Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, da opet ti karijeristi, koji zamisli tebi i tvoj djeci plaćaju vrtić, jer upravo oni plaćaju najveći prirez i plaćati će najvišu cijenu vrtića. I .
    proračun se ne puni samo iz prireza i poreza na dohodak, iako najviše od toga. ima tu i npr komunalne naknade. koliko jaki poduzetnici uplate u proračun na ime komunalnih naknada?
    njima onda treba biti sve besplatno -vrtići, kina, kazališta, tramvaji, cvjetni...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    proračun se ne puni samo iz prireza i poreza na dohodak, iako najviše od toga. ima tu i npr komunalne naknade. koliko jaki poduzetnici uplate u proračun na ime komunalnih naknada?
    njima onda treba biti sve besplatno -vrtići, kina, kazališta, tramvaji, cvjetni...
    a koliko jaki poduzetnici duguju gradu? pa onda treba preko sirotinje krpati rupe? daj cvijeta molim te

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    a koliko jaki poduzetnici duguju gradu? pa onda treba preko sirotinje krpati rupe? daj cvijeta molim te
    ne magriz. nisam ja to rekla. ja sam rekla da mi je žao ko psu da i mi u rijeci nismo prosvjedovali.
    i podržavam prosvjede protiv ovakve odluke.
    ali ne s argumentima stambenih kredita i prireza.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne magriz. nisam ja to rekla. ja sam rekla da mi je žao ko psu da i mi u rijeci nismo prosvjedovali.
    i podržavam prosvjede protiv ovakve odluke.
    ali ne s argumentima stambenih kredita i prireza.
    s argumentima kredita ne. ali prireza da.
    jer oni koji više uplaćuju prireza (a samo podsjećam da je u rijeci 9% a u zagrebu 18%) više će i plaćati vrtić. znači - oderi ih duplo

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

s argumentima kredita ne. ali prireza da.
    jer oni koji više uplaćuju prireza (a samo podsjećam da je u rijeci 9% a u zagrebu 18%) više će i plaćati vrtić. znači - oderi ih duplo
    ali, u normalnoj državi, meni je sasvim u redu da se vrtić plaća po dohodovnoj skali. il svima besplatno, ako se može.
    i zato mi argument prireza ne stoji.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ali, u normalnoj državi, meni je sasvim u redu da se vrtić plaća po dohodovnoj skali. il svima besplatno, ako se može.
    ključna riječ ovdje je NORMALNA. ova naša država nije normalna, jer dohodak je podložan varanju. po imovinskoj skali da. i onda prirez zaista nek se ne dira. ali nitko neće sebi kopati jamu

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ključna riječ ovdje je NORMALNA. ova naša država nije normalna, jer dohodak je podložan varanju. u
    evo, znala sam da ćemo se složit

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ključna riječ ovdje je NORMALNA. ova naša država nije normalna, jer dohodak je podložan varanju. po imovinskoj skali da. i onda prirez zaista nek se ne dira. ali nitko neće sebi kopati jamu
    nisam baš ziher. nije li dohodovna skala više podložna varanju nego imovinska?
    koliko znam, OIB bi trebao objediniti realno imovinsko stanje - ako si vlasnik nečeg, onda to jesi i ne možeš muljati da nisi (ma ok, možeš prebacit na ujnu, tetu, strinu itd ali onda su one vlasnici) a dohotkom se može manipulirati -prijaviti na minimalac i sl.
    zato bi imovinska skala trebala biti vjerodostojnija od dohodovne -ako imaš tri stana i prijavljen si na minimalac, realno si bogat jer ili iznajmljuješ stanove, ili ih prodaješ ili štoveć, pa teško da možeš prodati priču da si socijalni slučaj.
    tek kad oib profunkcionira, vidjet će se pravo stanje stvari.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

naravno-po dohodovnoj skali ne dolazi do toga da doktor u Švedskoj ne može sebi plaćat kredit za osrednji stan. Kod nas da.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •