Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 449

Tema: trudnoća i kulturološko nasljeđe bogorodica / kurva

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Veliki pozdrav svima!!! Moja uloga na foumu je čitalačka,uživam u vasim savjetima i zbilja nalazim suvišnim za nesto napisat jer ste sve tako lijepo rekle, al ovdje nisam mogla odolit!! Cisto da obranim curu za koju neke kazu da je zabrijala,NIJE!!!!! Moja sestra zatrudni po treci put, ja presretna,divnu djecu rađa, i dođe joj moja mama(inače divna žena) i sva ljuta kaže "Džaba tebi fakultet kad se ponašaš neuko,sta ti nitko nije rekao da se možes i zaštit?" HAAAAA,MOLIM??????? Tri dana smo imali loše obiteljske odnose(dreka i vriska) dok njoj nije doslo u glavu da se netko može veselit i trećem djetetu!!!! A voli ga danas jako,babin život!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hm... i ja sam Danci u sličnoj okolini kao ti, pa je baš ne bih tako opisala, mislim da tu ipak ima i osobnog stava.

Premda bih mogla potpisati recimo vertex, mikku, Nenu - ima kod nas malo previše zabadanja nosa, neukusa i nezrelosti što se prihvaća kao "kulturološko naslijeđe", i složila bih se da se porod a i trudnoća često gleda kao nešto ne baš blaženo, takav sam i ja dojam donekle imala prije trudnoće, ali otkad sam zatrudnjela promijenila sam taj stav, osjećala sam se baš moćno i povlašteno, uživala sam u pažnji i tetošenju većeg dijela okoline, a neke negativne stvari sam vjerojatno ignorirala.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    kad smo došli s dvoje hodajuće dice i trećim ditetom na prijavu prebivališta NITKO ama baš NITKO se nije udostojao dignuti i ponuditi svoj stolac prilikom čekanja za šalter..
    a nemali br. puta mi se slično dogodilo i u trudnoći..
    vučem dvoje za sobom, treće u sebi i prečesto nitko niš...
    Zmaj, naravno da mi se to dogodilo - neustupanje mjesta u javnom prijevozu, preguravanje na blagajni ili šalteru na kojima je jasno istaknuto da trudnice imaju prednost i slično. Ali ne mislim da me je itko zbog toga smatrao kurvom (!).

Jer, mjesto u javnom prijevozu ili prednost na šalteru i blagajni ne bi trebalo dati samo trudnicama, već i osobama (mamama, tatama, bakama, babysittericama...) s malom djecom, starijim osobama i osobama koje, bez obzira na godine, imaju neki vidljivu zdravstvenu poteškoću (npr. nogu u gipsu). To je pravilo u srednjoeuropskom bontonu, a u gradu u kojem živim sredstva javnog prijevoza prepuna su naljepnica koje upozoravaju na to, čak se i svakih par stanica oglasi snimljena poruka o prepuštanju sjedećih mjesta onima kojima su potrebnija.

Neki prepuste, a neki ne. To ne znači da za trudnicu misle da je kurva, za stariju gospođu da je zločesta vještica, za bolesnika da je _________ (upiši sama), za osobu s djetetom da je nešto drugo. To samo znači da je riječ o loše odgojenom/samoživom/vrlo umornom/egocentričnom pojedincu.

Ne znam zašto bih se ja zbog tuđih odgojnih deficita osjećala loše - i još k tome kao, ni manje ni više, nego kurva?!

Na ovom topicu je više puta spomenuta riječ "zabrijati" koja po mom mišljenju nije baš najsretnije odabrana, no ona vjerojatno znači da ljudi bez ikakve racionalne potrebe tuđe ponašanje povezuju sa sobom, odnosno, shvaćaju ga osobno. Ja jednostavno mislim da osoba koja se uvalila na tramvajsko sjedalo (da nastavim s tvojim primjerom, iako se, naravno, odnosi i na sve drugo), sluša muziku i gleda kroz prozor, puštajući dvogodišnje dijete da stoji kraj nje ne misli o tom djetetu (ni pratećoj osobi) ništa loše, već svojim postupkom govori isključivo o sebi (svom odgoju, poimanju svijeta, vlastitoj empatiji, obiteljskom miljeu).

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Najgore osude doživjela sam kad još nisam bila majka i kad sam mislila da to neću moći biti.

"Ja sam u tvojim godinama već dvoje bila rodila"
    "Ako ne rodiš, nisi prava žena"
    "Ona je jadna 7 spontanih imala dok nije konačno rodila! To je žena!"
    "Zašto ideš raditi to-i-to, zašto ne nađeš nekog i udaš se pa rađaš?"

Zatim, nakon što sam imala jedan spontani pobačaj:
    "Pa možda je i bolje da nemaš djecu, ipak si ti bolesna/stara/možeš roditi bolesno - šta ćeš onda?!"
    "Ha, sve u svoje vrijeme, ništa nije slučajno"

Sada kad imam SAMO jedno:
    "Jadno tvoje dijete, uskratila si mu brata/sestru, to je sebično od tebe"
    "Jedinci u razmaženi i grozni, to je strašno teško, trebala si imati još"

Sve to rečeno mi je u lice, od raznoraznih dušebrižnika.

I još neke stvari, ne da mi se sve ispisivati, morala bih detaljnije pojašnjavati kontekst.

Na kraju, ispada da je žena "kriva", što god učinila.
    Danka, misliš da muškarci ne mogu biti publika takvih izjava?

Kad nam se rodila mlađa kći, jedan starčić je zaustavio mm-a na ulici i velikodušno mu dao besplatan savjet da što prije proba napraviti muško dijete, jer sin je ipak sin.

Ljudi su ponekad takvi... Žele pričati, a ne znaju što bi rekli, neki jednostavno nikad nisu dobili onaj bazični kućni odgoj koji bi im omogućio razlikovati pristojno od nepristojnog, neki su uvjereni da su pametni i žele nesebično dijeliti svoju pamet i životnu mudrost... Ne mislim da su žene isključiva ciljna skupina takvih ljudi.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sanja, ma nisam ja mislila da sam zbog nebontona kurva...nit mislim da se druge trudnice u takvim situacijama trebaju osjećati kurvama
    već sam rekla da temu shvaćam šire od doslovnog shvaćanja i povezivanja bogorodice i kurve
    i slažem se s BBee. ne očekujem ja pod mus da se meni trudnici neko diže...al kad izađem iz sebe i pogledam prizor: žena trudnica i dvoje male dice i nitko joj ne ustupi mjesto (a neki okreću i glavu), a onda najmanje što moš reć je - ogromna nekultura..

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mislim da će uvijek biti neodgojenih ljudi koji zabadaju nos tamo di im nije misto i govore nebuloze- a takvi ljudi me uopće ne diraju
    ali da društvo u globali gleda na trudnicu kao kurvu ili sveticu, mislim da je to malo pretjerano i da nije tako (bar ja to nikad nisam primjetila)

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    žena trudnica i dvoje male dice i nitko joj ne ustupi mjesto (a neki okreću i glavu), a onda najmanje što moš reć je - ogromna nekultura..
    Kužim što si htjela reći i s citiranim se slažem, ali, velim, ne mislim da je ta nekultura upućena nekome osobno. Ona je, jednostavno, ogledalo osobe koja ju prakticira.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Kužim što si htjela reći i s citiranim se slažem, ali, velim, ne mislim da je ta nekultura upućena nekome osobno. Ona je, jednostavno, ogledalo osobe koja ju prakticira.
    točno tako, ali ne možeš na račun jedne, dvije osobe donijet zaključak koji se odnosi na cijelo društvo, zar ne?

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih (inače) ulazila u tvoju privatnost, ali budući da si sama napisala, ostala sam - jel' se stvarno molite prije seksa?
    Već sam to čula od jednog para (oni čak i cijelu krunicu izmole), ali sam mislila da ne može biti istina. Naravno, svatko iz svoje kože gleda, meni bi to vjerojatno bio totalni antistimulans. O mužu da i ne govorim. Molitva u čipkastom vešu, ne mogu spojiti. Možda bih trebala moći
    Mi isto molimo krunicu, ali poslije odnosa. Prije izmolimo jednu stvarno lijepu molitvu za bračno sjedinjenje koja je kratka. Ako hoćeš mogu je staviti pa ćeš vidjeti koliko je ljepše imati odnos sa molitvom nego bez nje.

I meni je prije to bilo nespojivo dok nisam saznala za učenje Ivana Pavla II koji mi je otvorio oči i sada napokon možemo imati predivan odnos kao muž i žena bez da jedno drugo gledamo kao objekt požude već osobe u cjelosti. Ne samo to već smo svjesni koliko je seks važan i svet. Seks u smislu sebedarivanja drugome, a ne kao svrha samozadovoljenja.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj pinguica prvotno napisa Vidi poruku
    Mi isto molimo krunicu, ali poslije odnosa. Prije izmolimo jednu stvarno lijepu molitvu za bračno sjedinjenje koja je kratka. Ako hoćeš mogu je staviti pa ćeš vidjeti koliko je ljepše imati odnos sa molitvom nego bez nje.

I meni je prije to bilo nespojivo dok nisam saznala za učenje Ivana Pavla II koji mi je otvorio oči i sada napokon možemo imati predivan odnos kao muž i žena bez da jedno drugo gledamo kao objekt požude već osobe u cjelosti. Ne samo to već smo svjesni koliko je seks važan i svet. Seks u smislu sebedarivanja drugome, a ne kao svrha samozadovoljenja.
    Aha...

Nije loše s vremena na vrijeme imati ovakvu temu, stvarno bolje upoznaš s sugovornike na forumu.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

E da, mi molimo bez veša

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a čuj, onda je stvarno preveć preveć takvih pojedinaca
    jer pored hrpe ljudi koji ugodno časkaju bez da ti ponude ustupit mjesto, a neki i okrenu glave...
    teško mi je zaključit da je takvih dvoje, troje

ko da sam jednom stoječkila dojila tak, pokrivena tetrom...

kao trudnica vadila sam i krv u DZ
    a ljudi gotovo uvijek ko u priči
    pa ak je još i neko ladnije vrime...kukulele zagušljivosti
    i premda nisam sklona mučninama, jednom mi je bilo mučno..stojim pored sanitarnog čvora..
    odmah do mene red klupa, žene u kasnijih 40 god, ugodno se spikaju, podalje stariji (ajd, njima je vjerojatno teže neeg meni , bilo)..i tak
    niš....
    a meni neugodno nekog "gnjavit"...a izać nemrem jer vani be bi čula prozivku, a računala sam da mi se približava red....

i moja je šogi tak prošla..s tim da je ona izašla van, pojela neš i kad se vratila, taman ju prozivali...

zaato ja ne bih rekla da su to pojedinci..kakvi pojedinci kad ih, ovisno od mjesta, ima najmanje po 50

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

E da, mi molimo bez veša
    Daj, nemoj, ono - ko Adam i Eva? Još sam više zebezeknuta.
    Daj ti meni to na pp što si mislila, to je čak previše i za mene, a kamoli ne za svekoliko pučanstvo.
    Izgleda da nisam ni blizu svim otkrićima na području seksa, a ni vjere, o kombinacijama to dvoje da ne govorim.
    Ali, evo, širimo vidike uzduž i poprijeko.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a meni se uopće neda seksat, a kamoli još i molit prije( bez uvrede ikome)

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

grrrrrr obrisala sam si post, šmrc

kažeem, mogu se složit s nekima od vas
    ti negativni primjeri, kako su dolazili tako su i odlazili

i sve do ove teme nisam to znatnije promišljala
    a sad evo, svako malo se prisjetim nekog bzvz iskustva
    i to me stavlja u pitanje.... jel samo do nekulture pojedinaca il i društva...

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pa društvo čine pojedinci, zar ne?
    (sad sama sebi skačem u usta)
    Posljednje uređivanje od astral : 05.12.2011. at 14:40

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    a meni se uopće neda seksat, a kamoli još i molit prije( bez uvrede ikome)

A je l' vidiš, možda spoj "nespojivog" pomogne, ako se pomoliš, možda i želju dobiješ.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

A je l' vidiš, možda spoj "nespojivog" pomogne, ako se pomoliš, možda i želju dobiješ.
    možda ali pošto sam ja odgojena kao ateist a MM je katolik od rođenja, kad bi mu to predložila, ne mogu uopće zamisliti koji bi mu bio izraz lica

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    možda ali pošto sam ja odgojena kao ateist a MM je katolik od rođenja, kad bi mu to predložila, ne mogu uopće zamisliti koji bi mu bio izraz lica
    vjerojatno taj koji si i sama stavila

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ako se pinguica smije, a onda valjda mogu i ja zamišljajući scenu kako bez veša molite prije i poslije seksa.

Mislim da je različit stav prema muškoj i ženskoj seksualnosti još uvijek tu, i da su komentari na žene vrlo često s negativnim prizvukom, a na muškarce rijetko.
    ako ćemo temu proširiti na tragu vertex i bodulice, i raspravljati o različitim stavovima prema seksualnosti, muškoj i ženskoj, ili još bolje, o osobnom poimanju vlastite seksualnosti - onda može, ima tu materijala za zanimljivu raspravu.

oko reakcija okoline na drugo, treće i ino dijete, ovo na tragu mikke, smo već raspravljali, ali zašto ne i o tome.

sve može, samo ne, kako kaže nena -
    samo da se ne traži da se sve to stavi pod zacrtanu tezu o svetosti ili nemoralnosti trudnoće.
    ali, seni je jako pametno primijetila:
    Mi smo kao rasa biološki programirane da imamo djecu, te da žene donose djecu na svijet. Nije to ni čudo, ni nekakva posebna zasluga. A mislim da je to inzistiranje na "čudu" samo druga strana medalje svetica/kurva.

astral dobro kaže nena, probaj, šta te košta

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bilo je na masu drugih tema priča o tome kako se ljudi ne dižu u tramvaju, kako zabadaju nos onda kad ne možeš imati djece, kao i onda kad možeš, onda kad imaš jedno (sebičan si), pa kad imaš više (nisi baš pametan)...

Našli bismo hrpu tog neukusa, svega i svačega, samo da se ne traži da se sve to stavi pod zacrtanu tezu o svetosti ili nemoralnosti trudnoće.

Samo mi ta teza ne stoji kao nešto pod što se mogu podvući sve ove pojave. Kojih ima, negdje više, negdje manje.
    nena je to lijepo sazela. a uz nju potpisujem i sanju.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

vjerojatno taj koji si i sama stavila

ako ne i neki gori

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa da budem iskrena, molitva bez gaća prije seksa mi taman i vuće paralelu sa Bogorodica-kurva.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ne vjerujem..Jel se ti to zahebavaš o molitvi prije seksa?!? Pa mužu bi odma pao, mislim, nebi mu se više nikad u životu mogao dignuti jer bi se automatski sjetio crkve isl kad bi se išli seksati.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne vjerujem..Jel se ti to zahebavaš o molitvi prije seksa?!? Pa mužu bi odma pao, mislim, nebi mu se više nikad u životu mogao dignuti jer bi se automatski sjetio crkve isl kad bi se išli seksati.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

samo da se vratim na početak.

čestitki na kojoj je link u prvom postu ovog topica je naslov 'čuli smo da si trudna' i unutra je riječ 'whore' (ilite kurva). odatle je riječ koja je u nazivu teme. trudna si (nosiš dijete, super) unutra pogrdna negativna konotacija (kurva). meni totalno neprimjereno, ali gušti su gušti.

spolnost je neizostavan dio života odraslih osoba, i vrlo važan dio. no, u drugoj trudnoći ja (na kojoj su bili vidni 'rezultati' spolnog odnosa u vidu trudnoće) sam u nekoliko navrata dobivala komentare i sugestije koje su stavile moju spolnost u negativan kontekst (nepromišljenost, dopustila si, zar nisi pametnija od toga, ah, kad se već desilo itd). to je meni smetalo jer meni je trudnoća bila željena i prekrasna, a ne negativna, i uglavnom od osoba koje nisam poznavala dobro dobivala sam negativne komentare bez da se pita odnosno skuži da sam ja o trudnoći presretna.

u nizu primjera koje ste navele od toga da se kolutaju očima kad žena ide produžiti status studentice, do komentare da je poput Hanše kad je trudna treći puta navele ste primjere negativnih komentara (verbalnih ili neverbalnih) na tu spolnost (čija je u ovom slučaju 'nuspojava' trudnoća).

i koliko sam skužila više manje se složimo oko toga da u trudnoći i u periodu nakon nje je žena izloženija negativnim komentarima poput onih koje sam malo više navela i izloženija zabadanje tuđeg nosa gdje nije mjesto.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Zato što smo svi zavedeni i nametnuto nam je stajalište da je seks nešto prljavo. Proučite malo na internetu naći ćete ozbiljnih članaka o Teologiji tijela Ivana Pavla II.
    I možda smo goli ali se obučemo u molitvu i mislim da je to svečano odijelo koje Bog od nas traži da stavimo na sebe kad nešto slavimo.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa što ja znam, nisam nikad za to čula. I zamišljam tu scenu i ne mogu se stati smijati (uz dužno poštovanje ženi koja je to napisala, ja zamišljam sebe i muža svog). Čak i naše babe koje su bile duboko religiozne su se svako malo drmnle s muževima u polju kad bi ima došlo. bez molitve, ono čisto napaljativno

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne kužim ja sve to.
    Kad sam bila trudna, bila sam to radi sebe, MMa i za nas i naše dijete.
    Nemam nikakav feeling svetosti, nošenja djeteta na čast i slavu Bogu i državi, ne seksam se radi svetosti tog čina, mogu komotno i van braka (dobro sad ne mogu, ali nije mi sad seks svetiji nego onaj predbračni). Nije mi seks nešto prljavo, al bome ni sveto.
    Isto tako ne očekujem da mi se dive niti da me gledaju sa zgražanjem ili sažaljenjem jer sam trudna.
    Nikakvih komentara ni osjećaja nisam doživjela, a i da ih je bilo, koga briga.
    Jedino što je po meni "kulturološko" jest potreba zadiranja u tuđu intimu, komentiranje iste i shvaćanje svojeg kao jedino ispravnog.
    Ispravak, moje je meni ispravno.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da budem iskrena, molitva bez gaća prije seksa mi taman i vuće paralelu sa Bogorodica-kurva.
    Bog me vidi i ljubi onakvu kakva jesam i pred njim ne trebam imati odijelo da ne bih bila kurva.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zato što smo svi zavedeni i nametnuto nam je stajalište da je seks nešto prljavo. Proučite malo na internetu naći ćete ozbiljnih članaka o Teologiji tijela Ivana Pavla II.
    I možda smo goli ali se obučemo u molitvu i mislim da je to svečano odijelo koje Bog od nas traži da stavimo na sebe kad nešto slavimo.
    Nije istina. Mi ne gledamo na seks kao na nešto prljavo, baš obrnuto. Ja sam mislila da ti možda tako gledaš na seks i da baš zato to radite tako. nemoj se naljutiti, najiskrenije sam iznenađena i zanimljivo mi je tvoje objašnjenje

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    ...meni u ovu kategoruju ulazi i npr. stav prema oblacenju trudnice. Do prije deset, petnaest godina oblacile smo se u vrece, kako se gledalo na pokazivanje trbuha (ma i dan danas)?, koliko je pokazivanje trbuha zauzimalo medijskog prostora? Kako se gledalo na trudnice na plazi...dvodjelne kostime? I, nemojte mi reci da je to samo zbog brige za zdravlje djeteta i trudnicinih bubrega!
    tu je nasljeđe, dakle tako je bilo ne tako davno, dok je sada recimo primjereno da trudnica se oblači drukčije nego što je bilo tada, nisam sigurna da su se stavovi oko toga baš promijenile (npr nije primjereno da se trudnica pojavi na tom i tom mjestu, da se šeta po gradu, da polaže ispite, da radi...). mislim da bismo trebali kao društvo svakoj ženi dati prostor da se ponaša kako želi, trudna ili ne, i da se nitko ne bi trebao ustručavati te odluke napraviti umjesto nje.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim ja sve to.
    Kad sam bila trudna, bila sam to radi sebe, MMa i za nas i naše dijete.
    Nemam nikakav feeling svetosti, nošenja djeteta na čast i slavu Bogu i državi, ne seksam se radi svetosti tog čina, mogu komotno i van braka (dobro sad ne mogu, ali nije mi sad seks svetiji nego onaj predbračni). Nije mi seks nešto prljavo, al bome ni sveto.
    Isto tako ne očekujem da mi se dive niti da me gledaju sa zgražanjem ili sažaljenjem jer sam trudna.
    Nikakvih komentara ni osjećaja nisam doživjela, a i da ih je bilo, koga briga.
    Jedino što je po meni "kulturološko" jest potreba zadiranja u tuđu intimu, komentiranje iste i shvaćanje svojeg kao jedino ispravnog.
    Ispravak, moje je meni ispravno.
    Poanta je u tome što nitko nema pravo nikoga osuđivati. Ono što netko smatra može i ne mora biti ispravno za sve ili samo za njega, ali nitko nema pravo baciti kamen na drugoga.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    tu je nasljeđe, dakle tako je bilo ne tako davno, dok je sada recimo primjereno da trudnica se oblači drukčije nego što je bilo tada, nisam sigurna da su se stavovi oko toga baš promijenile (npr nije primjereno da se trudnica pojavi na tom i tom mjestu, da se šeta po gradu, da polaže ispite, da radi...). mislim da bismo trebali kao društvo svakoj ženi dati prostor da se ponaša kako želi, trudna ili ne, i da se nitko ne bi trebao ustručavati te odluke napraviti umjesto nje.
    Ja stvarno ne kužim, jel ti Danci živiš u Hrvatskoj uopće?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

npr nije primjereno da se trudnica pojavi na tom i tom mjestu, da se šeta po gradu, da polaže ispite, da radi...
    Drago mi je da ovako nešto nisam nikada nigdje primijetila.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Nije istina. Mi ne gledamo na seks kao na nešto prljavo, baš obrnuto. Ja sam mislila da ti možda tako gledaš na seks i da baš zato to radite tako. nemoj se naljutiti, najiskrenije sam iznenađena i zanimljivo mi je tvoje objašnjenje
    Ako gledate na seks baš obrnuto, znači kao nešto sveto, zašto onda ne spojiti ljubav prema Bogu i prema bračnom partneru, što je tu čudno? Bog želi biti sa nama u svakom trenutku našega života. Zašto ga ne primiti i u bračnu postelju. U biti tome i sakrament braka služi. I nije to moje objašnjenje već od Ivana Pavla drugog. Teško je to sad sažeti ovdje u par rečenica, i meni je trebalo vremena dok mi se stvari u glavi nisu posložile da to mogu prihvatiti kao ispravo i dobro.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja stvarno ne kužim, jel ti Danci živiš u Hrvatskoj uopće?
    Danči je došla izvana gdje to nije nikad vidjela, zar ne?
    Ali nisam ni ja na sjeveru HR a bome ni u toj okolini o kojoj ona priča (imam nonu u središtu Istre).

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako gledate na seks baš obrnuto, znači kao nešto sveto, zašto onda ne spojiti ljubav prema Bogu i prema bračnom partneru, što je tu čudno? Bog želi biti sa nama u svakom trenutku našega života. Zašto ga ne primiti i u bračnu postelju. U biti tome i sakrament braka služi. I nije to moje objašnjenje već od Ivana Pavla drugog. Teško je to sad sažeti ovdje u par rečenica, i meni je trebalo vremena dok mi se stvari u glavi nisu posložile da to mogu prihvatiti kao ispravo i dobro.
    Ajme, ja ga ne želim u krevetu dok se seksam. Ne znam, nisam ja za te stvari. Ali poštujem tebe i tvoj izbor

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pošto živimo na balkanu koji je između neba i zemlje mislim da još ima ljudi koji misle tako kao što danči govori, ali takva razmišljanja se mjenjaju godinama i generacijski tako će takvih pojedinaca i primjera biti još neko vrijeme

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ajme, ja ga ne želim u krevetu dok se seksam. Ne znam, nisam ja za te stvari. Ali poštujem tebe i tvoj izbor
    X

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

zašto tvrdiš da smo svi zavedeni? i da je seks svima prljav? haloooo!!!

možda ti jesi/bila/. i super što si se ti izvela na pravi put, ali mene zaista ne treba.
    i pomisao na molitvu prije seksa, goli u krevetu mi je poprilično pomaknuto, da ne upotrijebim drugu riječ

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Samo jedan ispravak, svima kojima sam slala molitvu na PP da ne šaljem svakom posebno. Prije Amen ide još
    "Marijo, Majko naša, moli za nas."

Ispričavam se što nisam pažljivije prepisala, to mi je na mobitelu pa nisam dovoljno skrolala prema dole.
    Posljednje uređivanje od pinguica : 05.12.2011. at 15:21

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Drago mi je da ovako nešto nisam nikada nigdje primijetila.
    na 4. godini na jednom kolegiju je bila sa nama trudnica - pozlilo joj je na završnom ispitu i postojao je mehanizam na nivo države koji je njoj izašao u susret na način da je mogla bez problema ponovno polagati opet u narednim tjednima prema dogovoru sa komisijom na faksu. zajamčeno. (evo jednog američkog primjera)

preselim se u hrvatsku, trudna frendica ide polagat ispit, na početku joj ispitivač kaže kolegice vratite se kad beba ima par mjeseci da ovo riješite, nema smisla da se sad nervirate. i može puhat u rog, ne postoji način da se bori protiv toga.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uh, ova je teška..
    khm, kako se izražavati...

tebi pomaknuto, njoj zavedeno ...!!

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku

možda ti jesi/bila/. i super što si se ti izvela na pravi put, ali mene zaista ne treba.
    i pomisao na molitvu prije seksa, goli u krevetu mi je poprilično pomaknuto, da ne upotrijebim drugu riječ
    Ma mislila sam na one koji misle da je prljav da su zavedeni, nisam baš tako pametna da znam što je svima u glavi, ali gledam dnevne portale, stalno neka pornografija na naslovnim stranicama i mi smo to prisiljeni gledati. Zato sam mislila da smo svi zavedeni, u biti smo prisiljeni na taj način gledati.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

danci mislim da to nije iskljuciva "privilegija" trudnoce. ja i dalje ne kuzim na sto ti ciljas.
    ima vise nego dovoljno piojedinaca (nije sve u drustvu, puno toga je i na nama) i zena i muskaraca i na ovom forumu uostalom, koji misle da zene ne bi trebale raditi ovo i ono ili morale raditi ovo i ono.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku

Pa nisam ja tebi rekla da moraš raditi kao ja niti sam te osuđivala zbog tvojih stavova i radnji, dok ti mene osuđuješ ne znam zbog čega. Bar tako tvoj ton i izbor riječi zvuče.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

na 4. godini na jednom kolegiju je bila sa nama trudnica - pozlilo joj je na završnom ispitu i postojao je mehanizam na nivo države koji je njoj izašao u susret na način da je mogla bez problema ponovno polagati opet u narednim tjednima prema dogovoru sa komisijom na faksu. zajamčeno. (evo jednog američkog primjera)

preselim se u hrvatsku, trudna frendica ide polagat ispit, na početku joj ispitivač kaže kolegice vratite se kad beba ima par mjeseci da ovo riješite, nema smisla da se sad nervirate. i može puhat u rog, ne postoji način da se bori protiv toga.
    Mda, ali to je univerzalni primjer nečega ljudskog- gluposti.
    Kakav primjer daje eto recimo Kanada gdje se mojoj kumi ne isplati raditi (dobar posao, pristojno plaćen) jer joj cijela plaća ode na čuvanje dvoje djece?
    Majka= domaćica koja nema izbor biti nešto drugo?
    Čije je to kulturološko naslijeđe multikulutralne države?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa što ja znam, nisam nikad za to čula. I zamišljam tu scenu i ne mogu se stati smijati (uz dužno poštovanje ženi koja je to napisala, ja zamišljam sebe i muža svog). Čak i naše babe koje su bile duboko religiozne su se svako malo drmnle s muževima u polju kad bi ima došlo. bez molitve, ono čisto napaljativno
    Joj, Trina, kak si ti prozaična...

Ne, nije seks ništa prljavo, već odavno za "nereligijski" svjetonazor, a bome ni za katoličku crkvu, kako za onaj službeni dio, tako ni za vjernike, već duže vrijeme nema ni govora o nekoj prljavštini. Niti reprodukciji kao jedinom i svetom cilju. Dapače, vrlo se veliča spolni život (naravno, bračnih partnera), imali djecu ili ne.
    No, ovo s molitvom mi je otkriće, hvala pinguice, no zasad nema šansi, ali, no, no way da gledam svog muža kako gol moli.
    Ajde, u odjeći, no bez...aaaa

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pingvinice, ajd proslijedi i meni molitvu
    baš me zanima. ne rad zgražavanja, neg da vidim kak je formulirana, dubina i tak
    hvala

Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •