Pokazuje rezultate 1 do 50 od 767

Tema: izvrstan interview

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kad ste već tu , Dadica i Mujica , a nisam već dugo pisala, dal je ovo vijest (stara) iz Hrvatske:

Ministarstvo zdravstva nije uspjelo na sudu dokazati da je otac koji je lani odbio cijepiti sedmogodišnje dijete protiv MoPaRu-a, DiTe + IPV bolesti (ospice, zaušnjaci, rubeola, difterija, tetanus...) kriv zbog neprovođenja imunizacije po Zakonu o zaštititi pučanstva od zaraznih bolesti, pa neće biti novčano kažnjen. Zagrebački prekršajni sud nepravomoćno ga je oslobodio jer sud nije mogao sa sigurnošću utvrditi je li atopijski neurodermitis od kojeg je dječak obolio s tri mjeseca posljedica cijepljenja. Kako nije isključena mogućnost da je dječaku bilo narušeno zdravstveno stanje zbog cijepljenja sutkinja je oca oslobodila. Inače, po zakonu su kontraindikacije na cjepivo opravdan razlog za odbijanje cijepljenja, a procjena pedijatara je da je u populaciji manje od pet posto djece koja imaju alergijeske reakcije na cjepivo.
    http://www.kreni.com/naslovi/redirect/4389596

Pa me uputite gdje ste na formu pisali o ovom?
    Jer čini mi se da je vijest poprilično nezamjetno prošla, a ja je doživljavam početkom....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj suzaks prvotno napisa Vidi poruku
    Kad ste već tu , Dadica i Mujica , a nisam već dugo pisala, dal je ovo vijest (stara) iz Hrvatske:

http://www.kreni.com/naslovi/redirect/4389596

Pa me uputite gdje ste na formu pisali o ovom?
    Jer čini mi se da je vijest poprilično nezamjetno prošla, a ja je doživljavam početkom....
    Iz Hrvatske je.

Naravno da je kontraindicirano primijeniti cjepivo ako je na prethodnu dozu istoga nastala teška nuspojava.
    A sud ovdje nijemogao utvrditi je li nastala ili nije.
    I OK je da se ne cijepi ponovno tim cjepivom za koje postoji dovoljna vjerojatnost da je uzrokovalo bolest.
    Pa je logično da je sud dosudio da se ne mora cijepiti DTP ili DT cjejpivom.

Ali potpuno je besmisleno da se ne cijepi MPR cjepivom.

Ali što ćemo kad odluku moraju donijeti ljudi o nećemu o ćemu ne znaju......

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •