dakle ove uplatnice ignorirati, za nove - pratiti internetske strane skupštine:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...aju-Kosor.html
šta s onima koji nemaju internet ?
dakle ove uplatnice ignorirati, za nove - pratiti internetske strane skupštine:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...aju-Kosor.html
šta s onima koji nemaju internet ?
Bilo bi lijepo kad bi i oni to sad na veliko objavili, pa makar i stranicom u novinama plaćenom našim novcem, a ne da če to znati šačica nas informiranih. Nek stave plakate na vrtiće, nek vuku transparente zrakom, što god, ali neka se to čuje. Jer inače opet ne djeluju dovoljno odlučno i autoritativno. Jer ako neće oni, eto ti jođš danas popodne gospodina B. sa svojim PR-om i transparentima. I naravno, nek nogom u guz*** lupe toga u MZOS-u koji još nije izašao u nadzor. Grrr.
Ma ne znam više što pričam.
a valjda misle kako su se svi odmetnici ionako okupili na ovom forumu, also, imaju internet
nego
molim nekoga tko ima doma Ugovor koji je potpisao s vrtićem, da ga HITNO skenira i pošalje na mail
apricot.roda gmail
Pa nema razlike, sve su uplatnice uvijek iste, mijenjaju se samo zadnja 4 broja u pozivu na broj. Dakle, uplatiš bez ta 4 broja ili tu koju si dobila samo s cifrom za koju si ti odlučila da zadovoljava tvoje akontacijske želje, mogućnosti, potrebe...
Baš ako misliš da si premalo uplatila, uvijek možeš doplatiti![]()
stranice, majko mila, ne da mi edit.
dakle svi na:
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=112
... pa udri F5 (refresh)![]()
Pricala na plazi s jednom Slovenkom, mamom 4 djece. Nisam je bas sve dobro shvatila, ali ako se ne varam, rekla je da oni isto imaju nekakve razrede (sad, ne znam prema kojim kriterijima), da je najvisi razred cca 250 EUR, ali da se u obzir uzima kredit za prvu nekretninu.anci78: mama sam predškolskog klinca sa stambenim kreditom u švicarcu koji divlja kako se tamo netko sjeti! i zašto Bandić ne uzme u obzir svima nama barem samo taj 1 jedini stambeni kredit?
To je, recimo, skroz ok jer znaci da tim kreditom rjesavas stambeno pitanje, sto bi drzavi trebalo biti vazno obzirom na 'pronatalitetnu' politiku koju, kao, zagovaraju.
Normalno da nitko ne trazi da se gleda kredit za 3. kucu ili auto, ali prvu nekretninu bi stvarno trebali uzeti u obzir.
može sutra ? nemam ih kod sebe, na poslu sam.
Mislim da vam ova prica sa kreditom ne pije vode jer i ona produbljuje razlike. (prica o Slovencima)
Naime, ima roditelja koji jos nisu rijesili stambeno pitanje, pa stede i zele dic kredit, ali jos to nisu ucinili.
Ili onih koji su ga upravo otplatili, a sada mozda zele kupit auto or so. Oni bi se u toj situaciji osjecali pogodjeno.
Ja radim i imam dobru placu, ali znam da projekt na kojem sam zaposlena prestaje datuma tog i tog. Znaci, sada imam priliku da ustedim nesto para za crne dane i mislim da nije fer da placam vrtic 2000 kn (makar i do tog datuma), a netko tko ce imati stalan posao na dugi period ne.
Sistem u kojem su razlike tako velike sam po sebi je los i vrlo nepravedan, bez obzira sto uzeli ili ne uzeli u obzir, jer zivotne situacije su nam svima razlicite.
Posljednje uređivanje od Sandee : 30.08.2011. at 16:27
ma ja se ne mogu načuditi gluposti skupštine, gđi Grudelj i svima njima- umjesto da viču na sve strane da oni koji primaju socijalu i dječji doplatak i po Skupštinskom modelu, oni to nigdje ni da spomenu, da istaknu da oni koji imaju više, već više i daju od plaće. i nikome ništa.
Točno tako, to ni meni nikako ne ide u glavu, zašto stalno ovi iz skupštine spominju stare cijene. Još niti jednom nisam nikog od njih čula da je glasno rekao da odlukom skupštine oni koji primaju DD, oni koji imaju 3 djece, oni koji su HRVi, ali i civilni invalidi imaju besplatni vrtić. Kao da sami nisu pročitali svoju odluku. A bandić se busa o prsa socijalnom pravednošću. I ovdje na ovom forumu se više puta pokazalo kako svi znaju da imaju besplatno po Bandiću, ali ne znaju da imaju i besplatno po odluci skupštine.
Ni ovo spominjanje stambenih kredita meni osobno nije jasno. Naš stambeni kredit smo digli moj muž i ja na 30 godina svojom odlukom i svjesni i kamatnih stopa i tečajnih razlika i perioda od 30 godina. Taj kredit je naša odgovornost. U financijsku konstrukciju smo morali uglaviti i promjenjivost ostalih cijena i moguće periode bez posla, periode bolesti i ostalih zala. Ovdje se radi o tome da onaj tko ima više je već itekako više sudjelovao u punjenju proračuna i da je ovaj način naplate vrtića de facto dvostruko oporezivanje.
Nakon što se plati porez, neto primanja se troše prema osobnim preferencijama i ulaziti u nečije kredite za stanove, aute, satove, skijanja te određivati što je nužno, a što luksuz, je po meni neukusno.
Znam ljude koji imaju manja primanja od mene i muža i koji su kupili i veće stanove i na boljim lokacijama, mi se to nismo usudili. Ali to je njihova odluka kao što mi imamo pravo na svoju odluku. I sad bi mi trebali plaćati više vrtić jer je njihova rata kredita veća. Znam i ljude koji žive u malom stanu, ali voze luksuzni auto, a isto tako znam ljude koji imaju vrijednu nekretninu i voze krntiju staru 20ak godina, ali to je isto tako njihov izbor.
Plaćanjem poreza i prireza prema svojoj ekonomskoj snazi ispunjavamo svoju obvezu prema proračunu iz kojeg se financiraju javna dobra. Poslije toga za mene je kraj. Svatko troši svoje novce onako kako smatra da je za njega i njegovu obitelj najbolje.
Nikad do sada nisam vidjela tolikog brojanja po tuđim novčanicima, dok se nije pojavio ovaj prijedlog miloga nam gradonačelnika.
Broji se zato što Bandić priča o socijalnoj pravednosti, a imućnost neke obitelji se nikako ne može utvrđivati samo na temelju plaća (čak i kad bi svi bili prijavljeni na stvarne plaće koje primaju).
Gita, mogu samo reci potpis ko kuca!!
Sve si rekla sto ja mislim.
Ma nikad nećeš moći sve pogledati. Imamo progresivan porez, za 2010. najveći na svijetu i totalno neuređenu državu
koja se kad god joj nešto usfali obruši na plaće - najprije harač, sad vrtići. Što je sljedeće?
Još malo pa ćemo se morati boriti za manju plaću kako bi nam ostalo više.
I sigurno postoji neki realan primjer gdje bi podstanar trebao platiti više vrtić nego njegov gazda. I šta ćeš onda gledat!?
Podstanar mora platiti na crno kako gazda ne bi platio porez. Koliko Zagreb ima prijavljenih podstanara!? 1 %
Mene su danas mediji izbacili iz takta. To je nevjerojatno koliko neobjektivno i loše izvještavaju i stvarno se pitam nisu li svi potplaćeni. Kako je moguće da je i danas izjava dana "Bandić ne odustaje"?!? U danu kad je ključna vijest da je Odbor za kontrolu donio tu i tu odluku! Jučer su svi u vijestima čitali iz Bandićeva pisma. Danas nitko nije pročitao zaključke Odbora. neki ga nisu ni spomenuli. A skupštinari uz sve to mlaki kakvi jesu ostaju nevidljivi, neuvjerljivi, bez autoriteta. K vragu, sutra bi na vrtićima trebali osvanuti potpisani i poštambiljani plakati s važećom odlukom, da vide i ravnateljice i tete i čistačice i roditelji. S izlistanim i boldanim svim povlasticama. Košta, ali barem se slijedeći mjesec možda neće opet pojaviti koverte i uplatnice koje koštaju nepotrebnih 100 000 kn. A ne da se vijest prenosi usmenom predajom najviše preko nas uključenih u cijelu stvar. Ljudi su totalno neinformirani! I oni iz razreda 0 i oni iz razreda 2000. Preprestrašno.
OK, onda su Slovenci, ne znam, valjda blentavi.
Stanovanje je nuznost. Skijanje i auto nisu. Zato te drzava oslobadja poreza na prvu nekretninu (i to do odredjene kvadrature po clanu kucanstva, a ne da si sam stanujes u stanu 120 m2 i trazis da ti 'oproste' porez), zato smo do sad (kao sto bi i dalje bilo normalno u normalnim drzavama) imali porezne olaksice na nekretninu kojom rjesavas stanovanje, zato se grade POSovi stanovi, zato te u popisu stanovnistva pitaju koliko kvadrata ti ima stan, a ne nosis li Swatch ili Rolex. Zato jer je to vazno.
I moj kredit je moja odgovornost i izbor, ali moja odgovornost i izbor nije ludilo koje se s kreditima dogodilo i koje nisu mogli predvidjeti ni valjda Rohatinski ni Bernanke skupa. Ako si ti toga bila svjesna, svaka cast. Da je to normalno i da je to bio nekakav racionalan rizik, ok, ali nitko ziv nije mogao predivdjeti da ce meni, npr., placa pasti, a rata kredita narasti koliko je narasla, a narasla je abnormalno. Ni najveci ekonomski umovi nisu mogli predvidjeti ovakve razmjere financijske krize.
U svim demografskim kuknjavama o niskom prirodnom prirastu stanovanje se naglasava kao jedna od osnovnih stvari: znati da ces imati mogucnost s vremenom na nekakav normalan nacin rijesiti to pitanje bez da dodjes na prosjacki stap je nesto sto je temelj, i drzava to zna, samo se ne postavlja adekvatno prema tome.
Dapace, neka u vrticku olaksicu udje i najamnina.
Ali, opet se vracamo na drzavu: podstanarstvo je kod nas totalna siva zona - ja ne znam niti jednog jedinog podstanara koji ima svoj odnos s najmodavcem na neki nacin reguliran.
Kad bi to bilo normalno ustrojeno, apsolutno je dobra ideja da i to bude nekakav razlog za diskont.
Apsolutno se slažem. Kad čitam novine i portale, najčešće se pitam, o čemu oni to? Bandić zakašlje i oni prenose, odbor za kontrolu donese odluku, a njihova reakcija je kao da sam ih ja nazvala i izjavila što sam odlučila. Užas, neinformiranost ljudi je ogromna.
Točno to , sutra bi na vrtićima trebali osvanuti plakati s važećom odlukom skupštine s boldanim povlasticama.
Da li se sjećate kad je skupština izglasala ovu odluku kako je Bandić rekao da za to nema para. sad više novci nisu bitni, nego samo socijalna pravednost. fuj.
Bandić je izabrao Ćirinu taktiku: lupetaj, lupetaj i samo lupetaj, a mediji vole cirkusante i prenose svaku njihovu budalaštinu.
prije nekoliko godina slušala sam bandića na ne znam više koju temu i pomislila sam da će jednog dana taj lakrdijaš biti kao Ćiro. Na žalost, bila sam u pravu
Posljednje uređivanje od Freja : 30.08.2011. at 23:01
Meni je super kako je Bandić bio socijalno osjetljiv kada je onom policajcu spičio otkaz jer ga je hvatao dok je bježao iz auta po cesti u deliričnom stanju.
Super mi je jedan komentar na Večernjem:
"Bandić je prije nekoliko godina pričao kako je život u Zagrebu skup, pa tko želi u njemu živjeti mora to i platiti, a sada priča da sve čini za one na rubu egzistencije. Svakome tko ima IQ veći od 0,5 je jasno o kakvoj osobi se radi."
Isto mi je super socijalno osjetljiv kada je onu zastupnicu u skupštini na kajkavskom izvrijeđao i izrugao do te mjere da su svi zastupnici počeli lupati šakamo o stolove. I to je prošlo, a da je to napravio zastupnici Roma Nuri Ismailovskoj
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=66
e, onda bi to nastao nacionalni skandal i kontaktirale se institucije za povredu na nivoima i mimo naših granica.
Dakle, Zagrepčani su u Zagrebu stanovnici drugog reda, Vaša djeca su djeca drugog reda, Vas se može do prekosutra vrijeđati jer eto, najbolje je iživljavat se na nekome tko ti ne može uzvratiti jer ako uzvrati ispada da si odrastao u zlatnoj koljevci i tko si da se žališ. A ti sklepavaš kraj s krajem.
Bandiću: Tvoj "kajkavski barbarizam i šprdancija" spram svih je do te mjere degutantan, da će ti vjerojatno na grobnoj ploči grafitima biti ispisano "Kaj" umjesto imena.
[QUOTE=[B]Sandee[/B] prvotno napisa
Stanovanje je nuznost. Skijanje i auto nisu. QUOTE]
Kad vec inzistiras, bas me interesira koliko ljudi je dobilo uplatnicu na 0 kn, a ima auto!
Nemoj kaj zamerit.
Sandee, ne razumiješ. Ne vidiš veliku sliku.
Pronatalitetna politika podrazumijeva da djeca imaju sve besplatno do 18 godine. Znači, nula kuna vrtić, nula kuna obrazovanje.
Svi odreda. I znači, kao u Švedskoj, da ako rodiš djece, više nego imaš spavaćih soba, da ti država da stan s brojem spavaćih soba koliko djece imaš, ako si ne možeš priuštit veći.
A u Švedskoj je visok standard i ima se novaca. I, vidi čuda, na račun djece ne krpaju proračun kao naši smradovi.
Nažalost, jal i ogorčenost ovim sustavom nas navodi na zaključke da ovaj ili onaj luksuz trebaju sankcionirati nečiju djecu.
Oprosti, ali zašto bi tvoje dijete bilo povlaštenije od mog zato što ja vozim Passat a ti Clio?
Pronatalitetna politika na državnoj razini treba ljudima dati do znanja da je prijatelj djece (joj kad se sjetim Bandićevih plakata "Zagreb, grad djece", smuči mi se) i da su tu svi isti.
I bilo koji kriterij nameta na dijete bi trebao biti kriminalno djelo.
Posljednje uređivanje od ForEverGreen : 31.08.2011. at 08:05
I info, u vrtiću su nam rekli da uplatnice koje nismo podigli, poslane su nam poštom na adresu.
xx
daleko od toga što su ovim nagrabusili oni koji spadaju u nekakav srednji do viši srednji sloj-a nikakvi bogatuni, mišljenja sam da isto ne treba nekom uzeti SAMO jer ima, to se već riješilo porezom i prirezom
treba gledati širu sliku, plaća se vrtić da se pomogne proračun!!!! koji se onda troši na fontanu na Trnju i plavu traku oko Maksimira-ne na djecu i nemoćne
Dakle-vrtić MOŽE biti besplatan svima.
Iz današnjeg Globusa:
"...Potpuno je očito kako ministar obrazovanja R. Fuchs može provesti nadzor nad Bandićevim uredom za obrazovanje i natjerati zagrebačkog gradonačelnika da provodi odluku Skupštine. No, jasno je i to da Fuchs i premijerka Kosor to neće napraviti, nego će ostaviti problem zagrebačkim SDP-ovcima i Milanu Bandiću.
...Iako dio političara u Zagrebu zagovara da Vlada postavi povjerenika i tako smiri situaciju, u HDZ-u kažu da se to neće dogoditi. "OStavit ćemo ovako sve do izbora", rekao je Globusu jedan zagrebački HDZ-ovac. A u SDP-u se samo mogu nadati da će šteta biti što manja. Zagrebačke obitelji s vrtićkom djecom očito se ne mogu ničemu nadati."
Eto, tako izgleda pravna država u Hrvata...
[QUOTE=Teta Eta;1951928]Kao prvo, ne podržavam Banidća, da me netko ne bi napao!! Kak god da okrenem dođe meni osobno na isto...[B prvotno napisa
Ali stvarno ne kužim kakve veze ima uplatnica od nula kuna i imanje auta! Ajde da si napisala da te baš zanima tko fura bjesnog BMW-a i ima nula kuna na uplatnici to bi i shvatila ali ovako ne kužim...
Ajd se ufuraj u temu.
Receno je (Sandee) da su auti i skijanje luksuz... pa ako jesu, onda mislim da svatko tko ima auto ne bi trebao placati 0 kn vrtic.
Znas, nikome se ne svidja kad mu drugi guraju ruku u novcanik!!! Ni tebi, ni meni!
Crkla susjedova krava. Pa sta. Al zarazila se od nje i moja, samo ja to ne znam.
Najbolje da se sad svi međusobno posvađate i da tema ode u krasan... jelte... zbog stana i auta...![]()
[QUOTE=ana.m;1951952]Teta Eta je izgleda skromna. Ja se pitam koliko ima onih sa uplatnicama od 0 kn i imaju 2 auta. Auto kakvo god bilo moraš i registrirat, i platiti osiguranje i nalijevat gorivo.
Još smatram da bi pravednije bilo da je materijalno stanje obitelji određivao po voznom parku nego što to radi s plaćama
neće, neće...
ali i ovo je mjesto da se objasni onima koji puše gradonačelnikovu demagogiju
odnekud se treba krenuti
zanima me kakvo je vaše stajalište nakon odbora za kontrolu - da li ćete plaćati po starome ili?
Preporučujem onda organiziranje i uzvraćanje bandićevim plaćenicima koji po portalima masovno komentiraju i ostavljaju dojam "glasa naroda"...
Nazalost, u krivu si. Vidjeh po parkicima, djecjim rodjendanima i slicno - to stvarno jest glas naroda.
Padobranski ulet...
dobili smo nove uplatnice (suzdržat ću se od komentara), no zašto su obje na isti iznos? zar ne bi trebala imati popust na drugo?
Ili to ne vrijedi za nas "bogate"?![]()
Naravno, kad je masa ljudi naivna i dovoljno labilna da stav i mišljenje dobiju tek kad ga pročitaju na netu...
(ovo je odgovor Teti Eti)
Posljednje uređivanje od Moover : 31.08.2011. at 08:57
Pa činjenica je da netko tko ima auto nije socijalni slučaj, socijalni slučajevi su posebna kategorija. TO što bi ja oduzela djecu onima koji puše marlboro light i plaču na TVu da su nezaposleni je druga priča.
Stvar je u tome da se drugima u novčanik i život ne može zaviriti, pogotovo ne u RH di je sve mimo reda i zakona.
Stvar je u tome da smo ja i mm u široj rodbini "najbogatiji"-a imamo daleko najmanje. Mi zapravo nemamo ništa osim legalne plaće.
Stvar je u tome da nekome pomažu roditelji, a netko pomaže roditeljima.
Da neki ljudi nisu JELI-al doslovno-da završe studije i postanu "bogati građani"-a drugi su se potucali po faksu do 30godina i nasljedili javnobilježnički ured.
I nitko od nas nema PRAVO analizirati niti jedan od ovih života, niti je netko mjerodavan reći tko ima, a tko nema-tko je bogat i tko je svoje zaslužio. Osim što možemo za 200 hrvatskih poduzetnika reći da su lopovi.
Stvar je u tome da je oni koji imaju veću plaću, daju svoj obol. Oni koji imaju nekretnine i ino-daju ništa.
STvar je u tome da grad Zagreb ima NOVACA ko go....-da nema nebi gradio fontanu, da ju studenti gledaju s prozora umjesto da uče.
Ima novaca jer su ih namaknuli ljudi koji RADE, nisu kumovi i stričevi ni Horvatinčići.
Ali Bandić ima mota, daš ljudima pinku i zaborave sve, od Horvatinčića, do njegovog razvoda, ma što zaborave, razvedu se i oni za besplatan vrtić.
Sve dok netko nekog ne pogazi brodom i dok svi ne shvate da su prodali principe za HM ili za 100kn manji vrtić.
Fascinira me to kako ljudi ne vide širu sliku, nego samo uživaju kao prasad u tome da će netko "uzeti" ljudima koji ZARAĐUJU. Ne kradu, zarađuju.
Ah, pokusala sam objasniti. Ali cini mi se da nije islo. Svako svoje dvoriste gleda, i boli ga za siru sliku.