Stranica 11 od 17 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 813

Tema: kraj braka...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Radi ko i ja pravi se da ga nema da živiš sama i kako si organiziraš tako mora biti. Ako on hoće drugačije, peh, ne može! Ako se on pretvorio u kauč u kojem sjedi tak se onda prema njemu i odnosi, kao prema djelu namještaja.
    Ovo ti je malo teže izvedivo dok su djeca tu, djeca te uvijek ponovno spajaju koliko god se ti želiš udaljiti.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj pinguica prvotno napisa Vidi poruku
    Bili su i kod Don Damira Stojića koji im je pomogao da riješe probleme u krevetu. Redovito idu kod svog župnika na ispovijed. Idu na vjeronauk.
    evo čitam i ne vjerujem...
    šta jedan svećenik ima tražiti u bračnom krevetu??????
    stvarno se upitam gdje ovaj svijet ide... a onda se sjetih da sam danas čitala o svećeniku koji je masturbirao sa raznoraznim sexy pomagalima i snimao se web kamerom i ne da nije kažnjen već ga samo premjestili u drugu župu. tobože, nije ništa loše radio lol
    bože nas sačuvaj svećenika koji o seksu raspravljaju.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mislim da krevet nije samo sinonim za seks. Uostalom, intimni odnosi itekako imaju veze sa duhovnošću. Kada dvoje postaje jedno, a pogotovo kada stvaraju jedno novo biće, u tom je intimnom činu prisutan Bog. Pozivam nekog drugog da ovo elaborira.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    evo čitam i ne vjerujem...
    šta jedan svećenik ima tražiti u bračnom krevetu??????
    stvarno se upitam gdje ovaj svijet ide... a onda se sjetih da sam danas čitala o svećeniku koji je masturbirao sa raznoraznim sexy pomagalima i snimao se web kamerom i ne da nije kažnjen već ga samo premjestili u drugu župu. tobože, nije ništa loše radio lol
    bože nas sačuvaj svećenika koji o seksu raspravljaju.
    Ja ne znam da li si ti vjernica. Ako jesi onda bi trebala znati da je brak sakrament. Kada se ženiš i kada u Crkvi govoriš zavjete ti još uvijek nisi udata dok ne dođeš doma i poseksaš se sa mužem. Taj spolni odnos predstavlja sakrament braka i svaki put kad imaš spolni odnos sa mužem obnavljaš taj sakrament. I ne znam kakve veze ima neki pervezni svećenik sa sakramentom braka. Što, zar zbog svećenika koji su zapali u grijeh odjednom taj sakrament prestaje vrijediti? Ljudi se služe tim grešnim svećenicima kao opravdanjem za vlastite grijehe. Ako ti smetaju svećenici pročitaj Bibliju, tamo ti sve piše.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure,

ajmo natrag na temu.

Mala teta kako je prošao Božić u toplom okruženju sa sestrom, mamom,..?
    ima li kakvih promjena u ponašanju TM? kako si ti ?

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da krevet nije samo sinonim za seks. Uostalom, intimni odnosi itekako imaju veze sa duhovnošću. Kada dvoje postaje jedno, a pogotovo kada stvaraju jedno novo biće, u tom je intimnom činu prisutan Bog. Pozivam nekog drugog da ovo elaborira.
    Ovim postom si valjda mislila na vjernice iako topic nije o vjeri.

U mom slučaju, u tom intimnom činu nema nikakvog Boga jer u njega ne vjerujem i ovakvi paušalni napisi me uvijek nekako zateknu i pomalo iznenade. Mislim, good for you ako je kod tebe tako, ali ima nas ovdje i nekih drugačijih svjetonazora tako da nemojmo generalizirati. Jer duhovnost nije uvijek isključivo Bog i po mogućnosti Kc-a.

Curama koje imaju probleme u braku iskreno želim da nađu najbolje rješenje za njih, pa ako će to biti na tragu ovakvim postovima kao što je tvoj ključić ili onaj od pinguice- osobno nemam ništa protiv.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja stvarno ne želim da moji odgovori izazivaju nekakve sukobe. Valjda je svima jasno da se oni ionako odnose samo na vjernike i one kojima je Bog na prvom mjestu u životu. Onima kojima nije bi moje postove mogli slobodno preskočiti bez čitanja. Ja sam se javila jer mi je žao da vjernice traže odgovor za probleme u braku na forumu gdje je puno nevjernika. Ako si vjernik duboko ćeš patiti što si iznevjerila Boga rastavom. Također ako želiš spas i ljubav u svom životu samo trebaš prigrliti Isusa i činiti sve njemu za ljubav. Predati mu svoje probleme i svoju patnju njemu prinositi kao naknadu za uvrede koje se nanose Svetom srcu Isusovu koji je umro i raspet za nas da bi nam pokazao koliko nas ljubi i kako mi trebamo ljubiti. Nisam nikada pisala ovakve postove dok nisam stekla vlastito iskustvo i susrela se sa iskustvima drugih. Ne pričam bedastoće, ima i drugih rješenja osim rastave. Sotonu nemožeš pobijediti sotonom već ljubavlju i poniznošću. Ali tko ne vjeruje i ne traži Boga onda nema što ni odgovarati na moje postove ni ljutiti se na moje savjete.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam vjernik i duboko sam patila sto me moj muz iznevjerio. Boga se u toj situaciji nisam ni sjetila.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovim postom si valjda mislila na vjernice iako topic nije o vjeri.

U mom slučaju, u tom intimnom činu nema nikakvog Boga jer u njega ne vjerujem i ovakvi paušalni napisi me uvijek nekako zateknu i pomalo iznenade. Mislim, good for you ako je kod tebe tako, ali ima nas ovdje i nekih drugačijih svjetonazora tako da nemojmo generalizirati. Jer duhovnost nije uvijek isključivo Bog i po mogućnosti Kc-a.

Curama koje imaju probleme u braku iskreno želim da nađu najbolje rješenje za njih, pa ako će to biti na tragu ovakvim postovima kao što je tvoj ključić ili onaj od pinguice- osobno nemam ništa protiv.
    Bodulice, nadam se da mi vjernici ne moramo ograničiti naše stavove samo na "rezervat" topika o vjeri. Mi nismo podvojene ličnosti - naša vjera prožima naš život i razmišljanja u cjelini. Uostalom, mala teta koja je ovdje pisala o svojim problemima je također vjernica i u tom kontekstu traži svoje rješenje.

I, općenito, nije svaki stav koji netko ima, bilo vjernički ili neki drugi, generaliziranje. To je naprosto stav kojeg netko ima i iznosi i ima pravo iznijeti. U protivnom, razgovarali bismo samo u neobojenim i bezvrijednim općenitostima. Umjesto toga, bolje je raspravljati u duhu tolerancije. Tuđe stavove ne moramo prihvatiti, ali ih moramo tolerirati sve dotle dok su izneseni pristojno i bez vrijeđanja ikoga. Nije isključivost imati stav nego ne dopuštati da ga drugi ima.

Curama koje imaju problema u braku želim da si daju vremena, da dobro i duboko pogledaju u sebe i dođu do odgovora što stvarno osjećaju i žele i kakva rješenja vide.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Bodulice, nadam se da mi vjernici ne moramo ograničiti naše stavove samo na "rezervat" topika o vjeri. Mi nismo podvojene ličnosti - naša vjera prožima naš život i razmišljanja u cjelini. Uostalom, mala teta koja je ovdje pisala o svojim problemima je također vjernica i u tom kontekstu traži svoje rješenje
    Naravno da imate pravo izraziti svoje stavove, to mi nikad nije smetalo niti imam što protiv toga.

Ta i ja ovdje izražavam samo svoje stavove koje se igrom slučaja ne poklapaju s vašim, ali i to je jedan aspekt forumašenja.

Moj post koji ti je zasmetao se odnosio samo na post od ključić kod kojeg me je "ubolo u oko" što svoja promišljanja predstavlja kao konstantu i jedinu univerzalnu istinu. Kad govorimo o tako osjetljivim stvarima volim se izražavati u prvom licu i zastupati isključivo osobne stavove.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja stvarno ne želim da moji odgovori izazivaju nekakve sukobe. Valjda je svima jasno da se oni ionako odnose samo na vjernike i one kojima je Bog na prvom mjestu u životu. Onima kojima nije bi moje postove mogli slobodno preskočiti bez čitanja. Ja sam se javila jer mi je žao da vjernice traže odgovor za probleme u braku na forumu gdje je puno nevjernika. Ako si vjernik duboko ćeš patiti što si iznevjerila Boga rastavom. Također ako želiš spas i ljubav u svom životu samo trebaš prigrliti Isusa i činiti sve njemu za ljubav. Predati mu svoje probleme i svoju patnju njemu prinositi kao naknadu za uvrede koje se nanose Svetom srcu Isusovu koji je umro i raspet za nas da bi nam pokazao koliko nas ljubi i kako mi trebamo ljubiti. Nisam nikada pisala ovakve postove dok nisam stekla vlastito iskustvo i susrela se sa iskustvima drugih. Ne pričam bedastoće, ima i drugih rješenja osim rastave. Sotonu nemožeš pobijediti sotonom već ljubavlju i poniznošću. Ali tko ne vjeruje i ne traži Boga onda nema što ni odgovarati na moje postove ni ljutiti se na moje savjete.
    Ja razumijem ovo o cemu ti govoris iako nisam vjerrnik kao ti. Jesam, ali po nekoj mojoj osobnoj definiciji.
    Nego, htjedoh reci da mi sve to ima itekako smisla, samo sto ja osobno mislim da za bilo kakav rast
    Je potrebno dvoje koji su spremni rasti zajedno.
    Ako nam se u odredenom trenutku dogodila pogreska, krivi izbor nema veze iz kojeg razloga...imamo li pravo na nju?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pinguica napisa :

Ako si vjernik duboko ćeš patiti što si iznevjerila Boga rastavom.
    Poštujem svačije stavove, i vjerske i sve druge ali pisati ovako nešto i nabijati krivnju ženama koje traže pomoć i očito duboko pate u odnosu i situaciju u kojoj jesu mi je mazanje soli na ranu.
    Kako ti možeš tvrditi da je netko iznevjerio Boga bilo čim, kad smo već upali u temu vjere, ja osobno mislim da nam je dana slobodna volja da sami kreiramo svoj život i odnose da bi nešto naučili iz svega i rasli kao ljudi i duhovna bića. Vjerujem da najbolje služim Bogu i drugima kad sam sretna, zadovoljna, kad volim i kad sam voljena a ne kad patim i venem bilo u lošem poslu, braku, odnosu i to mi crpi svu životnu radost i energiju. Vjerujem da moj Bog želi da budem sretna, vesela, kreativna, da plešem od radosti i zahvalnosti prema svemu što me okružujem i da ga tada najbolje slavim.

Cure, ne dajte da vam itko sa strane nabija krivnju, za odnos je potrebno dvoje, i jedna osoba ne može biti sama odovorna za taj odnos. Kakve god osluke donijeli, najvažnije je da ste vi zadovoljne s tim, rastava nije smak svijeta nego završetak jednog odnosa koji je postao loš.
    Posljednje uređivanje od ivanas : 30.12.2011. at 15:54

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moj brak nije bio upitan, ali imali smo određenih poteškoća koje su nam radili u obitelji. Kako odnos između nas dvoje ne bi došao u pitanje, a isto tako i odnos sa nekim članovima obitelji bili smo slobodni konzultirati svećenike, liječnike, psihijatre i ostale službe. Kod bračnog savjetnika nismo bili, ali da smo ocijenili da je potrebno, išli bi. Ne vidim u tome ništa loše. Zašto ne bi čuli savjete? Valjda smo dovoljno zreli da napravimo separaciju i da vidimo što prihvatiti, a što ne. Više glava u rješavanju nekog problema meni ne smeta. Konačnu odluku donosimo mi, ali nije loše čuti tuđi stav.
    Što se tiče crkve i vjere, to nije lako razumjeti. Da bi čovjek razumio, treba se naći u određenoj situaciji, a to je uglavnom ona kada brod tone. A sada, nekome tone zbog bolesti, nekome zbog smrti, nekome zbog raspada braka, nekome radi novih cipela, štajaznam. Kompleksno je to pitanje, a pripada drugoj temi.

mala teta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    cure,

ajmo natrag na temu.

Mala teta kako je prošao Božić u toplom okruženju sa sestrom, mamom,..?
    ima li kakvih promjena u ponašanju TM? kako si ti ?
    Draga Lili hvala na pitanju. Ah lagala bi kad bi rekla da su se stvari drastično promijenile, nisu. Išli smo kod mojih i bilo mi je super. Za čudo i MM je išao (mislim da je dobio blagoslov od svojih, drugačije nebi išao). Za Božić sam mu kupila skup novčanik a on meni čokoladu kojoj je istekao rok trajanja i imala je na sebi etiketu sniženo 50% zbog isteka roka trajanja. Sve si više mislim kako netko može biti tako sebičan. To mi je dalo da razmišljam kako sam bila glupa sve sam podredila njemu i svaki Božić i rodjendan bi mu darivala nešto što on želi ili voli, a za uzvrat ja nisam u te dane dobivala ništa. No ne mislim ja da je sve u darovima, ali tako je i u ovoj cijeloj vezi skužila sam da ja samo dajem i dajem a zauzvrat ne dobivam baš ništa osim jada i vlastite muke ( uz naravno iživljavanje njegovih na meni)

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja sam davnih dana napravila kardinalnu pogrešku zbog koje sam dan-danas vrlo nesretna i osjećam duboku krivnju- iako sam vjernica pristala sam samo na civilni brak jer se MM ne osjeća ugodno u crkvi i jer zazire uopće od pojma vjere, Boga, sakramenata itd. Molila sam ga određeni niz godina da se vjenčamo i u crkvi i da meni to jako puno znači, ali on neće i točka. Prvo vrijeme je govorio da ćemo to uraditi i da samo treba vremena i ovo ljeto je obećao da ćemo u 10.mj. stati pred oltar međutim i to je opet bila laž...To je bila kap koja je prelila čašu i tada sam započela ovaj topic - ne zbog toga što me ne želi oženiti u crkvi već zbog te usrane laži i kukavičluka da mi otvorenokaže:"Gle, neću igotovo". Nego me navlači, obećaje, samo da bi dobio ono kaj hoće ...
    Ma gledajte, moja je teorija - ako nema poštovanja, onda nema NIČEGA!
    Fućkam više i ljubav i nježnost i slične gluposti, ako ti mene ne poštuješ kao osobu,kao invalida koji ti je rodio prekrasno , živo, zdravo i napredno dijete,koji radi da bi ti mogao pušiti Marlboro... e onda NEMAMO VIŠE O ČEMU RAZGOVARATI!
    A od ljubavi dižem ruke...
    Sa malim djetetom ne idem van na cestu, mogu jedino zašutiti i ne svađati se i gutati dokle ide, a Bog sve vidi ivjerovatnoće se kad tad otvoriti neka vrata i za mene...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sa malim djetetom ne idem van na cestu, mogu jedino zašutiti i ne svađati se i gutati dokle ide, a Bog sve vidi ivjerovatnoće se kad tad otvoriti neka vrata i za mene...
    Da , tako većina i radi. I onda nakon godina takvog života, stresa i nezadovoljstva imunitet pada na niske grane, vrijeme stresa učinlo je svoje i ode zdravlje u nepovratnom smjeru, bolesti....
    I onda? Ponovno stres, tuga i jad, a šta onda? Nit imaš ljubav, čovjeka za potporu, nit imaš život, djeca polako odrastaju. I onda, kako u takvim situacijama naći smisao.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam davnih dana napravila kardinalnu pogrešku zbog koje sam dan-danas vrlo nesretna i osjećam duboku krivnju- iako sam vjernica pristala sam samo na civilni brak jer se MM ne osjeća ugodno u crkvi i jer zazire uopće od pojma vjere, Boga, sakramenata itd. Molila sam ga određeni niz godina da se vjenčamo i u crkvi i da meni to jako puno znači, ali on neće i točka. Prvo vrijeme je govorio da ćemo to uraditi i da samo treba vremena i ovo ljeto je obećao da ćemo u 10.mj. stati pred oltar međutim i to je opet bila laž...To je bila kap koja je prelila čašu i tada sam započela ovaj topic - ne zbog toga što me ne želi oženiti u crkvi već zbog te usrane laži i kukavičluka da mi otvorenokaže:"Gle, neću igotovo". Nego me navlači, obećaje, samo da bi dobio ono kaj hoće ...
    Ma gledajte, moja je teorija - ako nema poštovanja, onda nema NIČEGA!
    Fućkam više i ljubav i nježnost i slične gluposti, ako ti mene ne poštuješ kao osobu,kao invalida koji ti je rodio prekrasno , živo, zdravo i napredno dijete,koji radi da bi ti mogao pušiti Marlboro... e onda NEMAMO VIŠE O ČEMU RAZGOVARATI!
    A od ljubavi dižem ruke...
    Zar ne bi bilo ipak malo licemjerno da on koji je potpuni nevjernik se ženi u crkvi? Uostalom i sama si rekla da si znala za koga se udaješ, i da si ga progonila da se oženite u crkvi, dok nije rekao hajde da. Neznam koji su vaši drugi problemi, ali nemožeš on nevjernika napraviti vjernika na silu

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Zar ne bi bilo ipak malo licemjerno da on koji je potpuni nevjernik se ženi u crkvi? Uostalom i sama si rekla da si znala za koga se udaješ, i da si ga progonila da se oženite u crkvi, dok nije rekao hajde da. Neznam koji su vaši drugi problemi, ali nemožeš on nevjernika napraviti vjernika na silu
    Moj bed...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

isvetica:

uopće ne
    jer ne treba postat vjernikom da bi mayato bila službeno zapisana u KC kao zauzeta
    postoji legalna procedura, samo treba znat
    uostalom, on je taj kojije davao lažna obećanja (koliko shvatih) i koji laže

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da imate pravo izraziti svoje stavove, to mi nikad nije smetalo niti imam što protiv toga.

Ta i ja ovdje izražavam samo svoje stavove koje se igrom slučaja ne poklapaju s vašim, ali i to je jedan aspekt forumašenja.

Moj post koji ti je zasmetao se odnosio samo na post od ključić kod kojeg me je "ubolo u oko" što svoja promišljanja predstavlja kao konstantu i jedinu univerzalnu istinu. Kad govorimo o tako osjetljivim stvarima volim se izražavati u prvom licu i zastupati isključivo osobne stavove.
    OK, razumjela sam te. Ne bih htjela dalje ići off topic, samo ću još dodati na razmišljanje da osobni stavovi ne moraju uvijek biti izneseni na relativizirani način.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mayato, jooj, da mogu, "cijepila" bih te nečim samo da, uz sve to s*anje,

još ne osjećaš i krivnju!

Ajme i jao, kakva krivnja!

Nije Bog strogi, nemilosrdni sudac koji ti je upisao nepopravljivi minus

jer si pristala samo na civilni brak.

Da ti je kao vjernici žao što niste vjenčani u crkvi, zbilja razumijem.

Naime, mi smo u izvanbračnoj zajednici a bilo mi je obećano da ćemo se vjenčati

(što je meni važno) i - ništa od toga.

I da, žao mi je, jako žao, što je tako.

Vjerovala sam obećanju.

Nisam kriva.

Žalosna jesam.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    a zasto tako napadas zenu? Kao da nema dovoljno svoje muke.

Deklarirani ateist ili pripadnik druge vjere se moze ozeniti u KC bez da se krsti.
    Samo treba obecati da ce dozvoliti partneru da prakticira vjeru.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ama cure, on je kršten ali neće svoje dupe da odvuče u cvrkvu jer ga tamo "oblijeva znoj", a i to je proceduuuuraaaaaa......Lijenost, kronična,
    Ma nema veze, zašto sam uopće onomad i pristala na takvu zajednicu?

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    mayato, jooj, da mogu, "cijepila" bih te nečim samo da, uz sve to s*anje,

još ne osjećaš i krivnju!

Ajme i jao, kakva krivnja!

Nije Bog strogi, nemilosrdni sudac koji ti je upisao nepopravljivi minus

jer si pristala samo na civilni brak.

Da ti je kao vjernici žao što niste vjenčani u crkvi, zbilja razumijem.

Naime, mi smo u izvanbračnoj zajednici a bilo mi je obećano da ćemo se vjenčati

(što je meni važno) i - ništa od toga.

I da, žao mi je, jako žao, što je tako.

Vjerovala sam obećanju.

Nisam kriva.

Žalosna jesam.

i ja sam žalosna...

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne napadam. I ja sam nevjernik. Nisam se udala za Crkvu iako sam se udala u crkvi, ali sad dobivam pritisak sa svih strana da idem na misu, jer mi neće krstiti dijete. Ne želim ga krstiti, nevidim zašto, ali ako to ne napravim, padat će srčani na sve strane, a možda mi i krov padne na glavu. Na misi me toliko uhvate živci da nemogu ići sama, jedino sa malom mogu jer se onda skoncentriram na nju a ne na ono s oltara. I odbijam govoriti vjerovanje.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja kuzim da se tesko rastati, pogotovo uz djecu, ali dajte zene, nece se drugi pokrenuti umjesto vas, da se ponovim

svaka promjena mora poceti od vas, vi ste te koje ste nezadovoljne.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sotonu nemožeš pobijediti sotonom već ljubavlju i poniznošću.
    Poštujem tvoje mišljenje i stavove, ali te moloim što si konkretno mislila sa ovom rječju: poniznošću? Da li misliš na poniznost prema Bogu ili prema mužu?

Jer ako misliš da samo žena mora biti ponizna mužu, ne misliš dobro. Ako su i muž i žena puni ljubavi i poniznosti međusobno, to bih već mogla shvatiti.

Iako mi "poniznost" u braku nikako ne paše.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Da , tako većina i radi. I onda nakon godina takvog života, stresa i nezadovoljstva imunitet pada na niske grane, vrijeme stresa učinlo je svoje i ode zdravlje u nepovratnom smjeru, bolesti....
    I onda? Ponovno stres, tuga i jad, a šta onda? Nit imaš ljubav, čovjeka za potporu, nit imaš život, djeca polako odrastaju. I onda, kako u takvim situacijama naći smisao.
    Slažem se s tobom.
    Duboko sam uvjerena da cijeloživotno gutanje gov**a i trpljenje ne vode ka spasenju u drugom životu (možda zapravo i vode, ali ako je to jedini put tamo...), nego ka somatizaciji svih tih problema i bolestima koje će ionako nelijep život učiniti još težim i mučnijim.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jadno je to. Gutaš govna čitav život, nebi da te na kraju čeka nekakva nagrada a ne još jadniji život. Imam dva primjera u svojoj blizini, jedna žena je gutala govna i stalno se trudila promijeniti situaciju nabolje ali muž je ostao isti. Ona nesretna i dalje, i dalje se trudi a životari, ne živi nego životari i sreću pronalazi izvan doma, u nekim drugim stvarima, ljubavi nema a u vlastitoj kući se osjeća bezveze, nevoljenom, praznom. Druga žena trpi govna ali se pomirila s tim, ona živi svoj a muž svoj život. nakon sto godina oni su ko stranci jedan drugome. Ma hebeš ti takav život, treba to srezati dok je vrijeme.

Mala teta, iz ove moje perspektive, kad su tu djeca i izgrađen zajednički život, meni je skroz besmisleno da ti živiš s takvim čovjekom. Nevjerojatno ustvari da si i dalje s njim. Ma prekini to ženo i nađi nekog normalnoga tko će te poštovati i voljeti. Čokoladica s natipisom AKCIJa..ma fuj hebem ja takvog muškarca. Moj meni nije kupio ništa, nisam ni ja njemu ali ja znam da sam br 1 u njegovom životu i to mi daje do znanja na 1001 način

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Važna napomena: ne smatram da je zlostavljanje od strane muža i njegove obitelji normalno, duboko to osuđujem, ali smatram da su oni u tebi našli dobru podlogu za žrtvu i samo nastavili "tuči" po tebi, jer se ti ne buniš.

Ti moraš pronači sebe, jer ovako je će se situacija vrlo lako ponoviti i u drugim okolnostima i s drugim ljudima.
    Isto tako mislim.
    Probleme koje imamo sami sa sobom i nosimo svuda sa sobom. U svaki novi brak ili svaku novu vezu.
    Lijepa mi je ova jedna pričica sa tetom koja je u 50-toj godini našla novu sreću, ali sam jako skeptična. Ne znam u praksi takav slučaj. Nažalost, mnoge moje poznanice nakon rastave nastavljaju s jadikovkama tipa - zašto cijeli život srećem samo imbecile, čime ih to privlačim? Naš prijatelj neuropsihijatar više puta je u društvu tumačio tu pojavu kad osoba bježi od nečega, konkretno od određenog tipa ljudi, a ono od čega bježi uvijek iznova susreće.
    Mislim da je ključno u teškoj situaciji znati se dobro postaviti a ne pobjeći.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Dugo gledam ovu temu i ne pišem, najviše zato jer mi se čini da na forumu nitko ne može donijeti tako važnu odluku kao što je rastava braka. Ipak ne mogu odolijeti da ne napišem da je patnja u sadašnjosti s vjerom u bolju budućnost smislena samo onda kad obje strane tako misle. Nažalost, cijelu sam stvar i iskusila na vlastitoj koži. Vjernica sam a i bez toga nekako su me odgajali da je brak trajna i ozbiljna stvar u kojoj nije uvijek sve lijepo ni lako, ali koja tvori obitelj od koje se ne odustaje samo tako. I tako sam u istom ostala dugo nakon što su stvari pošle po zlu. Pokušala sam primjenjivati razne gore navedene tehnike, od nagovaranja da nešto poduzmemo, okretanja i drugog obraza pa sve do življenja odvojenog života. I stvarno sam bila jako nesretna. Kad sam napokon shvatila da neće biti bolje i da ja tako ne želim živjeti, a ni da moje dijete tako živi rastala sam se i otišla u podstanarstvo sama s djetetom bez stalnog zaposlenja. Bilo mi je strašno financijski teško, ali i prekrasno. Osjećaj spokoja nad vlastitim životom dok bih ujutro kuhala kavu je bio savršen, osjećaj da ja upravljam vlastitim životom. Sad sam u drugom braku koji mi se uistinu dogodio kad sam bila sigurna da ću ostati sama i tek sad vidim koliko je prvi bio strašan. Žao mi je što se ne mogu pričestiti, ispovijediti ili biti kuma, ali drago mi je da me više nitko ne ugnjetava i da nisam u stalnom strahu od pogreške. Mislim i da je Bogu drago. Ne mislim da treba odustati od braka na prve ozbiljnije probleme, ai duboko vjerujem da svatko treba znati reći dosta. Cure, želim vam da same spoznate vaših dosta i da ih imate snage reći. Ne bojte se samoće i siromaštva, oni su uistinu premostivi kad čovjek zna da je to pravi izbor.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovi postovi o "nebeskoj nagradi" za patnju u braku nemaju veze s učenjem Katoličke crkve o tome. Naime Crkva dopušta da se partneri rastave - odnosno da prekinu zajednički život - to postoji u kanonskom zakonu i u praksi, još od srednjeg vijeka. Nitko ne treba trpjeti patnju i nasilje u braku. To uopće nije upitno, samo je pitanje na koje svatko sam mora dati odgovor kad su kompromisi još mogući, kad nade i ljubavi još ima, a kad je granica prijeđena.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Poštujem tvoje mišljenje i stavove, ali te moloim što si konkretno mislila sa ovom rječju: poniznošću? Da li misliš na poniznost prema Bogu ili prema mužu?

Jer ako misliš da samo žena mora biti ponizna mužu, ne misliš dobro. Ako su i muž i žena puni ljubavi i poniznosti međusobno, to bih već mogla shvatiti.

Iako mi "poniznost" u braku nikako ne paše.
    Ako si npr. skroman da li možeš prema određenoj osobi biti skroman, a prema nekoj drugoj ne? Mislim da ako je osoba skromna onda je skromna, nemože čas biti čas ne biti skromna ovisno s kim je u društvu.

Citiram sa jedne stranice sa litanijama poniznosti:
    "Poniznost je: govoriti što manje o sebi,
    Ne miješati se u tuđe poslove. Paziti da ne budemo znatiželjni.
    Prihvaćati radosno protivljenja i ispravke.
    Prelaziti preko tuđih pogrešaka.
    Prihvaćati zanemarenost, zaborav i mržnju.
    Ne tražiti da budemo posebno ljubljeni i prihvaćeni.
    Odgovarati uljudno i kad smo izazvani.
    Ne gaziti nikada ničije dostojanstvo.
    Ne raspravljati ni onda kad imamo pravo.
    Birati uvijek ono što je teže. "

Nije to nimalo lako ali jednom kad kreneš tim putem puno lakše se grube riječi i djela odbijaju od tebe i vraćaju se onome tko ti ih je uputio. To je teško pojmiti dok ne isprobaš na vlastitoj koži. Kao da imaš nevidljivi štit ko sebe.

Posljednje uređivanje od pinguica : 31.12.2011. at 07:46

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovi postovi o "nebeskoj nagradi" za patnju u braku nemaju veze s učenjem Katoličke crkve o tome. Naime Crkva dopušta da se partneri rastave - odnosno da prekinu zajednički život - to postoji u kanonskom zakonu i u praksi, još od srednjeg vijeka. Nitko ne treba trpjeti patnju i nasilje u braku. To uopće nije upitno, samo je pitanje na koje svatko sam mora dati odgovor kad su kompromisi još mogući, kad nade i ljubavi još ima, a kad je granica prijeđena.
    Isus nam je dao dovoljno sredstava s kojima se možemo boriti protiv zla u svom životu. Nemoramo čekati da umremo.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

odlično ispričano!

referiram se na casu
    Posljednje uređivanje od flopica : 31.12.2011. at 09:35

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moje mišljenje je da se teme podijeli na vjerničku i nevjerničku o kraju braka.

Ovako me neki postovi iskreno iritiraju , a vjerujem da bi i moji/ nevjernički / iritirali drugu stranu.

Svima koji prolaze kroz takve trenutke ne trebaju savjeti ljudi koje ne dijele njihov svjetonazor- mene je ovo o poniznosti baš naživciralo , pa ako imamo 100000000000 tema o svemu, mogu li nevjernici imati svoju? o kraju braka? kroz našu prizmu ?

unaprijed hvala

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zašto? kad temu otvori netko tko je vjernik normalno je da rasprava krene i u tom smjeru, ako se netko ne želi referirati na taj aspekt jednostavno ga zaobiđe, a ako netko želi otvoriti temu o svojem kraju braka, a smetaju ga ikakva spominjanja vjere i duhovnog savjetovanja, onda nek otvori svoju temu i sigurna sa da će svi poštovati ton kojim dotična osoba želi raspravljati o svojem problemu. Kaj nam treba posebna policija koja će odvajati vjernike od nevjernika po defaultu. Pa valjda se znamo svi normalno razgovarati i reći svoje mišljenje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

samo sam htjela izbjeći natezanja . a o svom kraju braka ću otvoriti temu kad za to dođe vrijeme.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

meni je ovo užasno. strahotno.

podržavam razdvajanje topika na crkveni i sekularni, tako da ne moram čitati i ignorirati postove od kojim mi se ježi koža.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nisam mislila na ničiji brak konkretno, pardon, ako je tako izgledalo

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I kaj bi onda pokretačica teme mayato i mala teta koja je ovdje prostrla dušu trebale pratiti dvije teme ili ćete im vi odrediti da prate svaka jednu?
    Koje su to fore, neka pedagoška mjera izoliranja nepoćudnih ili što?
    Tko brani ikome da otvori svoju temu "razvod" ili "kraj braka."?
    Ni ja se ne slažem sa svim što se piše, da ne kažem koje mišljenje imam o lešinarima koji se uvijek razvesele na spomen najmanjeg problema u nečijem braku, pa koga da zovem da mi pročisti forum po mojem ćeifu?
    Kaj to uopće postoji u životu da ti se okolina posloži kako tebi paše na zahtjev?
    Zanimljiv pristup svakako.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne, to je vrst fašizma
    treba svim vjernicima stavit neš ka davidovu zvizdu na rame
    a nevjernicima niš kad ne virujuu niš
    a inače bi se zaklela da se govori kak su ateisti, pa ak oš i agnostici tolerantniji od više vrsta vjernika i religioznih...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zapravo..kad ja dođem na vlast
    uvest ću zmajevksu diktaturu i totalitarizam
    svi koji budu ama i o izboru deterdženta ....persil, čarli, faks, dreft, nila.... razmišljali drugačije od mene će me zasigurno živcirati i krenut će natezanja
    a to mi se nikak ne da
    te će mi prva naredba biti razdvojiti ove i one i one i ove...da se ne moram mučit slušati nit ignorirati...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Slobodno mi nalijepi Davidovu zvizdu, ali i ja mislim da bi bilo bolje razdvojiti teme.
    BTW, kupujem Frosch za suđe, pa me smjesti gdje god želiš.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dobrovljka?? pohvalno !
    al, sorry, nemrem
    eto, nisam čak ni na mod. vlasti
    pih..kaki je to zmaj
    tebi kisić

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa Vidi poruku
    Citiraj pinguica prvotno napisa
    meni je ovo užasno. strahotno.

podržavam razdvajanje topika na crkveni i sekularni, tako da ne moram čitati i ignorirati postove od kojim mi se ježi koža.
    X
    i dodajem da ni svi vjernici ne podržavaju ovaj ekstrem i priklanjaju se drugoj struji
    no znam, da će se opet naći arbitri koji će takve okarakterizirati kao loše vjernike

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Obje žene koje su ovdje recentno iznijele svoj bračni problem su vjernice koje u kontekstu vjere traže rješenje svojih problema, pa ne vidim zašto odgovori ne bi išli u smjeru kojeg one traže.
    Posljednje uređivanje od Zdenka2 : 31.12.2011. at 12:34

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

to što su one vjernice, ne znači da im odgovara ovaj pinguičin pristup. meni je užasan.

zmajice, čekam dan kad ću pročitati tvoj post i u njemu vidjeti nešto osim podrugivanja i glupiranja, neki sadržaj... stav, mišljenje.

zdenka, nije li samodopadnost grijeh? jako često ju primijećujem kod glasnih vjernika.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zašto bi razdvajali teme?
    Ok, ne slažemo se, big deal i već viđeno.
    Pa u tome i jest čar foruma.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma ok, ne moraju se razdvajati, meni svejedno.

ali onda neminovno dolazimo u sukob mi koji smatramo da žena treba sama upravljati svojim životom i ovi koji smatraju da treba biti ponizna i trpjeti.

Stranica 11 od 17 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •