Stranica 3 od 7 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 336

Tema: Rodila sam Zvijer

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I ti MORAŠ izbaciti do daljnjega sve slatko iz prehrane (kupi si nešto slatko bez šećera) jer time hraniš gljivice.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ovo kako si opisala njeno dojenje je tipicno za soor, koliko se ja sjecam (nema sad teksta na portalu pa provjeri s curama na dojenju)

te gljivice znaju biti prava napast, tebi je sada imunitet slabiji zbog cijele situacije. mozda bi anticandida dijeta pomogla

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i sve ove mjere predostroznosti u vezi higijene koje je oka spomenula

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

slatko sam već izbacila a rojazolom mažem nju i sebe od valjda njenog petog dana, gljivice nestanu na dan dva i onda se v raćaju. znam da treba biti uporan ali imam osjećaj da je postala imuna na te gelove. sad sam joj počela rješavati i vitaminom c, to mi je učinkovitije, plus rojazol sebi i njoj dva tri puta dnevno. imunitet mi je u ku..u totalnome, sad su mi i herpesi počeli izbacivati, to je moja stara boljka a i kilaža mi je počela nago padati. uglavnom se osjećam grozno i iznutra i izvanka, najradije bi pobigla negdi i vratila se za dva mjeseca. koje adaptirano bi išlo za tako osjetljivu djecu s probavnim smetnjama? ako nećete tu, slobodno pošaljite pp

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jooj Trina maš mi te je žao, uzimaš li što za imunitet?
    Ja koristim Spirulinu tabletice koje odlično pokrivaju sve za tijelo, a prirodno je.
    Ja mislim da je moguće da ti se gljivice sprijatelje sa lijekom i ne djeluju, probaj promijeniti terapiju.
    Jesi li probala Citrofit(ubija gljive) koristiti, ja sam koristila dok su bili bebe za bradavice i njihova usta premazivala sa otopinom.
    S tim da ti citrofit isto daje snagu, ali važno je uzimati postepeno i polako povećavati količinu kapi.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Trina
    I mi smo prosli (da, naglasak na prosli!) ovo sve sto opisujes. Strpljenja, strpljenja i tonu zivaca, proci ce.
    Nadji nekoga da ti pomogne, pridrzi je pa taman 10 min.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ajme Trina, nije ti lako, ali kako te samo kužim....
    Meni je nevjerovatno kako malo biće, tek rođeno može imati toliki karakter, točno znati što hoće a što neće.
    Ja sam se spasila od kada maleni puže, isto tako svi kažu da im je to užasni period, stalno se penju, vuku stvari, diraju utičnice, jedu mrvice s poda, a meni je napokon lakše, puuuunoo lakše, više nije meni na rukama stalno, čak mu se spavanje popravilo.
    Izdržati ćemo mi i ovo. Ti si to već prošla 3 puta, svaka ti čast! Moja curka je bila dobra kao kruh, spavala po 3-4 sata po danu, prespavala cijele noći, ma divota, imala je neke fazice ali to nije ništa naprema ovom haharu.
    Sada sa zavisti i nevjericom gledam roditelje takve djece, i samo mislim nemaju pojma kako im je dobro.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ona je ustvari neko hipersenzitivno dijete. recimo plače, plače, plače i onda podrigne. I ona stane plakati. Znači plakala je jer joj se podrigivalo A kamoli kad ima zraka u crijevima. Bogami će mi veselo biti, mogu misliti kako ćemo proći sa zubićima i sl. Ahh, tko nije probao pojma nema

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Jooj Trina maš mi te je žao, uzimaš li što za imunitet?
    Ja koristim Spirulinu tabletice koje odlično pokrivaju sve za tijelo, a prirodno je.
    Ja mislim da je moguće da ti se gljivice sprijatelje sa lijekom i ne djeluju, probaj promijeniti terapiju.
    Jesi li probala Citrofit(ubija gljive) koristiti, ja sam koristila dok su bili bebe za bradavice i njihova usta premazivala sa otopinom.
    S tim da ti citrofit isto daje snagu, ali važno je uzimati postepeno i polako povećavati količinu kapi.
    Ja sam htjela savjetovati Citrofit, ali on se ne smije uzimati uz dojenje. Inače, odličan je i meni je dosta pomoglo da se riješim candide koja mi je zahvatila cijeli organizam, čak i oči (da mi je netko rekao, ne bih mu vjerovala da to može, ali bila sam prava hodajuća farma šampinjona).

Ima i onaj homeopatski pripravak candida-yeast, mislim da se to smije uz dojenje.

Trina, ako imaš živaca, probaj malo korigirati prehranu u smislu anti-candida dijete (osim slatkog izbacuje se jako puno toga, sve s gljivicama i kvascem tipa kruh i pecivo, pa onda voće koje ima šećera, pa neki mliječni proizvodi...) Nikad se nisam uspjela striktno držati svih pravila, ali sam smanjila unos škroba, povećala unos češnjaka i nakon nekog vremena bilo je dobro. Ipak, trudnoća i porod je stres za organizam i nije čudo da se na njega naseljavaju gljive...

Ima ovdje više o tome: http://www.poliklinika-harni.hr/teme...nticandida.asp

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma skroz te kužim Trina! Imam osjećaj da je tvoja curka ženska inačica mog dečkića
    Ajme zubići, izludili su me, trenutno smo na 8, muče ga od kad je imao 2 mjeseca
    Posljednje uređivanje od bfamily : 17.01.2012. at 21:11

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam htjela savjetovati Citrofit, ali on se ne smije uzimati uz dojenje. Inače, odličan je i meni je dosta pomoglo da se riješim candide koja mi je zahvatila cijeli organizam, čak i oči (da mi je netko rekao, ne bih mu vjerovala da to može, ali bila sam prava hodajuća farma šampinjona).

Ima i onaj homeopatski pripravak candida-yeast, mislim da se to smije uz dojenje.

Trina, ako imaš živaca, probaj malo korigirati prehranu u smislu anti-candida dijete (osim slatkog izbacuje se jako puno toga, sve s gljivicama i kvascem tipa kruh i pecivo, pa onda voće koje ima šećera, pa neki mliječni proizvodi...) Nikad se nisam uspjela striktno držati svih pravila, ali sam smanjila unos škroba, povećala unos češnjaka i nakon nekog vremena bilo je dobro. Ipak, trudnoća i porod je stres za organizam i nije čudo da se na njega naseljavaju gljive...

Ima ovdje više o tome: http://www.poliklinika-harni.hr/teme...nticandida.asp

Peterlin, otkud ti informacija da se Citrofit ne smije piti uz dojenje.
    Da li je to samo da se ne smije piti, a mazati razrijeđenog po bradavici se smije?
    I djetetu premazivati usta sa štapićem?
    Pa na dojenju su uvjek bile preporuke za Citrofite...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo sad sam surfala i smije se i piti i mazati.
    Jedino bi bilo dobro da mama počinje piti postepeno, da ne bi bilo kakve reakcije radi citrusa?

Ovdje ima o tome:
    http://forum.roda.hr/threads/10373-s...vor#post219342
    http://www.alternativa-forum.com/djecje-bolesti/
    http://www.alternativa-forum.com/citrofit/

I ovo je sa njihovih stranica: http://www.inet.hr/ayurveda/proizvodi_citrofit1.htm

MOGUĆNOSTI PRIMJENE
    U ustima grgljati: 5-10 kapi u čaši vode - djeluje kao antiseptik. Ispiranjem usta pomaže kod zubobolje, kašlja, laringitisa, lošeg zadaha, afti i uklanjanju bakterije sa zubi i gljivičnih infekcija.
    • Teške prehlade praćene temperaturom: Prva dva dana 2 puta dnevno po 70 kapi u dosta čaja sa medom.
    • Plaq, karijes i gingivitis: Prati zube 3 puta dnevno sa 1 ili 2 kapi na četkici za zube. Isprati usta sa 5 ili 10 kapi u čaši vode. Kod ozbiljnijih problema masirati zubno meso sa navlaženom vatom i par kapi Citrofita.
    • Čišćenje četkice za zube: U čašu vode nakapati 10 kapi i neka četkica odstoji 15 minuta.
    • Čišćenje uha i uhobolja: 10 kapi pomiješati s malom čašom ulja ili glicerina.
    • Nos i sinusi: U malo mlake vode staviti 3 kapi, i ukapati u nos ili vaticom izmasirati unutrašnjost nosa.
    • Akne, mrlje, bubuljice, bradavice: Navlažiti ruke i utrljati 5 kapi na njih. Masirati područje lica. Neka malo odstoji a zatim isprati i obrisati lice.
    • Tretman kože: Mješavina od 10 kapi u maloj čaši ulja je djelotvorna kod opeklina, dermatitisa, psorijaze, ekczema, i sličnih problema kože.
    • Za kupanje: U kadu je dovoljno dodati 10 kapi (dobro promiješano). Također možemo dodati drugim uljima koja koristimo za kupanje.
    • Kod znojenja stopala: Kupku za stopala radimo tako da na 10 litara vode dodamo 30-50 kapi ekstrakta sjemenke grejpa. Nakon kupke noge dobro osušimo.
    • Intimna njega: Kod pranja genitalija pripazite da ekstrakt razrijedite (nerazrijeđen se ne smije koristiti u ovom slučaju). U vodu za pranje dodati 3-5 kapi i dobro promiješati.
    • Ugrizi krpelja i insekata: Par kapi direktno na kožu ili malo razrijeđen.
    • Tretman sa šamponom: Promiješati 5-10 kapi sa rukohvatom šampona, namazati kosu i ostaviti 2 minute. Dobro oprati.
    • Napitak: U čašu vode (100 ml) ili voćnog soka dodajte 3-10 kapi da biste dobili osvježavajući napitak koji će korisno djelovati na jačanje vašeg imuniteta.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Peterlin, hvala ti ali mislim da nema potrebe za reduciranjem hrane u tolikoj mjeri, uostalom čim sam postala redovitija, gljivice s jezika su se povukle. Nastavit ću dalje mazati i nadam se da se neće vraćati. Ionako ništa ne jedem jer joj sve smeta. Mliječno sam izbacila skroz a gledajući ovako mislim da nisam postigla ništa, sve je otprilike isto, osim što sam shvatila da je rižino mlijeko stvarno ukusno i da kava uopće nije loša s njim.

Što se tiče mog imuniteta, nisam ja nikad bila nit nešto boležljiva ni osjetljiva ali s vremena na vrijeme počnu te faze s herpesima npr. Gljivicama nisam nikad bila sklona, zato i nisam toliko pažnju pridavala sooru (ja recimo nisam dobila gljivice, bar ono što bi mogla primjetiti, vjerojatno ih na bradavicama imam ali simptome nemam) a sve ostalo je ok. Kilaža pada, i nek pada, bar ću se vratiti na staro a i prestala sam jesti sltko zbog drobine pa sam biće i zato počela mršaviti.

Ah, preživit ću valjda i ovo razdoblje. Jučer mi je bila prijateljica u babinjama a curka je spavala čitavo vrijeme. Kaže prijateljica kako je mirna, divna i nježna. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. A kad pokušaš objasniti da je to samo slučajnost, to da to dijete spava, ne možeš uopće dočarati kako to zapravo izgleda. Totalno smo istraumatizirali ostalu djecu, stalno jadni slušaju kako se dere. Kaže mi moj mali kako mu je drago što sam rodila i seka mu se sviđa (sigurno laže) ali da bi se mogla malo manje derati i plakati jer mu mrvicu ide na živce

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Trina nedaj se

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nedam se

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ajme, kao da mi je malo lakše, već sam se unatoč sramu spremala podići temu kako vi supermame uspjevate doslovno živjeti, a kamoli kuhati,spremati i brinuti se o dvoje troje ili više djece.meni je ovo prvo dijete i nekako mi je stalno bed kao kak ja to niš ne mogu,a sve druge žene normalno obavljaju svoje "dužnosti". otkako sam rodila doslovno ne stignem ništa,sve je na čekanju, luksuz mi je tuširanje i spremanje jela i to samo dok je mm kod kuće.kad sam sama s bebačem wc, doručak i pokoji post da ne poludim od blejanja u tv.i to sve naravno uz nošenje ovih mojih zahtjevnih urlajućih 6 kila.
    u rodilištu su ga već zvali "Zvjer" i "mali čovjek",a ja sam na otpusnom pismu dobila između ostalog i rečenicu "E... je vrlo zahtjevno dijete koje povremeno vriskavo plače"
    k tome imao je grčeve, po mojoj procjeni isključivo radi zraka, jer je jeo i urlao.tak da što se hrane tiče, najbolje bi bilo da nisam ništa jela,jer po tome je njemu sve smetalo.
    uglavnom,stvari zadnjih mjesec dana idu jako nabolje,nas je spasila pilates lopta.i da i mene brine hoće li mu se kičma iskriviti, jer osim na lopti, jedini položaj koji mu odgovara je "stojeći", to dijete ne možeš poleći,a da ne vrišti. nama je velika sreća to što obožava mm-a,pa nam je lakše "raditi na smjene" i što po noći super spava (naravno prištekan na cicu), ali po danu strava, spava samo ako ne mrdaš nikud s njim na rukama i to je najčešće po 10-15 min. i toliko se bori sa snom da je to fascinantno.
    dobila sam meitai, ali mi je prerano nositi ga u tome, mislim nabaviti nešto za nošenje, jer ovako više ne ide.mislim, ja to svoje dijete obožavam toliko da sam doslovno zaljubljena u sve što radi,pa i njegovu vrlo očitu svojeglavost, ali da ima izrazito jak karakter-to mi je bilo jasno od prvog dana.
    tak da mi jako ulijeva nadu da u ovom Zvjerinjaku ima primjeraka koji su izrasli u jako drage ljude.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    promjeni joj nadimak znaš kak Cesar Millan brzo mjenja imena tipa Destroyer, Thunder itsl. pusti priču "nomen est omen"
    samo da dodam još da je ovo teorija i mm-a da je tako jer sam ga ja prozvala Zvjerkom,ima tu nešto...
    popravlja se sam od sebe otkako ga ne doživljavam više tako zvjerskim

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Iris prvotno napisa Vidi poruku
    ajme, kao da mi je malo lakše, već sam se unatoč sramu spremala podići temu kako vi supermame uspjevate doslovno živjeti, a kamoli kuhati,spremati i brinuti se o dvoje troje ili više djece.meni je ovo prvo dijete i nekako mi je stalno bed kao kak ja to niš ne mogu,a sve druge žene normalno obavljaju svoje "dužnosti". otkako sam rodila doslovno ne stignem ništa,sve je na čekanju, luksuz mi je tuširanje i spremanje jela i to samo dok je mm kod kuće.kad sam sama s bebačem wc, doručak i pokoji post da ne poludim od blejanja
    Pozitivna stvar kod ovakvog ludila je ta što se s brojem djece naučiš raditi doslovno sve, bez obzira na okolnosti. Tako da je meni kuća i dalje uredna, suđe oprano, ručak svaki dan točno u podne...ne pitaj me kako jer pojma nemam. Sama sam s djecom i sve radim sama. A naučiš i da se sve može s jednom slobodnom rukom. Meni samo fali tišine. da mi je dati dva sata tišine spasila bi se.

A daleko sam ja od super mame
    Posljednje uređivanje od Trina : 18.01.2012. at 20:01

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Pozitivna stvar kod ovakvog ludila je ta što se s brojem djece naučiš raditi doslovno sve, bez obzira na okolnosti. Tako da je meni kuća i dalje uredna, suđe oprano, ručak svaki dan točno u podne...ne pitaj me kako jer pojma nemam. Sama sam s djecom i sve radim sama. A naučiš i da se sve može s jednom slobodnom rukom. Meni samo fali tišine. da mi je dati dva sata tišine spasila bi se.

e draga moja, sva ti čast!
    jos si uz sve to i skromna

drži se, znaš kako kažu - proći će
    Posljednje uređivanje od zhabica : 18.01.2012. at 21:16

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa Vidi poruku

drži se, znaš kako kažu - proći će
    potpisujem zhabicu,svaka ti čast i na okretnosti i skromnosti ... glede "jednorukog stila",počinjem uvježbavati,jer mi nema druge
    a s karakterom ću se naučiti živjeti....
    p.s.- zaboravih jučer nadodati opasku ped. iz rodilišta:"Hoćete li imati kakvu pomoć kad dođete doma?" A ja "Hoću,a zašto?",ped.: "Pa znate,jer je takav,hm,malo težak!"
    veliš Trina samo takve rađaš he he... mi zaključili da je pokupio naše najgore, moju nestrpljivost,mm-ovu sposobnost da se usili do

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

samim time što ovo sve uspjevaš već jesi super mama...

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

http://www.alternativa-za-vas.com/in.../candida-test/
    evo link na koji sam naišla pregledavajući ovo što je "oka" pisala o candidi...možda će zanimati neke od vas, kućni brzi test imate li candidu...izgleda da ju imam,pa nije čudo ni što je malac imao soor tak dugo

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Za mene definitivno je super mama samim time da ima četvoro djece, pa da su i neznam kakvi spavači i dobrice
    A još kad znamo da nisu spavači, još kad znamo da joj je stan tip top i na vrijeme kuhano, e draga Trina, nisu svi ljudi toliko jaki.
    Moje tijelo ne bi fizički izdržalo još jednu trudnoću, a sa trećim živci bi plesali okolo i naokolo, zato imaš svako pravo na pohvalu!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

X

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Super ste, stvarno znate podići samopouzdanje

Kod nas situacija ista. Dva dana nema grčeve onda treći opali čitav dan. Mlijeko ne konzumiram u nijednom obliku već 5 dana, nikakvih promjena nema. Bila je nešto mrvicu mirnija prvih dva dana ali treći je sve nadoknadila (kao i uvijek uostalom) tako da nije mlijeko. Znam, dva tjedna ga ne smijem jesti/piti i nastavit ću, za svaki slučaj. Počela je gugutati, gledati lagano ručice, sve nešto u tragovima ali počela je...princeza materina.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Moja prijateljica ima istih problema kao i ti sa svojom curkom...Sve moguće je isprobala od prehrane, kapi,nadalje... Očito ne ovisi o ničemu,možda je kako si sama rekla hipersenzitivna (tako kaže i moja prijateljica za svoju malu). I možda je jednostavno stvar nezrele ili osjetljivije probave.Tek tako za utjehu,da će vrijeme napraviti svoje

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo da i tu kopiram temu koju sam otvorila na "Nošenje djece", žuri mi se. Uz savjete, primam i ponude rabljenih nosiljki.

Otkad se rodila planiram kupiti nekakvu maramu, sling..nešto za nosanje. sad će ona brzo 3 mjeseca a nisam kupila ništa i još uvijek mi je konstantno na rukama. Ruke mi otpadaju.

Što mi preporučate? Maramu, sling, mei tai...? Gledala sam Sleepy Wrap marame, one mi se čine praktične...pa i mei tai možda najpraktičniji ovako iz daljine nekome tko pojma nema o nosiljkama. Nekako mi se za sling čini da nije baš, imam osjećaj da nahebe jedna strana tijela, odnosno rame..ili mi se samo čini? A i marame mi se čine dosta komplicirane. Pojma nemam, što preporučate neznalici koja je odlučila kupiti nešto za nosanje bebe.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mene je marama spasila za po kući. Usavršila sam bila 2 načina vezivanja i to mi je bilo sasvim dosta. Sling mi nikad nije "sjeo". Mei tai je mislim tek od 6. mj. života.
    Kupi na burzi rabljenu maramu, potrajat će ti par mjeseci, pa ćeš je prodati dalje. Ja i danas nakon 4 godine pratim putovanje moje (tu kupljene ) marame.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

moje iskustvo s meitai: čitala sam da se meitai može nositi i prije 6mj. pa sam ga nabavila i našla kako se može vezati i novorođenčad. uglavnom, neću reći bačena investicija, jer pretpostavljam da će mi dobro doći kasnije,kak i veli "čokolada" sa 6 mj.
    ali sad mi ga je trenutno nemoguće nositi iz 2 razloga: i dalje nemam slobodne ruke, jer mu treba pridržavati glavu, a drugo moj dečkić je toliko živ da svaki put "izbije" negdje s nogama van.
    pa obzirom da si moram pod hitno nabaviti nešto "za po kući" i mene zanima ova tema(iako sam pročitala gotovo sve na temi nošenje)
    čini mi se sleepy wrap najbolje rješenje za sad,pa ako ima koja od vas uspješno iskustvo "čišćenja i kuhanja",pls podijelite.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jesi bila na onoj drugoj temi koju san otvorila? tamo ima svakakvih prijedloga, zbunile me skroz

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ja sam isto imala "zvijer" zato sam se ovdje i javila , maramu sam vani nosila jako rijetko jer su mi zbog odlazaka u dućan i hodanja sa starijom curom kolica bila praktičnije. dakle, trebalo mi je nešto samo za po kući, a marama je tu odlična jer jako priljubi dijete uz tijelo pa se možeš sagibati i raditi po kući.
    treba samo razmisliti o debljini marame obzirom na temperature pri kojima ćeš je nositi.

Najbolje ti je otići u neki dućan ili kod neke forumašice doma pa isprobati.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Čokolado,tnx,to me i zanimalo, jer za van mi je ok s kolicima, ali po kući bi nešto da si malo olakšam tj.oslobodim ruke za druge stvari.Svjesna sam da je marama malo toplija, ali za sad mi je jedino važno da imam nešto u čemu se neće iskoprcati van.Jako je nemiran i najviše voli da ga se nosi uspravno, ali noge pak rade 100 na sat.Ovo mi se sviđa što kažeš da marama priljubi malo više.
    Prebacujem se na ovu drugu temu,da vidim malo dojmove .

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Trina, nisi jedina ostala zbunjena,ovo je previše informacija

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Iris prvotno napisa Vidi poruku
    moje iskustvo s meitai: čitala sam da se meitai može nositi i prije 6mj. pa sam ga nabavila i našla kako se može vezati i novorođenčad. uglavnom, neću reći bačena investicija, jer pretpostavljam da će mi dobro doći kasnije,kak i veli "čokolada" sa 6 mj.
    ali sad mi ga je trenutno nemoguće nositi iz 2 razloga: i dalje nemam slobodne ruke, jer mu treba pridržavati glavu, a drugo moj dečkić je toliko živ da svaki put "izbije" negdje s nogama van.
    pa obzirom da si moram pod hitno nabaviti nešto "za po kući" i mene zanima ova tema(iako sam pročitala gotovo sve na temi nošenje)
    čini mi se sleepy wrap najbolje rješenje za sad,pa ako ima koja od vas uspješno iskustvo "čišćenja i kuhanja",pls podijelite.
    naglasak na ovom kuhanju...
    niti jedna nosiljka ne služi da se u njoj kuha, čak svaki proizvođač to i naglašava da se ne smije koristiti kraj štednjaka i kuhanja.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    naglasak na ovom kuhanju...
    niti jedna nosiljka ne služi da se u njoj kuha, čak svaki proizvođač to i naglašava da se ne smije koristiti kraj štednjaka i kuhanja.
    hvala na savjetu,vjerujem da je dobronamjeran, ali zato mi i je pod navodnicima ovaj dio, jer naravno ni pod čišćenje ne mislim na špricanje Permetalom i zavlačenje u pećnicu svoje i bebine glave.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naravno, ne volim pametovat, samo upozoriti.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

a zašto se ne bi moglo kuhati, da ne bi djetetu što špricnulo ili se opeklo vodom?
    to ok, ali isto bi mogla svojoj 2,5 godišnjoj djevojčici zabraniti ulaz u kuhinju dok kuham, a ona stoji pored mene na stolici, često puta traži i promiješati
    kad ubacujem nešto na vruće ulje, kažem joj da se makne, ona posluša pa se vrati
    dok sam kuhala s djetetom u marami, uvijek bih ju ostavljala sa strane dok radim takve stvari (odnosno, nisam pržila, cijedila juhu, tijesto i sl., ali sam mutila kolače, stavljala ih u rernu ili bih zvala MM da stavi u rernu, izvadi, provjeri...)
    usisavala sam par puta, ali mi to nije bilo praktično budući da volim kleknuti i zavući usisavač gdje god je moguće
    nikada nisam spremala kupaonicu s n jom niti bilo što što je uključivalokakva kemijska sredstva (i sad kupaonicu čistim noću dok spava iako ju čistim samo s alk. octom i sodm)
    da, nisam napomenula da sam kuhala s njom koristeći dvije ruke tek kad je ona počela čvrsto držati glavicu
    a kad se počela trpati u kuhanje, e od onda imam i pomagačicu

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Još ima grčeve, nevjerovatno. Na dane mislim da ću ispaliti na živce a nekad, ustvari najčešće mi ne smeta jer sam navikla ali ona se stalno dereeee. Morala sam prestati dojiti na tri dana, ustvari na kraju je to bio samo jedan dan, nije prihvaćala bočicu (otvorila sam drugu temu) ali taj prvi dan kad sam je nekako uspijevala hraniti umjetnim mlijekom, ona je spavala ko top. I nije se derala. Nije imala grčeve. Znači nešto ne štima s mojim mlijekom. S prehranom ne mogu povezati, nema veze s ničim nego jednostavno od mog mlijeka ima grčeve, smeta joj. Umjetno joj odgovara. Ne paše joj bočica i duda ali od umjetnog je savršena beba. Kad bi htjela dudu odmah bi bez razmišljanja prešla na bočicu ali neće. A dojenjem kao da joj dajem otrov.U čemu je problem? Osjećam se grozno jer sam zapostavila ostalu djecu radi nje. Oni niti trenutno imaju mamu, niti imaju mira jer se mala stalno dere. Baš je to bezveze osjećaj, kad si svjestan da ništa ne valja, ništa ne štima a ne možeš popraviti situaciju

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

od adaptiranog spava jer tko zna što ima u sebi... bebe koje su na adaptiranom mahom, naglasak na mahom prespavaju cilu noć. Izdrži još malo i moj se tako derao i derao, al prošlo je.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Spava jer teško pada u bušku, majčino mlijeko je baš kako treba za bebu i bebinu bušu.
    Znam da trenutno u ovom ludilu ti je možda važnije da spava, ali davanje Ad-a ti nikako ne bi osiguralo da će to tako
    i ostati. Možda kroz kratko vrijeme opet počne sa plačom, a možda joj bude još i teže.
    Da ne govorim koji imunitet beba ima dok ju dojiš, pa Ad-om možda dobiješ malo mira, a s druge strane
    opet imunitet manji zbog ne dojenja pa boleštine...ma ima tu dosta za filozofirati... uglavnom znaš i sama prednosti dojenja...
    Znam puno slučajeva da bebe po nekoliko mjeseci imaju kolike i plač, stvarno neizdrživo, ali prođe, kad tad...
    Možda da dok ti je muž doma daš samo sebe ostaloj djeci da osjete da si na trenutak samo njihova
    ah...ma znaš ti to sve, šaljem ti samo podrušku da izdržiš i da se nedaš!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Znači nešto ne štima s mojim mlijekom. S prehranom ne mogu povezati, nema veze s ničim nego jednostavno od mog mlijeka ima grčeve, smeta joj. Umjetno joj odgovara. A dojenjem kao da joj dajem otrov.U čemu je problem?
    i to si sve zaključila na temelju jednog dana što si joj davala ad mlijeko?
    sorry, nemaš dovoljno podataka za statističku obradu da bi donila ovakav zakljucak

mala (polu)šala, sad zaozbiljno, s tvojim je mlijekom sve u redu.
    ona se za dojenje mora potrudit i vuc, a to je ponekad naporno i naravno da će protestirat, a na bocicu joj samo ide i ne mora se trudit, jos je ad i teže probavljivo pa je duži period kad je mirna i ne traži jesti, logično da će ti se činit da joj je ad ok, a tvoje mlijeko nije. al tvoje mlijeko dugoročno ima puno više prednosti za nju.

tvoje mlijeko nije joj samo hrana nego i izvor zaštite za sve bolesti s kojima se ti, a onda i ona, susrećete.

sika joj je utjeha i sigurno mjesto koje daje toplinu i mir, ma koliko ti se nekad činilo da nije tako.

nemoj se uvjeravat u misli da s tobom i tvojim mlijekom nije u redu jer onda samo vidiš stvari koje idu toj teoriji u prilog, a odbacuješ argumente za suprotno. s tobom i tvojim mlijekom sve je u redu, ona je samo zahtjevno dijete i to je sve.

pokušaj izdvojit neko vrijeme za sebe i ostalu djecu, neka ti je muž malo preuzme i nosi, za periode kad hoće jest nabavi si nosiljku, to će ti stvarno puno olakšat.

postoje trenutci kad se osjećaš točno ovako kako si napisala:

da ništa ne valja, ništa ne štima a ne možeš popraviti situaciju
    ali to je samo osjećaj, rezultat umora i osjećaja nemoći, i taj osjećaj će proći i bit će lakše.

pokušaj se odmorit koliko možeš kad te uhvate ovakve misli, znam da misliš i na stariju djecu i da ti je teško što im se ne možeš posvetit koliko bi htjela, ali to neće trajat dugo, ta mala mrvica sad je direktno ovisna o tebi i ti si joj najpotrebnija, to neće trajat do beskraja, je, teško je, znam, ali će proći, proći će i ta faza grčeva i stvari će počet sjedat na svoje mjesto, daj si još vremena i ne očekuj od sebe previše. bit će sve dobro

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

draga trina sve sto mogu reci da mi te je jako zao i da suosjecam s tobom....
    cure su ti dobro rekle...nemoj pasti u toliki ocaj i dati djetetu AD,molim te.... imas predivni dar,a to je da svome djetetu mozes priustiti najbolju hranu,a to su tvoje grudi,tvoje mlijeko.... ja sam svoju malenu hranila AD-om... ne zato sto nisam htjela da ciki,nego su nam se eto malo gadnije poslozile zvijezde,a htjela sam ju dojiti do beskonacnosti....
    ako mislis da ti dijete nema grceve na AD, tj. da ih nece imati gadno se varas...
    moja je kurila grceve do skoro 4 mj a na AD-u je... mirnija je mozda zato sto je duze sita...

mogu te malo utjesiti i reci ti da ce proci..sto i sama znas jer ih vec imas cetvero (ako sam dobro primjetila)...
    moja je mrvica bila zvijerka i pol... i kako su nam grcevi prosli doslo je neko bolje vrijeme...

razlog zbog kojeg je tvoja mrvica malo zivcanija beba je i taj sto joj mozda ne odgovara buka oko nje,..tvoja kuca je puna i stalno su u blizini dreka,kretanje od strane druge djece...itd

ono sto sam ja primjetila kod svoje bebe da joj bas to ne odgovara... sto je manje podrazaja iz okoline imala to su bili bolji dani...
    a kad je napunila 4 mj,grcevi prosli,rukice su postale in,pa se skroz pocela s time zanimati... postalo je alo bolje...

visila mi je na rukama stalno...e onda smo odlucili i uzeli neki super baby gym... pa mi je bilo mnogo lakse...a sad kako su ju pocele zanimati igrackice,zveckice,sve sto joj visi na glavom ja mogu konacno odmoriti...

moja ce sad 6 mj i unatoc tome sto jede AD ne prospava cijelu noc nego se budi xy puta,ali mi nekako bude lakse zato sto su nam dani mirni pa se stignem odmoriti....

bilo je dana kad sam sjela ujutro na wc skoljku i plakala, a sada se tome smijem...

drzi se draga...
    zapravo ti nisam rekla nis pametno (tek sam ustala,pa jos dolazim sebi)... doci ce i bolji dani... ja evo unatoc tome sto je moja zvijerka postala malo manje zvijerka razmisljam o drugoj bebi... i bas uzivam u njoj zato sto je takva,da nekazem posebna.....

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne razumijete. Ona NE ŽELI adaptirano, ja je ŽELIM dojiti, to uopće nije sporno. Ali nedavno smo imali tu situaciju (ima tema na podforumu poteškoće kod dojenja) kad je nisam smjela dojiti a ona nije ktjela addaptirano jer ne zna na dudu piti, bila sam stvarno u problemu jer nije htjela jesti. na jedvite jade sam joj u 24 h uspjela ja misllim tri obroka dati. Nego eto, pitam se, tih 24 h ona je bila izrazito mirna. Dok je na mom mlijeku stalno plače. ja ustvari ni nemam puno izbora jer dijete ne zna i ne želi piti na bočicu, tako da nam jedino dojenje i ostaje. Ja sam svu svoju djecu dojila (osim kćeri ali to je bila konkretna i ružna situacija vezana za pedijatriju, bronhitis itd..) i svjesna sam prednosti, jednostavnosti (naročito toga, trebali ste me viditi kako pravim bočicu dok mi dijete plače, ni mr bean mi nije bio ravan) i svega..Nego eto, nahranim dijete a ono plače ko da sam joj pivu dala umjesto mlijeka. ne tražim ja mir i tišinu, ja sam to izgubila odavno u kući , nju boli i muči trbuh a htjela bi joj nekako pomoći. nitko mi nikad ovako dugo nije imao grčeve

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali moram dodati i opet ponoviti-činjenica da ona spava ćitavu noć mi je najvrijednija od svega, ona još uvijek spava od 11 ipo sinoć, podojila sam je samo jednom. I to nebi mijenjala za mirne dane. Kuc-kuc, da ne ureknem)

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Trina, moje su obje imale grčeve gotovo četiri mjeseca, nekad cijeli dan, a noću su se budile svakih desetak minuta, tako da bih bila sretna kad bi spavale jedan sat u komadu. A onda jedan dan - samo prestane, kao odsječeno, nisam vjerovala dok se upravo to nije dogodilo.

A s tvojim mlijekom je sve u redu, ono je stvoreno za tvoje dijete, samo nastavi dalje.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nju boli i muči trbuh a htjela bi joj nekako pomoći. nitko mi nikad ovako dugo nije imao grčeve
    a koliko joj je sad?

moja je isto dosta dugo imala grceve, vise od 3 mjeseca, znala bi plakat po 4 sata u komadu i ne mo's joj nikako pomoc

razumijem kako se osijecas.

ali sve je to proslo, i proci ce i tvojoj mrvici.

jesi ju pokusala masirat? stavljat tople obloge (zagrijani zarolani rucnik ili pelena) na trbuh? nosanje (to vjerujem da radis). da pocnes pit caj od koromaca, ne njoj davat, nego ga ti pij, on pomaze kod grceva, ako ga ti pijes, njoj ce preko mlijeka doci aktivne komponente.

postoje i kapi koje razbijaju mjehurice zraka na manje pa je djetetu lakse izbacit ih, mozes pitat u ljekarni, mozda ti i to pomogne.

jel ima neko vrijeme u danu kad najvise place? predvecer? jel ti moze netko jos tada priskocit da ju nosi da ti malo odahnes? jesi razgovarala o tome sa svojom pedijatricom? cisto da vidis sto ce ti ona/on rec.

stvarno je super da ti spava cijelu noc, to je divota!

saljem ti veliki

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja imam dvoje djece. Kad je prvi stalno plakao, meni je bilo teško, ali mi nije ni palo na pamet da mu nešto nije u redu sa zdravljem. Drugi skoro uopće nije plakao, a na prvi jecaj sam ga zabrinuto pregledavala. Šta sam više znala, više sam se brinula.
    A tebi je ona četvrta! Od pustog iskustva i informacija, teško je prestati misliti šta se može bolje napraviti. A vjerojatno ni ne može bolje.
    Nadam se da će s vremenom biti sve lakše

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne razumijete. Ona NE ŽELI adaptirano, ja je ŽELIM dojiti, to uopće nije sporno. Ali nedavno smo imali tu situaciju (ima tema na podforumu poteškoće kod dojenja) kad je nisam smjela dojiti a ona nije ktjela addaptirano jer ne zna na dudu piti, bila sam stvarno u problemu jer nije htjela jesti. na jedvite jade sam joj u 24 h uspjela ja misllim tri obroka dati. Nego eto, pitam se, tih 24 h ona je bila izrazito mirna. Dok je na mom mlijeku stalno plače. ja ustvari ni nemam puno izbora jer dijete ne zna i ne želi piti na bočicu, tako da nam jedino dojenje i ostaje. Ja sam svu svoju djecu dojila (osim kćeri ali to je bila konkretna i ružna situacija vezana za pedijatriju, bronhitis itd..) i svjesna sam prednosti, jednostavnosti (naročito toga, trebali ste me viditi kako pravim bočicu dok mi dijete plače, ni mr bean mi nije bio ravan) i svega..Nego eto, nahranim dijete a ono plače ko da sam joj pivu dala umjesto mlijeka. ne tražim ja mir i tišinu, ja sam to izgubila odavno u kući , nju boli i muči trbuh a htjela bi joj nekako pomoći. nitko mi nikad ovako dugo nije imao grčeve
    Suosjećam...Najgore od svega je kad vidiš da se dijete muči, a ne možeš učiniti ništa da joj olakšaš problem.

Moj stariji je imao grčeve sve do početka dohrane na žličicu (6 mjeseci). Rekla je pedijatrica da se radi o nezrelosti probavnog sustava.

Mojem je pomagalo čvrsto povijanje, nosanje, podrigivanje na ramenu, probiotičke kapi i čaj od komorača kad stvarno više nismo znali što bi (dogodilo se dva-tri puta da je urlao cijelu noć), masaža trbuščića, topli termofor, spavanje na boku, razgibavanje kukova, adaptacija moje prehrane (ufff, stvarno sam imala reduciranu prehranu) i tako...To je takav organizam. Možda se kasnije popravi, a možda i ne, ali bit će lakše kad krene dohrana s drugim namirnicama.

Moj sin i danas ima poteškoće s probavljanjem nefermentiranog mlijeka. Kao mali je često dobivao proljev. I nije jedini u obitelji koji loše podnosi obično mlijeko i u kasnijoj dobi.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

da pocnes pit caj od koromaca, ne njoj davat, nego ga ti pij, on pomaze kod grceva, ako ga ti pijes, njoj ce preko mlijeka doci aktivne komponente.
    ne znam jesi probala,možda vrijedi pokušati,u mom slučaju se pokazalo korisnim...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nema što nisam probala-od termofora, onih čudesa sa ugrijanim trešnjinim sjemenkama, nekoliko vrsta kapi, sirupa, pila sam čaj od koromača, sad pijem i rooibos, sjetila sam se da je to pomagalo s nekim do moje djece..Naravno da sam se konzultirala s doktoricom, da mi uopće potvrdi da se radi o grčevima. Jedino što pomaže, a to je već odavno provjereni recept sa svima njima je-muzika. Po čitav dan svira nešto i to je umiri, kao da je hipnotizira. Dok je mi nosamo, naravno. I ipak mislim da ima veze s mlijekom. Iako ga pijem samo u kavi, primjećujem da je mirnija kad ga ne konzumiram uopće. baš mlijeko, ne jogurte i sl mliječne proizvode.

Ona će sad 3 mjeseca, znam da grčevi mogu trajati i duže ali meni se ovo čini kao vječnost. Jer uvijek se pitaš-a što ako je nešto drugo..Danas mi je stigla marama, nije loša reakcija..vidit ćemo, možda malo olakša situaciju

Stranica 3 od 7 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •