Page 47 of 288 FirstFirst ... 3745464748495797147 ... LastLast
Results 2,301 to 2,350 of 14374

Thread: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

mirna26's Avatar

ok...ti onda nemoj uzimat ja hoću.to ti je tako.kaj ćeš.onda su doktori ludi kaj odmah svima daju željezo pogotovo onim trudnicama koje imaju i željezo i hemoglobin sasvim uvredu ali im daju preventivno.ti kao da ne čitaš kaj ja pišem.nije stvarna anemija odnosno nije apsolutna anemija već relativna anemija...ali je svejedno anemija...jer kad tad ce se početi snižavati i željezo pošto bebolina traži i crpi...kod nekih neće uopće jer genetski imaju veće zalihe željeza i bolju pričuvu ali to je rijetkost...dakle....većina ce uzimati željezo..a samo nekolicina neće....

frka's Avatar

ma no frks, stara ~ tvoj konj ocito uvijek mora biti jaci

mirna26's Avatar

nisam znala da se natječeš......očito ti je problem kad netko ima drukčije mišljenje....
    ja to vidim tako da ti imaš svoje mišljenje a ja svoje...i gotovo.kaj se tu više ima reći.nek si svatko kroji sudbinu kak želi i nek si uzme ili ne uzme željezo..meni sasvim svejedno..ja samo kažem da bih ga uzimala jer mi je ta bolja opcija nego da ne uzimam.....samo mi je čudno da ti imaš 100% pravo,a 100 doktora nema pravo.malo čudna konstatacija.

andream's Avatar

mirna, pls smanji malo tenzije.... nemoj da mi opet tlak raste, taman sam ga dovela u red

Iva Mia 2009's Avatar

Ja neću ni ići kod dr. samo pitam mirnu 26, odoh otkazati sutrašnji pregled.....kratka opaska na uzimanje vitamina; pa te i željeza između ostalog meni niti jedan dr.nije ništa preporučio...nego sam se sama informirala i odabrala

medeni's Avatar

Drage moje i moji,
    nisam aktivna na forumu neko vrijeme ali vas pratim i veselim se i tugujem s vama.Mozak mi je pravi trudnički, uljenio se.iskrene čestitke novim mamama i tatama, novim trudnicama a ostalima puno snage i ljubavi.Mi smo u 21.tt, jučer saznali da nosim curicu, koja je na ultrazvuku zijevala i mi smo se trenutno zaljubili u to slatko stvorenje.Ima 425 gr, dr. kaže taman, ni premalo ni previše.Slijedeći put 3d, jedva čekamo.
    Poljupci potpore svima!

Darkica's Avatar

Ja sam u 29tt i nikada nisam uzimala željezo...bilo mi je u redu na početku trudnoće i evo, današnji rezultati opet potvrđuju da mi je Fe super...pa ne vidim smisla uzimati ga...jer ni previše nije dobro...

Potpisujem andream....tenzije definitivno treba smanjiti...
    I mala opaska: ja sam se već pogubila u nekim postovima na ovoj temi...
    I pitanjce: zna li koja išta o hop???

Darkica's Avatar

Quote Originally Posted by medeni View Post
    Drage moje i moji,
    nisam aktivna na forumu neko vrijeme ali vas pratim i veselim se i tugujem s vama.Mozak mi je pravi trudnički, uljenio se.iskrene čestitke novim mamama i tatama, novim trudnicama a ostalima puno snage i ljubavi.Mi smo u 21.tt, jučer saznali da nosim curicu, koja je na ultrazvuku zijevala i mi smo se trenutno zaljubili u to slatko stvorenje.Ima 425 gr, dr. kaže taman, ni premalo ni previše.Slijedeći put 3d, jedva čekamo.
    Poljupci potpore svima!
    Super za ultrazvuk i vašu zijevalicu I mi čekamo curicu...

medeni's Avatar

Šta se tiče priče o uzimanju dodatka željeza, meni je dr. rekao da će sada na polovici trudnoće nakon KKS odlučiti trebam li uzimati željezo.Za sada samo prenatal i naravno odgovarajuća prehrana.

medeni's Avatar

Darkice, poljupci tvojoj curici

mirna26's Avatar

Drage moje i moji,
    Poljupci potpore svima!

ej a reci mi taj 3d ideš privatno?

medeni's Avatar

Mirna26, da idem privatno na 3d

Darkica's Avatar

Darkice, poljupci tvojoj curici
    I tvojoj maloj zijevalici! Moja voli mahati nogicama i češkati nosić!

medeni's Avatar

Darkice, predivni su ti slatki pokreti.Muž prvi put bio na ultr. i taman uhvatio taj trenutak, do sada najzanimljiviji, kao da je malena znala da tata gleda jer je do sada spavala na ultr.

mirna26's Avatar

Quote Originally Posted by andream View Post
    mirna, pls smanji malo tenzije.... nemoj da mi opet tlak raste, taman sam ga dovela u red
    o izvini onda......ma ja se zanesem...mene ti zapravo nije briga kaj ce ko radit sa sobom...ja samo velim kaj cu ja sa sobom i a to da sam susrela puno ovakvih mišljenja...ma ima nas 100 različitih teško je to sve pojednostaviti i staviti u isti koš..dakle no sikiriki!!!!.....

medeni čestitke na curičici!
    andream vi još uvijek uspijevate odolijevati a da ne saznate spol? Termin se bliži...a vidim ti još skroz aktivna, super i sretno!

P.S. Ni meni dr. nije preproučio željezo (za sada) ali je rekao obavezno folnu i to uzimam još od ET, a nakon 12. tjedana prelazim na neke trudničke mulitvitamine (iako imam neke sumnje u njihovu učinkovitost tj. absorpciju u odnosu na one iz hrane ali neka se neđu).

mirna26's Avatar

Quote Originally Posted by Charlie View Post
    medeni čestitke na curičici!
    andream vi još uvijek uspijevate odolijevati a da ne saznate spol? Termin se bliži...a vidim ti još skroz aktivna, super i sretno!

P.S. Ni meni dr. nije preproučio željezo (za sada) ali je rekao obavezno folnu i to uzimam još od ET, a nakon 12. tjedana prelazim na neke trudničke mulitvitamine (iako imam neke sumnje u njihovu učinkovitost tj. absorpciju u odnosu na one iz hrane ali neka se neđu).
    a znam Charle..da me ubiješ...da znate samo koliko različitih informacija sam već čula do sada i to svaki doktor priča svoje..pa ovo što veli Iva Mia 2009...čovjek treba nekako kroz sve to i sam pomalo odlučiti ako ima hrabrosti šta bi za njega bilo najbolje jer ipak svaka žena zna kako se hrani i kakve ima sklonosti..ja recimo imam sklonosti da mi se željezo isprazni do dna....većina mojih frendice su se ispraznile do dna (mislim na željezo i uzimale su željezo na recept..e sad ga ti budi pametan...nemre ti škodit..jer višak ode sa stolicom vanka pošto postoji određeni prag za reapsorpciju u crijevima.....evo svejedno..kažem..kako ko odluči zaista u dgovoru sa svojim dr-om..meni moja rekla da mi niš ne treba,a vidiš moj drugi dr kaže da ipak uzimam...eto

Sela's Avatar

Pozdrav curke!Kad vec spominjete(da spominjete??) zeljezo evo samo da napomenem da me zbog mutacije PAI prati hematolog sa Rebra,
    te mi je zadnji puta( u 11.mjesecu) na moje dobro zeljezo i feritin rekao da ga ne moram uzimati dodatno sve do kontrole koja bi trebala biti sada negdje u sijecnju.Cijeli zivot sam anemicna i povremeno uzimam Heferol,ali eto,od 11.mjeseca ne.Zeljezo u trudnoci odlicno.Do sada.
    Pijem jedino Elevit od 13.tjedna koji mi je preporucen kao najbolji multivitaminski pripravak za trudnice.
    I iako sam prije trudnoce bila sklona uzimati zeljezo na svoju ruku,odlucila sam da cu sad slusati hematologa.
    Medeni krasno!!!Evo i mi za 5 dana idemo na veliki anomaly scan(tocno sa 20.tjedana) i trazit cu snimak bebice na cd da ju(ga) mogu
    gledati kad pozelim.Danas sam tako radosna jer sam upotrijebila svoj jeftini fetal doppler i cula udarce srca(nepogresivo)svojeg najdrazeg
    bica na svijetu.
    Da,i ja se pitam sto je sa Hop!?

mirna26's Avatar

e sada ću ja vas pitati doktorice moje...naime...moji bolovi u bokovima,guzici i manje križima dok spavam po noći pogotovo pred kraj noćnog spavanja oko 4h ujutro su sve gori i gori..kažu da je od širenja ligamenata..da li ima tko sa ovim problemom a da je rekao ginekologu i da mu je on pomogao ili postoji neki trik...toliko me zna boliti da se odmah moram ustati i hodati po kući bar 15minuta da taj dio tijela dođe k sebi. ležim bočno,a leđa ne koristim više.ne mogu spavati užasno je...znam da ima većina te probleme ali da li ima zaista ovakve?to nije trnjenje nego baš prava pravcata bol i više ide iz guzice i donjeg dijela križa..

kockica1's Avatar

medeni najlipse cestitke na vasoj maloj srecici...mrvica mala tako slatko razveselila mamu i tatu.mala spavalica probudila se da se pokaze u svom tatici..jedva cekam da nam se javis sa 3d..

Šiškica's Avatar

mirna26 i meni je tako.. već jako dugo.. i hrpa drugi tegoba, pomirila sam se da je to sve zbog trudnoće i da je sve to normalno..

svi me zezaju da sam ko mimoza.. (i to kakva mimoza rekla bi moja kuma !!!!) u 38 tt a kile na +13, tlak super , zatvorena.. zezaju me da GLUMIM !! i davim ljude s glupostima

mirna26's Avatar

šiškica...ajoj draga pa ti si mi spremna za doček....hehe.....možda već i danas ,ha?...si spremna?...
    ma kakva mimoza draga....nije lako...slatke su muke...ali nije lako ne spavati već kronično noćima..ah

Šiškica's Avatar

Znam kako ti je .. + što ja i povraćam!! kao i na početku trudnoće!!! Koma

sve je spremno, krevetić je sinoć namontiran,torba za bolnicu već neko vrijeme .. tak da šefica može kad god hoće!!

nina70's Avatar

Nikad nisam bila oduševljena razno-raznim forumima na kojima se unedogled raspravlja s nepoznatim i više-manje nekompetentnim ljudima. Jednostavno kad mi se priča ili trebam savijet pozovem prijatelje na kavu, a ukoliko mi treba stručan savijet obratim se stručnjaku. Međutim, pred ulazak u MPO vode nisam u svom okruženju imala nikog ko je sve to prošao pa sam počela surfati i naletila na rodin forum na kojem sam u početku bila u ulozi promatrača. Najprije sam plakala iščitavajući iskustva cura s Potpomognute na Sv.Duhu i sličnim forumima, a ubrzo sam došla u situaciju kad sam morala i sama aktivno sudjelovati jer sam imala 1000 pitanja i zbrku u glavi. Iskreno ne znam kako bih sve ovo izgurala bez potpore cura s istim ili sličnim iskustvom/problemom.
    Zatim sam imala ogromnu sreću da se prebacim na ovaj PF gdje sam opet dobila masu dobrih savjeta i s guštom sam svakog dana škicala što se tu događa, ima li novih trudnica itd. Međutim i meni se kao Andream često digne tlak kad neko zabrije i ne popušta i tada si kažem da više neću na forum....a onda se malo ohladim i evo me nazad. Bojim se da su neke cure baš zbog toga nestale s foruma jer im se neda prepucavati. Ja vjerujem da smo ovdje sve punoljetne i dovoljno pametne da svaki savijet koji tu dobijemo ne uzimamo zdravo-za gotovo već je to samo smjernica o čemu se informirati kod svog ginekologa. Baš sve što stavljam u moja usta dobilo je zeleno svijetlo od mog dr. i ne pada mi na pamet da budem sam svoj liječnik.

mirna26's Avatar

šiškica..o lijepa moja želim ti svu sreću i da te ne boli previše..da prođe sa što manje naprezanja....želim sreću i tvojoj maloj mazici da se dobro izviče od sreće čim izađe
    ne znam ....što se tiče tih muka....možda sam fakat mimoza...previše se jadam...trebam se malo pljusnut pa bu bolje...ima tu cura sa puno većim mukam,a ja kenjkam..
    Last edited by mirna26; 13.01.2012 at 13:48.

Mia Lilly's Avatar

Jel zna netko šta je sa Neom? Sigurno je već rodila!
    Mi smo danas 40+5. Svaki drugi dan smo u trudničkoj ambulanti. Ctg uredan, ja skroz zatvorena. Već mi je dosta tog nahodavanja po ambulanti.

KLARA31's Avatar

e Mia Lilly strpljivo, još malo pa ćeš držat svoju štručicu u naručju )))
    tko zna možda te večeras-sutra uhvate trudovi

nina70's Avatar

Ja sam mislila da si i ti već rodila, ali beba neće pa neće van
    Last edited by nina70; 13.01.2012 at 15:27.

andream's Avatar

Charlie, o da, jako sam ustrajna u tome da bude iznenađenje, ovo mi je druga i vjerujem zadnja trudnoća i uistinu želim da ti trenuci slatkog iščekivanja budu pomalo tajanstveni i jedinstveni... iako, u prvoj trudnoći jedva sam dočekala saznati spol. Svaka je trudnoća uistinu posebna sama po sebi, evo baš razmišljam kako sam već u ovo vrijeme zbog visokog tlaka i naotečenosti za par dana već bila hospitalizirana u bolnici do poroda, a malo prije tlak mi je bio 100/65, samo što se nisam srušila u krevet od pospanosti i zaspala, od naotečenosti za sada ništa i nadam se da će tako ostati do termina. Jedino što me "podsjeti" da sam trudna su lupkanja i štuckanja svako malo, čak niti težinu ne osjećam i cijelo sam vrijeme aktivna kao da i nisam trudna...

ja sam bila jučer na uzv 3d i dr mi je zbog onih kontrakcija radio cervikometriju ili tako nekako,ne znam točno
    Uglavnom zatvorena sam,cerviks 36 mm,oblik slova t.Kaže da je to sve super,vjerovatno bh kontrakcije,nema beda.
    A bebač,priča za sebe,kaže dr,malo je divlji,stalno mi bježe,non stop se vrti.Sve je ok,a ako hoću na pregled 4d uzv da dođem oko 26tt.

I da vas pitam nešto,pročitala sam na stranicama poliklinike harni da je preporučeno piti mineralnu vodu s dodatkom kalcija,a ja imam želju popiti mineralnu,ali je izbjegavam zbog toga što je gazirana.Tu i tamo popijem malo a svi megledaju ko' čudovište
    Što vi mislite?
    mirna i mene bole noge i kukovi,pa ih po noći mijenjam redovito,desni pa lijevi.
    Last edited by inaa; 13.01.2012 at 16:00.

lasta's Avatar

Ma ja si svaki dan popijem donat-2dcl.
    To mi je spas.

alma_itd's Avatar

Quote Originally Posted by mirna26 View Post
    e sada ću ja vas pitati doktorice moje...naime...moji bolovi u bokovima,guzici i manje križima dok spavam po noći pogotovo pred kraj noćnog spavanja oko 4h ujutro su sve gori i gori..kažu da je od širenja ligamenata..da li ima tko sa ovim problemom a da je rekao ginekologu i da mu je on pomogao ili postoji neki trik...toliko me zna boliti da se odmah moram ustati i hodati po kući bar 15minuta da taj dio tijela dođe k sebi. ležim bočno,a leđa ne koristim više.ne mogu spavati užasno je...znam da ima većina te probleme ali da li ima zaista ovakve?to nije trnjenje nego baš prava pravcata bol i više ide iz guzice i donjeg dijela križa..
    Bol u ligamentima koja nastaje zbog otpustanja relaxina u trudnoci je takva da ti je prvih npr par pokreta uzasno bolno,a onda se malo ligamenti ''razrade'' pa manje boli kad hodas.Ja sam takve bolove imala par dana prije bolnice i bukvalno je opisano i u knjigama ovako kako sam ih ja dozivjela.Pomoci nema neke konkretne,prestace poslije poroda ako budes imala srece,a neke zene imaju bolove i godinu dana nakon poroda.Ja bi ti opet savjetovala kad te tako zabole ledja i ''sijeva''ti prema nogama ili krizima da malo obratis paznju i na to da li ti je stomak napet,ako jeste to bi ti mogle biti kontrakcije.Tako nesto slicno sam i ja imala kad sam bila prikljucena na CTG i kod mene su to zapravo bile kontrakcije.Ja ti iskreno zelim da je ovo prvo u pitanju.

Quote Originally Posted by lasta View Post
    Ma ja si svaki dan popijem donat-2dcl.
    To mi je spas.
    eto vidiš, a ja nekako izbjegavam donat iako bi mi dobro došao,nisam pitala dr-a,uvijek zaboravim.

KLARA31's Avatar

normalno je piti mineralnu vodu u trudnoći, i ja je pijem,a posebno donat Mg on mi je stvarno spas

alma_itd's Avatar

Danas smo imali UZ,prvo obicni,pa onda i vaginalni jer je dr. htjela da pokaze slucaj totalne placente previe koji se kao ne moze bas cesto vidjeti,i jos je nesto objasnjavala vezano za cervix i placentu sto bas nisam skontala,jer nije koristila latinske termine.Uglavnom beban dubi na glavi i pritisce sa jedne strane placentu a sa druge strane je pritisce cervix,pa se nadam da ''brana'' nece popustiti Kod slijedeceg krvarenja idem na carski,nadam se ne tako brzo.Danas su bebu ponovo mjerili i ispalo je da mjerenja prosli put nisu bila tacna(sto me ne cudi jer mi je beban izgledao malo ''prevelik''),uglavnom izgleda da je oko 2100gr sad u 32+2tt,sto je i normalno.Izgleda da cu ostati u bolnici do poroda,ali moram to jos 100% potrvrditi kod svog dr.To me i raduje jer kod kuce nemam apsolutno nikog da mi pomogne,MM navece dolazi s posla,a kad bi ne daj Boze u toku dana prokrvarila kad je on na poslu morala bih bukvalno sa krvarenjem i kontrakcijama sjesti u auto i voziti se u bolnicu pravac na carski.Nisam bas toliki ''heroj''

Quote Originally Posted by KLARA31 View Post
    normalno je piti mineralnu vodu u trudnoći, i ja je pijem,a posebno donat Mg on mi je stvarno spas
    baš ti hvala draga moja Klara
    Last edited by inaa; 13.01.2012 at 20:04.

Drago mi je da ti je bolje Alma,nadam se da ćete što duže ostati 2 u1,i ja se slažem da bi ti najbolje bilo u bolnici.I ja sam bila na početku i mislim da sam bila daleko sigurnija i na neki način mirnija nega da sam bila doma

simicv's Avatar

Nisam mislila gnjaviti svojim opažanjima i događanjima, ali u tijeku trudnoće svake "rode" dođe vrijeme povratka jatu. Pomno pratim sve postove i dala bih savjet i drugima da čine isto. Čitaju, javljaju se i slušaju savjete. Podrška je prava stvar, i ovaj je forum dobar jer se stalno netko javlja. Drugi stagniraju pa postova nema godinama.

Što se tiče dodataka u trudnoći, meni je privatni liječnik prepisao Prenatal i "velike količine uvinoga čaja". Bio je to negdje 7tt i uterus je tako legao na mjehutr da sam po 15 puta dnevno odlazila na wc. Pobjegla sam glavom bez obzira od tog "specijaliste". Spasila me moja "vulgaris" opće prakse koja je objasnila da uvin čaj izaziva kontrakcije.
    Ostala sam kod ginićke u primarnoj zaštiti, koja me je prije dva dana sa uputnicom poslala u trudničku u Petrovu, jer ona bi rado da me prati specijalista nakon 18tt.
    Inače, nosim dvojčeke, imala sam konizaciju, skraćen je cerviks, donirana js, 45g.
    Jučer sam i danas provela dan surfajući kome da se javim da mi prati trudnoću. Jako zanimljivo.
    Usput me je doc poslala i na double test, i kada sam ju pitala "što ako je trudnoća blizanačka", žena je odgovorila "ne znam kako je kod blizanaca". Sada po savjetima cura čitam da je to nepouzdani statistički "crap"(šajze).
    Amniocentezom, jer test će pokazati loš rezultat, bi mogla izgubiti obe bebe. Neki klinac od doca iz Petrove (Herman) rekao mi je da oni to ne bi ni radili. Još se čudio što me nebuloza slala na double.

Tražim savjet, imam "naznake" od frendova i koliko sam vas čitala, da se javim na 4D Podobnik klinici i ispričam svoju tešku životnu priču. Lovu smo upravo iskipali na pomoćni ležaj od impregnirane spužvaste mase, nisam mogla oka sklopiti od kralježnice. Bebe luduju, do 4 ujutro svake noći skaču po mjehuru....Od bolova u preponi nekada moram sjesti nasred ulice. Sve imamo slične probleme, nisu to nekakvi bedovi, ali bez konzultacija mogu nastati bespotrebni strahovi i panike.
    Pozdrav svim budućim majkama!

miga24's Avatar

Quote Originally Posted by mirna26 View Post
    zanima me kaj nosi miga24(mislim na spol)...ili sam ja smotana tu novost preskočila?...pošto je obećala da će javiti čim se ukaže prilika..ja čekam i čekam
    Draga moja mirnice,

S obzirom da još uvijek provodim dane u bolnici i pristup netu imam samo kad nekome ukradem lap (kamo li sreće da su neki i modernizirani pa imaju i net ) čekanje će u mom slučaju biti čest slučaj. Sreća pa si ti ovako strpljiva osoba. :p
    Uglavnom, novosti su sljedeće - danas smo 17+2, posteljica straga tako da su pokreti već par dana svakodnevni (bebe pobjednik se jučer pikulal cijeli dan - tako ja doživljavam pokrete ). U spol još nismo sigurni ali nadamo se uskoro saznati nešto više. Pretpostavke postoje ali nećemo coprati. Teški smo 183g i imamo jako dugačke noge - kažu biti će visoka beba. A ultrazvuci sve bolji i bolji! Na zadnjem sam se malo plakala a malo umirala od smijeha! Predobro!
    Pozdrav svima!

mirna26's Avatar

Quote Originally Posted by alma_itd View Post
    Bol u ligamentima koja nastaje zbog otpustanja relaxina u trudnoci je takva da ti je prvih npr par pokreta uzasno bolno,a onda se malo ligamenti ''razrade'' pa manje boli kad hodas.Ja sam takve bolove imala par dana prije bolnice i bukvalno je opisano i u knjigama ovako kako sam ih ja dozivjela.Pomoci nema neke konkretne,prestace poslije poroda ako budes imala srece,a neke zene imaju bolove i godinu dana nakon poroda.Ja bi ti opet savjetovala kad te tako zabole ledja i ''sijeva''ti prema nogama ili krizima da malo obratis paznju i na to da li ti je stomak napet,ako jeste to bi ti mogle biti kontrakcije.Tako nesto slicno sam i ja imala kad sam bila prikljucena na CTG i kod mene su to zapravo bile kontrakcije.Ja ti iskreno zelim da je ovo prvo u pitanju.
    ej almić...hvala na opsežnom odgovoru....ipak mislim da nemam kontrakcije..nemam napet trbuh...izgleda da me bole butovi i guzovi od tih ligamenata jer kad prošetam..sve je ok...
    kod tebe još uvijek stanje stagnira vidim i neka tako ostane još malo.....sva sreća da ideš u bolnicu.sad ces moci biti još opuštenija i mirnija pa će možda i kontrakcija biti manje..puno pusa

Iva Mia 2009's Avatar

Evo kratki izvještaj s pregleda...danas smo 34+5...curka je na 2800 g...dubi na glavi....zatvorena totalno....dr.nam je jako oduševljen s našom curom....sva je neka fina....sad su nam se malo skratili odlasci na pregled...ponovno za 2 tj.....još moje curke nisam ni svjesna da sitno brojim....ajme meni...

tina2701's Avatar

Iva Mia....

samo nek cura još raste...

Quote Originally Posted by Iva Mia 2009 View Post
    Evo kratki izvještaj s pregleda...danas smo 34+5...curka je na 2800 g...dubi na glavi....zatvorena totalno....dr.nam je jako oduševljen s našom curom....sva je neka fina....sad su nam se malo skratili odlasci na pregled...ponovno za 2 tj.....još moje curke nisam ni svjesna da sitno brojim....ajme meni...
    sitni sitno Iva Mia ,imene neki strah hvata kad te čitam.Još malo

Negdje sam pročitala da još netko ima problema sa zatvorom pa da podijelim svoje iskustvo.Meni nije pomagao ni kompot ni suhe šljive,dr mi davao neke silikonske čepiće,jednom umalo na hitnoj nisam završila Ali sam od jedne kolegice čula da je svako jutro mjesec dan na tašte jela po jednu naranču.Ja sam to počela koristiti,odmah nakon ustajanja naranča i nakon par dana već mi je bilo bolje Bogu hvala.Od tada to prakticiram,sada još i jedan kivi i super mi je.Pokušajte,nismo sve iste

Iva Mia 2009's Avatar

Quote Originally Posted by inaa View Post
    Negdje sam pročitala da još netko ima problema sa zatvorom pa da podijelim svoje iskustvo.Meni nije pomagao ni kompot ni suhe šljive,dr mi davao neke silikonske čepiće,jednom umalo na hitnoj nisam završila Ali sam od jedne kolegice čula da je svako jutro mjesec dan na tašte jela po jednu naranču.Ja sam to počela koristiti,odmah nakon ustajanja naranča i nakon par dana već mi je bilo bolje Bogu hvala.Od tada to prakticiram,sada još i jedan kivi i super mi je.Pokušajte,nismo sve iste
    kod mene to isto pali

nety's Avatar

Ja jucer bila na pregledu...malo mi je muka bilo kad sam morala pljunuti 500kn ali sta ces ...ja jednostavno nemma srece i u bolnici me fakat zanemare Dijagnoza gestacijski dijabetes i to s po nalazu koji sma kako sma vec i pricala pokazala svom MPO dr i on je rekao Mato vam je super
    Dobila dijetu..kako cu neznam ali znam da cu je se drzati jer ne zelim da moja mrva bude bubana nego da sve bude ok i tro onak skolski za 5
    Sva sreca je da je moja privatna dr fakat divna i izuzetno strucna i kad ja odem od nje ja nemam nikakvih nebuloza i zivcanih ispadaja jer sma bila tam a nis nisma dobila 45 min me je gledala pregledala malog ..po treci put receno decko ..tak da ne racunamo na iznenadenje i ja sretna otisla doma jer moj mali je ok
    Narucila me odmah u 2 mj moram doci u bolnicu na pikanje da odrede tip dijabetesa...samo molim Boga da se nemoam pikati do kraja trudnoce

mirna26's Avatar

Quote Originally Posted by inaa View Post
    pa ja to jedem svaki dan i nisam ni pomislila da bi naranča bila uzrok normalnoj stolici koju imam...vidiš vidiš..
    ništa cure..papajte naranče

prag's Avatar

Quote Originally Posted by Iva Mia 2009 View Post
    ivamia, pratimo se nas dvije...ja sam bila na pregledu 12.1. na 34-5 i moja curka s 2700 g dubi na glavi, ja zatvorena..isto sad učestaliji pregledi, za 7 dana ctg a za 2 tjedna uzv i pregled..mislila sam da ću pred kraj trebati ići u splitsko rodilište i da ću tamo imati nekog gin koji će biti upoznat s cijelom mojom povijesti mpo i inače..međutim moj gin kaže da nema potrebe..
    za malu je inače sve spremno, jučer stigla i kolica, pegperego pliko switch easy drive crvena ..prezadovoljni smo
    još spakirati torbu za rodilište i mala može doći kad poželi a koliko ''kuca''na izlaznim vratima možda urani )))

Sela's Avatar

Simicv meni su u Pragu rekli da( ne vjerujuci da me neki uceni dr moze uopce slati) nemaju saznanja da je i jedna njihova pacijentica sa doniranom js trebala na amniocentezu a to je bio odgovor
    na moje nedoumice i prijedlog jednog privatnog dr koji mi je btw radio i double bezveze(samo uzimanje novaca i nista drugo).Kad sam ga pitala kako
    vode krvni dio testa s obz na doniranu js od 28 godina,rekao je da ne zna i morao zvati labos gdje to rade.Tamo su rekli da uzimaju u obz i godine donirane js
    i moje godine i na koncu je ispao cuspajz test.Moj "glavni" dr koji mi vodi trudnocu sugerirao mi je da amnio zaista nije potrebna i bio zadovoljan
    ultrazvucnim dijelom doublea,a u tvom slucaju
    pogotovo jer nosis blizance amniocenteza je em nepreporucljiva i opasna em zaista nepotrebna zbog donirane js.
    Sto se 4D tice,ja cu vjerovatno kod dr Kosa,on slovi kao najbolji dijagnosticar nasiroko.Al do tad ima jos dosta...
    Inace,jucer sam osjetila prve bebine kickove i to je bila cijela kick box runda-i,da,meni se uopce nisu cinili kao
    leptirici ili baloncici,vec pravi mali bezbolni udarcici iznutra.Al od tada nista..valjda ce opet malo istuci mamu...
    Sto se stolice tice,2 jabuke ujutro kod mene garantiraju seansu.Sram me reci,ali uz njih popijem i nesicu jako razrijedjenu
    mlijekom(da ne bi netko shvatio da preporucam kavu piti u trudnoci,niposto,to je samo moj nacin,ne treba ga nitko slijediti)
    i u roku od pola sata,ponekad i prije-posao je obavljen bez imalo naprezanja.
    Iva Mia,Alma, Mia Lily,Andream posebne vibrice za vas jer se blizite velikom danu!!!

Sela's Avatar

Prag takodjer