Mene nisu pitali.A ne znam od kud ideja o brdu studenata i stažista koji ti zure u međunožje. Pitaju te da li smiju doći studenti.
A ja, prvorotka, izmucena 17 satnim drip-trudovima i ful tretmanom, nisam ni pomislila da ih smijem odbiti.
Bilo nas je ukupno, uz mene i MMa, dvije primalje, tri ginekologa i 10 (!!!) ucenica medicinske skole. Bez pretjerivanja.
Imas pravo, sve do jedne smo neuke, needucirane glupace koje lupetaju izmisljotine.Vi stvarno niste svjesne koliki utjecaj ovaj forum ima na mlade i neiskusne ženske koje stvarno ne znaju ništa o porodu. A napisano je jako puno nebuloza.
Potpis!Porod je izuzetno intimna stvar, žene koje razmišljaju o porodu van institucije imaju apsolutno pravo na to jer time štite svoju intimu od grupice studenata, stažista koje im zure u međunožje. Od lječnika kojemu se žuri, jer je kraj smjene, od babice koja ima loš dan. Možda vas dvije nemate tu potrebu i to je ok... ali pustite onima koji ju imaju da ju ostvare.
Mogla bih potpisati i Apricot i Vertex.
Da, i u Hrvatskoj se moze dobiti lijep, miran, prirodan porod, ALI je on jos uvijek cesce iznimka nego pravilo (uvjerena sam u to) i to je ono sto nas sve gura dalje da radimo na informiranju (pa i o alternativama hrvatskom bolnickom porodu) i educiranju i inzistiranju na promjenama.
I za kraj:
Ajme, ajme.. zato nam i je tako kako je, jer pojedinci znaju i uvjereni su da su pametniji od Majke Prirode i da mogu bolje od onoga sto je ona zamislila. Ne znam bi li zaplakala ili se smijala. Pretuzno.Prirodni porod nije i ne bi trebao biti normala,

Odgovori s citatom