Stranica 9 od 112 PrviPrvi ... 78910111959109 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj fortune prvotno napisa Vidi poruku
    E s ovim bih se složila, ali u odnosu na citirani post. Nejasno je iz koje se pozicije očituješ o cijeloj situaciji oko poskupljenja cijene vrtića, tzv. socijalne pravde ili kapitalističkog načina razmišljanja?!
    Koliko mi je poznato, svi ćemo u istom dućanu jednako platiti za isti proizvod, neovisno o tome kolika su nam primanja. Zašto bi u ovom slučaju pravili razliku oko cijene vrtića, usluge čuvanja djeteta, koja bi za svakog trebala biti jednaka?

Za svaku je pohvalu tvoj trud i zalaganje tebe i tvojih roditelja da u životu na pošten način, radom i osobnim zalaganjem stekneš sredstva za bolji život sebe i obitelji.
    Ima nas još takvih, samo neki od nas su bili manje ili više sretni. Neki od nas su zahvaljujući svojim roditeljima dobili instant rješenje stambenog pitanja. Neki od nas se, otplaćujući skupi stambeni kredit bez pištolja uperenog u glavu, borimo osigurati stambeno pitanje kako bi kasnije nama samima i našoj djeci bilo lakše. Neki od nas nemamo tih mogućnosti, pa plaćamo podstanarstvo. Neki od nas se još uvijek gužvamo u istoj sobi, istom stanu s roditeljima. Zaista, ima nas svakakvih.
    Isto je i s obrazovanjem, mogućnostima za obrazovanje, kasnije i zapošljavanjem i kakvim zapošljavanjem. Nismo svi jednaki i nemamo svi iste mogućnosti, ali ćemo isti proizvod u istom dućanu svi jednako platiti, neovisno o tome kolika su nam primanja.
    Mislila sam se osvrnuti na još neke rečenice iz ovog posta, ali zaista nema svrhe. Ključno je slijedeće gdje kažeš:

Dakle, kapitalizam je ok jer su primanja stečena osobnim radom i zalaganjem obilna i stižu redovito. Ali i socijalizam je ok jer, koliko god novca imala, tvojih petero fiktivne djece može biti u vrtiću za malo novca ili besplatno. Nije li to divno?
    Gdje je granica?
    brkaš kruške i jabuke. podržavam kapitalizam, novac stečen poštenim radom u svakoj mjeri - trebalo bi me možda biti sram što mi ništa nije teško i što podjednako vrijednim smatram to da sam čistila zahode i prala stubišta, peglala, kuhala i konobarila kao i ovo što danas radim (uz gore navedeno kao i svoj intelektualni doprinos firmi za koju radim?
    to što si spomenula socijalizam u vidu besplatnog vrtića za mnogobrojnu obitelj bez obzira na primanja, nema veze sa socijalizmom tj. njegovom ostavštinom soc-komunizma već sa pronatalitetnom politikom i poreznim olakšicama na koje imam pravo po drugoj liniji, neovisno o primanjima.
    socijalizam za koji me osuđuješ podržavam u vidu toga da ako imam više, odvajam više kroz svoja primanja za one nezaposlene i manje sretne.
    stvarno ne znam u čemu to konkretno imam ''čušpajz'' od mišljenja, i prema gornjim komentarima dapače i grebem se za sve za što mogu...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    nečije jedno dijete može zarađivati više nego nečijih 17 i hraniti svih tih 17 i oboje roditelje, to uopće nije vezano jedno s drugim-teoretski jest, al u praksi je upravo ovako..

Pronatalitetna politika nebi trebala forsirati rađanja samo većeg broja djece nego kvalitetan život onoliko djece koliko ih netko želi imati. Tako da se ne odluči na manje djece od svojih želja-a svakako ne zato da se odlučuje na više. Prirodni prirast nema nikakvu (ama baš) svrhu ako za sobom ne povlači mogućnost adekvatnog zbrinjavanja i odškolovavanja rođene djece, tj. mogućnost da se adekvatno brineš o jednome-o šest da ne pričam.
    Tj. rađanje nije u društvu samo sebi svrha, svijet od 12 milijardi ljudi će se ionako raspast na proste faktore -stvaranje adekvatne radne snage jest svrha-a to ne ide bez jednostavnog stvaranja te radne snage-školovanja.
    naravno, ne znam gdje si uopće stekla dojam da ja smatram da je baš super rađat djecu da bi bila kasnije na teret društva, da ni ne spominjem varijantu zarađivanja koju neki prakticiraju u udomljavanju i sl.
    ono što spominjem je upravo to što si napisala - imati upravo onoliko djece koliko želiš i pružiti im ono što smatraš potrebnim - kod nekih je to jedno dijete, zimovanja i ljetovanja, putovanja i markice na odjeći, kod nekih je to kućica u cvijeću sa dovoljno velikim dvorištem da se djeca igraju, da budu jedni uz druge u odrastanju i da s moralno-egzistencijalno-emotivne strane imaju sve što im treba. jednako kao što apsolutno poštujem ljude koji ne žele imati djece već su posvećeni sebi i karijeri. Samo kažem da smatram poštenim da onima koji žele imati više djece treba dati veće olakšice - a ne da oni koji žele manje djece ili nijedno moraju plaćati više.
    eto, klerikalac sam, nacionalist, desničar, volim zemlju u kojoj živim unatoč svemu i nema tu kod mene pomoći. ne poistovjećujem opskurne likove koji nam vode zemlju i grad sa njima samima, i ne bih nizašto na svijetu živjela negdje drugdje - a itekako sam na svojoj grbači osjetila pljačku zadnjih dvadeset godina.
    pogodite šta? demokracija je - sve smo ih mi birali, neki više, neki manje.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Koliko mi je poznato, svi ćemo u istom dućanu jednako platiti za isti proizvod, neovisno o tome kolika su nam primanja. Zašto bi u ovom slučaju pravili razliku oko cijene vrtića, usluge čuvanja djeteta, koja bi za svakog trebala biti jednaka?

e tu je najveća zabuna.
    cijena vrtića je za sve ista - komercijalna, 2000kn. od te cifre ukoliko priložiš papirologiju imaš pravo na niže cjenovne razrede, ovakve i onakve.

recimo da ti i ja uđemo u isti dućan. za obje je kg jabuka 10kn. ja imam 10 kn na svojoj PlusCard kartici jer, eto, vjeran sam kupac pa ne platim te jabuke tj. ne izvadim novce iz novčanika. dakle, za mene su džabe, a ti si ih platila.
    uđemo u xy dućan i vidimo hlače koje imaju svoju cijenu od 300kn. ti imaš svoj kartončić sa skupljenih 10 žigova, ja ga nemam. ti platiš isti proizvod 40% manje od mene.
    jel to pravedno?
    ljudi moji, ne postoji ništa što je besplatno, svi smo sve debelo platili, na ovaj ili onaj način...
    problem nije u cijenu vrtića istoj za sve, nego o nejasnoći pravila i gomili rupa.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivala prvotno napisa Vidi poruku
    imati upravo onoliko djece koliko želiš i pružiti im ono što smatraš potrebnim - kod nekih je to jedno dijete, zimovanja i ljetovanja, putovanja i markice na odjeći, kod nekih je to kućica u cvijeću sa dovoljno velikim dvorištem da se djeca igraju, da budu jedni uz druge u odrastanju i da s moralno-egzistencijalno-emotivne strane imaju sve što im treba.
    nu, patetike!
    dovoljno je slušamo ovih dana.
    neki je nazivaju socijalnom pravednošću.
    a zapravo nema veze s pameću.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zbilja sam svašta naučila na ovih 9 stranica...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ljudi sa petero djece imaju besplatan vrtić, i po novom zakonu. Mogu biti i milijunaši, svejedno im je vrtić besplatan. Inače ja se zalažem za to da se od dohotka odbije stambeni kredit. Smiješno je da vrtić u Zagrebu košta 200-300 kn, a u Splitu 750. Da u Zagrebu svi penzići imaju besplatan prijevoz. To je generacija koje je u Socijalizmu dobila stanove, dok mi, nova generacija, svoje stanove plaćamo i zbog toga smo u "dužničkom ropstvu". Ja se također zalažem i za to da više od pola zaposlenih u raznim upravama i gradskim poglavarstvima dobiju otkaze, tako da ostane više novca za servisirati građane. Onda bi nam režije mogle biti niže, iz tog novca. Kada smo muž i ja uselili u naš na kredit kupljen stan (2001) imali smo jedno dijete, a račun za vodu je iznosio 50ak kuna. Danas imamo troje djece i račun za vodu nam je 400 kn. To je nama ova pretrpana gradska uprava dala, koja hrani previše "rodijačkih" usta.
    Posljednje uređivanje od MihaelaMJ : 14.04.2011. at 18:18

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Sorry, ovaj post je odgovor na post od apricot sa stranice 3. Ja sam zo to da ljudi sa 5 djece imaju besplatan vrtić !

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nu, patetike!
    dovoljno je slušamo ovih dana.
    neki je nazivaju socijalnom pravednošću.
    a zapravo nema veze s pameću.
    da, fakat sam patetična u svom izričaju...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj MihaelaMJ prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam zo to da ljudi sa 5 djece imaju besplatan vrtić !
    Zasto? Po cemu su njihova djeca bolja, vrednija od mojih, da ih grad (tj. drugi građani) subvencioniraju?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

n imati upravo onoliko djece koliko želiš i pružiti im ono što smatraš potrebnim - kod nekih je to jedno dijete, zimovanja i ljetovanja, putovanja i markice na odjeći, kod nekih je to kućica u cvijeću sa dovoljno velikim dvorištem da se djeca igraju, da budu jedni uz druge u odrastanju i da s moralno-egzistencijalno-emotivne strane imaju sve što im treba. jednako kao što apsolutno poštujem ljude koji ne žele imati djece već su posvećeni sebi i karijeri. Samo kažem da smatram poštenim da onima koji žele imati više djece treba dati veće olakšice - a ne da oni koji žele manje djece ili nijedno moraju plaćati više.
    eto, klerikalac sam, nacionalist, desničar, volim zemlju u kojoj živim unatoč svemu i nema tu kod mene pomoći. ne poistovjećujem opskurne likove koji nam vode zemlju i grad sa njima samima, i ne bih nizašto na svijetu živjela negdje drugdje - a itekako sam na svojoj grbači osjetila pljačku zadnjih dvadeset godina.
    pogodite šta? demokracija je - sve smo ih mi birali, neki više, neki manje.
    Joj, da opet ti karijeristi, koji zamisli tebi i tvoj djeci plaćaju vrtić, jer upravo oni plaćaju najveći prirez i plaćati će najvišu cijenu vrtića. I trebaš ih stvarno barem poštovati, ako već smatraš da imaš pravo živjeti na njihovoj grbači.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, da opet ti karijeristi, koji zamisli tebi i tvoj djeci plaćaju vrtić, jer upravo oni plaćaju najveći prirez i plaćati će najvišu cijenu vrtića. I trebaš ih stvarno barem poštovati, ako već smatraš da imaš pravo živjeti na njihovoj grbači.
    X
    a zamisli neki imaju jedno dijete zato što iz zdravstvenih razloga ne mogu imati više...karijeristi jedni sram ih bilo
    Posljednje uređivanje od ivano2 : 14.04.2011. at 20:51

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa jeste vi pročitale post od ivale
    gdje je napisala da radi, dobro zarađuje i poštuje svaki izbor.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

koji to konkretno karijeristi plaćaju meni bilo što i na čijoj ja grbači to živim? ja sam jedna od tih koji plaćaju najveći prirez gradu draga, jer imam visoku plaću. imam tu sreću da sam uspjela spojiti 'karijeru''i obitelj bez stresa i bez da ijedno trpi. ne znam otkud ti to da ja živim na ičijoj grbači i otkud takva sprdnja s tim što sam rekla da jednako poštujem odluke onih koji ne žele djecu i onih koji žele jer to smatram temeljnim ljudskim pravom.
    toliko gorčine i ogorčenja nisam dugo vidjela na jednom mjestu kao na ovim stranicama.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I onda neka mi netko kaže da izvlačim iz konteksta kad kažem da ljudi govore kako će mojoj djeci plaćati vrtić....Joj!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 14.04.2011. at 21:22

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Joj, da opet ti karijeristi, koji zamisli tebi i tvoj djeci plaćaju vrtić, jer upravo oni plaćaju najveći prirez i plaćati će najvišu cijenu vrtića. I .
    proračun se ne puni samo iz prireza i poreza na dohodak, iako najviše od toga. ima tu i npr komunalne naknade. koliko jaki poduzetnici uplate u proračun na ime komunalnih naknada?
    njima onda treba biti sve besplatno -vrtići, kina, kazališta, tramvaji, cvjetni...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

znaš, kada ljudima na nos nabijaju ljetovanja, zimovanja, markice na odjeći (iako, eto, mi idemo i na ljetovanja i na zimovanja, ali nosimo tuđu odjeću), onda doista postanu "gorki".
    i kada ljetovanje, zimovanje i markice staviš na jednu stranu, a kućicu u cvijeću (imam i to) i graju razigrane dječice na drugu (i to još upakiraš u moralno-egzistencijalno-emotivnu potpunost) ... e onda je to predrasuda koja zasmeta.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

toliko gorčine i ogorčenja nisam dugo vidjela na jednom mjestu kao na ovim stranicama.
    pa upravo to je bandić i htio. i to je i dobio
    svađu i prepucavanje tko više gdje plaća i tko je zaslužio više olakšica. a samo zato da ON ostane dalje na vlasti. obični građani, oni s više ili manje djece ili bez. oni s većim ili manjim primanjima ili bez, ovom odlukom i ovakvom diskusijom sebi su presudili. pučki rečeno naj.ebali i popušili

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    proračun se ne puni samo iz prireza i poreza na dohodak, iako najviše od toga. ima tu i npr komunalne naknade. koliko jaki poduzetnici uplate u proračun na ime komunalnih naknada?
    njima onda treba biti sve besplatno -vrtići, kina, kazališta, tramvaji, cvjetni...
    a koliko jaki poduzetnici duguju gradu? pa onda treba preko sirotinje krpati rupe? daj cvijeta molim te

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hm, baš me zanima kome sam ja to plaćala vrtić 8 godina dok sam radila, a nisam imala djece! Idem ga sada naći da mi vrati moje pare!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    I onda neka mi netko kaže da izvlačim iz konteksta kad kažem da ljudi govore kako će mojoj djeci plaćati vrtić....Joj!

pa činjenica jest da mojoj djeci vrtić više plaćaju oni sa visokim plaćama.
    jer je njihov prirez i porez puno desetaka puta veći no što ga ja plaćam.
    to je tako uređeno i ne mogu ja protiv toga.
    ne treba mi za to nikakvo izvlačenje iz konteksta, to doista jest tako.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    a koliko jaki poduzetnici duguju gradu? pa onda treba preko sirotinje krpati rupe? daj cvijeta molim te
    ne magriz. nisam ja to rekla. ja sam rekla da mi je žao ko psu da i mi u rijeci nismo prosvjedovali.
    i podržavam prosvjede protiv ovakve odluke.
    ali ne s argumentima stambenih kredita i prireza.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Hm, baš me zanima kome sam ja to plaćala vrtić 8 godina dok sam radila, a nisam imala djece! Idem ga sada naći da mi vrati moje pare!!
    mislim, riga mi se
    nisi li sinoć napisala da se odjavljuješ ovdje?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    X
    a zamisli neki imaju jedno dijete zato što iz zdravstvenih razloga ne mogu imati više...karijeristi jedni sram ih bilo
    kao što rekoh, toliko gorčine na jednom mjestu da se sve krivo interpretira.
    žalosno, jer zbilja nisam rekla ništa osim da smatram da obitelji s brojnom djecom zaslužuju olakšice. ne zato jer su njihova djeca vrijednija - nego brojnija.
    i zaista, uz toliko ljudi koje znam u svojoj neposrednoj blizini koji prolaze patnje umjetne oplodnje kako bi postali roditelji, komentar kao što je ovakav gore mi je krajnje neukusan.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne magriz. nisam ja to rekla. ja sam rekla da mi je žao ko psu da i mi u rijeci nismo prosvjedovali.
    i podržavam prosvjede protiv ovakve odluke.
    ali ne s argumentima stambenih kredita i prireza.
    s argumentima kredita ne. ali prireza da.
    jer oni koji više uplaćuju prireza (a samo podsjećam da je u rijeci 9% a u zagrebu 18%) više će i plaćati vrtić. znači - oderi ih duplo

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A cuj tema je opaka pa se zahuktalo. Ja nisam da se nekima koji imaju puno djece daju olaksice samo zato sto ih imaju puno. Za sve postoje ekonomske logike sukladne stanju u drzavi - nismo bogati ko Svedi pa ne mozemo dijelit socijalu ko oni. Mene smeta kad mi nezaposlena susjeda kaze da joj ne pada na pamet ici radit npr. u ducan jer ona ima visu skolu pa joj je to ispod casti - njoj besplatan vrtic koji se placa iz mogu prevelikog poreza i prireza, a sad i 4x skupljeg vrtica. Pravedno u 3 coska!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

magriz i meni se riga...eto, predomislila sam se! Smijem? Ili trebam tražiti tvoje dopuštenje...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    znaš, kada ljudima na nos nabijaju ljetovanja, zimovanja, markice na odjeći (iako, eto, mi idemo i na ljetovanja i na zimovanja, ali nosimo tuđu odjeću), onda doista postanu "gorki".
    i kada ljetovanje, zimovanje i markice staviš na jednu stranu, a kućicu u cvijeću (imam i to) i graju razigrane dječice na drugu (i to još upakiraš u moralno-egzistencijalno-emotivnu potpunost) ... e onda je to predrasuda koja zasmeta.
    ne, nego gorčina, jer sam navela dvije krajnosti od kojih nijedna nije ni tvoja ni moja (pretpostavljam)

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kao što rekoh, toliko gorčine na jednom mjestu da se sve krivo interpretira.
    žalosno, jer zbilja nisam rekla ništa osim da smatram da obitelji s brojnom djecom zaslužuju olakšice. ne zato jer su njihova djeca vrijednija - nego brojnija.
    ajmo nastavit s patetikom i vrijeđanjem
    pa reći - ako ne mogu financirati svu djecu i plaćati svima punu cijenu vrtića, nek zakopčaju hlače.
    pa je.emumaterisvepospisku, jel to nivo na kojem se treba buniti, ili je bandić poslao svoje male da mute kašu ovdje?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

magriz i meni se riga...eto, predomislila sam se! Smijem? Ili trebam tražiti tvoje dopuštenje...
    ne draga, tebi se ne riga. ti se naslađuješ i potkuruješ

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

s argumentima kredita ne. ali prireza da.
    jer oni koji više uplaćuju prireza (a samo podsjećam da je u rijeci 9% a u zagrebu 18%) više će i plaćati vrtić. znači - oderi ih duplo
    ali, u normalnoj državi, meni je sasvim u redu da se vrtić plaća po dohodovnoj skali. il svima besplatno, ako se može.
    i zato mi argument prireza ne stoji.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i u rijeci je 12% prirez (bio je 6,25%).

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ali, u normalnoj državi, meni je sasvim u redu da se vrtić plaća po dohodovnoj skali. il svima besplatno, ako se može.
    i zato mi argument prireza ne stoji.
    ključna riječ ovdje je NORMALNA. ova naša država nije normalna, jer dohodak je podložan varanju. po imovinskoj skali da. i onda prirez zaista nek se ne dira. ali nitko neće sebi kopati jamu

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ključna riječ ovdje je NORMALNA. ova naša država nije normalna, jer dohodak je podložan varanju. u
    evo, znala sam da ćemo se složit

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i u rijeci je 12% prirez (bio je 6,25%).
    nije ovo jedini podatak koji je važan.
    važno je i da se proračun Grada Rijeke financira sa manje od 40% iz džepova građana.
    Zagreb oko 80%.

(nemam pojma zašto to pišem, znam da nam cvijeta drži stranu, ali eto... za one koji ovo čitaju i misle si: neka vam, zagrepčani)

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo, znala sam da ćemo se složit

da je vrtić u zg jeftin - je. i da je za očekivati poskupljenje - je. ali na pošteni način koji se ne može izigrati. s jasnim planom i ciljem. a toga nema.
    ne samo kad su vrtići u pitanju, nego sve ostalo. i u gradu zagrebu, i cijeloj nam državi.
    sve se radi ad hoc, bez planova, dogovora...
    i svi igraju na kartu - podijeli pa vladaj i skaču na nož

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A cuj tema je opaka pa se zahuktalo. Ja nisam da se nekima koji imaju puno djece daju olaksice samo zato sto ih imaju puno. Za sve postoje ekonomske logike sukladne stanju u drzavi - nismo bogati ko Svedi pa ne mozemo dijelit socijalu ko oni. Mene smeta kad mi nezaposlena susjeda kaze da joj ne pada na pamet ici radit npr. u ducan jer ona ima visu skolu pa joj je to ispod casti - njoj besplatan vrtic koji se placa iz mogu prevelikog poreza i prireza, a sad i 4x skupljeg vrtica. Pravedno u 3 coska!
    nema to veze s bogatstvom države nego sa insitucijama koje ne rade svoj posao - ako ne radi, mora se prijaviti na burzu da bi imala status nezaposlenog i ostvarila olakšice. ukoliko odbije x puta ponuđeni posao, gubi prava pa nek joj bude ispod časti štogod joj drago.
    problem je dakle u tome što naša burza ne funkcionira kako bi trebala, jer bi se vrlo brzo smanjio broj nezaposlenih kad bi funkcionira princip kao u drugim državama.
    moj brat je arhitekt, 3 mjeseca je bio na burzi bez da je dobio ijedan poziv, nijedna molba mu nije prošla a javljao se na oglase prodavača u dućanu - jednostavno je bio prekvalificiran za sve. uspio je naći posao za 3500kn u arhitektonskom uredu. a kad se samo sjetim 6 godina tijekom kojih je hemeroide ostavljao na stolici, sjajan student...
    sori, off topic totalno.
    u svakom slučaju, da burza radi što bi trebala, ne bi tvoja susjeda džabe slala djecu u vrtić ni na čiji račun.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ne draga, tebi se ne riga. ti se naslađuješ i potkuruješ
    Krivo ti se čini.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ključna riječ ovdje je NORMALNA. ova naša država nije normalna, jer dohodak je podložan varanju. po imovinskoj skali da. i onda prirez zaista nek se ne dira. ali nitko neće sebi kopati jamu
    nisam baš ziher. nije li dohodovna skala više podložna varanju nego imovinska?
    koliko znam, OIB bi trebao objediniti realno imovinsko stanje - ako si vlasnik nečeg, onda to jesi i ne možeš muljati da nisi (ma ok, možeš prebacit na ujnu, tetu, strinu itd ali onda su one vlasnici) a dohotkom se može manipulirati -prijaviti na minimalac i sl.
    zato bi imovinska skala trebala biti vjerodostojnija od dohodovne -ako imaš tri stana i prijavljen si na minimalac, realno si bogat jer ili iznajmljuješ stanove, ili ih prodaješ ili štoveć, pa teško da možeš prodati priču da si socijalni slučaj.
    tek kad oib profunkcionira, vidjet će se pravo stanje stvari.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Točno...da država funkcionira kako treba na našoj razini BDP/pc nitko ne bi dobivao pomoć od države samo zato što ima xy djece nego zato što je ispod socijalnog minumuma....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Točno...da država funkcionira kako treba na našoj razini BDP/pc nitko ne bi dobivao pomoć od države samo zato što ima xy djece nego zato što je ispod socijalnog minumuma....
    eh, da, ovo jako potpisujem.
    napisala bih i zašto, ali bih ispala preogorčenom.
    a i bezobraznom.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ajmo nastavit s patetikom i vrijeđanjem
    pa reći - ako ne mogu financirati svu djecu i plaćati svima punu cijenu vrtića, nek zakopčaju hlače.
    pa je.emumaterisvepospisku, jel to nivo na kojem se treba buniti, ili je bandić poslao svoje male da mute kašu ovdje?
    samo malo da provjerim jesam li na dobrom forumu...
    moram mužu reć da su rode rekle da zakopča hlače. bit će tužan, a taman nas krenulo...:D

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

točno, i tada ne bi bilo pronatalitetne politike, uobičajene u svim razvijenim zemljama s neg pp.
    možda da nam skinu djecu kao poreznu olakšicu svima, jer fakat nije fer da meni priznaju kao olakšicu troje djece, nekima jedno a nekima nijedno. jer, kad već imam super plaću, zašto bi mi država vraćala više nego gore navedenima?
    mislim ljudi, alo? o čem vi to pričate?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nisam baš ziher. nije li dohodovna skala više podložna varanju nego imovinska?
    koliko znam, OIB bi trebao objediniti realno imovinsko stanje - ako si vlasnik nečeg, onda to jesi i ne možeš muljati da nisi (ma ok, možeš prebacit na ujnu, tetu, strinu itd ali onda su one vlasnici) a dohotkom se može manipulirati -prijaviti na minimalac i sl.
    zato bi imovinska skala trebala biti vjerodostojnija od dohodovne -ako imaš tri stana i prijavljen si na minimalac, realno si bogat jer ili iznajmljuješ stanove, ili ih prodaješ ili štoveć, pa teško da možeš prodati priču da si socijalni slučaj.
    tek kad oib profunkcionira, vidjet će se pravo stanje stvari.
    čitanje s razumijevanjem
    i napisala sam da je dohodak podložan manipulaciji, a imovinska skala je poštenija

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

samo malo da provjerim jesam li na dobrom forumu...
    moram mužu reć da su rode rekle da zakopča hlače. bit će tužan, a taman nas krenulo...:D
    koje rode su ti to rekle?
    ja sam to napisala, a nisam član udruge. ali ako možeš za svako dijete plaćati 2000kn vrtića, brate tko ti brani da ih imaš koliko želiš

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i kak to da još nitko nije spomenuo, sto mu gromova, da ću na njegovoj grbači dobivat 9000 kn od grada Zagreba tijekom 6g a imam dobra primanja. naime, i to bi se trebalo isplaćivati prema tome kakva su ti primanja, da svi budemo onda jednaki a ne da se ovak ja bogatim na grbači vas koji plaćate prirez gradu Zagrebu. valjda i djecu imam jer sam skužila kak je to dobar biznis u našoj državi.
    sad mi sinulo da bi mogla na Korčulu odseliti, onda ćemo bez brige moći otkopčavati šliceve

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

koje rode su ti to rekle?
    ja sam to napisala, a nisam član udruge. ali ako možeš za svako dijete plaćati 2000kn vrtića, brate tko ti brani da ih imaš koliko želiš
    ma daj pa sve prozbiljno shvaćaš - tko je spominjao udrugu i išta slično? ja u zafrkanciji sve koji sudjeluju na ovom forumu tako zovem.
    ispričavam se ako se netko našao uvrijeđen.
    ali mislim da nam Apricot malo svrbucka prst...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i kak to da još nitko nije spomenuo, sto mu gromova, da ću na njegovoj grbači dobivat 9000 kn od grada Zagreba tijekom 6g a imam dobra primanja. naime, i to bi se trebalo isplaćivati prema tome kakva su ti primanja, da svi budemo onda jednaki a ne da se ovak ja bogatim na grbači vas koji plaćate prirez gradu Zagrebu. valjda i djecu imam jer sam skužila kak je to dobar biznis u našoj državi.
    sad mi sinulo da bi mogla na Korčulu odseliti, onda ćemo bez brige moći otkopčavati šliceve
    ajde malo ohladi i stani na loptu. ne moraš zakopčavati šlic, ali stavi ruke pod guzicu da ne pišeš više gluposti

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja se nisam zahuktala da bih se trebala hladiti, žao mi je ako vrijeđam svojim glupostima tvoj intelekt - preskači postove jer ću pisati ono što mislim.
    ja sam za pronatalitetnu politiku i olakšice, ovaj bandićev prijedlog je čista debilana i prođe li, plaćat ću 200kn vrtić za djecu i mislim da će velika većina ući u taj prosjek, brojčano ili dohodovno. neću ništa skrivati, mijenjati prebivališta, razvodit se i slično jer mi se do 1000kn plaćati čini pošteno obzirom na to da su mi djeca zbrinuta, nahranjena i u dobrim rukama. da plaćam i 2000kn, ne bih se prebacivala u privatne vrtiće jer imam sjajna iskustva sa dosadašnjim tetama u gradskim vrtićima i iznimno ih poštujem.
    oladi ti brate malo, ko da si u predinfarktnom stanju...

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Odlican 5 sjedni! imas olaksicu, odlicnu placu i cemu onda i besplatni vrtic samo iz razloga broja djece? Ako i po imovinskom padas u kategoriju socijale ili cega vec onda sve 5. Over and out odoh spavat lahka vam noc svima ....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •