Ja sam ni vrit ni mimo, zar to nisi skužila
Svi smo mi djeca Božja, Isus kaže da smo njegova braća i sestre, a Bog koji nam je otac je čista ljubav. Da mi je vidjeti tog oca (a koji nije takvo svjetlo, takva ljubav) koji bi tako strašno kaznio svoju djecu. Vjerujem u bezgraničnu ljubav, a ne vječnu kaznu. Dao nam je izbor da sami biramo put k njemu. Ali nemoguće je ne doći.
Ma ajde nisam ni ja "časna" ali sam u življenju po Bibliji zaista našla mir - iako ono s kajanjem svako sat vremena je stvarno istina, toliko sam dobra Kršćanka da svako malo kiksam. Mislim da je skroz prirodno i OK da imamo svi različita vjerovanja, i to u praksi može funkcionirati bez problema jer RL je jedno a forum je drugo. Ipak tu kad krenemo raspravljati, pogotovo na kutku, jedino zapravo što možemo radit jest iznosit svoja mišljenja i uviđat razlike među nama; da smo neđe na nekakvom dobrom roštilju sa pivom u ruci, mnoge se razlike ni ne primječuju.
MM i ja slavimo zajedno imendan jer imao isto ime, (s. Ivan) a pošto je to oko Božića, onda se to napravi tako za naš imendan k nama, nekad roditelji kod jednog strica, na Stipandan kod strica i rođaka...blizu je i Lucija i Nikola, pa par rođendana tako da je od 11-1mj ludnica..ode se na misu, malo druži, zapjeva, pomoli, zamezi!!!
Imače kćer mi se zove Emanuela (Emanuel-s nama Bog) pa neznam jel slavi na Božić imendan ili Uskrs ili...? Znali tko?
Nitko ko voli stari zavjet ne odgovori o obolježavanjem znaka Tau kao znakom spasenja i odabranika Božijih-ako danas nosim Tau ili po današbjem križ-kao znak krštenja, jesam li idolopoklonik.
(inače prvi put u 35g života stavila sam mali križić oko vrata- kao mlada znala sam samo nositi drveni Tau...eto nisam na taj način htjela pokazivati da sam kršćanin ili vjernik jer sam mislila da se to životo i vjerom u srcu pokazuje- no osjetih neki dan potrebu)