Pokazuje rezultate 1 do 50 od 267

Tema: Hrvatska - prijatelj djece

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Istina, ima ih puno. Znam masu žena koje su kući godinama, kukaju kako se posao ne može naći a lijene su do zla boga i mole boga da nitko ne sazna da su imale tisuću prilika za poslove ali su ih odbile. Ali znaš što ću ti ja reći? Da imam posao s radnim vremenom od jutra do 7,8 navečer i da je to konačno rješenje, ja nebi ni imala djecu. Jer smatram da ta djeca mogu samo gubiti i patiti bez majke. To je po meni rađanje samo da rodiš, da možeš reći da imaš dijete. Ali za dijete to je više manje život u institucijama-vrtić, kasnije škola po čitave dane. E sad, dalo bi se raspravljati i o tome koliko je tu kriva država kao država koja majkama uopće ne ostavlja prostora za opcije (skraćeno radno vrijeme, plaća sukladna odrađenim saima itd) a koliko pojedinci koji se ipak ne žele odreći svog statusa, pa ni na račun vlastitog djeteta. Teško je kod nas uskladiti posao i djecu. Ja sam radila posao za jadnih 2 500 kn ali sam u 13:35 bila kući. I za mene je to bilo prihvatljivije od veće plaće a čitav dan na poslu
    Slažem se s Trinom i potpuno razumijem ove "lijene žene", pa hvala Bogu da ima pametnih koje neće ostaviti obitelj po cijele dane da b bile par sto kn u plusu na kraju mjeseca, a mnogi poslovi se svode na doslovno nemoguće uvjete uz koje možeš zaboraviti da imaš djecu, pa onda bolje da se službeno proglasi da oba roditelja moraju raditi 12-18hdnevno, da spavaju na poslu da bi plaćali smještaj djece u domove,.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    pa hvala Bogu da ima pametnih koje neće ostaviti obitelj po cijele dane da b bile par sto kn u plusu na kraju mjeseca.
    "Hvala Bogu da ima sretnih koje ne moraju ostavljati obitelj po cijele dane radi par sto kuna na kraju mjeseca."
    Na ovakvu rečenicu nemam što dodati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •