Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2230

Tema: Prenatalna dijagnostika (double, triple, AC, PAPP...)-da/ne

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ja to nisam radila
    nitko mi nije ni spominjao
    kao niti jednu od ovih pretraga koje ovdje spominjete :/

valjda ovisi o doktoru ili...?
    Valjda.

Ovo gore bi tako ono školski trebalo biti - osim ako žena/par u startu ne kažu da su protiv bilo kakve prenatalne dijagnostike.

Pretpostavljam da su ti ipak radili anomaly scan, osim ako nisi bila u režimu "3 UZV-a", koji kod nas nije ipak defaultni, tj. treba ga trudnica izganjati - samo što ti nisu rekli da je to nekakav poseban scan, jer nije, to je redovan UZV, ali ga rade malo pažljivije.

Za komb. probir i nuhalni - to si morala skužit, to bi te bili slali vadit krv u Vinogradsku (doduše, samo ako si u ZG-u, mislim da to ne rade izvan ZG-a, ali rade svima u Sloveniji, mislim). Doduše, taj kombinirani otprilike i postoji relativno nedavno kod nas - ali 2008.-me je bio, ja sam rodila 7.3.2008, pa su mi to radili, a izvan ZG-a se moglo ponegdje organizirati da se krv šalje u Vinogradsku - primjerice, privatna klinika iz Splita je to imala organizirano.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.06.2011. at 21:37

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Valjda.

Ovo gore bi tako ono školski trebalo biti - osim ako žena/par u startu ne kažu da su protiv bilo kakve prenatalne dijagnostike.

Pretpostavljam da su ti ipak radili anomaly scan, osim ako nisi bila u režimu "3 UZV-a", koji kod nas nije ipak defaultni, tj. treba ga trudnica izganjati - samo što ti nisu rekli da je to nekakav poseban scan, jer nije, to je redovan UZV, ali ga rade malo pažljivije.

Za komb. probir i nuhalni - to si morala skužit, to bi te bili slali vadit krv u Vinogradsku (doduše, samo ako si u ZG-u, mislim da to ne rade izvan ZG-a, ali rade svima u Sloveniji, mislim). Doduše, taj kombinirani otprilike i postoji relativno nedavno kod nas - ali 2008.-me je bio, ja sam rodila 7.3.2008, pa su mi to radili, a izvan ZG-a se moglo ponegdje organizirati da se krv šalje u Vinogradsku - primjerice, privatna klinika iz Splita je to imala organizirano.
    ovaj anomaly scan se isto radi u bolnici, tj. tamo ti naprave uzv. ja sam uzv u bolnici radila u terminu, da vide položaj bebe
    ostale sam odrađivala kod svoje ginekologice koja je imala uzv na kojemu se nije apsolutno ništa vidjelo. kad se toga sjetim
    svaki uzv je trajao jednako dugo, tj. max 5minuta (4 dok namjesti uzv da se nešto ipak vidi, a 1 minuta dok nabrzinu odokativno izmjeri dužinu ploda )

a nisam bila na režimu 3 uzv-a

edit: iako sam u zg, nitko me nije slao radit ikakve pretrage u vinogradsku. :uvijek posebna: LOL
    Posljednje uređivanje od puntica : 21.06.2011. at 23:07

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •