Evo mojih novih tortica:
srce
za pričest
Evo mojih novih tortica:
srce
za pričest
Suzizana prekrasna ti je vinxica![]()
![]()
hvala curke. kalimero ja za tvoje nemam više riječi hvale.
recite mi neke trikove koje bi morala znati za pisanje royal icingom po ticinu. to bi mi bio prvi pokušaj pa trebam što više savjeta.
E draga moja nema tu trikova, samo smirena ruka. Ja baš puno ne pišem sa royal icingom, ali znam kad sam na prvoj pisala svojim rukopisom i da sam pisala kao velika smireno bez brige i pameti, a kad sam trebala na zadnjoj napisati -Biblija -ruke mi se tresle kao pijancu), a pisala flomasterom po unaprijed utisnutim slovima.
Dakle možeš utisnuti slova sa određenim kalupima ili pisati svojim rukopisom kako ti dođe.
Evo jene rođendanske. Torta crveno krem kombinacija
Curke,ja imam oooogggromnu molbu.Trebala bih dobru dušu koja bi mi napravila figuricu Bumbe klauna za sinekov rođendan.Ja bih naravno to platila.Problem je što nema nigdje,bar plastične figurice za kupiti,a on hoće Bumbu.Molim vas,pomoziteeeeeeeeeeeee!!!!!!!!P.S. Rođendan je za 2 tj.tako da nemam puno vremena
Ja bi ti napravila ali si daleko, nemoguće je to dostaviti![]()
curke mene zanima kakve torte uopće to smiju bit, imam klinku koja je dost veliki alergičar, pa me zanima bi tu išla torta kao biskvit+ krema od pudinga?
jelena može. ja sam sad radila frendičinoj kćeri jednu takvu
kalimero kad radiš tortu na kat, koja bi bila najbolja za doljnji kat, a koja za gornji? ja sam dole mislila, bijeli biskvit i krema od čokolade kuhana na pari, a gore nešto tipa švarcvaldice. jel to moguće izvesti? i još nešto, da li stvaljaš štapiće u tortu kad radiš na kat?
a jel se može bojati i prirodnim bojama, napr s ciklom, sokom, ili mora baš bit to kupovno?
kak ne idu jedna na drugu direkt? ja sam mislila staviti direkt. a uuuuu! sad me strah! još pogotovo kad je ovak toplo!
Posljednje uređivanje od Suzizana : 20.05.2011. at 22:56
Ja sam pravila jednu,bez ikakvih stapica.
Stajalo je sve bez problema.
Dole je bila Moskvasnit,a gore Plazma.
Logicno mi je da bi donja torta trebala biti cvrsca,ali nemam puno iskustva.
joj htjela bi tako nesto napraviti sinu za prvi rodjendan ali ne stignem sad tu trazit odgovor
pitanje:
dal se moze ticino masa staviti na tortu od hola slaga? torta je od tri vrste cokolade i svaka je umjesana u hola slag... biskvit na dnu...
ima li to sanse?
hvala!
Ako ćeš bez štapića, donja mora biti čvrsta, biskviti su teži au kremu se doda još mljevenog keksa ili ona krema od popurenih oraha i manji udio putra, gore neka laganija. Obje se moraju dobrano ohladiti i prije nego što ti ju nose staviš jednu na drugu.
Ja trebam raditi tri torte jedna na drugoj a to ne ide bez štapića.
lukab- to je nešto kao ganache krema, samo zavisi koji omjer čokolade i šlaga. Nisam probala ali pisalo je da ticino ide na ganache kremu
Opet jedno laičko pitanje. Ovo kad stavljate tortu na tortu bez štapića, jel najprije obučete svaki kat u ticino, pa onda lijepite, ili?
A ni ovo s štapićima baš ne kužim. Kakvi su to štapići uopće, kao se stavljaju? Jel ima gdje kakva slika takve torte?
ajme kalimero, nemam više riječi hvale za tvoje torte! super!
Hvala Suzizana, i ja se divim tvojima, neke sam čak i kopirala, možda zatreba
![]()
kalimero, ove s cipelicama su mi super! Ja ovo ljeto idem na krštenje i htjela bi napraviti nešto slično, ali mi se čini jako komplicirano.
Inače, našla sam i jednu super tortu na coolinarki, isto jako zgodna za krštenje. Ženska je baš detaljno objasnila kako je napravila ukras.
http://www.coolinarika.com/recept/beba-od-fondana
kalimero kolko vremen treba za napr. pričesnu tortu ili jednu cipelu?
To je Minja.
Na njenom sajtu ima svasta nesto zanimljivo,kao i jos recepata za torte,video klip kako pravi ticino/fondan,i jos tutorijala
http://www.minjina-kuhinjica.com/
Nisam za tim tragala.
Ja imam neke flomastere s jestivim bojama,za crtanje po jajima.
Ne znam bi li se to moglo iskoristiti...
Taj link često gledam
Flomastere sam nabavila na ebay a ima ih i dora usluge. Ja sam nabavila samo crnu jer su dosta skupi.
Joj, kalimero, ova dora usluge mi je potpuno novo otkriće! Hvala na informaciji, idem proučavat što sve imaju.
Curke pliz-dajte mi neke jednostavne (i ne preskupe-nisam bas pri puno novaca) recepte ta torte na koje ide tiicino?
Kumi bi napravila za rođendan a nemogu ponovno ferericu raditi.
Hitno mi je.......
![]()
Evo fine lagane torte, nije skupa ali treba za kalup 26 cm.raditi duplu masu biskvita. Sve drugo štima , probala sam.
http://www.coolinarika.com/recept/an...remom-od-jaja/
kalimero-hvala na prijedlogu!
mislila sam pokusati ovu:
http://www.coolinarika.com/recept/cokolina/
mislis da je ok za ticino?
evo moje prve vjenčane
evo moje dvije za krštenje i gitara za rođendan
torta za dečka
torta za curicu
torta gitara
Suzizana, kalimero, prekrasne torte!
Kalimero, kako napraviš ove cipelice?
kalimero nisam stavljala štapiće, nego sam gornji kat stavila na oblatnu i dopremila do odredišta odvojeno. tamo sam ga stavila na donji i stavila zmijicu da s ne vidi spoj.
torte su ti kao i uvijek mrak!
Nakon otprilike 6 mjeseci napokon da sam uspjela raditi nešto za svoju dušu....http://public.fotki.com/migulica/fig.../p1012739.html
Bliži se rođendan, pripremila sam sastojke i danas planiram zamijesiti ticino.
Postoji jedan ali, naime, u mojoj apoteci nije bilo glicerina (neka specijalizirana) pa sam
mami rekla da mi kupi. Uglavnom mama me napaala kaj je to, da je to zapaljive prirode itd...
Znam da to nije oličenje zdravlja i da je količina zanemariva, ali treba mi još od nekoga riječ ohrabrenja![]()
odvalila sam neki dan od smjeha...uglavnom, radila se je ta torta prije nekih tjedan dana i kada se kupovao glicerin u apoteci počelo je "ispitivanje"; da kaj će to ženskici, da, kakva torta.. i na kraju zapisani svi osobni podaci jer se glicerin koristi kod eksplozivnih naprava a Papa stiže....
eto, kuharica postala i terorist...![]()
Ibili pa daa, tako i kod nas, da je još morala i podatke davati, sumnjam da bi ga kupila
Koju količinu glicerina vi kupujete? Imam bočicu od 40g piše 30ml, a to mi je za samo dva puta.
Moja prvo ticino masa je gotova i stvano nije problem, sutra ću neke figurice, ali imam još jedno pitanje. Ta masa meni nema lijepi miris, čak ono suprotno, mislim da je to fruktoza, jooj.
![]()
Evo i mog prvog pokušaja...napokon sam našla slike! Nađem li još koju, stavit ću. http://public.fotki.com/Smajlich/torte--kolaci/![]()
Posljednje uređivanje od Smajlich : 05.06.2011. at 10:01