Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a gle, to ti je slovenski model. nemam ništa protiv toga. al mi je osobno antipatičan
    jer vuče na elitizam.
    pa će mali bogati genijalac imati najbolje profesore iz svih područja. a mali siromašni genijalac neće. kao ni oni prosječni. jer će najbolji profesori homskulirati. kolko para, tolko muzike.
    no dobro, to je tako. ja sam hebi ga, dijete drugog sistema i volim te neke njegove zaostatke, šta ću, ne mogu iz svoje kože.

ja uopće ne gledam tako na obrazovanje i na školovanje.
    čak se pomalo i ježim takvog pristupa.
    kao i primjenjivosti.

ajd petak je.
    Ok, tu se slažemo i ja se ježim Slovenskog modela.

Samo mi nije jasno zašto ti primjena smeta? Što je loše u tome da dijte naući engleski tako da zna komunicirati u društvu ili da se koristi računalom?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    .

Samo mi nije jasno zašto ti primjena smeta? Što je loše u tome da dijte naući engleski tako da zna komunicirati u društvu ili da se koristi računalom?
    pa loše je jer će propustiti učiti predivan francuski jezik. il španjolski. tako, samo radi jezika. iako ga nema gdje primijeniti. ili, neće naučiti engleski do razine da može čitati šekspira u originalu, a da mu to nije struka.

ja (to kad me ulovi napad filozofiranja ) o obrazovanju razmišljam na način da mu nije jedina svrha zapošljavanje. nije mu jedina svrha da bude primjenjivo, bilo kako. nego da nas gradi. da nam otvara nove spoznaje - bez obzira da li će biti primjenjive il ne. da nas čini mudrijima.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa loše je jer će propustiti učiti predivan francuski jezik. il španjolski. tako, samo radi jezika. iako ga nema gdje primijeniti. ili, neće naučiti engleski do razine da može čitati šekspira u originalu, a da mu to nije struka.

ja (to kad me ulovi napad filozofiranja ) o obrazovanju razmišljam na način da mu nije jedina svrha zapošljavanje. nije mu jedina svrha da bude primjenjivo, bilo kako. nego da nas gradi. da nam otvara nove spoznaje - bez obzira da li će biti primjenjive il ne. da nas čini mudrijima.
    I opet se slažem s tvojim razmišljanjima o svrsi obrazovanja, ali zašto misliš da ovo što si navela
    podrazumijeva da HS to ne može pružiti a škola nužno pruža?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

cvijeto, vrlo lijepo pišeš.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •