Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2653

Tema: MPO trudnoća nakon svega...kako se osjećamo...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    Šumskovoće vezano za soc. odnosno priv. ginekologa i ja sam došla do sličnog zaključka. Ovaj sadašnji soc.gin. je stručan ali malo otresit....šta ćeš ne možeš imat sve :D
    Cure još me nešto brine (riješite me jedne brige, dođe druga. Ja sam 0-, a md 0+. Čitala sam ako je majka senzibilizirana da se tijekom cijele trudnoće treba pratiti stanje majke i djeteta. Mene nitko ništa nije pitao niti upozorio...a sijedeći uzv tek 20.09. (bit ću 8+4).
    test senzibilizacije za rh- majke se radi u 12 tt, 28tt i 32tt... ja bi na tvojem mjestu obavezno pitala doktora... pogotovo jer ti i muž ste različite rh grupe.. da nije tako ne bi se toliko brinula

i mislim da ono što je bebica 2 ne stoji u potpunosti... test senzibilizacije za rh- trudnice koliko ja znam se radi u trudnoći, a inekcija se prima nakon poroda

ja sam rh pozitivna kao i muž pa ću inzistirati na testu senzibilizacije u 34.tjednu kada bi se za nas i trebao raditi, tako mi je stručna osoba koja je transfuziolog objasnila da je najbolje...vani je to normalana i obavezna praksa...

cijela ta priča antitjela nije uopće jednostavna, i je to želim obaviti...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Jesen82 prvotno napisa Vidi poruku

ja sam rh pozitivna kao i muž pa ću inzistirati na testu senzibilizacije u 34.tjednu kada bi se za nas i trebao raditi, tako mi je stručna osoba koja je transfuziolog objasnila da je najbolje...vani je to normalana i obavezna praksa...

cijela ta priča antitjela nije uopće jednostavna, i je to želim obaviti...
    Može malo pojašnjenje? MM i ja smo oboje 0+ pa su nam objašnjavali da nam nije potrebna senzibilizacija, a gore pišeš da ste i ti i TM oboje RH+, pa ćeš ipak na test.
    Misliš li da bih i ja trebala zatražiti taj test? Daj please malo objasni...

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Može malo pojašnjenje? MM i ja smo oboje 0+ pa su nam objašnjavali da nam nije potrebna senzibilizacija, a gore pišeš da ste i ti i TM oboje RH+, pa ćeš ipak na test.
    Misliš li da bih i ja trebala zatražiti taj test? Daj please malo objasni...
    da hoću... jer je vani to normalna praksa... jedino mi ovdje oko toga kompliciramo... tako da ja odo na taj test u 34.tjednu bez obzira što smo oboje rh+

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

cure nemam vam tu baš što objasniti detaljnije.... priča krvi i svega toga nije 1/1, zapravo je vrlo kompleksna koliko sam shvatila, i iako si rh pozitivan ne znači da ne treba raditi test senzibilizacije... pogotov npr u slučaju primljenih trasfuzija,,,pitajte malo svoje ginekologe... transfuziolozi su mišljenja da bi se trebalo... ja nikome ne namećem svoje mišljenje... samo znam da ću to napraviti i gotovo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •