Stranica 15 od 105 PrviPrvi ... 513141516172565 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I meni je kraj bio puno previše. Priznajem da sam preskala opise sa let lampom. Iki, slažem se, dobra zafrkancija.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jedino što me ovo ljeto oduševilo (zasad) je druga knjiga koju sam pročitala od Indu Sundaresan, Dvadeseta supruga.
    Uz njezin Sjaj tišine, to su mi trenutno naj knjige.
    Bacam se u potragu na još njezinih knjiga, nadam se da ima još prevedenih.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Heh naravno da nema prevoda, al zato imamo sve moguće vampirske serijale prevedene *.
    TRIOLOGIJA:
    The Twentieth Wife
    The Feast of Roses
    Shadow Princess

Sad još moramo samo dočekat prevode za druge dvije *u serijalu.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa Vidi poruku
    Jonathan Franzen - Sloboda... konačno da i u moje ruke upadne ova knjiga... nadam se da će ispuniti očekivanja
    nije ispunila očekivanja... jednostavno mi nije sjela.. nema odmora, 7 poglavlja u knjizi od 500 stranica, a sve se moglo lagano smjestiti u 250... naširoko i nadugo... ne mogu je uopće pročitati do kraja... ništa spektakularno nisam našla u njoj... baš me razočarala...

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa Vidi poruku
    nije ispunila očekivanja... jednostavno mi nije sjela.. nema odmora, 7 poglavlja u knjizi od 500 stranica, a sve se moglo lagano smjestiti u 250... naširoko i nadugo... ne mogu je uopće pročitati do kraja... ništa spektakularno nisam našla u njoj... baš me razočarala...

Vidiš ako nam se dojmovi razlikuju. Ja sam stigla negdje do polovice i knjiga mi se jako svidjela za sad.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Zbog zavrzlama u svakodnevnom životu, ovo mi je bio prvi godišnji na koji sam otišla bez hrpe nepročitanih knjiga posuđenih u knjižnici. Umjesto toga, vratila sam se starim, dobro poznatim autorima, pa sam tako ponovo pročitala Buddenbrookove Thomasa Manna. Interesantno, iako sam tu knjigu čitala prije, i to više puta, sad sam je doživjela u novom svjetlu, možda zato što mi je ovo bilo prvi put da je čitam kao roditelj. Naprosto sam otkrila neka nova razmišljanja i to mi je još jednom potvrdilo da dobre knjige vrijedi pročitati više puta, uvijek se u njima može otkriti nešto novo.
    Ovo moram potpisati gotovo od riječi do riječi. Razlika je samo u tome što kod mene nije u pitanju godišnji i nisam ponovila "Buddenbrookove", nego "Smrt u Veneciji".

Novo čitanje, novi dojam.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ken Follet "Stupovi zemlje" I i II

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Trenutno citam Elizabeth Strout: "Olive Kitteridge" jako zanimljivo preporucam

prije toga "Drustvo citatelja Jane Austen" nisam zavrsila not my cup of tea

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa Vidi poruku
    Vidiš ako nam se dojmovi razlikuju. Ja sam stigla negdje do polovice i knjiga mi se jako svidjela za sad.
    ajme svaka čast... nadam se da će ti do kraja biti dobra... valjda jednostavno triba sjesti, a meni, eto, nije
    Zato sam brzinski pročitala Antu Tomića - Ljubav, strija, voda & telefon... zabavno i humoristično...
    Gospodar prstenova prikazan u nedjelju podsjetio me da nisam pričitala Hobita, pa će to biti sljedeće štivo

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

"Baba Jaga" Dubravka Ugrešić.zanimljivo štivo o majci i kćeri

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

muškarci novac i čokolada
    ljetni chick lit za na plažu

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bolano- Divlji detektivi-izvrsno.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

čitam HARLAN COBEN Nikom ni riječi odlična knjiga kao i pisac i sve njegove ostale knjige

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj bebamamina prvotno napisa Vidi poruku
    čitam HARLAN COBEN Nikom ni riječi odlična knjiga kao i pisac i sve njegove ostale knjige
    X svi ljubitelji krimića mogu uživati u njegovim knjigama

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj iki prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino što me ovo ljeto oduševilo (zasad) je druga knjiga koju sam pročitala od Indu Sundaresan, Dvadeseta supruga.
    Uz njezin Sjaj tišine, to su mi trenutno naj knjige.
    Bacam se u potragu na još njezinih knjiga, nadam se da ima još prevedenih.
    A ja tu Dvadesetu suprugu imam godinama i vis eputa poceta po par stranica ali nesto mi se ne da citati

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Shania prvotno napisa Vidi poruku
    "Baba Jaga" Dubravka Ugrešić.zanimljivo štivo o majci i kćeri
    E to mi se dopalo

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Philippa Gregory: Earthly Joys - zanimljivo.
    Prethodnicu nisam procitala ("The Wise Woman" - u mojoj knjiznici je nema), no moze se citati zasebno, i ova knjige mi je bila zanimljivija od njenih par prethodnih. Botanicar (glavni vrtlar, zapravo) velikaskim obiteljima Engleske u 17.st., njegov zivotni put, nacin na koji su nabavljali nove, tada rijetke biljke i uzgajali ih, njegova gay ljubav prema jednom od velikasa kojega je sluzio, povijesna dogadjanja za vrijeme vladavine kralja Charlesa, pojava puritanaca i vjerski odnosi toga doba... Najzanimljiviji mi je bio dio o nizozemskim tulipanima - trziste im je bilo gotovo pa neograniceno, i ljudi su se na njima mogli kako obogatiti do neslucenih razmjera, tako i bankrotirati za nekoliko generacija unaprijed.

Nastavak, "Virgin Earth", nazalost takodjer necu moci procitati, ali ta knjiga slijedi dalje pricu njegovog sina.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Millenium trilogija
    - Muskarci koji mrze zene
    - Djevojka koja se igrala vatrom
    - Kule u zraku

izvrsno, izvrsno, izvrsno!
    kakva steta sto ga necemo vise moci citati

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    Millenium trilogija
    - Kule u zraku

Slažem se i ja tugujem što nema više.Navodno je ostavio skicu za četvrtu knjigu u kompjuteru koju bi mogla završiti njegova nevjenčana supruga ali došlo je do nekog spora zbog autorskih prava. A planirao je napisati desetak knjiga koje bi bile međusobno povezane(Lisbeth glavni lik).Tugujem.Obožavam Larssona.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Millenium trilogija
    - Kule u zraku

Potpisujem!
    A prošlo je već skoro godinu dana od kada sam pročitala triologiju.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja čitam slijedeću knjigu istog autora, sve su mi odlične
    Amanniti: Uzet ću te i odvesti

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Larsson

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Amanitti je i mene oduševio.

Konačno je došla u knjžnicu Nada Gašić, tj njena knjiga Voda, paučina, čitam ju i uživam. Odlično napisano. Kao i Mirna ulica, drvored.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pročitala sam Tresak Nicka Hornbija, knjiga je o tinejdžerskoj trudnoći i napisana Hornbijevim uobičajenim čitkim stilom, i iskreno rečeno, mislim da je to knjiga za djecu. Vrlo je edukativna i preporučila bih roditeljima malo starije djece da im je daju na čitanje. Prije toga sam čitala pisca kojeg na koricama knjige zovu Nickom Hornbijem Arktike, on je Mikael Niemi a knjiga Pop glazba iz Vittule (opet po preporuci jedne tanje, ali nije ova naša forumska) - knjiga je u svakom slučaju jako zanimljiva ali nekako dosta neujednačene kvalitete i malo nepovezana.
    Posljednje uređivanje od Mima : 20.08.2011. at 17:22

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Steve Malins-Depeche Mode-biografija
    Knjiga me oduševila. Voljela bih da je još opsežnija.
    Preporuka za sve fanove Dm-a.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    lee child, jedan hitac

odlično pisan i totalno napeti triler (ili, što bi e hrvatski reklo, napetica )

btw jel vi te knjige kupujete ili posuđujete iz knjižnica?
    ja uglavnom kupim, i imam pnu kuću toga. pa sam zaključila da, ako ima još takvih, mogle bismo organizirati trampu knjiga
    ha?
    meni je taj jedan hitac totalno bez veze, nema te što natjerati na razmišljanje, ništa te ne intrigira, bezeze. Dobro, možda meni ne pašu napetice

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Inače, od nabrojanih na zadnje dvije stranice, glasam za Goniča zmajeva-vrlo vrlo lijepa knjiga, opisi, fascinantno je kako takva bliska prošlost izgleda kao neko drugo vrijeme
    Što se tiče Franzena, mene je zapravo zanimala popratna "priča"-da ne ispadne spoiler, ali stvari kojima se profesionalno bavi glavni "protagonist". Roman je inače jako jako čitak i pitak-to je valjda vrh stvaranja, simple i čitko, 600 stranica koje progutaš.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam za zamjenu
    imam tonu krimica na engleskom

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ufff, trebala sam dugo istraživati dok nisam našla svoj zadnji post na ovoj temi...
    što ne znači da nisam u međuvremenu ništa radila po tom pitanju...
    evo, pokušala sam se sjetiti što sam u međuvremenu uspjela pročitati:

ofkors, nezaobilaznu Larssonovu Millenium trilogiju (Muškarci koji mrze žene , Djevojka koja se igrala vatrom i Kule u zraku ) – ok, vjerojatno je ovdje na račun trilogije već sve rečeno, pa ću samo kratku osobnu crticu: iako mi se u cjelini stvar svidjela, ono, pročitala sam knjige fakat sa zanimanjem i relativno brzo s obzirom na ukupni broj od nekih 2000 stranica, moram reći da mi je na mahove bilo sve malo prerazvučeno. Drago mi je da knjige nisam kupila, već posudila u knjižnici... Ipak, ono po čemu ću trilogiju upamtiti definitivno je sjajno isprofiliran lik Lisbeth Salander.

Amos Oz, Priča o ljubavi i tmini, autobiografija, obiteljska saga, priča o Izraelu, maestralno... „Ako vam je ostalo dva dana života, morate učiniti još samo jedno da umrete bez žaljenja - pročitati ovu knjigu". kaže talijanska Repubblica... Možda pretjeruju, ali knjiga mi je bila sasvim, sasvim dobra...

naravno, onda sam odmah uzela još jednu Ozovu knjigu, Moj Michael za koju će mnogi vjerojatno reći da je dosadnjikava... Ipak, meni se svidjela. Basically, ljubavna priča, ali zgodno i nježno ispričana...

Tkanje života, Mirjana Krizmanić: ono, kao da je preuzela recept američkih psiholoških priručnika, pa ga primijenila ovdje... ne znam... ne da me nije oduševilo, nego mi je bilo baš onak... skroz bzvz... ne znam, ne volim tu self-help literaturu, pročitala sam samo zato jer su svi brujali o toj knjizi...

Tajni život Pippe Lee, Rebecca Miller – uzela sam tu knjigu jer ništa zanimljivije nisam našla u, pred ljeto, opustošenoj knjižnici. Mislila sam da će biti neki dosadni ljubić, a ispala je posve zanimljiva knjižica...

Khaled Hosseini, Gonič zmajeva... I o njoj je ovdje puno pisano... Odrastanje u Afganistanu... Divna, divna i tužna, tužna knjiga...

Kobno putovanje, Katy Reich, forenzični roman, koji mi se uopće nije svidio, a naročito me živcirao prijevod...

ima još... nastavljam kad stignem...

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja ne odustajem od Franzena, "Sloboda" me oduševila, sada čitam "Korekcije".

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Millenium trilogija
    - Kule u zraku

Potpis. Baš mi je žao što nikad nećemo saznati kud je nestala druga Salanderica i što se s njom dešavalo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Čitam knjigu Nikole Batušića "Četiri godišnja doba", koju je napisao neposredno prije smrti. Radi se o memoarskim zapisima s putovanja po Europi, uz prisjećanja na studentske dane, a spominje i dosta ličnosti iz zagrebačkog kulturnog života. Mislim da bi knjiga bila naročito zanimljiva onima koji su bliži kulturno-kazališnoj struci, meni je interesantna iz drugih razloga (njegova supruga predavala mi je francuski i voljela je pričati o svojoj obitelji).
    Knjiga je vrlo čitljiva, i iako ne nudi uzbudljive događaje i napetu radnju, pruža pravo bogatstvo informacija o književnosti, kazalištu, glazbi, nekadašnjem kulturnom životu Zagreba... ugodno štivo za sve koje ta tematika zanima.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Richard Dawkins "Iluzija o bogu".

Oduševljava me knjiga jer dok je čitam razmišljam kako ima nade za ovaj svijet i kako nije sve otišlo kvragu.
    Posljednje uređivanje od .kala. : 27.08.2011. at 22:06

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    Steve Malins-Depeche Mode-biografija
    Knjiga me oduševila. Voljela bih da je još opsežnija.
    Preporuka za sve fanove Dm-a.
    Hvala

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj .kala. prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala
    ...reach out and touch faith...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Čitam knjigu Nikole Batušića "Četiri godišnja doba", koju je napisao neposredno prije smrti. Radi se o memoarskim zapisima s putovanja po Europi, uz prisjećanja na studentske dane, a spominje i dosta ličnosti iz zagrebačkog kulturnog života. Mislim da bi knjiga bila naročito zanimljiva onima koji su bliži kulturno-kazališnoj struci, meni je interesantna iz drugih razloga (njegova supruga predavala mi je francuski i voljela je pričati o svojoj obitelji).
    Knjiga je vrlo čitljiva, i iako ne nudi uzbudljive događaje i napetu radnju, pruža pravo bogatstvo informacija o književnosti, kazalištu, glazbi, nekadašnjem kulturnom životu Zagreba... ugodno štivo za sve koje ta tematika zanima.
    I ja sam s guštom pročitala sjećanja ovog velikog gospodina. Preporučam i njegovu "Na rubu potkove".

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam ovo ljeto čitala uglavnom "hitove" s kojima sam u zaostatku-Krovove teherana, Tisuću žarkih sunaca, Večernju školu, sve moguće šangajske, rijadske i ine)
    i neke stvarno nisu loše, npr. Krovovi teherana.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

tnx, tanja_b, mislim da bi mi to moglo biti jako zanimljivo... potražit ću čim se vratim u Zagreb...

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj .kala. prvotno napisa Vidi poruku
    Richard Dawkins "Iluzija o bogu".

Oduševljava me knjiga jer dok je čitam razmišljam kako ima nade za ovaj svijet i kako nije sve otišlo kvragu.
    Nisam se mogla uvijek sloziti sa Dawkinsonovim rezoniranjem, ali je knjiga dobra i po meni, jako vazna.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo nastavljam...

Kafka na žalu i moj obožavani Murakami nakon podulje pauze... Mislim, stvarno volim tog Murakamija i 'Kafka...' ima sjajnih dijelova, i volim te knjige o traženju smisla, ali ne znam... kao da se svim silama trudio u jednu knjigu ubaciti sve što je ikad uspio izmaštati... pa mi je to bilo nekako too much... truditi se iščitavati svu tu količinu znakova, otkrivati simbole... pri kraju knjige me već čak i živciralo...

Ipak, nije mi Murakami dao mira, pa sam uzela čitati i Pleši, pleši, pleši... Ma, tip je stvarno zanimljiv (mislim na pisca ovdje...), imaginacija famozna, stil gotovo bez premca, fabula luda, preluda... Zgodna knjiga!

Ivana Simić Bodrožić, Hotel Zagorje, mene je malo drmnula, malo dirnula, malo vratila u neko nemilo vrijeme... zanimljiv attitude, vlastita traumatična priča hrabro ispričana...

Pablo Tusset, Najbolje što se može dogoditi jednom kroasanu, hahah, po naslovu sam mislila da će knjiga biti totalna glupost, a ispala je totalno, al' totalno cool. Uglavnom, baš mi se dopala!

Samoća primarnih brojeva, Paolo Giordano... Ovdje, naprotiv, bijah zavedena naslovom, no moram priznati da, iako su mi neke dionice knjige bile prenaglašene, kad se osvrnem unatrag na knjigu, imam dobar dojam o njoj... Na nekoliko razina nudi materijal za razmišljanje... Enivej, te su mi ljudske samoće zapravo jako tjeskobna tema...

Daniel Kehlmann: Mjerenje svijeta, simpa štorija o genijalcima Humboldtu i Gaussu... Zanimljivo, duhvito, svježe, nezahtjevno, iako je riječ o paralelnim biografijama jednog prirodoslovca i jednog matematičara iz osamnaestog stoljeća...

Tracy Chevalier: Gospa i jednorog, priča o nastanku čudesnih tapiserija s gospom i jednorogom koje se nalaze u Muzeju Cluny u Parizu... Zapravo lijepa pričica...

Krešimir Pintarić: U tvom zagrljaju zaboravljam svako pretrpljeno zlo, nije me nešto osvojio, moram priznati...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Divne preporuke Forka, hvala

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako volim ovaj topic i vas koji pišete lijepe, opširne osvrte. Hvala vam svima.

Malo mog ljetnog štiva...

Tracy Chevalier: Girl with a Pearl Earring (Djevojka s bisernom naušnicom) - vrlo čitak i lijepo napisan roman; nedostaje mi kunsthistoričarskog znanja za odrediti do koje je mjere autorica pratila povijesna zbivanja (riječ je o priči koja prati nastanak istoimene Vermeerove slike), no vidim da se u pisanju služila monografijama.

Gordan Nuhanović: Posljednji dani panka - opora, duhovita, cinična i povremeno autoironična knjiga o devedesetima u Hrvatskoj ili, točnije rečeno, o mračnoj strani kasnih devedesetih.

Ante Tomić: Građanin pokorni - Tomićeve kolumne iz Jutarnjeg; duhovite i zabavne, imaju djelovanje vremeplova.

Rujana Jeger: Darkroom - samoživo, pretenciozno štivo prepuno klišeja. Šteta izgubljenog vremena.

Michal Viewegh: Roman za žene - odličan, duhovit i zabavan, ali nije riječ o epohalnom književnom djelu koje se pamti godinama. Za razliku od većine Vieweghovih romana, čiji je pripovjedač muškarac, ovu knjigu pripovijeda mlada žena, ponešto promiskuitetna i prilično zapetljana u nekolicinu ponekad i istovremenih erotsko-emotivnih odnosa.

David Lodge: Therapy - pametan, duhovit i inteligentan roman o piscu televizijskih scenarija koji u svojim kasnim srednjim godinama doživljava psihosomatske tegobe i s njima se bori na obične i neobične načine.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja još uvijek čitam Murakamijev Underground, nosim ga u torbi pa čitam kad stignem u javnom prijevozu; to je zapravo zbirka intervjua sa ljudima koji su bili žrtve napada sarinom u tokijskoj podzemnoj željeznici, knjiga je sjajna, fantastično je kako Murakami plete priču zapravo praktički bez i jedne vlastite zapisane riječi. A jako je zanimljivo čitati i o radnim navikama Japanaca.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvoje Salkovic: Nulti meridijan (put oko svijeta u 97 dana)
    zabavno, citko, vidi se da se autor na svom putovanju jako dobro zabavljao i zekao
    nema pretenzije pisati opsirne putopise, vise su to crtice o gradovima, zemljama, ljudima, trenucima...
    svidja mi se

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

može neka preporuka za duhovitu, opuštajuću knjigu?
    onako da se čovjek smije sam sa sobom dok je čita
    ajde knjigoljupci znam da imate neku smiješnu za mene

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Michal Viewegh, bilo koja njegova

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A posebno Sjajne zeznute godine, još je imaš u Tisku za kupiti za nekih 40 kuna

Meni osobno je najsmješnija knjiga koju sam čitala u životu Kvaka 22 , ali ipak je to o ratu i nije baš opuštajuće

Možda "Good as Gold" od istog pisca

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku

Ako voliš crni humor - zbirke priča Zorana Ferića (Mišolovka Walta Disneya, Anđeo u ofsajdu).

I potpis na preporuku za Vieweghove Sjajne zeznute godine.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj anđeo u ofsajdu
    vrištala sam od smijeha na stvari koje su nezamislive za smijeh
    ferić je genijalac
    obožavam njegovu hipohondriju

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    obožavam njegovu hipohondriju
    I ja . Ali, ako je uvjet necrni humor, bolje Čeh, njegova je baza ljubitelja ipak šira od Ferićeve.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •