Slažem se. Primijeti da nisam rekao ni riječi protiv klasičnih jezika.
Čuj sad ti to....pa gdje je nestala osoba koja je pisala da se mora boriti sa željama mlađeg o treniraju za što ona (roditelj) nema nikakvih ambicija?vrijeskica prvotno napisa
Nemoj se ljutiti, ali to mi nije zvučalo kao osoba koja je otvorena za opciju "nogomet".
Zbilja ne razumijem što želiš reći ovime "ja, mame, tate, djeca".vrijeskica prvotno napisa
Niti mislim da sam otplovio miljama daleko. Samo sam istaknuo da je upisivanje djece na izbornu nastavu (pogledaj naslov topica!) prvenstveno zato što to roditelj želi, a ne zato što to dijete želi, nije baš najpametnije.
Ovaj dio uopće nije bitan za priču. Naime, nisi krenula od toga da ne želiš da ti dijete trenira nogomet zbog "određenog načina bavljenja sportom", nego da ne želiš da ti dijete trenira nogomet jer to nije tvoja ambicija.vrijeskica prvotno napisa
Apsolutno. Ali nije rješenje "ja ću upisati upisati tu-i-tu jer je to moja ambicija i zato jer ja mislim da je to dobro za moje dijete". Djetetu treba pomoći. Sjesti sa njim. Razgovarati sa njim. Otići sa njim na predstavljanje nekog kluba, na "probni" sat stranog jezika i pustiti dijete da kaže sviđa li mu se to ili ne. To je pomoć, a ne "ja odlučujem".peterlin prvotno napisa
Peterlin, tvoj mlađi nije mogao trenirati atletiku iz objektivnih (zdravstvenih) razloga, a ne zato jer to nije tvoja ambicija. Naravno da si poslušala što dijete želi, ali si sigurno sjela sa njim i objasnila mu da postoje zdravstveni razlozi zbog kojih to nije moguće. Da nema zdravstvenih problema siguran sam da bi podržavala njegovo bavljenje sportom makar se tebi to osobno ne sviđalo.peterlin prvotno napisa
Apsolutno! Redovna nastava uvijek treba imati prioritet u odnosu na izbornu nastavu.peterlin prvotno napisa
Ne mora biti isključivo dječja želja. Ali valjda dijete mora pokazati interes za to i volju za učenjem toga. Ili se varam? :Dvrijeskica prvotno napisa