Stranica 6 od 17 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 813

Tema: kraj braka...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo, to je ono sto sam rekla..mayato je sad napisala nesto sto nam daje konstruktivniji uvid u situaciju..njen muz se ocito ipak bavio necim pa ga je to obeshrabrilo (ja sam shvatila da 20 godina nista nije radio osim nesto sitno s didom) i sad ne zna sto bi drugo radio..ok, onda ocito nije da nece bas nista nego je upao u takvu situaciju sto je dobra stvar..dakle, imate polaznu tocku..malo razgovarati o tome, vidjeti sto imate na raspolaganju..poljoprivreda je sirok pojam, moze saditi nesto na malo bar za vase potrebe pa ste ustedili na hrani i baviti se djetetom..dobro bi vam dosao razgovor s nekim strucnjakom, zatraziti ga da zajedno razgovarate na lijep nacin..

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    aha

kod depre je cesto u igri suicid
    ajme stray, od svega što sam pročitala tebi se najviše čudim
    neka ona ostane s njim jer bi se mogao ubiti?
    Pa nije medicinska sestra mego žena s malim djetetom, koja ne bi trebala trpiti svinjarije.
    Ako on pokazuje želju za promjenama, onda dobro, ja bih ostala i dala sve od sebe da pomognem
    ali ako nije tako a ja kraj njega propadam... dokle tako?

ona je sad u situaciji da nema kamo jer je već toliko dala da nema ništa svoga, a zauzvrat ne dobije niti zagrljaj, niti razgovor koji bi dao malo nade da će stvari krenuti na bolje
    da, ja vjerujem da mu je teško, ali čak i da je suicidan, ne može i ona za njim
    primarna odgovornost je dijete...

Netko je napisao - koliko se trudimo oko djece. Da, zato što su djeca, zato što su mala i trebaju nas da se pravilno razviju.
    Odrastao čovjek se mijenja ali puno, puno sporije. Više-manje što je, tu je. Pogotovo ako se ne trudi.
    Osim toga, odrastao čovjek bi trebao biti sposoban brinuti se za sebe (i svoju obitelj).

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lore prvotno napisa Vidi poruku
    dobro bi vam dosao razgovor s nekim strucnjakom, zatraziti ga da zajedno razgovarate na lijep nacin..
    koliko sam pročitala on odbija i samu pomisao na to

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure moje, jučer smo nas dvoje nakon 3800000 godina konačno obavili jedan lijepi i miran razgovor. Gledala sam ga očima razumijevanja i suosjećanja, maknula sam sa sebe egocentrični veo tvrdokornosti i bahatosti i gledala ga na jedan drugačiji način, sa ili bez dijagnoze, ja sam njegov partner, u dobru i u zlu i ako ništa drugo, barem kao prijaetelju ponuditi mu ruku da se iščupa iz blata.
    To bi svak od nas učinio za frenda, a ja budem za svoga muža.
    Otvorile ste mi oči, posebice Ifigenija i Ključić jer se njihova mišljena malo razlikuju od mojih pa sam sagledavala iz drugog kuta...
    Možda odem na 2 tjedna za par dana, malo da se odmorimo jedan od drugog, ali kao što sam rekla, mislim da je MM ipak upao u vrtlog niskog samopoštovanja ( za što krivim starce jer su ga naučili da se nikad i nizašto ne treba pomučiti), niske razine samopouzdanja - ravne 0 i bezvoljnosti...
    Možda je RG u pravu i on polako tone u svojevrsnu depresiju. I ja bih ga sada trebala napustiti? Ma neeee, pomoći ćemo čovjeku, vi ste pomogle meni, a ja se budem potrudila pomoći njemu...

SAMO DA SE MANJE PREPUCAVATE...ETO TOLIKO

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Iz navedenog baš mislim da je sad vrijeme za reagiranje. Osoba iz moje uže obitelji je uslijed rata ostala bez posla. Propala državna firma i ostali bez posla on žena. Ona se snašla, našla posao i radi za crkavicu. On je sjedio pred TV-om. Ogorčen. I propio se.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mayato, ti si odlučila, a ja vam želim svu sreću da uspijete riješiti svoje probleme, živite sretan brak i svom djetetu pružite najsretnije djetinjstvo.
    isto tako ti želim i da otvorenih očiju i srca ideš dalje ukoliko ipak nekada zaključiš da je trud uzaludan.

u svakom slučaju, budi hrabra i sretno

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je jako uvredljivo i nisko.
    uvredljivo je što ifigenija propovijeda stepfordske gluposti o razmaženosti ženama koje pokušavaju sastaviti svoj život.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

potpis na babyboys x zelimo ti sve najbolje kako god odlucis

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    mayato, ti si odlučila, a ja vam želim svu sreću da uspijete riješiti svoje probleme, živite sretan brak i svom djetetu pružite najsretnije djetinjstvo.
    isto tako ti želim i da otvorenih očiju i srca ideš dalje ukoliko ipak nekada zaključiš da je trud uzaludan.

u svakom slučaju, budi hrabra i sretno
    x
    i nemoj prihvatiti ništa manje od sreće.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Slažem se. Ali mislim da se njena "propovijedanja" treba znati čitati. I uvijek u raspravi ostane iole pristojna i ne vrijeđa. A lijepe joj se razne stereotipske etikete. I zašto si njene "propovijedi" doživjela kroz religijsku prizmu? Kakve veze crkva (ili Crkva?) ima veze s tim?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    x
    i nemoj prihvatiti ništa manje od sreće.
    Ja bi ipak rekla nemoj očekivati prevelike rezultate niti extra sretna razdoblja sad u početku, pripremi se na teške situacije, na malecke uspone i velike padove. I sigurno nemoj očekivati da će se išta dogoditi preko noći.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Slažem se. Ali mislim da se njena "propovijedanja" treba znati čitati. I uvijek u raspravi ostane iole pristojna i ne vrijeđa. A lijepe joj se razne stereotipske etikete. I zašto si njene "propovijedi" doživjela kroz religijsku prizmu? Kakve veze crkva (ili Crkva?) ima veze s tim?
    ne, nema nikakve, to je samo odgovor na propovijed, može se odabrati bilo kakav, nema veze s KC.
    Ja mislim da su svi jednako shvatili ono što ifigenija ima za reći, pa ja nemam namjeru raspravljati o njoj.
    Ali to nije tema, tema je da ne smatram prikladnim uvjeravat ženu koja prolazi tešku situaciju da ona mora učiniti sve da takvu situaciju zadrži. Nema tu čitanja između redaka, između redaka je uvijek isto, a to je poruka da vjerojatno nije žrtvovala dovoljno.
    Još da vrijeđa, to bi bilo ljudski, ovako navoditi ženu da njen neidealni život ima veze s njenom osobnošću i neprihvaćanjem stvarnosti, stvarno nije primjeren.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I zašto si njene "propovijedi" doživjela kroz religijsku prizmu? Kakve veze crkva (ili Crkva?) ima veze s tim?
    pa neki njezini postovi na ovoj iu sličnim temama meni vuku na starozavjetno naravoučenje

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uvredljivo je što ifigenija propovijeda stepfordske gluposti o razmaženosti ženama koje pokušavaju sastaviti svoj život.
    I nisam vidjela da itko antiifigenijski nastrojen pokušao postaviti potpitanja mayato, porazgovarati. Ne, iz nekoliko njenih rečenica se izvukao šoviniskički zaključak da je NJM muški gad i nek kupi kofere i bježi. Ja joj to ne bih tako olako savjetovala na temelju nekoliko postova.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A nema?
    Edit: treba refrešati postove
    Posljednje uređivanje od Cubana : 29.08.2011. at 13:43

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tema je da ne smatram prikladnim uvjeravat ženu koja prolazi tešku situaciju da ona mora učiniti sve da takvu situaciju zadrži. Nema tu čitanja između redaka, između redaka je uvijek isto, a to je poruka da vjerojatno nije žrtvovala dovoljno.
    Mislim da ju nitko nije uvjeravao da takvu situaciju zadrži, pobogu, nego promijeni. To nije žrtvovanje, to je samo drugačiji pristup.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

skupiti kufere i bježat nije rješenje svih problema
    rješenje je jedino ako se on ne promijeni, ne sugestije-a autorica tvrdi da se na nikakve poticaje ne mijenja

al sigurno nije riješenje ni da ona ulaže dodatni trud, da se njemu daju dijagnoze i olakšava ležanje na kauču papirima
    i to famozno naglašavanje da ona očekuje kojesvašta, a ne treba, da treba sudjelovati u njegovom slobodnom vremenu i ino

zar i u braku koji funkcionira, a ne u kojem se žena daje 1000%, smatrate da je prirodno da njemu razbija dosadu gledajući dvosatno nabijanje lopte??

ma uostalom pročitaj te priče o srebrenini i kokošama.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

skupiti kufere i bježat nije rješenje svih problema
    rješenje je jedino ako se on ne promijeni, ne sugestije-a autorica tvrdi da se na nikakve poticaje ne mijenja

al sigurno nije riješenje ni da ona ulaže dodatni trud, da se njemu daju dijagnoze i olakšava ležanje na kauču papirima
    i to famozno naglašavanje da ona očekuje kojesvašta, a ne treba, da treba sudjelovati u njegovom slobodnom vremenu i ino

zar i u braku koji funkcionira, a ne u kojem se žena daje 1000%, smatrate da je prirodno da njemu razbija dosadu gledajući dvosatno nabijanje lopte??

x

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    Cure moje, jučer smo nas dvoje nakon 3800000 godina konačno obavili jedan lijepi i miran razgovor. Gledala sam ga očima razumijevanja i suosjećanja, maknula sam sa sebe egocentrični veo tvrdokornosti i bahatosti i gledala ga na jedan drugačiji način, sa ili bez dijagnoze, ja sam njegov partner, u dobru i u zlu i ako ništa drugo, barem kao prijaetelju ponuditi mu ruku da se iščupa iz blata. To bi svak od nas učinio za frenda, a ja budem za svoga muža. Otvorile ste mi oči, posebice Ifigenija i Ključić jer se njihova mišljena malo razlikuju od mojih pa sam sagledavala iz drugog kuta... Možda odem na 2 tjedna za par dana, malo da se odmorimo jedan od drugog, ali kao što sam rekla, mislim da je MM ipak upao u vrtlog niskog samopoštovanja ( za što krivim starce jer su ga naučili da se nikad i nizašto ne treba pomučiti), niske razine samopouzdanja - ravne 0 i bezvoljnosti... Možda je RG u pravu i on polako tone u svojevrsnu depresiju. I ja bih ga sada trebala napustiti? Ma neeee, pomoći ćemo čovjeku, vi ste pomogle meni, a ja se budem potrudila pomoći njemu... SAMO DA SE MANJE PREPUCAVATE...ETO TOLIKO
    Meni je jako drago da je tako! Ma treba se i maknut, i prije nego se posvadimo, svakome treba odmor, razonoda, odmak. Ali najvažnije je da stanemo jedno uz drugo. Uljepšala si mi dan!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    kako biste vi npr pokrenule narkomana? pitam samo...ili alkoholičara? da li mislite da takva osoba ima u sebi još ono nešto što će ga samog pokrenuti? i da li biste uopće pokretale takvog nekog? vučem i ja paralelu sa odgojem djece...kad sam bila na jednom predavanju, mame su se žalile na klince...nemogući, urlaju...blabla...i psiholog je na to odgovorio da nema djeteta koje ne želi surađivati... samo treba tu suradnju znati potaknuti...e to je umjetnost, po meni. tako je sa svakim čovjekom... meni nije strano ovo o čemu Ifgenija piše...dapače... strašno mi je strano kako olako ljudi uzimaju jedni druge, zdravo za gotovo...kako olako ulaze u brak...kako još lakše izlaze iz njega... većina mojih prijatelja se nije ni upoznala kako treba...već ih je zadesila trudnoća...dijete...problemi na kub....i svašta... ja sam dijete rezvedenih roditelja. svaki od njih sada ima za sobom 3 braka...razvod mi je sastavni dio života... uvijek sam zamjerala majci što je bila žrtva...ne tih muževa, nego same sebe. jer se nikad nije znala postaviti kako treba... i to je ono o čemu Ifgenija priča...ako ne riješiš neke stvari sam sa sobom...možeš se udavati 10 puta... sada je ona jedna druga priča...ali ju je riješila sama sa sobom. a otac nije nikad riješio ništa....on je jednostavno lišen svake ovozemaljske dgovornosti...za ikoga... e sad..ima i on svoju priču i dijagnozu...i da li bi bio drukčiji da je uz sebe imao kakvu drugačiju ženu koja bi se njime pozabavila....ne kuhanjem, čišćenjem i ostalim uslugama...već malo drugačije, ne znam... on mi baš nekako nalikuje na muža iz ove priče...jakoooo nalikuje... da se vratim na moj brak... kad smo se upoznali nismo bili baš bajni ljudi...svaki sa svojom dijagnozom...jel... ali...prepoznali smo nešto jedno u drugome, i danas smo sasvim novi ljudi... čovjeka iz korjena može promijeniti samo i iskjučivo ljubav...nikakvo predavanje... i mislim da se satko može promijeniti, da svatko može rasti..uz pravu osobu pored sebe... isto tako mislim da treba znati stati, kad ne ide...ali to ne bi trebao biti problem ako poznaješ samog sebe.. ali...mi smo vidjeli kakvi jesmo...i nismo uletali u brak...nismo ni razmišljali o djeci tada... sredili smo nas...trebale su godine... pa su nam brak i djeca skupa s njim došli kao šlag na kraju... kako znati kada ne ide...gdje su granice? to bi svatko trebao osjetiti u svom srcu mislim.... ali...mislim...i nekako me život tako poučio...da prvo zavirim u sebe... ne možeš nikoga mijenjati. mjenjaju se ljudi sami. možeš samo biti okidač...ako to netko želi... i da...kad smo se mm i ja sreli, oboje smo sami o sebi imali izuzetno loše mišljenje ali smo jedan u drugome vidjeli ono najbolje... zat smo valjda i opstali do danas... a nije da smo lišeni svađa, kriza i svih ostalih bračnih daća i nedaća.... ali, ono što si volimo reći kad se malo pogubimo - pa nismo mi neprijatelji...mi smo na istoj strani...samo nam se percepcija pomakne uopće ne znam jesam li štogod razumljivog napisala. svašta sam htjela reći i nisam sigurna jesam li uspjela. teška je to situacija...
    Čestitam vam! Tako mi je drago da si ovo napisala. Posve razumijem što kažeš!

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja ne čitam Ifine postove u cjelosti Nemam volje kad vidim cijelu čitabu. Ali kad ih čitam, možda ja isčitam nešto drugo, čitam ih kroz neku drugu prizmu. Ne čitam ih doslovno. Ne znam, možda sam u krivu, ali mi se sad stvaaaarno ne da čitat te njene romane.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    kako biste vi npr pokrenule narkomana? pitam samo...ili alkoholičara? da li mislite da takva osoba ima u sebi još ono nešto što će ga samog pokrenuti? i da li biste uopće pokretale takvog nekog? vučem i ja paralelu sa odgojem djece...kad sam bila na jednom predavanju, mame su se žalile na klince...nemogući, urlaju...blabla...i psiholog je na to odgovorio da nema djeteta koje ne želi surađivati... samo treba tu suradnju znati potaknuti...e to je umjetnost, po meni. tako je sa svakim čovjekom... meni nije strano ovo o čemu Ifgenija piše...dapače... strašno mi je strano kako olako ljudi uzimaju jedni druge, zdravo za gotovo...kako olako ulaze u brak...kako još lakše izlaze iz njega... većina mojih prijatelja se nije ni upoznala kako treba...već ih je zadesila trudnoća...dijete...problemi na kub....i svašta... ja sam dijete rezvedenih roditelja. svaki od njih sada ima za sobom 3 braka...razvod mi je sastavni dio života... uvijek sam zamjerala majci što je bila žrtva...ne tih muževa, nego same sebe. jer se nikad nije znala postaviti kako treba... i to je ono o čemu Ifgenija priča...ako ne riješiš neke stvari sam sa sobom...možeš se udavati 10 puta... sada je ona jedna druga priča...ali ju je riješila sama sa sobom. a otac nije nikad riješio ništa....on je jednostavno lišen svake ovozemaljske dgovornosti...za ikoga... e sad..ima i on svoju priču i dijagnozu...i da li bi bio drukčiji da je uz sebe imao kakvu drugačiju ženu koja bi se njime pozabavila....ne kuhanjem, čišćenjem i ostalim uslugama...već malo drugačije, ne znam... on mi baš nekako nalikuje na muža iz ove priče...jakoooo nalikuje... da se vratim na moj brak... kad smo se upoznali nismo bili baš bajni ljudi...svaki sa svojom dijagnozom...jel... ali...prepoznali smo nešto jedno u drugome, i danas smo sasvim novi ljudi... čovjeka iz korjena može promijeniti samo i iskjučivo ljubav...nikakvo predavanje... i mislim da se satko može promijeniti, da svatko može rasti..uz pravu osobu pored sebe... isto tako mislim da treba znati stati, kad ne ide...ali to ne bi trebao biti problem ako poznaješ samog sebe.. ali...mi smo vidjeli kakvi jesmo...i nismo uletali u brak...nismo ni razmišljali o djeci tada... sredili smo nas...trebale su godine... pa su nam brak i djeca skupa s njim došli kao šlag na kraju... kako znati kada ne ide...gdje su granice? to bi svatko trebao osjetiti u svom srcu mislim.... ali...mislim...i nekako me život tako poučio...da prvo zavirim u sebe... ne možeš nikoga mijenjati. mjenjaju se ljudi sami. možeš samo biti okidač...ako to netko želi... i da...kad smo se mm i ja sreli, oboje smo sami o sebi imali izuzetno loše mišljenje ali smo jedan u drugome vidjeli ono najbolje... zat smo valjda i opstali do danas... a nije da smo lišeni svađa, kriza i svih ostalih bračnih daća i nedaća.... ali, ono što si volimo reći kad se malo pogubimo - pa nismo mi neprijatelji...mi smo na istoj strani...samo nam se percepcija pomakne uopće ne znam jesam li štogod razumljivog napisala. svašta sam htjela reći i nisam sigurna jesam li uspjela. teška je to situacija...
    Čestitam vam! Tako mi je drago da si ovo napisala. Posve razumijem što kažeš!

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

svaka čast mayato na odluci, razmišljanju i ostalome.
    Inače, moram priznati da me zabrinjava brojnost osoba koju su spremne podviti rep ako partner ostane bez posla i sasvim očekivano upadne u manju ili veću letargiju. Baš shocking, pogotovo uzevši u obzir vremena u kojima živimo, krizu i ostalo...
    A mislim da i većina to razumije, jer čemu onda preuveličavanje i retoričke smicalice, npr. konstantno isticanje primjera alkoholičara, narkomana i ostalih oblika extremnije devijantnog ponašanja. Taj čovjek niti je alkoholičar, niti narkoman, niti je tuče, niti vara. I stoga je ova tema od početka (i dok se nisu znali detalji o poslu, iako se i to moglo naslutiti jer je napisala da se profesionalno bavio poljoprivredom, a više ne) bila "u sivoj zoni", te su savjeti o razvodu ženi s malim djetetom, bez minimuma egzistencije rješenoga itd... bili zaista čudni..

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MM ne radi godinama. i nije sretan zbog toga, ali je , što se tiče posla, zapao u neku ravnodušnost. I njemu je skoro 40. Ja radim, i radim, i zaista volim svoj posao. I svog muža, i našu djecu, i naš život. Nije bap uvijek jednako sjajno, i kod mene nisu finansije u pitanju, već činjenica da ponekad dođem umorna ko pas, a on nervozan jer mu je "dosadno" i nije ispunjen. Nekad galamim, nekad pokušavam da ga utješim, nekad ništa ne činim. Osim da se trudim da mu ne stajem na muku, A ni sebi svakako.
    A eto, opet, nekidan je sa prijateljem išao na 10-dnevni put. Da nešto zarade u evropi. I bilo mi je neobično. jer sam shvatila koliko mi pomaže. On je domaćica u kućio, sklanja, slaže, briše, mota, pripazi. Jest da ga moraš malo "napomenuti" ali šta sad. Znam da sam crkavala od posla kada ga nije bilo, sto obaveza je bilo na meni. Stavi veš u mašinu, obriši suđe, popeglaj, kupi, plati, zovi majstora, unesi biciklo, iznesi biciklo, pukla guma, i da ne nabrajam dalje. A i srce je bilo usamljeno.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Solange, slažem se! Odmah je bilo jasno da je žena samo malo umorna, da je čovjek malo posustao, i strašno je kako se lamaće općim mjestima tko što zaslužuje, tko treba pokazati budali, tko kome treba izbiti štokove i u karioli otići u nepoznato s malim djetetom. I sve to s parolom - da budeš sretna. Kad se kaže da smo u krizi vrijednosti - to ti je to. Svugdje se piše o sreći koja je zapravo egoizam, i o braku kao o luna parku osobne ugode, pa ljudi povjeruju u to.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

A ja sam sad totalno zabrinuta zbog manjine koja ovdje ističu samo njegovu nezaposlenost kao glavni problem!!! On nije u manjoj ili većoj letargiji samo zbog posla, pročitajte prvi post autorice, gdje navodi da je ODUVIJEK hladan prema njoj, sjetite se drugih postova gdje piše da joj računa vrijeme provedeno na wc-u, kupaonici, to je bolesno ponašanje!!! Ravnali smo se prema autoričinom postu, nismo izmišljali toplu vodu. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, mayato će samostalno donijeti odluku i svi joj jednoglasno želimo da to bude najbolja odluka za sve njih. Htjedoh reći da je većina nad ovdje uzela u obzir SVE što je mayato napisala, a ne samo nezaposlenost. Oni su imali problema i prije toga.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Solange13 prvotno napisa Vidi poruku
    te su savjeti o razvodu ženi s malim djetetom, bez minimuma egzistencije rješenoga itd... bili zaista čudni..
    Slažem se. Mislim da su rijetki savjetovali konkretno ovoj ženi u ovoj konkretnoj situaciji da se kategorički rastane.

Mislim da je većina "suprotnog" tabora, a za sebe znam zasigurno, reagirala na jednu općenitu ideološku propagandu određenih forumašica potkrijepljenu uvredljivim napisima
    o onima koji se razvode, koji su razvedeni, ili o tome uopće razmišljaju.

Mayato, želim ti puno sreće u spašavanju braka, ukoliko je to ono što želiš.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nemam vremena trenutno, ali budem pročitala temu u cijelosti.
    slažem se sa ključić: ifigeniju treba znati pročitati, a to se ne može dokle god se ne želi. ili dokle god su nam njeni stavovi odbojni da ni što je crno unaprijed nije crno jer piše ifigenija.

onoliko koliko sam pročitala, osobno se slažem s njenom mišlju vodiljom. pjesničke slobode slobodno se mogu odvaditi, bit će 70% manje za čitanje, komu je predugo.
    osim toga, svi pišemo iz svoje perspektive. pitanje je koliko smo realne.
    ako npr ključić, ifigenija i solange imaju krivo po pitanju situacije pokretačice topica, nigdje ne piše da ostale imaju pravo.
    najvrijednije je što mayato ima priliku pročitati sve i što joj se kroz tuđe postove otvaraju neke nove mogućnosti pristupa problemu. lako će ona uzeti što joj paše. očito je na drugačije (za nju sretnije) viđenje mayatoinog problema utjecala ifigenija. i zato ne može biti nevrijedno, koliko god se drugima ne sviđa.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se sa ključić: ifigeniju treba znati pročitati, a to se ne može dokle god se ne želi. ili dokle god su nam njeni stavovi odbojni da ni što je crno unaprijed nije crno jer piše ifigenija.

onoliko koliko sam pročitala, osobno se slažem s njenom mišlju vodiljom. pjesničke slobode slobodno se mogu odvaditi, bit će 70% manje za čitanje, komu je predugo.
    Ja sam se tek vratila s godišnjeg, pa za zagrijavanje samo potpisujem i podebljavam jednu koju volim (potpisivati). Slažem se i s ostatkom posta, ali efektnije je citirati samo dio
    Posljednje uređivanje od vertex : 29.08.2011. at 14:52

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja ću isto potpisati AdioMare i ključić. I sama pokretačica topika je ustvrdila da su joj u njezinom problemu najpoticajniji bili upravo ifigenijini ipostovi, jer su joj upravo oni otvorili drugu perspektivu razmišljanja. Odluka će biti njezina, no poanta je da joj je ifigenija pružila ono što je otvaranjem ovog topika tražila.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I nisam vidjela da itko antiifigenijski nastrojen pokušao postaviti potpitanja mayato, porazgovarati.
    Onda nisi dobro vidjela.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cure, nemojte se ljutiti ali nakon ovakvog posta autorice tesko mozes proglasiti nenormalnima cure koje bi podvile rep..da malo osvjezim pamcenje paste-anjem:
    Nikada nismo bili kompatibilni, on je emotivno prazan, više je racionalan i praktičan, a ja sam željna topline i ljubavi. Mogu slobodno reći da me zaista nikada nije ni volio, ali sam mu dobro došla u praktičnom smislu.
    Ne pretjerujem, sada vidim da ispod površine zaista nije bilo ničega. Uvijek sam se zavaravala da je hladan i distanciran zato jer se boji i da mu treba vremena, puno sam razgovarala s njime, puno, puno, ja sam uporna i voljela sam ga, zaista jesam.
    Ništa nisam postizala razgovorima, samo ravolt. Kako živimo s njegovima u kući primjetila sam da je jako vezan za svoju obitelj, ali za mene tu mjesta nikada nije bilo. nema veze, volim ga, mislila sam, sve će to doći na svoje.
    Uredili smo si stan u potkrovlju, prije nego što je došla beba, mislila sam da ćemo konačno biti obitelj.
    Sve se pogoršalo.
    On ne radi nigdje več godinama, živimo od moje plaće i od onoga što nam starci pomognu. Cijele dane leži na kauču i šalta programe. Došlo je dijete, ja hendlam i bebu i kuću i hranu, ništa mi nije problem, sve mi je lako, volim svoju obitelj. .
    Samo malo topline i nježnosti, zagrljaj-dva...
    Nije problem ni to što on ne radi, znam da je situacija u komi, ali da je barem zahvalan na mojim primanjima i da poštuje ono što ja dajem, a ne da se odnosi prema meni kao da sam krpa. Divan je otac, divan...eto, ja kad odem raditi, on će biti s malenom, zahvalna sam na tome neizmjerno.
    Približi mi se samo kad hoće sex i to on nalikuje na neki jeftini pornić, nema emocija, nema ničega, zato mi se to sve i gadi.

A ima dalje jos upitnijih postova.

Nemojte se ljutiti, ne znam kakve su vasi muzevi ali imajte na umu da je ovo forum i svatko ima pravo izraziti svoje misljenje. Mozda ce se pokazati da su cure koje su rekle da podvije rep daleko bile u pravu a mozda ce bas biti obratno. To ne znate! U svakom slucaju, svatko ima pravo napisati svoje misljenje..Solange, ne znam zasto ja nisam negdje procitala da se radi o poljoprivredniku biznismenu kojeg je uhvatila kriza zbog stanja u Hr. Bilo bi lijepo sagledati stvari racionalnije (Od 20-e do 40-e je radio to i to toliko i toliko godina, pokusavao je naci posao x puta, Doma pomaze u ..., Ja sam ... i ... prema njemu)..ovo je u najmanju ruku nerealno. Iskreno, ja sam sa svojim muzem slican broj godina a prije sam imala 3 decka,s ve duge veze. Ni s jednim se nisam ovako osjecala kako je napisala autorica a kamoli s muzem. Uglavnom, svijet ne treba gledati kroz ruzicaste naocale ali osobno zelim lijep obiteljski zivot, docekati starost zajedno i jos se grliti i voljeti. Jesam li ja nerealna? Nemam pojma, mozda imam poremecene standarde.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Na ovakvim temama je nezahvalno išta direktno savjetovati jer se iz jednog posta, koliko god toga u njemu bilo napisano, ne vidi ni 5% prave situacije, a i inače nema tu savjeta "rastani se", "nemoj se rastati" - to su odluke koje čovjek donosi sam i to nije nimalo lako. Konstatacije kako se ljudi olako žene, a još lakše razvode su mi strašno uvredljive, iako se nikad nisam rastala i duboko vjerujem da ni neću. Još da se olako žene, ajde, mnogi se fakat ožene zbog neplanirane trudnoće, jako mladi, u žaru zaljubljenosti i to često ispadne i super, ali s kojim pravom reći da se olako razvode? Jer vi zaista poznate nekog i mislite da ste dovoljno ušli u njegove cipele i srce pa da možete reći da se razveo iz hira, tek tako, da je trebao spasiti brak? Ma s kojim pravom?

Mnogi ovdje su već xy puta čitali ifigenijine traktate o braku kao nečemu iz čega "nema van" i o sebičnim ljudima koji se razvode, i naravno da skoče čim počne s tim jer je degutantno i uvredljivo.

Mayato, ako ti i tvoj suprug želite raditi na svom braku i volite se, onda svakako možeš pronaći ponešto korisno u mnogim savjetima ovdje, posebno kod kljucic koja je nešto slično prošla i uspjela poboljšati situaciju (usudila bih se reći iz napisanog da ona nije imala toliko narušen odnos sa suprugom i tako ozbiljne bračne probleme), ali ako kod vas postoji obostrana volja, onda postoji i način (obostrana je jednako važno kao i volja, ne ide drugačije).

S druge strane, čini mi se kako si ti sama po sebi vrlo požrtvovna osoba, sklona sebe okrivljavati, trpiti i uzimati sav teret na svoja leđa. Zatim pišeš kako nosiš neke traume razvoda iz djetinjstva i zbog toga ne želiš svojem djetetu priuštiti to isto. Zbog toga navedenog možeš se prije nego netko drugačiji naći u situaciji da krpaš i vučeš za dvoje, i to predugo, dok ne pukneš. To si već radila i vidiš kuda te dovelo. Dakle, naravno da jedino i možeš krenuti od sebe i jedino sebe i svoj pristup imaš moć mijenati, pa jedino što ima smisla je sasvim novi pristup kojem ćeš dati priliku da urodi plodom. Ono što se nadam da nećeš učiniti je promijeniti pristup na način da još više trpiš, gutaš i uzimaš na sebe jer te to pretvara ili u novu tempiranu bombu ili te vodi u beskonačno trpljenje u ovakvom braku (za što se možeš opredijeliti, ne bi bila ni prva ni zadnja, ali nemoj se zavaravati da je to za ičije dobro, ponajmanje djetetovo).

Sigurna sam da u spašavanju braka imaš potporu baš svih koji su se javili na temu i da ti svi žele dobro, ali ono što su ti neki pokušavali reći - je da je pogrešno ako trpiš dovijeka samo i jedino zato što trenutno nemaš kud i zato što su se tvoji rastali. Kao i brakova, i rastava ima svakakvih. I svi mi nosimo neka obilježja našeg djetinjstva, (ne)sreće naših roditelja, a ne bi valjalo ni da smo odrasli pod staklenim zvonom. Tvrditi da su sva djeca rastavljenih roditelja obilježena i traumatizirana je jednaka generalizacija kao tvrditi da su sva djeca roditelja u braku imala savršeno djetinjstvo. Niti jedno ni drugo mišljenje ne drži vodu.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jesam li ja nerealna? Nemam pojma, mozda imam poremecene standarde.
    NE!!!

Vrlo si realna, zdravih gledišta na svijet i život i to su itekako normalni standardi. Bravo!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure, nemojte se ljutiti ali nakon ovakvog posta autorice tesko mozes proglasiti nenormalnima cure koje bi podvile rep..da malo osvjezim pamcenje paste-anjem:
    Nikada nismo bili kompatibilni, on je emotivno prazan, više je racionalan i praktičan, a ja sam željna topline i ljubavi. Mogu slobodno reći da me zaista nikada nije ni volio, ali sam mu dobro došla u praktičnom smislu.
    Ne pretjerujem, sada vidim da ispod površine zaista nije bilo ničega. Uvijek sam se zavaravala da je hladan i distanciran zato jer se boji i da mu treba vremena, puno sam razgovarala s njime, puno, puno, ja sam uporna i voljela sam ga, zaista jesam.
    Ništa nisam postizala razgovorima, samo ravolt. Kako živimo s njegovima u kući primjetila sam da je jako vezan za svoju obitelj, ali za mene tu mjesta nikada nije bilo. nema veze, volim ga, mislila sam, sve će to doći na svoje.
    Uredili smo si stan u potkrovlju, prije nego što je došla beba, mislila sam da ćemo konačno biti obitelj.
    Sve se pogoršalo.
    On ne radi nigdje več godinama, živimo od moje plaće i od onoga što nam starci pomognu. Cijele dane leži na kauču i šalta programe. Došlo je dijete, ja hendlam i bebu i kuću i hranu, ništa mi nije problem, sve mi je lako, volim svoju obitelj. .
    Samo malo topline i nježnosti, zagrljaj-dva...
    Nije problem ni to što on ne radi, znam da je situacija u komi, ali da je barem zahvalan na mojim primanjima i da poštuje ono što ja dajem, a ne da se odnosi prema meni kao da sam krpa. Divan je otac, divan...eto, ja kad odem raditi, on će biti s malenom, zahvalna sam na tome neizmjerno.
    Približi mi se samo kad hoće sex i to on nalikuje na neki jeftini pornić, nema emocija, nema ničega, zato mi se to sve i gadi.

A ima dalje jos upitnijih postova.

Nemojte se ljutiti, ne znam kakve su vasi muzevi ali imajte na umu da je ovo forum i svatko ima pravo izraziti svoje misljenje. Mozda ce se pokazati da su cure koje su rekle da podvije rep daleko bile u pravu a mozda ce bas biti obratno. To ne znate! U svakom slucaju, svatko ima pravo napisati svoje misljenje..Solange, ne znam zasto ja nisam negdje procitala da se radi o poljoprivredniku biznismenu kojeg je uhvatila kriza zbog stanja u Hr. Bilo bi lijepo sagledati stvari racionalnije (Od 20-e do 40-e je radio to i to toliko i toliko godina, pokusavao je naci posao x puta, Doma pomaze u ..., Ja sam ... i ... prema njemu)..ovo je u najmanju ruku nerealno. Iskreno, ja sam sa svojim muzem slican broj godina a prije sam imala 3 decka,s ve duge veze. Ni s jednim se nisam ovako osjecala kako je napisala autorica a kamoli s muzem. Uglavnom, svijet ne treba gledati kroz ruzicaste naocale ali osobno zelim lijep obiteljski zivot, docekati starost zajedno i jos se grliti i voljeti. Jesam li ja nerealna? Nemam pojma, mozda imam poremecene standarde.
    no hvala lore na podsjetniku za one koji su zaboravili prvi post.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pretpostavljam da se mayato javila jer shvaća da se nešto mora mijenjati. onoliko koliko je za 1. ruku poželjela mijenjati (svoj pristup, bilo što), dakle njena doza mijenjanja, je nađena.
    bar za sada. ili ju/sve nas ostale treba uvjeravati i dalje što bi ona trebala mijenjati, za koliko i na koji način?
    mijenjati stvari ne znači nužno mijenjati ih za 360 stupnjeva. može i za 15. po 15.
    a koliko će netko mijenjati, koliko za mijenjanje ima hrabrosti, volje, snage, živaca, vremena, ljubavi također.. to je vrlo individualno i stvarno je bzvz da se sortiramo po taborima. i tako smo odavno zaključili da ništa nije crno ni bijelo.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

svijet ne treba gledati kroz ruzicaste naocale ali osobno zelim lijep obiteljski zivot, docekati starost zajedno i jos se grliti i voljeti. Jesam li ja nerealna? Nemam pojma, mozda imam poremecene standarde.
    ne, nego kad čitaš nečiji post, ne možeš pretpostaviti u kakvom ga je stanju napisao.
    izrevoltiranom, na*rkanom, znaš kako u svađi kažeš, il bar pomisliš (to za vas fine koje se nikad ružno ne svađate ) nešto čega te kasnije sram, najrađe bi da nisi nikad to rekao. u jednom trenu stvari ti se čine toliko crne i nepopravljive, u drugom trenu - rješive.
    meni se u više životnih trenutaka činilo da je rastava - neminovna i jedino moguće rješenje. da sam pisala postove i tražila savjete u toj životnoj situaciji, ko zna što bi vječno ostalo zapisano na netu a najmanje od svega bi bilo da sam apsolutno sigurna da me mm ne voli nit me ikad volio.

to je jedno. drugo, što mi je zasmetalo u ifinim postovima, je prvo tvrdnja da nakon rastave čovjek ne može biti nikako sretniji nego u braku. a drugo onaj post s patkama i srebrninom i čipsom, koji je stvarno totalno, ali totalno - neprimjeren.
    onaj dugački - nisam čitala pa ne znam.
    mislim, ako treba djelovati poticajno, djelovala bi poticajno na mayato i da to dvoje nije napisala. i dalje bi imala svoje viđenje stvari i svoj pristup koji se razlikuje od ostalih. ali ovo dvoje je stvarno nepromišljeno. prvo se može još opravdati njenim uvjerenjem, ali ovo drugo se ne može ničim opravdati. pa ni stilskim figurama
    i onda se ne treba čuditi što ljudi, koji su i inače suprotnih stavova, skaču, ne mogu shvatiti i ne razumiju

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću isto potpisati AdioMare i ključić. I sama pokretačica topika je ustvrdila da su joj u njezinom problemu najpoticajniji bili upravo ifigenijini ipostovi, jer su joj upravo oni otvorili drugu perspektivu razmišljanja. Odluka će biti njezina, no poanta je da joj je ifigenija <STRONG>pružila ono što je otvaranjem ovog topika tražila</STRONG>.
    <BR><BR>pa, zapravo to i ne znamo.<BR><BR>ja se nadam da će mayato uspjeti, zajedno sa svojim mužem, popraviti njihov brak i ostati zajedno. ali postoji šansa da je šteta na braku nepopravljiva, ili da netko od njih nema više snage za ispravljanje krivih Drina.<BR><BR>u tom slučaju, želim joj svu sreću.<BR><BR>a savjet se može dati i bez moraliziranja i bez vrijeđanja. (aludiram na ružne postove o "gospođama", to nekako nije način uobičajen na forumima, obično se napiše forumašice!) a i bez beskrajnih traktata (sorry am, ja ne znam dovoljno dobro apstrahirati)
    Posljednje uređivanje od Joe : 29.08.2011. at 16:07 Razlog: boldanje

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I da, naravno, iz prvog posta se jedino može zaključiti da se radi o emocionalnom zlostavljanju, a ne znam po čemu bi to bilo puno bolje od fizičkog i zašto pri ovoj vrsti maltretiranja ne bi netko smio savjetovati "pakiranje kofera" i spašavanje vlastitog dostojanstva, živaca, samopoštovanja...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pa ne vjerujem na šta mi post sliči

nemam pojma otkud ovo BR... nadam se da je smisao čitak.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

zubićka, slažem se

ponekad je dobro boriti se za brak, ali razvod je jedna od tekovina civilizacije, kao i abortus, i nekima to znači spas

tzv uzimanje sudbine u svoje ruke, za neke je to sebičnost i grijeh

uvjerena sam da mayato neće olako u razvod, ma šta joj gospođe s foruma savjetovale.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa Vidi poruku
    <BR><BR>pa, zapravo to i ne znamo.<BR><BR>ja se nadam da će mayato uspjeti, zajedno sa svojim mužem, popraviti njihov brak i ostati zajedno. ali postoji šansa da je šteta na braku nepopravljiva, ili da netko od njih nema više snage za ispravljanje krivih Drina.<BR><BR>u tom slučaju, želim joj svu sreću.<BR><BR>a savjet se može dati i bez moraliziranja i bez vrijeđanja. (aludiram na ružne postove o "gospođama", to nekako nije način uobičajen na forumima, obično se napiše forumašice!) a i bez beskrajnih traktata (sorry am, ja ne znam dovoljno dobro apstrahirati)
    Znamo, jer je mayato napisala ovo:
    Otvorile ste mi oči, posebice Ifigenija i Ključić jer se njihova mišljenja malo razlikuju od mojih pa sam sagledavala iz drugog kuta...

Osim toga, budući da je mayato već par puta ponovila da je dobila ono što je htjela kad je otvorila topik, mislim da dalje nije primjereno raspravljati o njezinom braku.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

istina, kaput ne mogu odoljeti da ovo ne paste-am: http://obiteljski.com/portal/2010/06...joj-je-mjesto/, da malo dignemo raspolozenje na topicu sori na offtopicarenju

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Meni će se štucat cijeli dan koliko me jadnu spominjete!

I meni je žao zbog moje skribomanije. Puno puta hoću kratko, pa ispane dugo. I što da radim. Nemam pojma. Napišem kad mi je nešto važno, ubacim patku do dvije skup sa srebrninom i imam neki klik u glavi da me ne smetaju ni patke ni to što drugima smetaju patke.
    A šta ću jadna.

Svašta popravljam i rastem, al za ovo još nemam vremena. Kad budem imala, onda ću učiti normalno pisati na forumu, časna riječ. I hvala što me i čitate i trpite, i što me preskočite 70 posto. To mi je isto drago

Pusa svima!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sad ću ja onu staru: ali ovo je forum

u ovom času je zadovoljna i smirena, zahvaljujući određenim postovima, ali malo je rano za reći da je sve u redu. draže bi mi bilo da si ti u pravu, a ja u krivu, ali vidjela sam u životu samozavaravanja i mazanja očiju, pa ne znam je li to ovdje slučaj.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa Vidi poruku
    ali razvod je jedna od tekovina civilizacije, kao i abortus
    Uh meni baš razvod i abortus nisu iste stvari al ajde I see your point.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nisam tako naivna da bih mislila da je problem riješen. Mi na forumu niti možemo niti smo pozvani rješavati ičije stvarne probleme. Možeš napisati svoje mišljenje, dati poneki savjet, ponuditi neko drugo razmišljanje, sve u granicama, jer mislim da je jako osjetljivo petljati se u bilo čiji brak.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma znam, to je hiperbola ali i jedno i drugo je nekima neprihvatljivo.

doduše, oko mene su se svi nešto porazvodili, pa meni osobno razvod nije nikakav bauk, i nisam za brak pod svaku cijenu.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

užasno mi loše funkcionira forum, ne mogu uređivati postove, i ne vidim ulete, pa se malo gubi smisao, odgovarala sam rozi.

zdenka, u jednom trenutku mi se čini da se prestalo raditi samo o ovom konkretnom primjeru, hence širenje teme i pisanje osobnih stavova (pa i već štucajuća ifigenija piše osobne stavove kao podlogu za savjet)

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Eh kad se na rodi striktno držalo teme

Stranica 6 od 17 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •