Pokazuje rezultate 1 do 50 od 620

Tema: porod u hrvatskoj

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

e kad smo već kod epiduralne....tu isto bome ne razumijem stvar...
    naime...imam u fameji koleginicu koja je išla roditi u zg...prije nekoliko godina...podosta jel...jer je s epiduralnom mogla samo u zg tada.
    i rekla je da baš ništa nije osjetila i da joj je bilo super!

a tu kod nas u Puli, kažu nema toga. mislim, ima epiduralne, ali ne do kraja...pred kraj ti popuste...i izgon ide bez nje.
    ne kužim bit...zašto to?
    kao, epiduralna služi samo za bezbolno otvaranje. nije vezana uz izgon. zašto su tako kod nas odlučili?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    naime...imam u fameji koleginicu koja je išla roditi u zg...prije nekoliko godina...podosta jel...jer je s epiduralnom mogla samo u zg tada.

a tu kod nas u Puli, kažu nema toga. mislim, ima epiduralne, ali ne do kraja...pred kraj ti popuste...i izgon ide bez nje.
    ne kužim bit...zašto to?
    kao, epiduralna služi samo za bezbolno otvaranje. nije vezana uz izgon. zašto su tako kod nas odlučili?
    da žena može kontrolirati tiskane, izgon, kao na debelo crijevo /(to znaš), da osjeti te mišiće valjda, inače baš i ne zna šta se događa, no više je tu varijacija, neki zastupaju to s popuštanjem epi, neki kažu da se može bez problema jednako tiskati, tako sam ja (s jednim uhom, ne prevelikim interesom) čula

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    da žena može kontrolirati tiskane, izgon, kao na debelo crijevo /(to znaš), da osjeti te mišiće valjda, inače baš i ne zna šta se događa, no više je tu varijacija, neki zastupaju to s popuštanjem epi, neki kažu da se može bez problema jednako tiskati, tako sam ja (s jednim uhom, ne prevelikim interesom) čula
    je, kužim to...
    ali ako možeš dobiti ful u zg...zašto u puli ne možeš?
    ili, niti svugdje u zg to nije praksa?

gledala sam porode sa epiduralnom...znam da te navode kada da tiskaš...
    znači da može potpuno bezbolno...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne kužim bit...zašto to?
    tako je bilo i meni, izgon bez epiduralne. drugi put. a nije da baš niš nisam osjećala, osjet boli, kad sam uspoređivala prvi i drugi porod, recimo 10:4
    prvi put mi je ionako sam izgon ostao u super sjećanju, genijalno - mislim ta dva-tri zadnja truda.
    a ono prije, majko moja. znam da je bio drip, al kad čitam vaše priče s prirodnim porodima, ne vidim neku drastičnu razliku. nije bilo ni izbliza ovako kao neni. nisam taj tip za rađanje i gotovo.
    koliko god se informirala, kad boli onda boli.

treći bih bez epiduralne. da sam znala da će biti relativno brzo gotovo (u 1 u rađaoni, s laganim trudovima, u 3 se rodila M) , a ne kao u prvom porodu ne bih vjerojatno ni uzela epiduralnu.
    kad bi bio treći, naravno.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    tako je bilo i meni, izgon bez epiduralne. drugi put. a nije da baš niš nisam osjećala, osjet boli, kad sam uspoređivala prvi i drugi porod, recimo 10:4
    prvi put mi je ionako sam izgon ostao u super sjećanju, genijalno - mislim ta dva-tri zadnja truda.
    a ono prije, majko moja. znam da je bio drip, al kad čitam vaše priče s prirodnim porodima, ne vidim neku drastičnu razliku. nije bilo ni izbliza ovako kao neni. nisam taj tip za rađanje i gotovo.
    koliko god se informirala, kad boli onda boli.

treći bih bez epiduralne. da sam znala da će biti relativno brzo gotovo (u 1 u rađaoni, s laganim trudovima, u 3 se rodila M) , a ne kao u prvom porodu ne bih vjerojatno ni uzela epiduralnu.
    kad bi bio treći, naravno.
    je...boli...priznajem
    ali...drukčije je poimanje boli, pa i odnos prema njoj. tako sam ja to doživjela.
    u bolnici su me non stop htjeli spasiti boli....nagovarali me na inekcije protiv boli...
    i teško mi je bilo balansirati s njima...jer sam se osjećala kao neki sado mazo frik....
    kužiš...ova nije normalna, neće ništa protiv bolova....
    ružan mi je bio osjećaj....em te boli...em odbijaš protiv bolova....em se ne osjećaš ugodno u čitavoj toj situaciji jer te gledaju kao frikušu...
    pa i sama pomisliš da nešto s tobom nije u redu...

a doma....
    boliiii....ali nitko od toga ne radi problem, jer i treba da boli, jel...
    nitko nema poriv spasiti te boli, jer porod boli.
    i što više boli, to si bliže kraju...
    pa kad kažeš da te boli i da ćeš umrijet a primalja ti kaže da je sve u redu i nasmije ti se....i napravi sve što tebi u trudu najviše odgovara...
    lakše se podnese ta bol...
    ne znam da li sam se zapetljala...
    uglavnom, sasvim drugačiji doživljaj.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

je...boli...priznajem
    ali...drukčije je poimanje boli, pa i odnos prema njoj. tako sam ja to doživjela.

boliiii....ali nitko od toga ne radi problem, jer i treba da boli, jel...
    nitko nema poriv spasiti te boli, jer porod boli.
    i što više boli, to si bliže kraju...
    pa kad kažeš da te boli i da ćeš umrijet a primalja ti kaže da je sve u redu i nasmije ti se....i napravi sve što tebi u trudu najviše odgovara...
    lakše se podnese ta bol...
    ne znam da li sam se zapetljala...
    uglavnom, sasvim drugačiji doživljaj.
    Savršeno točan opis. Tako sam se ja osjećala u rodilištu, ti doma. I obje sretne i zadovoljne.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Savršeno točan opis. Tako sam se ja osjećala u rodilištu, ti doma. I obje sretne i zadovoljne.
    ali ja sam imala takvu želju osjećati se tako i u rodilištu....ja sam surađivala koliko sam mogla...
    i super mi je znaš....što sam doživjela tu hordu različitih doktora....bez obzira na moj odnos prema tome...
    jer, svaki me doživio na svoj način....to ti onako vrati vjeru da nisi baš frikuša...
    samnom je bila jedna specijalizantica koja se totalno zauzela za mene....čak se i s tim famoznim dr A posvađala u moje ime....
    puno to znači...odn. puno mi je to reklo o dr A.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •