila preniska. Imala sam sličnu situaciju iz IVF-a, beta 16 i odmah je bilo jasno da je biokemijska. Obzirom da si sada poršla 3 AIH, svakako prijeđite na IVF da ne gubite vrijeme. Želim vam puno sreće da što prije uspijete.
taca70, hvala ti! Čitala sam da povišene vrijednosti ßHCG možeš imat kod nekih abnormalnih promjena na dojkama, cerviksu, ugl.kod nekih tumora, a možda sam i krivo shvatila. Ma, sad me drma teški pesimizam. A zašto mi je mpo rekao da je to-to, ne znam, vjerojatno zato što se ipak poduplala. E, a on ne želi meni radit IVF, jer smatra da smo mm i ja ok i da ćemo uspjet prirodno ili s AIHom. Međutim, meni se TSH malo povisio u zadnjih 6 mjeseci sa 1,11 na 2,6, pa iako je unutar ref.vrijednosti ne znam je li dobar za začeće, a i testosteron mi je malo preko granice, a dr. uopće nije tražio uvid u moje nalaze, moram mu sve sama gurat pod nos, sama se informirat na netu. Idem za jedno sat vremena na razgovor s njim, pa će mi možda neke stvari bit jasnije. Sad sam priličnoi
![]()
Posljednje uređivanje od martinstoss : 14.04.2011. at 10:12
Martinstoss, ljube, jako mi je žao... ne mogu niti zamisliti kako se osjećaš... Ali ne boj se, mila, nisi bolesna, bila je to ipak biokemijska. Mrvica se nije dovoljno dobro zakačila, vjerojatno zato što nije bila dobar spoj...
Nažalost, takvi pobačaji su dosta česti (navodno svaka žena ima i do 200 biokemijskih trudnoća u životu?), ali većinom prolaze nezapaženo, osim kod nas mpoovka koje radimo rane testove, pa saznamo za trudnoću prije menstruacije, s kojom plod najčešće ode (u 50 % ranih trudnoća!).
Draga, nemoj se previše opterećivati (znam da je to lakše reći...), bebica vam se možda dogodi već sljedeći mjesec, ne mora biti da je neki problem i da će ti se to ikada više dogoditi.
Evo još jedna zanimljiva statistika "S druge strane, rezultati studije provedene u Sjedinjenim Američkim Državama pokazuju da je 54 posto pacijentica koje su prije umjetne oplodnje imale biokemijsku trudnoću, lakše zanijelo prilikom slijedećeg postupka oplodnje, suprotno od 46 posto pacijentica koje nikako nisu uspijele zanijeti."
![]()
![]()
![]()
![]()
Joj, maco, hvala ti! Ma, proći će mene, samo se moram malo isplakati. Problem je šta ja već nekoliko godina želim bebicu, a mm nije htio, govorio mi je da sam ja još mlada, da nije panika, da ima vremena, a ja sam samo patila i onda kad se napokon odlučio dobio je ED, koja je trajala 7-8 mjeseci, dugo nismo znali od čega je, onda se ispostavilo da je nuspojava od nekih tableta za tlak koje je uzimao, pa je promijenio tablete, pa smo čekali da mu to izađe iz tijela, u međuvremenu se javili mpo i tad sam mislila da su time riješeni svi problemi, kad ono..., a frustracije i tuga samo s vremenom rastu...i još okrivljavam za sve mm, jer je prije bio tako neodlučan. Ne znam, sve mi se složilo jedno na drugo. Znam da ima puno težih slučajeva i da se cure bore s tim godinama, pa vjerojatno sad zvučim razmaženo, ali valjda je svakome njegova muka najveća. Idem malo doć k sebi, bit ću valjda ok za koji dan. Hvala svima na podršci i svima želim skorašnji uspjeh!![]()
martinstoss, kad ti se beta poduplala? Malo sam nabrzinu pročitala pa sam možda nešto propustila, al zar ti nije prva beta bila jučer? žao mi je zbog ovog neuspjeha, al kao što je maca napisala-to je dobar znak za slijedeći put. Na ovom našem putu jednostavno nema koristi od traženja ko je kriv, tu smo di smo i borimo se, a neplodnost je i tako bolest para, a ne pojedinca. Drži se!
Posljednje uređivanje od mare41 : 14.04.2011. at 10:26
Doći će beba, brzo... koliko ja vidim zdravstvene probleme ste riješili, do trudnoće je sada došlo, iako se nije zadržala, nema razloga za paniku...
Samo da te pripremim da te neće htjeti sada slati na ivf, nego tek ako ne zatrudniš još par mjeseci... razlika je oko protokola između državnih i privatnih poliklinika - u državima se čeka na ljekove i na red po preko nekoliko mjeseci i u tom razdoblju je taj prozor za prirodne pokušaje (naravno, kod slučajeva gdje je to moguće); kod privatnih toga nema, krećeš u postupak čim imaš sve nalaze, lijekova ima, samo treba platiti, a skupo je i ako nema realne potrebe za tim više štetno nego korisno (za organizam mislim).
![]()
Martinstoss, ne znam što bih ti rekla strašno mi je žao, ali najbolje je da se isplačeš i dalje pozitivno naprijed
i moja M je došla danas, hvala bogu, idemo dalje
Hvala vam svima na utješnim riječima! A sad ću vam pokaušat samo u kratkim crtama predočit doživljaje s mojim mpo (blago onima koji su imali ugodna iskustva s njim). Dakle, najavila sam se jutros sestri da bi voljela dr. pokazat neke nalaze koje mi nije prije pogledao, da vidim jel sve ok i da popričam s njim. Dočekao me sa: "A šta je, bila si trudna cijela 3 dana?" Pokazala sam mu nalaze od TSH, rekao je:"Pa, vidite da je to sve u ref.vrijednostima, šta mi sestra govori da nalazi ništa ne valjaju?" Onda sam mu pokazala povišen testosteron, i to po njemu nema veze. Omah je počeo pisat na comp i predlagat novi pokušaj AIHa. Ja sam ga zamolila da obavimo dodatne testove kako bi znali je li sve ok, pa da bar time ne razbijamo glavu. On je rekao da sam ja mlada i da nemam osnove da me šalje na dodatne preglede, da će me slat tek ako ne zatrudnim do kraja ove godine. Ja sam mu rekla da je to postala stvar psihe i emocija, a on je rekao da je onda to za psihologa. Eto, moje cure! Cijelo vrijeme osjećam tu nešto što mi ne štima, svaki put imam dojam da jedva čeka da nas skine s vrata. Moram napomenuti da mm i ja nismo divljaci, da smo vrlo kulturni i fini u ophođenju, pa ne znam di je problem. maco, ti si mi nekidan rekla da on voli angažirane pacijente, da mu treba postavljat pitanja i bit uvijek ispred svoje situacije. To u mom slučaju očito ne pali. Odlučila sam završit suradnju sa njim. Još jednom vam se svima zahvaljujem na podršci i suosjećanju, sad nastavljam borbu sama sa mm i dragim Bogom. Držimo sad fige ježiću, da sutra bude velika beta!![]()
Posljednje uređivanje od martinstoss : 14.04.2011. at 12:44
Martinstoss, ne zelim biti gruba ali moram ti otvoreno napisati da je to jako slaba beta i da mi je grozno sto doktori ljudima daju laznu nadu. Nisam pratila jesi li uzimala stimulaciju za AIH ali ako nisi svakako pitaj za Klomifene i gonadropine. To bi trebalo povecati sansu za uspjeh. TSH ti je skroz ok a testosteron vjerojatno nije alarmantan.
Nisi uopće gruba, hvala ti na tvom mišljenju. I ja smatram da je dr. bio realniji da ja sad ne bi toliko snažno tresnula. Uzimala sam Klomifen prva 2 AIHa, a 3. nisam. Sva 3 ciklusa sam primijetila vodeni do mliječni iscjedak iz bradavica oko 7 dana prije menstruacije. 1.put kad sam pitala od čega je rekli su mi da je sigurno T, kad se ispostavilo da nije, rekli su mi da je od PRL( najviši mi je bio 930mlU/L), onda smo pitali može li to bit od Klomifena, dr. je rekao da ne. 2. put mi se to opet pojavilo i onda je dr.rekao da je to od Klomifena, da neke žene tako reagiraju na stimulaciju. 3. put me skinuo s Klomifena, meni se to opet pojavilo i onda su mi rekli da je to 100% trudnoća, da nema bit od čega drugog...![]()
Posljednje uređivanje od martinstoss : 14.04.2011. at 15:25
Ja sam imala takav iscjedak zbog povisenog PRL. Jesi dobila Bromergon?. Ako ostajete pri AIH jos jednom preporucujem Gonal/Menopur uz Klomifen ali ozbiljno razmislite o IVF-u.
martinstoss, nije to jedini dr koji postoji, uvijek možete otići po drugo ili treće mišljenje, i negdje drugdje ići u postupak, ali jedino je upitno da li ste u mogućnosti promijeniti grad.
Martinstoss...žao mi je...ja sam biokemijsku imala prirodno prije par mjeseci..prva beta 23,druga 9,75...
Artisan,u nove pobjede...
..meni danas 9dpo...ibetu....
Ma,da, imaš pravo! Eto, hvala Bogu, pa nam financije nisu baš veliki problem. Već smo zvali prošli mjesec u jednu priv.kliniku u ZGu, bili su baš ljubazni i puni razumijevanja, ali smo ipak bili odlučili još jednom probat u Citu. MM je baš jutros otišao poslovno u ZG, pa će usput i do njih. Ja sam im danas poslala mail s našim cjelokupnim stanjem. Nema odmora, radi se, radi...![]()
Posljednje uređivanje od martinstoss : 14.04.2011. at 18:29
Sretno, tina! Želim ti da ti čekanje što brže prođe i da ti uspije ovaj put!
Ako netko ima iskustva s Poliklinikom IVF ili zna koja je najbolja u ZGu neka mi, pliiiiiz, pošalje pp.
Što nam je sa Tikki dugo se ne javlja?
Ma čitam ja vas, samo mi je na poslu takva gužva cijelo vrijeme da uopće se stignem pisati. Inače, nakon 2 neuspjela AIH mislim da je naša priča sa inseminacijama gotova. Prošli tjedan smo podigli lijekove za IVF i sad čekam M pa da budem pikalica
Baš mi je žao što nikako da nekom ovaj AIH uspije... mislim znam da su male šanse, ali baš da nitko nije sretnica ona 1/10...
Joj, tikki, slažem se s tobom, barem jedna da nam malo podigne moral.. Ti bar možeš na IVF, moj dr. bi mene mučio sa AIHom do kraja godine i poslao bi me u ludaru...Zato ću ja zapalit za moj najdraži Zagreb! Jedva čekam!![]()
Posljednje uređivanje od martinstoss : 17.04.2011. at 12:09
..ja nisam mogla izdržat i na 12 dpo napravila test i pojavila se blijeda crtica....na 14 dpo ću vadit betu...