Stranica 46 od 112 PrviPrvi ... 3644454647485696 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,251 do 2,300 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

U ovom primjeru Anavi je sama navela da je na to dijete išao popust. Znam da je do sada popust išao na starije dijete, da se cijena umanjivala za 100 kn.
    Dodatni programi se ne izvode kroz 7 i 8 mj pa se niti ne naplaćuju.

Meni nisu jasni popusti po novome jer niti u Bandićevom modelu niti odluci skupštine se ne spominje koje dijete ostvaruje popust, mada meni je logično da to bude mlađe dijete. Piše drugo dijete u programu ostvaruje popust 50%. Ako su cijene vrtića i jaslica iste onda je potpuno svejedno, ali ako nisu onda nije.

Po odluci skupštine vrtić je 400 kn, a jaslice 200kn. Ako drugo dijete ostvaruje popust 50% onda je to 100 kn za jaslice tj ako mlađi ostvaruje popust, a ako stariji ostvaruje popust (kao do sad) onda bi to bilo 200 kn za vrtić.

anavi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

zbilja ne znam detalje, i meni je to bilo čudno i nije mi se uklapalo, ali frendica kaže da je platila 500 kuna, a ona se nije udubljivala u izračun.
    da su meni to naplatili, tražila bi objašnjenje za svaku kunu, ali ona nije takva.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj gita-xy prvotno napisa Vidi poruku
    U ovom primjeru Anavi je sama navela da je na to dijete išao popust. Znam da je do sada popust išao na starije dijete, da se cijena umanjivala za 100 kn.
    za 100kn?
    koliko je onda bio popust do sad 25% za starije dijete?

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

mlađe dijete je plaćalo 200 ili 400kn, ovisno o starosti, a stariji bi ostvario popust od 100 kn. Nije bilo postotno nego baš 100 kn. Znam za primjer blizanaca, oboje u jaslicama jedan plaća 200, drugi 100 kn.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mlađe dijete je plaćalo 200 ili 400kn, ovisno o starosti, a stariji bi ostvario popust od 100 kn. Nije bilo postotno nego baš 100 kn. Znam za primjer blizanaca, oboje u jaslicama jedan plaća 200, drugi 100 kn.
    sad sam našla program javnih potreba u predškolskom obrazovanju za 2010. i piše točno ovako:
    - drugo dijete iste obitelji u redovitom programu - plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa;
    i sad mi više ništa nije jasno
    jer ok u slučaju anavi, 300kn je 75% od 400kn
    ali u slučaju blizanaca to nema veze s vezom?!

i, primijetite, isto piše: drugo dijete iste obitelji. a popust se obračunavao prvom, tj. starijem djetetu.
    dakle, kao i inače: kaos

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sinoć, u emisiji uživo, Igor Rađenović je građane pozvao na neposluh; ako dobijemo uplatnice po modelu Gradskog ureda - zanemarimo ih!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nisam bila u prilici gledati, ali fascinantno mi je da jedno upravljačko tijelo jednog grada u jednoj pravnoj državi ima jedini model akcije građanski neposluh. Fascinantno.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Sinoć, u emisiji uživo, Igor Rađenović je građane pozvao na neposluh; ako dobijemo uplatnice po modelu Gradskog ureda - zanemarimo ih!
    sinoć je rađenović također rekao da je uobičajeno da uplatnice ljeti kasne (ok, istina) jer moraju obračunavat 40% cijene za onu djecu koja su bila u vrtiću manje od 5 dana (?). prema starom programu potreba tj. do 1.7. o.g. 40% cijene su plaćali roditelji čije dijete nije bilo u vrtiću NITI JEDAN DAN. i za 1 dan odlaska u vrtić cijena je bila 100%.
    iz programa za 2010.
    Za mjesec u kojem dijete nije boravilo niti jedan dan u predškolskoj ustanovi, a izostanak je unaprijed najavljen ili kasnije opravdan, roditelj plaća 40% iznosa sudjelovanja u cijeni programa.
    baš me začudilo tih njegovih 5 dana?!

emisiju sam gledala samo kratko i na preskokce, nažalost :/
    ali čula sam da se non stop ponavlja da je jedina valjana odluka ona skupštinska, i da ako uplatnice budu po novom oni će tužit gradski ured. pa je onda bilo pitanje a što da roditelji rade u međuvremenu? da ne plate ili? i ko garantira da neće na kraju platiti hrpu zaostataka?

i tako, sve u svemu ništa nova

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

A kaj da naprave oni kojima je vrtic "po novom" jeftiniji? Da neposlusno platim 400 kuna kao i prije?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Teta Eta prvotno napisa Vidi poruku
    A kaj da naprave oni kojima je vrtic "po novom" jeftiniji? Da neposlusno platim 400 kuna kao i prije?
    Ja neću.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ja sam gledala odnosno slušala. Apri je bila odlična.

Puntice, i po odluci skupštine isto ide do 5 dana 40% cijene, tako da će se za srpanj svakako računati tih 40% za 5dnevni boravak. Ništa novo i nije moglo biti rečeno jer se ništa ne može niti poduzimati dok uplatnice ne dođu pa se vidi na koje su iznose. Treba ponavljati sve već rečeno jer koliko vidim još većina ljudi nije shvatila da po odluci skupštine imaju besplatno i za DD i za 3.dijete i još masu povlastica.

Sinoć sam našla podatak i to na stranicama grada Zagreba da je BDP po stanovniku 18.500 Eur što je 80% više od prosječnog BDP/stanovniku za RH. Nije li uz taj podatak čudno da Bi po Bandiću 40% imalo besplatni i jeftiniji vrtić. I to ljudi koji rade, što bi bilo da obuhvatimo penzionere. Meni to samo pokazuje da koliko je ta potvrda PU manjkava i što sve ona ne obuhvaća. Grupa u koju ide moje dijete je poprilično dobrostojeća, a većina će vrtić plaćati manje- imaju ljudi firme.

Ja osobno poznajem nekoliko uistinu, neću reći bogatih, ali svakako dobrostojećih ljudi kojima bi po Bandiću vrtići bili besplatni ili jeftiniji nego do sad. Ljudi moraju shvatiti da olako potrošena transferna davanja smanjuju raspoloživi iznos za one kojima je pomoć uistinu potrebna. Bandićev model dere po jednom uskom krugu ljudi, obrazovanima s nešto većim plaćama od prosječnih.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam gledala odnosno slušala. Apri je bila odlična.

Puntice, i po odluci skupštine isto ide do 5 dana 40% cijene, tako da će se za srpanj svakako računati tih 40% za 5dnevni boravak.
    ma jasno mi je to, i super da je tako (kad već ne može bolje)
    ali rađenović je rekao da je tako bilo i do sad, tj. da su svakog ljeta kasnili s obračunom jer su morali tiskati te uplatnice na 40% za one koji su u vrtiću bili manje od 5 dana. to mu stvarno nije trebalo.
    zvala me nakon emisije frendica koja je poludila jer joj je dijete prije par mjeseci bilo samo 2 dana u vrtiću i platila punu cijenu (kako je i trebalo). ali sad je ona sigurna da nije morala platiti punu cijenu jer je rađenović tako rekao
    ja sam joj pokušala objasniti da je on krivo rekao, ali nema šanse.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I onda on poziva na građanski neposluh, a pritom očito ne kaže kako će te neposlušne građane zaštiti. Nego ono što oni nisu htjeli odraditi sada prebacuje na naša leđa.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno vrtic po koj cijeni......

dobar dan mame.imam sina 5 god papiri svi predani za vrtic.i molila bi ljepo ak netko zna dali su uplatnice za vrtic jos uvijek iste ili ide kako je bandic rekao.krecemo na jesen pa da znam sta me ceka.hvala puno.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ne zna se još
    imaš cijelu temu od 46 stranice o tome http://forum.roda.hr/threads/62517-Nove-cijene-vrtića/page46

važeća odluka je ona skupštinska, tj. cijene ostaju po starom, s tim da su neke stvari malo drugačije nego do sad (dodatni popusti itd)
    ali nitko ne zna hoće li gradski ured poštovati tu odluku ili će postupiti po bandićevoj (koja nije na snazi ali bandić se pravi da je)

eto, naša djeca već više od mjesec dana idu u vrtić a ne znamo po kojoj cijeni

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

imas stare uplatnice.400 kn.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mary prvotno napisa Vidi poruku
    imas stare uplatnice.400 kn.
    gdje?

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

ne ne.pitam jer u vrtic dolaze stare uplatnice po 400 kn..

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mary prvotno napisa Vidi poruku
    ne ne.pitam jer u vrtic dolaze stare uplatnice po 400 kn..
    pa ne mogu biti stare, mogu biti jedino nove
    jer po novoj odluci su isto cijene 200 i 400kn

razlika je u nekim drugim kriterijima (popustima itd.)

jesi sigurna da su u vrtiće stigle uplatnice po 200 i 400kn? u kojem vrtiću? kada? u gradu tvrde da će uplatnice poslati nakon 15.8. pa se sad čudim li ga čudim da su već negdje stigle?!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad je bila ta emisija i gdje?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

e cek sad...ok..gradjanski neposluh...ja trenutno ne mogu naci tu novu skupstinsku odluku da vidim kategorije popusta - po banditicevoj ne bi placala nista jer sam u tom dohodovnom razredu (nazalost zbilja ne samo fiktivno) dobivam dd i pri tome samohrana majka, a ne znam da li skupstinska odluka ima to uzeto u obzir...bilo bi ok da uzmu

dakle, ima li netko link sa novom SKUPSITNSKOM odlukom?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa Vidi poruku
    e cek sad...ok..gradjanski neposluh...ja trenutno ne mogu naci tu novu skupstinsku odluku da vidim kategorije popusta - po banditicevoj ne bi placala nista jer sam u tom dohodovnom razredu (nazalost zbilja ne samo fiktivno) dobivam dd i pri tome samohrana majka, a ne znam da li skupstinska odluka ima to uzeto u obzir...bilo bi ok da uzmu

dakle, ima li netko link sa novom SKUPSITNSKOM odlukom?
    evo iz službenog glasnika grada zagreba, broj 6 od 21 travnja 2011. - tj. tenutno važeća odluka
    Olakšice u plaćanju redovitog programa imaju roditelji djece s prebivalištem na području Grada Zagreba za:
    - dijete invalida Domovinskog rata i dijete osobe s invaliditetom (100% i 90%) - oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa;
    - dijete invalida Domovinskog rata i dijete osobe s invaliditetom (80% do 60%) - plaća 50% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa;
    - dijete invalida Domovinskog rata i dijete osobe s invaliditetom (50% i manje) - plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa;
    - drugo dijete iste obitelji u redovitom programu - plaća 50% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa;
    - drugo dijete u redovitom programu iz obitelji s troje i više malodobne djece - oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa;
    - treće i svako daljnje dijete iste obitelji u redovitom programu - oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa;
    - dijete iz obitelji s troje i više malodobne djece - plaća 50% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa;
    - dijete samohranog roditelja - plaća 50% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa;
    - dijete za koje se koristi doplatak za djecu - oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa;
    - dijete čija se obitelj koristi pravom na stalnu novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi - oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa.
    Mjesečni iznos uplate roditelja za ostvarivanje redovitoga petodnevnog programa je fiksan i ne ovisi o broju dana boravka djeteta u predškolskoj ustanovi.
    Iznimno, za mjesec u kojem je dijete boravilo u predškolskoj ustanovi do najviše 5 dana, a izostanak je unaprijed najavljen ili kasnije opravdan, roditelj plaća 40% iznosa sudjelovanja u cijeni programa.
    http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A sad zamislite da ste u Karlovcu i da svaki mjesec već godinama plaćate 680 kn za jedno dijete...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a ti zamisli da godinama plaćaš Arene, Dinama, javne wc-e i nadstrešnice koje... em nikada ne koristiš, a ako i koristiš ne očekuješ da toliko koštaju.

nemojte biti tako jalni na nas koji ovdje živimo, proračun Zagreba se oko 70% puni iz džepova građana; karlovački možda tridesetak.
    razlika je velika i to se negdje mora visjeti.
    da su vam vrtići 400 kuna kao nama, imali biste veći porez; blagajna se odnekuda napuniti mora...

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma nisam ja ljuta zbog vas, nego sam jadna zbog nas...Kod nas u vrtićima mjenjaju pravila kad se sjete, a mi nemamo nikakvog izbora ni pravo glasa.Zato ako se možete boriti,borite se..tu vas svakako podržavam.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

puntica hvala

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Evo još jednom dokaza kako skupština ima loš PR. Si znaju da imaju besplatno po Bandiću, a skoro nitko ne zna da ima besplatno i po odluci skupštine.

Imam pitanje, zašto je ova tema na izazovima roditeljstva i to podforum 3-6. Šta je temi falilo tamo na vrtićima. Meni ima više smisla da se tema nalazi i na pravu, a ne ovdje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme, ajme, pa to sam ja krivo spojila!
    spajala sam maryne postove za 3-6 nas ovo, a zapravo sam staru temu priključila njezinoj :zasram:

vraćam, vraćam!
    (spajalice, sori, ništa ja shvatila nisam)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nije lako sa svim u ovo doba godine, opusti se ipak je ljeto

a sad kad sam se javila, ne znam ni sta mi se sprema sad u 8.mjesecu. klinci u vrticu nisu od 1.7. a tek ce krenuti 1.9. nas vrtic salje ljetnje uplatnice na kucnu adresu, ako dodju doma javim, ali vjerujem da ce ipak neko prije vidjeti uplatnicu od mene.

i jos nesto nikako, ali nikako mi ne ide u glavu da je ova storija stigla do tu di je. a u 10-11. mjeescu ide novi priejdlog proracuna. ono sto mene brine da sa svim ovim sto smo mjesecima trubili zapravo uvertira u novi prijedlog. pa i sam gradonacelinik prica tako nesto. doduse malo ga slabije pratim zadnje vrijeme, na GO sam.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

u nasem vrticu su poslali obje varijante, al nemaju pojma koja ce se stampati i naplacivati. iako, kad sam donijela rjesenje za dd (koje je konacno stiglo u 8.mj) zena se ponasala kao da to nije vazno jer sam i po dohodovnom cenzusu u kategoriji za besplatne. to sto bi po skupstinskoj odluci bez tog rjesenja trebala placati ocito nije nis znacilo. nadam se da ce provesti u evidenciju i to rjesenje...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Dakle, upravo sam u vrtiću čula da je nova i definicija "samohranog roditelja": SAMO UDOVCI/UDOVICE ulaze u tu kategoriju!
    Znači, samo oni imaju pravo na onih 50% cijene!

U slučaju razvoda PRETPOSTAVLJAJU da postoji dodatni prihod u vidu alimentacije!

Zna netko da li to stvarno negdje piše u tom obliku?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to je nešto Bandić pričao da se samohranost dokazuje smrtovnicom ili potvrdom o nestanku :kolut očima:

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Tako je i meni objasnjeno. Sve dok otac placa alimentaciju, majka nije samohrana (or the other way around).

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa dobro, tako može pretpostaviti i da sve firme posluju s dobiti, pa ih proizvoljno razmjestiti po razredima

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle, upravo sam u vrtiću čula da je nova i definicija "samohranog roditelja": SAMO UDOVCI/UDOVICE ulaze u tu kategoriju!
    Znači, samo oni imaju pravo na onih 50% cijene!

U slučaju razvoda PRETPOSTAVLJAJU da postoji dodatni prihod u vidu alimentacije!

Zna netko da li to stvarno negdje piše u tom obliku?
    Đizs. Ovim nebulozama nikad kraja. Ne dobiva li dijete mirovinu preminulog roditelja (ili se to odnosi samo na djecu koja se školuju)? A alimentaciju mnogi razvedeni nisu nikad vidjeli.
    Ma dođe mi da u novine platim oglas i stavim kompilaciju svih ovih njihovih bedastoća...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to i jest problem, što samo Gradonačelnik i Gradski ured imaju PR
    nitko drugi

netko je gore i pisao kako poznaje ljude koji su rastavljeni i tata na ruke daje majci 6000 kuna mjesečno.
    takvi se nikako ne mogu usporediti s onima gdje se otac (npr), nakon razvoda, više uopće ni ne pojavi, a kamoli da nešto djetetu da.
    a i takvih slučajeva, nažalost, ima.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa Vidi poruku
    u nasem vrticu su poslali obje varijante, al nemaju pojma koja ce se stampati i naplacivati. iako, kad sam donijela rjesenje za dd (koje je konacno stiglo u 8.mj) zena se ponasala kao da to nije vazno jer sam i po dohodovnom cenzusu u kategoriji za besplatne. to sto bi po skupstinskoj odluci bez tog rjesenja trebala placati ocito nije nis znacilo. nadam se da ce provesti u evidenciju i to rjesenje...
    Uh,uh, ovo mi se ne sviđa. Već mi je prije palo na pamet da bi se moglo dogoditi da gradski ured ne pošalje bandićeve uplatnice nego da ih pošalju po starom. Znači: nije po mom, ali ne ide ni po skupštini . Mislim da na taj način računa na bijes puno ljudi. Ja sam vam htio dati besplatno, ali mi nisu dali da to provedem. Jer da ide po odluci skupštine, jako puno ljudi ostvaruje besplatni vrtić i ljudi se ne bi bunili.

Što se tiče samohranih roditelja jasno je bilo navedeno kako se to dokazuje:

Dokazi o samohranosti roditelja:
    Rodni list, smrtni list za preminulog roditelja ili potvrda o nestanku drugog roditelja ili rješenje Centra za socijalnu skrb o privremenom uzdržavanju

Ne znam kod razvoda braka, kakvo rješenje o uzdržavanju djeteta donosi CZSS, ali znam da i kod upisa u vrtiće samohrani roditelji imaju prednost, ali ne rastavljeni, nego oni kojima u rodnom listu nije naveden otac, tamo gdje je jedan roditelj mrtav, ili gdje je roditelj na izdržavanju dugotrajne zatvorske kazne.

Zato mi je bilo i čudno kad su na zagrebanciji napisali kako je malo samohranih i kako se ljudi ipak nisu rastajali radi vrtića kako ih je masu najavljivala. Rastavljeni i nisu samohrani, to je izraz koji se uvriježio u govoru. Tako je to meni objasnila jedna pravnica.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Zato mi je bilo i čudno kad su na zagrebanciji napisali kako je malo samohranih i kako se ljudi ipak nisu rastajali radi vrtića kako ih je masu najavljivala. Rastavljeni i nisu samohrani, to je izraz koji se uvriježio u govoru. Tako je to meni objasnila jedna pravnica.
    ja nisam dobila dojam da su oni koju su govorili da bi se razveli zbog bandićevih vrtića to govorili (očito ne i radili) radi samohranosti, nego radi što manjeg dohotka po članu kućanstva...iako se to da riješiti i na jednostavniji način
    Posljednje uređivanje od Stijena : 08.08.2011. at 15:49

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

samohrani roditelji su oni koji nemaju drugog roditelja koji bi skrbio za klince.
    s obzirom da sam morala sudski pokretati postupak za placanje alimentacije, mene se vodilo kao samohranog roditelja jer sam to i uistinu bila. trenutno stanje, sa rjesenjem o alimentaciji i ovrhom na placu drugog roditelja mene vise ne cini samohranom - objasnjenje pravnice. cisto kao info.
    i ja sam se raspitivala, jer mi nije do ustupaka i "popusta", ali ne mislim svoja prava koja imam kao skrbnik dvoje djece propustati...

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

dok sam se ja raspitivala kod pravnice pitala sam i u vrticu i u gradskom uredu i na kraju sam ja vise znala o tome od pravnika koji tamo rade. odgovori su bili od toga da je dokaz o razvodu dovoljan do toga da ako tata postoji ziv jednostavno nisam samohrana...
    ok. o samohranosti i sto je to ima i na drugim temama pa necu vise...

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Znam da u ovom kontekstu to nije baš neka sreća za čuti (da ti netko tvrdi da nisi samohrani roditelj, a znaš da jesi sam u svemu)... ali obiteljsko pravo zbilja to tako definira: samohran si samo ako onaj drugi "ne postoji" (umro je, nestao je, očinstvo nije priznato/utvrđeno, postoji neko drugo rješenje CZSS-a). Dakle, tako je kako su vam pravnici objasnili, bili u pitanju vrtići ili bilo što drugo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

još jedna nepravednost modela

ima toliko roditelja i djece koji pojma nemaju gdje je onaj drugi, a kamoli da imaju ikakve financijske koristi od njega
    oni neće moći priložiti potpunu dokumentaciju
    znači li onda da bi njima uplatnice došle na 2000 kuna?!

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Tko zna što bi njima došlo. Što će doći onima koji su "odjavili tatu" ili tata nije ni ranije bio prijavljen? Jesu li u takvim slučajevima donijeli samo potvrdu da mama i djeca žive na istoj adresi, ili su donijeli i potvrdu da tata živi na drugoj? I sad prihodi tog tate nisu bitni, a rastavljenog tate koji ne plaća alimentaciju jesu.
    Bljak!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sve ćeš to imati priliku reći

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Prenosim jedan post s forum.hr:

Cijena smještaja u zagrebačkim vrtićima

--------------------------------------------------------------------------------

Pošto je zatvorena tema "povećanje cijene vrtića u zagrebu" zaključana otvaram sličnu temu iz razloga jer je potrebna.
    Danas sam otišao u vrtić prijaviti novog člana u kućanstvu i žena mi je u tajništvu rekla slijedeće:
    1. cijene su prema bandićevom modelu (uplatnice su tiskane)
    2. dobili su naputak od 10 točaka koje još dodatno ide u obračun
    -naknade s HZZO idu u obračun i zato zovu sve žene koje su bile na porodiljnom ili čuvanju trudnoće da donesu potvrde o dobivenoj naknadi
    - naknade s burze također po novom ulaze u obračun

3. U slučaju da roditelji ne žive na istoj adresi, roditelj koji ne živi mora zakonski potpomagati svoje djete (alimentacija, dar i ostalo) također ulaze u obračun.

Uglavnom malo su doradili odluku i dali tetama po vrtićima da ju sprovedu.

Kod prijave novog člana (novorođenog djeteta i sl. ) donjeti potvrdu o prebivalištu i kopiju rodnog lista (može i izvadak).

U slučaju da je roditelj ostao bez posla, ili ste na porodiljnom drugih 6 mj. nakon mjesec dana donijeti papire o promjeni. Tada se započinje s određivanje novog cenzusa.

Ako je ovo istina, oni stvarno nisu normalni. Otkud im pravo tražiti dokumentaciju koja nije nigdje objavljena? Zamisli, oni dobili naputak. I naknade s burze bi uzeli u obračun. Da li su uzeli u obzir i dobit koju firme ostvare? Ima ljudi koji ne žive zajedno i alimenatcija nije određena, ali ljudi sudjeluju u troškovima svoje djece. Kak su si oni zamislili da će saznati koji su to iznosi.

Mom sinu deda često puta uvali koju kunu pa ovaj to štedi za nekakvu igračku i sl. Bojim se da bandić ne sazna za to i uleti malom u njegovu kasicu prasicu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

[QUOTE=gita-xy;1940236]Prenosim jedan post s forum.hr:

-naknade s HZZO idu u obračun i zato zovu sve žene koje su bile na porodiljnom ili čuvanju trudnoće da donesu potvrde o dobivenoj naknadi
    - naknade s burze također po novom ulaze u obračun
    /QUOTE]

Ja sam cijelu 2010 godinu bila na porodiljnom i time nemam nikakvih dohodaka u toj godini i spadamo u kategoriju onih kojima će vrtić biti besplatan (ako prođe bandićev prijedlog), ali za sada me APSOLUTNO NITKO nije zvao da donesem potvrdu o naknadi od HZZO-a.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mom sinu deda često puta uvali koju kunu pa ovaj to štedi za nekakvu igračku i sl. Bojim se da bandić ne sazna za to i uleti malom u njegovu kasicu prasicu
    Ja sam već jednom napisala, moram do Hrvatske lutrije po potvrdu za onih par puta po 10kn što je MM dobio na Bingu 2010 godine.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Užas nad užasima! Nismo se sjetili na početku, i previše nam je onih 38% sa besplatnim vrtićem, i baš dobro zaradila je usput država na odjava i prijavama, a ajmo sad reći što bi još mi. Doduše, još uvijek nismo sigurni što sve još treba, al ajmo počet s ovim. Budale!

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

3. U slučaju da roditelji ne žive na istoj adresi, roditelj koji ne živi mora zakonski potpomagati svoje djete (alimentacija, dar i ostalo) također ulaze u obračun.
    Moram priznati da se ne slažem s Bandićevim obračunom cijena vrtića, ali mi je pravednije da se uzima u obzir i primanja drugog roditelja koji ne živi na istoj adresi (ne mislim na rastavljene roditelje i one roditelje koji ne plaćaju ništa za svoje dijete). Mislim na one koji su se svjesno prijavili na drugu adresu kako bi cijena vrtića bila što manja ili bi čak djeca imala pravo na besplatni vrtić. Na jednoj od prijašnjih stranica jedna je forumašica napisala da se muž s velikim primanjima prijavio drugamo, a ona će s obzirom na svoju plaću i dvoje djece imati besplatan vrtić. To mi nije moralno opravdano.
    U cijeloj toj priči s cijenama vrtića najviše gube oni kojima su sva primanja uredno prijavljena i oporeziva te ništa ne dobivaju na ruke pa im se prema tome i obračunava cijena vrtića.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
    Moram priznati da se ne slažem s Bandićevim obračunom cijena vrtića, ali mi je pravednije da se uzima u obzir i primanja drugog roditelja koji ne živi na istoj adresi (ne mislim na rastavljene roditelje i one roditelje koji ne plaćaju ništa za svoje dijete). Mislim na one koji su se svjesno prijavili na drugu adresu kako bi cijena vrtića bila što manja ili bi čak djeca imala pravo na besplatni vrtić. Na jednoj od prijašnjih stranica jedna je forumašica napisala da se muž s velikim primanjima prijavio drugamo, a ona će s obzirom na svoju plaću i dvoje djece imati besplatan vrtić. To mi nije moralno opravdano.
    U cijeloj toj priči s cijenama vrtića najviše gube oni kojima su sva primanja uredno prijavljena i oporeziva te ništa ne dobivaju na ruke pa im se prema tome i obračunava cijena vrtića.
    Oni su donijeli prijedlog naplate, stavili ga na net, pred skupštinu, na vrtiće. Na osnovu tog upitno legalnog prijedloga su se skupljali papiri. To što tamo nitko ne misli svojom glavom je sad naša krivnja?
    Moralno opravdan nije ovaj cijeli prijedlog. Zašto bi sad neka Mara Marić morala biti visoko moralna i plaćati npr 1800kn za vrtić, kad je već tonu novaca bacila na WC na okretištu u Dupcu, a za tu lovu je cijela grupa mogla ići cijelu godinu u vrtić. Jer netko moralno raspolagao s našim novcem?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •