Stranica 48 od 182 PrviPrvi ... 3846474849505898148 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,351 do 2,400 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

  1. #2351
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    To te ja pitam. Je li problem u aditivima, ili u siru.
    Ako Peter kaže da je njihov sir ok pečen, to je i meni dovoljno.
    pa nisam ja znala da ti imaš Peterovog sira.
    daš?

  2. #2352
    boobamara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Postovi
    74

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ako tako kuhaš, slobodno može s vama.
    bit će jednostavnije tebi, a zanimljivije njoj
    Super, hvala ti apri!



    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    u aditivima. sir kao sir je ok.
    E, zato sam uopće i ja pitala za te tvrde sireve tipa gouda, trapist i sl. jer na većini njih piše svakojakih E-ova pa sam svaki put odustajala, a i svi sirni namazi su puni svega pa smo završili na dvije-tri kombinacije koje sama smućkam od običnog kravljeg sira...

  3. #2353
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Ne dam, treba mi i škrta sam.

  4. #2354
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Ima ovdje domaćih sireva koje ja smatram dovoljno domaćima. Rade se u kraju odakle su moji, i znam da ih dosta ljudi ok radi, pa se nadam da i drugi koje ne znam tako rade (što je sasvim nepouzdano, naravno).
    Inače, nije baš da su kupovni sirevi puni aditiva (na deklaraciji). Ne ulazim sad u nedeklarirano (što je onda valjda ispod količine koja bi se morala deklarirati, ili je skriveno pod "sirilo", ili gdje?). Ovo što sam ja čitala (a uvijek čitam deklaracije) zna imati deklariranu boju, na drugo baš i nisam nailazila.

  5. #2355

    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Split
    Postovi
    2,660

    Početno

    helou cure.....imam par pitanja
    upadam u raspravu o siru, pa da iskoristim gužvu zanima me koji svježi sir dajete i s čim,
    zatim....
    uvela bi tjesteninu, bez jaja naravno, s čime je spremate i kako?
    kako spremate grah, papriku, s čim?
    nisam uvela rajčicu još, znam da nije od nje vrijeme, ali eto pitam isto kako i u što je kombinirate?
    kad je već spominjete od kada ide heljda i kako ju spremate?

    pa eto dajte koji naputak

  6. #2356
    klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Kraljevica
    Postovi
    2,362

    Početno

    Tjestenina se obicno djeci svidja bez icega, moze s malo maslinovog ulja. Za ostalo nemam bas ideju

  7. #2357

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    5,207

    Početno

    svježi sir od jedne tete kojoj vjerujemo, ako ga nema onda onaj Zagrebački
    dajem ga sa palentom, graškom, sa pire krumpirom, vjerojatno ima još hrpa kombinacija, ali moji ga baš ne vole, pa ga dosta maskiram, ubacim mrvicu u griz
    tjestenini dodajem leću, rajčicu, radim verziju bolonjeza,pa sa tikvicama i piletinom...
    grah skuham, pa mu dodam neku žitaricu da mi zamijeni meso, dodam malo tjestenine....
    rajčicu dajem u sezoni, dodajem je u hrpu jela, a vole ju i na suho pojesti, jednostavno potrpaju u usta kriške
    papriku dodajem isto tako u hrpu jela za aromu, u rižota recimo, pa dodajem rajčicu, tikvice....
    heljdu ne dajem, podijeljena su mišljenja o tome kad je treba dati, a ionako ništa ne valja
    eto izvuci ako možeš šta iz ovoga....

  8. #2358
    klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Kraljevica
    Postovi
    2,362

    Početno

    Usput, Suncica obozava rastopljeni sir. Da bar imam taj od Heidi.
    Pitanje o ABC siru - kako moze imati tako dug rok trajanja ako u njemu nema nista osim sira, vrhnja i soli? ( tako pise)

  9. #2359

    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Split
    Postovi
    2,660

    Početno

    Zo hvala draga puno si pomogla

  10. #2360
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Evo, Klara. I ima dalje stranica sa pitanjima i odgovorima gdje je i odgovor na tvoje pitanje.

    http://www.abcsir.com/prica-o-ABC-siru/4

  11. #2361
    Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    402

    Početno

    u svezi tjestenine, evo jedan receptić: tjestenina + rajčica (sirova nasjeckana) + maslinovo ulje + parmezan.....u mladim danima sam čuvala djecu i to sam im morala pripremati, djeca su to voljela a i ja....

    ZO hvala na odgovoru o vodi..

  12. #2362
    klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Kraljevica
    Postovi
    2,362

    Početno

    Hvala Beti3

    Ares tvoj recept zvući fino, to bi cure i ja mogle papati sljedećeg ljeta

    Evo Sunčicin recept za tjesteninu: ako mamin umak ne valja (recimo sadrži komadiće mesa što je bljak), uzmeš zdjelicu, napuniš je čistom tjesteninom iz padele, onda uzmeš stolicu, doneseš je do frižidera, popneš se i pronađeš sir, istreseš gomilu na tjesteninu i najedeš se. (isprika na off topicu)

  13. #2363

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    5,207

    Početno

    nemate na čemu hvaliti

    i meni je ovdje bilo utočište kad sam krenula s dohranom, ne bi čovjek vjerovao koliko si možemo sami zakomplicirati, a usvari je vrlo jednostavno

  14. #2364

    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Split
    Postovi
    2,660

    Početno

    ovo mi je ok sa parmezanom, ali daleko smo mi od toga, tek smo u 11 mj.

    a ja sam posebno smotana (komplicirana) što se tiče kombinacija, meni jednostavno neke stvari nisu spojive i zato trebam pomoć i onda kad mi ovako netko da lipe ideje, onda se sama sebi smijem kako sam nesnalažljiva, ali zato imam vas

  15. #2365
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Blekonja, nama su neke stvari nespojive samo zato što smo tako naučili.
    Sjećam se svog prvog susreta sa mesom prelivenim pekmezom od brusnica.
    Mislila sam da se kuhar zeznuo i umalo sve vratila.
    A sada, teško mogu zamisliti dobro pečenje bez pekmeza od šljiva, barem.

    To su naše generacijske navike, potekle iz tradicije društva u kojem smo rođeni ili živimo, iz načina na koji smo odgajani i kako su nas hranile naše majke i bake.
    Ali, to nikako ne treba značiti da je i djeci tako.
    Njima je sve odlično i sve novo i sve točno onako kako treba biti.

    Zato slobodno kombiniraj rižu sa voćem (jer je dobra kombinacija zatvarajuće i otvarajuće namirnice), palentu s voćem...
    Sve su to namirnice za koje smo mi odredili način n akoji će se jesti.
    A u drugim kulturama je sasvim drugačije.

  16. #2366

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    5,207

    Početno

    današnji ručak nam je riža+ ostaci raznoraznog povrća iz frižidera koje treba potrošiti na način:

    na maslinovo ulje bacila mikro nasjeckani crveni luk, mrvicu češnjaka, pola nasjeckane paprike, na ploškice narezanu malu tikvicu, podlijala sa vodom, dodala pasiranu rajčicu i malo nasjeckanog peršina i zatvorila u Zepter na 15 minuta

    skuhala rižu

    sve zajedno izmiješala=ukusan rižoto

    čim ima rajčice unutra moji jedu ko ludi

    žao mi samo što više nemam domaćeg paradajza, nego onda ovakve stvari zalijem sa onom iz tetrapaka

  17. #2367

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    5,207

    Početno

    miris je super

    a da, stavila sam i dva cvjetića brokule

  18. #2368
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    nego onda ovakve stvari zalijem sa onom iz tetrapaka
    nisu ti oni loši, to je samo pasterizirano, nema ništa loše unutra

  19. #2369

    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Split
    Postovi
    2,660

    Početno

    cure malo sam nekako mi se čini da ja sve nešto bucam oko ovog njenog papanja, imamo dva obroka, voće i ručak, već bi joj trebala uvesti i možda kao neku večericu, šta predlažete za večeru, i u tom slučaju malo me muči koliko joj onda davati mliječnih obroka dnevno (imamo još uvijek jedan noćni), na AD smo, pa ako ima netko iskustva kako bi mogla složiti obroke odnosno kako vi to radite bilo bi lijepo čuti ih (nadam se da nisam fulala mjesto za pitanje)
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 27.11.2011. at 22:56

  20. #2370

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    5,207

    Početno

    ja ti mogu reći kako mi imamo:
    mi smo na kravljem mlijeku, ali ga ne vole piti, pa ga rješavamo na tanjuru, a ne iz čaše

    prvi obrok nakon buđenja je mliječno žitni ( raznorazne pahuljice sa mlijekom ili jogurtom ), zatim užina voće, za ručak kombinacije povrća, mesa, žitarica .....pa užina opet voće, a za večeru raznorazni grizevi na mlijeku ( od pira, običan pšenični, rižine pahuljice...), palenta u koju dodam možda i jogurt, malo sira...
    kad su moji bili na ad-u ujutro nakon buđenja su popili cca 2 deci i prije spavanja cca 2 deci, ovo između smo malo prilagođavali, pa je prvi pravi doručak bio žitno voćna kombinacija cca 2 sata nakon mlijeka, prije jednostavno nisu mogli jesti

  21. #2371
    Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,402

    Početno

    Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    cure malo sam nekako mi se čini da ja sve nešto bucam oko ovog njenog papanja, imamo dva obroka, voće i ručak, već bi joj trebala uvesti i možda kao neku večericu, šta predlažete za večeru, i u tom slučaju malo me muči koliko joj onda davati mliječnih obroka dnevno (imamo još uvijek jedan noćni), na AD smo, pa ako ima netko iskustva kako bi mogla složiti obroke odnosno kako vi to radite bilo bi lijepo čuti ih (nadam se da nisam fulala mjesto za pitanje)
    moj I.G. je mjesec dana stariji od tvoje curice...već sam negdje pisala, ali evo opet:

    7.00 - AD
    10.00 - kašica tipa čokolino ili evo zadnjih par dana kruh sa sirnim namazom
    14.00 - kuhani ručak (povrče+meso/riba/jaja)
    18.00 - vočka ili jogurt
    ponekad 19.30 - kruh sa namazom
    21.00 - AD (manje ili više ovisno o tome jel jeo u pola 8 ili nije)

  22. #2372
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    Moram ovo podijeliti- dodje mi sestra juce i prica sta je vecerao jedan djecak od godinu dana (od prijatelja) : oko 20h tanjir krompira sa janjecim pecenjem, malo kasnije je zasladio sa 2 palacinke, i uz igru do spavanja jos jednu cijelu bananu! u 21h popio flasicu mlijeka punu, i zaspao. spava cijelu noc bez budjenja. jeste bucko, ali je razdrazljiv ako tako ne jede.

    A ja mislila da moj piso fino jede. moj jede tri prava obroka - mlijecni sa zitaricama, meso/povrce , jaja itd, uzine su vocne, ili jogurt, cesto uzina bude paradajz jako ga voli. jede svasta , ali su to male kolicine, otprilike jedna ona mala teglica ( kad mu pakujem za ponijeti) od 100 gr. Mrsavko je, skoro 18 mj. i 10,5 kg. (porodjajnu od 4150 gr nece utrostruciti ni do skole )
    Posljednje uređivanje od a72 : 28.11.2011. at 13:31

  23. #2373

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    5,207

    Početno

    meni osobno puno bolje zvuči ovaj meni od sestrinog prijatelja, ali za mene, a ne za dijete od godine dana

    tako da drži se ti svoga, tvoj mršavko je sasvim okej sa svojim jelovnikom i kilažom - pa nisu svi ljudi isti ko od stijene odvaljeni, ima nas svakojakih

  24. #2374

    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Split
    Postovi
    2,660

    Početno

    vidim ja zaspali bi vi skoro bez mene


    imam pitanjce, koju tjesteninu bez jaja koristite?

  25. #2375
    Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    852

    Početno

    Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    vidim ja zaspali bi vi skoro bez mene


    imam pitanjce, koju tjesteninu bez jaja koristite?
    Ja sam u Interspara kupila neku njihovu na onom bio-eko (što li je već) odjelu.

  26. #2376

    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Split
    Postovi
    2,660

    Početno

    ma kupila ja Cetinu onu plavu, ali kad sam joj ukuhala u juhu ja da probam je li gotova juha GORKA, računam jučer je skuhana (bila u frižideru), sigurno se pokvarila, skuham ponovo tjesteninu sad u nekoj kombinaciji drugoj (koju sam stigla napravit jer sam ovo bacila) i opet GORKO nema do čega biti nego do tjestenine . Žao mi juhice i lipog mesa (sve sam bacila )

  27. #2377
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,242

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pa nisam ja znala da ti imaš Peterovog sira.
    daš?
    jel to neka marka sira, ili je to samo sir od Petra?

  28. #2378
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,242

    Početno

    Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    vidim ja zaspali bi vi skoro bez mene imam pitanjce, koju tjesteninu bez jaja koristite?
    kupi bilo koju,možeš i špagete.

  29. #2379

    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Split
    Postovi
    2,660

    Početno

    ma kupila bi ja bilo koju, ali nigdje ne nalazim da baš piše "bez jaja" kupila sam Cetinu jer su na njihovoj crvenoj nacrtana jaja, a na plavoj ne, a ja volim pročitat i bit sigurna

  30. #2380

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    5,207

    Početno

    ja kupujem onu Pasta Zara, većina ih je bez jaja, na onima koja imaju jaja piše " sa dodatkom jaja "

  31. #2381
    lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    972

    Početno

    Ne znam gdje bi pitala pa ću ovdje. Moja beba ima 7 mjeseci. Kad ste vi davale kekse u ruku da sam jede. On bi uporno sam jel,a kad mu recimo dobro ne izmiksam jelo za jesti on kao da će povračat ne znam gutat komadiće,a keks se otopi i razlomi,bojim se da se ne zaguti

  32. #2382
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,707

    Početno

    Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam gdje bi pitala pa ću ovdje. Moja beba ima 7 mjeseci. Kad ste vi davale kekse u ruku da sam jede. On bi uporno sam jel,a kad mu recimo dobro ne izmiksam jelo za jesti on kao da će povračat ne znam gutat komadiće,a keks se otopi i razlomi,bojim se da se ne zaguti
    u ruke sam davala odmah na početku dohrane komade hrane, ali ne kekse nego voće, kuhano povrće, kukuruz, ili ponekad koricu kruha.

  33. #2383
    bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    694

    Početno

    Zanima me čiju quinou, amaranth, kus-kus kupujete?
    Kupila sam to od alnature, nisam ni čitala sastav, računam pa sve je to naturale....došla kući i vidim da sadrže tragove lješnjaka,oraha, badema,soje i sezama.
    Dali ste vi od alnature davali svojim bebicama do godine dana? Jeli se smije?

  34. #2384
    tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Postovi
    4,018

    Početno

    Kad ste počeli davati kiselo zelje? Onako, podinstano...
    Posljednje uređivanje od tonili : 13.12.2011. at 16:43

  35. #2385
    hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    223

    Početno

    Ne mogu naci nista vezano za rajcicu i dohranu na forumu; u tablici kaze rajcica s 10, e sad ih nema, ali bi li bilo oko stavit npr jednu iz konzerve pelata kuhat s mesom i mrkvom? Koliko mi se cini, u konzervama pelata nema niceg osim rajcice, jel tocno? Takodjer, jeste li davali smrznuti grasak? Malo nam je monotono povrce koje jede pa bi probali nesto novo.

  36. #2386
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    slobodno daj konzervirano povrće, ali pazi da nema dodataka soli.
    mislim da je nad pelatima rađen samo postupak pasterizacije i da ih čuva izuzeće kisika.
    smrznuto isto može, zašto ne.

  37. #2387

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    5,207

    Početno

    Citiraj bfamily prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me čiju quinou, amaranth, kus-kus kupujete?
    Kupila sam to od alnature, nisam ni čitala sastav, računam pa sve je to naturale....došla kući i vidim da sadrže tragove lješnjaka,oraha, badema,soje i sezama.
    Dali ste vi od alnature davali svojim bebicama do godine dana? Jeli se smije?
    mislim da ti na puno stvari to piše, da MOGU sadržavati te tragove, ali to je zbog razloga što se valjda to sve obrađuje u istom prostoru, pa valjda može sve doći u dodir jedno s drugim, pa se valjda pomiješati....mislim da sam tako nešto o tome čitala....ja ti nisam obraćala pažnju na to, a ti vidi....


    Citiraj hatatitla prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu naci nista vezano za rajcicu i dohranu na forumu; u tablici kaze rajcica s 10, e sad ih nema, ali bi li bilo oko stavit npr jednu iz konzerve pelata kuhat s mesom i mrkvom? Koliko mi se cini, u konzervama pelata nema niceg osim rajcice, jel tocno? Takodjer, jeste li davali smrznuti grasak? Malo nam je monotono povrce koje jede pa bi probali nesto novo.
    ja čak i radije odabirem nekad smrznuto nego svježe, kad vidim onu posušenu, poluraspadnutu brokulu na polici mi je muka, pa uzmem smrznuto
    što se tiče rajčice ja koristim onu iz tetrapaka, a konzervirano ne dajem ( mislim da se te konzerve iznutra oblažu bisfenolom ), pa zbog toga, no to je već moja brija isto kao što brijem kako dajem fine zdrave mandarine i narandže, moji se dave u tome, a jučer članak kako su sve tretirane nekakvim pesticidom koji ulazi u plod i moguće je kancerogen

    ma mislim, nisam živjela u zabludi, znam da je sve to špricano, ali....onako te štrecne, imaš osjećaj da se boriš sa vjetrenjačama....

  38. #2388
    hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    223

    Početno

    hvala, ma mi nikad doma ne jedemo smrznuto povrce, moja je brija sve kupovat na par standova na dolcu...

  39. #2389
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma smrznuto je najmanje zlo
    samo zamisli da je ostalo neubrano na njivi, pa stisnuo mraz

    a i... to povrće se bere (i zamrzava) baš kad mu je sezona, kada ga ima najviše i kada je najjeftinije

    činjenica jest da to nije onaj pravi i puni okus, ali meni se to čini boljim izborom od na silu dozrelih ili prekasno umranih namirnica

  40. #2390
    klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Kraljevica
    Postovi
    2,362

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ma smrznuto je najmanje zlo
    samo zamisli da je ostalo neubrano na njivi, pa stisnuo mraz

    a i... to povrće se bere (i zamrzava) baš kad mu je sezona, kada ga ima najviše i kada je najjeftinije

    činjenica jest da to nije onaj pravi i puni okus, ali meni se to čini boljim izborom od na silu dozrelih ili prekasno umranih namirnica
    Ovako i ja razmisljam.

    Kamo biste svrstale kuhano konzervirano povrce, kao grasak, grah, kukuruz. Ja puno vise volim zamrznuto ili suho, ali ne znam je to samo film u mojoj glavi ili je zbilja zdravije? Ne mislim sad na prehranu beba nego za vecu djecu

  41. #2391

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    5,207

    Početno

    po meni bolje smrznuto nego konzervirano, ja si to tako posložila u glavi

  42. #2392

    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    2

    Početno

    Moja beba ima skoro 9 mjeseci i odlicno je prihvatila dohranu. Danas sam kupila zobene klice sa posijama i ako moze neko da me savjetujem da li to ona moze to jesti, mislila sam joj dati sa vocem (kruska, jabuka,banana...)???Isto tako dajem joj rizine krekere bez soli da gricka, negdje sam citala i da nisu toliko zdravi??

  43. #2393
    Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    402

    Početno

    bebi se jako sviđa tikvica, ne znam je je bolja svježa iz trgovine ili zamrznuta domaća?

  44. #2394
    Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    402

    Početno

    Imam još jedno pitanje u vezi blitve, svašta se piše pa više ne znam, imam domaću iz vrta, dakle mogu ispoštovati pravilo da od branja do pripreme ne prolazi više od 2 h, eh sad mogu li je dati bebi od 6 i pol mj, i kako se priprema?
    inače tikvicu mu radim na pari, al mi to za blitvu nekako ne ide

  45. #2395
    alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Postovi
    638

    Početno

    Koliko sam citala, takva domaca blitva moze od pocetka dohrane. Probaj da je obaris i smiksas stapnim sa kuhanom rizom npr, ili palentom...

    I ja imam pitanje. Citala sam negdje za amaranth da ga pokakaju manje-vise neprovaren i da je to ok. E sad, moj maleni ima 7 mjeseci i prije nekoliko dana sam mu prvi put dala banane da proba. Bio je odusevljen, ocito voli slatke okuse, medjutim, kakica mu je ujutro bila zelena i sa crnim nebrobavljenim nitima. Popodne ih je bilo manje, ujutro sasvim malo, dakle bas tu bananu nije dobro provario. Inace, do sada nista nije uticalo na promjenu kakice. Bananu nisam vise davala jer me strah da mu nekako ne naudi, ali ako je sa zitaricama ok, je li i za nju ok da se ne svari sasvim? Ili je moj mali ne podnosi?
    Posljednje uređivanje od alef : 28.12.2011. at 13:16

  46. #2396

    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Split
    Postovi
    2,660

    Početno

    meni M. i dan danas tako kaka bananu, sad....ja cilo vrime mislim da je to ok, a valjda je

  47. #2397

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    5,207

    Početno

    što da radim sa zobenim klicama, pšeničnim posijama?

    lanenim i sezamovim sjemenkama, u šta ste ih stavljali, da li ih treba samljeti prije da samo ne prđu kroz klince ili?

  48. #2398
    klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Kraljevica
    Postovi
    2,362

    Početno

    Je li neprerađeno maslinovo ulje dobro za početak dohrane? Dobila sam neko fino nagrađivano ulje, pa razmišljam da li da ga čuvam za bebolinu.

  49. #2399
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,242

    Početno

    ja sam svojem davala bašto domaće ulje od početka,daj meni

  50. #2400
    hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    223

    Početno

    mi imamo 11 mjeseci i dosad smo islli dosta polako i po tablici,pa i manje od toga (pogotovo sto do 7.5mjeseca skoro nista nije htio jesti) pa mi se sad cini da mozemo malo i ubrzat, s obzirom da po tablici nakon 13mjeseca ide gotovo sve. Zanima me dokad je kuhanje na leso obavezno? dosad mu nismo dali nista drukcije pripremljeno, ali mi se cini da bi sad vec mogao nesto peceno ( s minimalno ulja),ili neki saft? ima li neka mama 11mjesecnjaka da nam napise svoj dnevni menu?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •