predivne su torte!!
svaka čast cure!!
predivne su torte!!
svaka čast cure!!
Motoristu sam dala MM-u na zadatak(ima smisla) pa je počeo i odustao jer mu bilo premekano...uglavnom, napravio je bijeli dio-osnovu i odustao na kotačima, aoka- torta ti je fantastična, tko bi rekao da je to tek druga ticino. Da li si motoristu radila po nekom tutorijalu ili ????, izvanredan je , ori điđi.
s obzirom na moju želju nastavila sam i napravila sve ostalo pa čak i motoristu. Nikakvi tutorijal samo moji prsti i snaga volje
![]()
iskusne amaterke ili proficke-molim za pomoc.
u listopadu radim 3 torte pa sam pocela narucivati stvari koje mi trebaju.
Koje boje da kupim?mislil sam americolor soft gel paste-jel to ok?boje su mi najveci problem pa moram naruciti nesto provjereno.
i da se pohvalim zadnjim uradkom-vidi se da napredujem :
http://public.fotki.com/anatom/ivina.../dsc07769.html
Ja koristim crvenu, plavu, žutu i zelenu u prahu, kupujem ih u Plodinama, svaka je oko 14 kn. Dobre su boje. Smeđu, naranžastu, crnu imam u prahu, kupljena u Osijeku u trgovini sve za svatove
Iz Dore sam naručila americolor ljubičastu i crnu. Americolor su jako dobre boje, ali ove osnovne čini mi se da su mi povoljnije ove u prahu
kalimero gdje nadjes u plodinama tj kako se zovu? na kojem odjelu ja sam vidjela samo one tekuce u malim tubicama...
Boja je u staklenoj maloj kutijici, boje su Sonex, piše boja za kolače u prahu. Nalazi se tamo gdje su one ukrasne perle, pokrivke za torte i uglavnom ukrasi, evo slika
boje
http://public.fotki.com/mali-kalimer...schvartau.html
ove imam i ja al su mi blijede
thanks! nasla sam ih, ali imaju samo plavu i zutu
Valda je prodano pa imaju samo te dvije boje.
Sinoć sam vidjela da i Dora usluge imaju boje u prahu od 10 g. Ja imam tu njihovu smeđu, ( kupljena u trgovini sve za svatove) jako je dobra. Ima svih boja nisu skupe
Prekrasno, svaka čast, sviđa mi se. Boje su ti odlične. Kojim bojama radiš ?
Suzizana odličan ti je Ben ten kao i ostali likovi!
Ja se guštiram i gledam teme za sljedeću tortu, jedva čekam, ali nešto ću laganije izabrati ovaj puta...
hvala curke! crnu imam "ameri color", a ostale "aromar". jedino sam ovaj puta kosu ispunila s onim u tubama da potrošim smeđu. ja bi trebala ovaj tjedan napravit nama za 15 godišnjicu braka, al nemam nikakvu ideju. moram malo prošvrljat.
Suzizana hvala na odgovoru, ni ja ne radim sa profinjenim skupim bojama![]()
Sve su ove torte prekrasne, ja još uvijek na počecima.
Evo najnovije torte koja me i najviše namučila jer je bilo pakleno vruće i ticino se lijepio, topio, ma užas. A i torta je bila ogromna, teška pa je malo stradala i u transportu. Trebao je to biti Zet autobus, iako nije baš ni blizu klinci su skužili o čem se radi i brzo su prstići radili (ode moj višesatni trud u par sekundi)
http://public.fotki.com/Tattoo2/torte/
Jedno pitanjce za iskusne - do sad su mi sve torte bile mat jer mi je tako nekako ljepše, a sad bih malo da se jedan detalj (ili možda sve) sjaji. Radim tortu za ovaj vikend kad opet najavljuju više temperature. Premazala bih to nekim alkoholom. Jel ok domaća rakija? Da stavim samu ili pomiješam s nečim? I kad da premažem, neposredno prije izlaska na stol ili ranije (stajat će u frižideru)?
tatoo. mislim da samo trebaš kist i vodu pa premažeš prije izlaska
Posljednje uređivanje od oka : 06.09.2011. at 20:41
suzizana, pomagaj! (ostale takodjer, hvala!)
dakle, kupih materijal, tortu pravim u subotu za nedjelju
planira se obavezna dora
jos se premisljam hocu li napraviti figurice 3d, ili puzzle na torti, ili ticino u slojevima, ili da nacrtam pa obojam
jesi ti tako radila ovog ben10?
imam americolor flomaster crni i boje u gelu i kist
mogu li jednostavno presvuci tortu (cuj mene, jednostavno - dosad nisam nikad ticinom radila, samo marcipanom pa iz dva dijela) i onda se uhvatiti bojanja? prelijeva li se boja na granicama, kad da bojam, odmah ili nakon malo susenja - npr. nedjelju ujutro?
hvala unaprijed na kakvom savjetu!
e da, ovo je inspiracija (ovo mi je savrseno, ali je modelirana torta, a to pak ne znam i bojim se i probati - ja bih ispekla pravokutnu tortu pa napravila ovakvu sliku - balon i torbu 3d mozda, ostalo plosno)
Posljednje uređivanje od summer : 07.09.2011. at 09:35
Ja ti ne mogu pomoći oko crtanja jer to nisam radila, mogu ti reći samo da
si ticino masu (bijelu) možeš već danas pripremiti. 3d... figurice isto možeš napraviti pa ih samo zalijepiš dan prije...
Pokušaš malo i pisati po komadiću ticina....
Onda ćeš u subotu bar nešto već znati o tome i će ti biti koliko toliko lakše.
Ali sve si obavezno napravi prije, a u subotu navečer prekriješ tortu ticinom i ostaviš si vremena samo za crtanje.....
Tako ja radim, koliko god jednostavno zvučalo za prvi puta i najjednostavnije stvari najduže traju![]()
Ja sam i crtala po ticinu a i radila dvije Dore 2D, sve sam radila barem tri četiri dana prije. 2D Doru ili obojaš ticino( boje se ne razlijevaju ) ili sastaviš iz obojanog ticina i ostaviš na nekoj tacni, dan prije samo ju klizneš na tortu. Tacnu posipaš šećer prahom.
Ako te zanima pogledaj moj album
hvala cure, onda cu se veceras vec uhvatit posla, a albume sam pogledala nekidan i skidam kapu!!!
Evo nakon 3 mjeseca i ja se pokrenula: torta za sinov mi prvi rođendan http://public.fotki.com/Smajlich/tor...tortica-1.html.
smajlich, slatka je skroz, a najbolje su mi ove peraje morskih pasa hahahaha
koje si ti boje koristila?
jel iko kupovao ove aromar, jesu li čemu?
Hvala![]()
Koristim Americolor, za Aromar ne znam kakve su. Mislim da Suzizana koristi Aromar i da su joj dobre.
Evo ovde se vide, ove u tubicama ( gel-boje): http://public.fotki.com/Smajlich/tor...ica.html#media
Smajlich, baš je lijepa torta!
Ovo pisano, ROKO, jel to s onim flomasterom?
Smajlich torta ti je super, prava morska.
Hvala! Najvažnije je da se svidjela malcu, počupao je odmah pola figura![]()
Posljednje uređivanje od Smajlich : 10.09.2011. at 09:37
Lijepa ti je torta, ti si bar imala dosta fgurica, ja za sljedeći dječji moram
povećati broj figurica jer je zadnji puta bilo ko će prvi...![]()
Sad sam pogledala tvoju zadnju: svaka čast!![]()
Njima je baš gušt te figurice "raščupati"!![]()
kalimero, sve torte su ti PREKRASNE, uredne i sa stilom.
kalimero prekrasno kao i uvijek! ovo je naša za godišnjicu braka, brzinska i jednostavna! iako izgleda da su se brojevi razlili, to je bilo namjerno napravljen rub![]()
Suziana lijepa !
Kalimero ostavlja bez daha kao i uvjek. Imam pitanje, da li koristiš alat npr. ona sa ljubičastom kao čipkom sa cvjetićima i
onaj bočni ukras sa rombićima? To sa rombićima je ukrašena široka traka naljepljena na ticino, to nije samo ukrašena prva osnovna pokrivka za tortu zar ne?
ps. pripremam se za sljedeću![]()
Suzizana- torta je odlična a nije to ni mali br. godina))
oka- to su kod obje torte alati, stim da se oni rombovi tiskaju na osnovnu prekrivku i moliš Boga da se na kraju sastave da bude uredno. Obučeš tortu i tiskaš alat na bok.
Da sam išla sa dodatnom trakom, teško dobijem onako uredan gornji rub jer je traka od čipke tanka. Možda ti uspiješ.
Kalimero hvala na odgovoru.
Gledala sam sinoč na youtube-u pa vidjela te alate za rombiće, jako me privlače te elegantne torte, ostavljaju me bez daha
Ne znam koliko koštaju nisam našla u Dora uslugama pa si razmišljam kako da sama neki svoj alat osmislim.
Pa to uzmeš onaj alat za krečenje što se skida višak boje sa valjka. Plastični komad sav u rombovima, ja to koristim))). Izrezala visinu oko 10 cm. koliko je torta i deri
![]()
opet ja.
u problemima.ali slatkim.
dakle-radim ČETIRI torte vrlo brzo.
Ono što me ubija je da nemam pojma koju tortu ispod ticina staviti osim fererice i čokoline.
ajde pliz pisite malo o tome sto stavljate ispod ticina.Moze i koji link na recept.
Ja sam stavljala:
Moskvasnit
Katarina
Plazma
Reforma