Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
a imaš na onim blogovima od sramežljive, tamo je svaka minuta u danu opisana.
i ne bih ja rekla da su zagovaratelji hs-a na ovom topiku zamislili da dijete ide u školu stranih jezika il da ih uče privatni učitelji. ok, osim mikke, koja želi malog rokfelera odgojiti
ostali imaju teoriju da je škola pogrešna. ne samo radi nemogućnosti individualnog rada s djecom, nego radi cijelog niza negativnosti. nekako mi se čini da, barem ovo malo što sam pročitala na netu, slobodno me ispravite, većina se odlučuje na hs ne iz razloga da djeca dobiju bolje znanje nego u školi. nego većinom iz nekih ideoloških razloga. nezadovoljstva školom kao produktom današnjeg društva.
a čokolina je super napisala upravo je hs produkt današnjeg društva.
a javne škole, besplatne, kvalitetne, zadnja linije obrane.
barem se meni tako u globalu čini.
Ima jako puno faktora zašto bi se netko odlučio na HS, nekome je to samo nivo znanja, nekome metode rada, a nekome masu drugih čimbenika. Meni osobno ima više čimbenika naravno.

Ali nikako mi nije jasno, kako nešto što postoji od uvijek, dakle HS, može bit produktom današnjeg društva? To je kao da rečeš da je organski uzgoj nastao zadnjih 30 godina od kad su ljudi nezadovoljni kvalitetom industrijskog uzgoja. Čista neistina. HS je tu od uvijek kao i organski ili ti ga eco uzgoj, samo što smo od toga otišli, a sad se neki žele tome vratiti jer ne smatraju da je ovo novo što je došlo donjelo neke pozitivne promjene, naprotiv.

I na kraju krajeva, netko je napisao "Što tebe briga kako ja obrazujem svoje dijete" - možda sam to bila i ja ne sječam se - koji je faktor društvu način obrazovanja mog djeteta? I ovako i onako će dosta onih koji izađu iz škole bit tudumi, to dal će moje bit jedno od njih il će možda bit bolji od večine školovanih nije nikakav faktor za život i društvo za Todorića...samo za sistem...sistemu se to baš i ne sviđa. Sloboda individualca je sistemu najgora nočna mora. Zato se zakoni i donose puževim korakom, pogotovo u banana državama poput naše gdje su ljudska prava neki ukras na papiru kojih se zapravo i ne treba pridržavati.