da,nema ga ovaj tjedan,meni je rekao na punkciji u utorak da će bit dežuran dr.M![]()
ajme cure kod mene nervoza raste..joj,baš se nadam transferu sutra
vuklan,bravo za folikuliće....
da,nema ga ovaj tjedan,meni je rekao na punkciji u utorak da će bit dežuran dr.M![]()
ajme cure kod mene nervoza raste..joj,baš se nadam transferu sutra
vuklan,bravo za folikuliće....
Posljednje uređivanje od kiki30 : 09.02.2012. at 10:28
Cure sretnooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kikica 1 čestitam od srca!!nadam se da je sve prošlo brzo i dobro!!
Darian dobro nam došao!
Cure sretno!!!
Cure, danas 9 dc bila na folikul. Veličina folikula ista je u milimetar kao jučer, 17x15 mm. Je li to zabrinjavajuće? Sutra moram opet na uzv.
hm...bilo bi dobro da nije kao i jučer, alki još se daju pokrenuti. vidjeti ćemo sutra. sretno!
Bravo kiki30..bit će sve ok...znači nemožeš zvati da li se što oplodilo i da li je transfer siguran?sretno draga za sutra!!!
Njoka nemoj brinuti meni znaju dva uzv isto biti isti ali uvijek narastu koliko treba,samo što meni štekaju 12,13 dc.
Sneki sutra idem na folik.pa ću vidjeti,ja planiram pon-utorak punkciju ako bude sve po planu...a dr.M je za upoznat,he,he...![]()
ja sam sve uzbuđenija svakim danom što se bliži početak mog pikanja. tako ste napravile pozitivnu atmosferu na forumu da sam počela čitati i pratiti svaki dan, super ste, baš me podignete malo
Hej cure, evo i mene malo..danas počinjem s menopurima i hvatam ritam lijevo desno lijevo desno.. Olivera kad bih bar mogla dijeliti tvoj entuzijazam oko pikanja bila bi mi lakše. Neki dan sam se skoro zaboravila piknuti;krenula sam već s autom na trening a onda shvatila što sam napravila odnosno što nisam napravila pa sam se morala vraćati kući po ubod (ne taj ubod)Svaki dan cijedim ciklu u sokovniku i popijem 2 deci pa vam javim jel odigrala svoju ulogu u debljanju endometrija(ne znam jel to dosta, meni se čini skroz dovoljno) Svima u postupku želim puno sreće!
ajmeeee koliko vas se skupilo trenutno u postupku. to je odlično, sada ćete se moći pratiti i bodriti, a ja vas čekam samo tri mjeseca ispred
nego, zna li netko što je sa sarom38, nije se dugo javljala....nadam se da je dobro i da sve teče po planu!
netko je pitao da li se može zvati da se vidi ako je transfer, nažalost ne....morate doći osobno u bolnicu pa vam onda oni kažu. stvarno je stresno tih dana, to moram priznati. meni je bilo užasno teško kada sam imala 2 embrija jer nisam htjela jednog baciti, a za 2 mi je dr rekao ako se oba ulove da smo u velikom problemu.srećom jedan mi je odustao odmah i na taj način odlučio za mene. mislim da je za mlade cure sa zdravom maternicom divna opcija da dobiju blizance.
isto, tako mi je grozno bilo vidjeti razočaranje cura koje nisu došle do transfera. po meni bi bilo pravednije da one koje nemaju transfer barem to jutro obavijeste telefonom, pa da ne dolaze bespotrebno u bolnicu samo da bi se žalostile.
meni je pikanje bila strašna prekretnica u životu, još jednu gadnu fobiju sam izbacila iz sebe, ali stvarno ogromnu. najviše zahvaljujući curama koje su me ovdje podržale. par dana nakon početak pikanja /muž je počeo/ sam već bila majstor.....iako me jako potreslo kako sam slabo reagirala a dobila hrpu lijekova.
možeš si dodati slobodno u ciklu i drugo voće, jabuka i banana ti ubiju miris i okus cikle, a ananas sam tamanila isto u ogromnim količinama i njega isto stavljala u sokovnik /naravno svježeg, ne onog iz konzerve/. i još jedan savjet za ananas ako ga netko koristi, obavezno ga stavite u frižider da bude fino hladan, jer tako ne veže usta. ako bi ga jela sa sobne temperature, uvijek bi mi nekako natekao jezik /pa ne bi mogla laprdat/.
Hej, cure, dobila sam termin za konzultacije kod dr. V., 27.2.. Zanima me pošto su nam to prve konzultacije, da li će doktor samo pregledati nalaze ili radi i pregled taj prvi put? Puno sreće svima koje su u postupcima!
Vjerojatno će napraviti i pregled osim ako baš dobiješ mengu
Ako budeš dobila M, vjerojatno će te naručiti za par dana.
Njoka, šta ima danas?
evo cure od mene ništa ovaj put![]()
a baš sam nekako razočarana ali evo naručila sam se i još ovaj mjesec ću stići na prvu folikumetriju...
kiki30...jooo baš mi je žao, ali ako krećeš već ovaj mjesec nadamo se opet pozitivi, najgore je to što ne možemo zvat,nego moraš doć i ćekat da ti kažu dali će biti ili ne transfera!
Cure u postupku S R E T N O, i malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~...
Lijepo je da se trudnice i mame javljate i date nam malo podrške,(jer ipak hodamo vašim stazama),odmah forum živne!!!
Kiki, baš mi je žao zbog tebe, ali dobro je to što nema mjesta tugovanju, nego odmah krećemo dalje! Ja sam danas opet bila na folikul. i danas je bio 20x16 mm. Večeras štoperica, u nedjelju punkcija. Thinkpink, ti preporučaš voltaren do punkcije ?
napisala sam ti već na drugoj temi, a čuj, ja probala i uspjelo je...da li je radi voltarena ili ne, stvarno ne znam....ali mi je fino umirilo i trbuh i mozak, pa je to super....ionako ti je dobro uzeti nešto prije punkcije s obzirom da ti je ovo "krštenje"...nemoj baš kao ja nadobudna na prvu punkciju bez ičega i onda kad je folikul bio prazan u roku od sat vremena sam bila na kupanju i plivanju....navečer sam sve zvijezde ovoga neba vidjela....sjećam se da nisam mogla na desnu nogu stat još dva dana, ali to zato što ludara nisam mirovala nakon punkcije nego fino cijeli dan plivam prsno-plivam butterfly!
Drage moje,
evo da se i ja javim, bila danas se naručiti nakon dugo vremena, sestra S. me se sjetila bila je jako ljubazna. Uglavnom tražila sam da idem kod dr. Manestra jer mi ga je preporučila moja ginekologica, pa me predbilježila za 22/2, još zovem u ponedjeljak da vidim da li je to fiksno. Eto tako i ja polako krećem po novu srećicu.
Kiki žao mi je što nije ovaj put uspjelo ali bravo za optimizam.
Njoka, ja sam uzimala tabletu nalgezina sat prije i bilo mi je ok kad sam bila u Ljubljani, dok sam bila u Rijeci popilla sam voltaren rapid u 7, a punkcija trebala biti negdje oko 8:30, a došla na red u 11:00 pa sam sve z vijezde vidjela, jer je već prestala djelovati
Kiki žao mi je ali super što startate brzo, tko zna možda se i sretnemo na humanoji ovaj mjesec!!
Vulkan, Snekica, Magi7 sretno cure!!!!!
Thinkpink, nabavila čepiće, uzela sam one od 50 mg. Kolike si ti stavila? Večeras imam štopericu, ja sam mislila stavit jednu kad idem spavat i možda sutra još jednu i nedjelju prije punkcije.
Kiki30 najvažnije da se ide naprijed ...stvarno šteta što ne javljaju za transfer,barem bi nas poštedili malo..
ja sutra opet na folik.pa ćemo vidjeti dalje...
danas je bila krcata čekaona...njoka sigurno smo se srele...sretno za punkciju i javi kako je prošlo!
pa možeš tako da, ja sam tu info bila zadnji čas negdje iskopala pa sam stavila večer prije punkcije prvi put...držim palčeve da te čeka savršena jajna stanicai ovako će definitivno manje boljeti punkcija, iako nije strašno, više traje priprema nego sam postupak.
to su mi bili jedini lijekovi koje sam u svim postupcima uopće koristila, inače imam fobiju od uzimanja lijekova![]()
njoka ako imaš samo 1 j.s.za ispunktirati ne kužim šta će ti čepići i još 2 dana unaprijed? Cijela punkcija ti je gotova za par sekundi
cure,evo danas je bolje,razočarenje i tuga su iza mene i jedva čekam da opet krenemznam da moram uspjeti
vulkan,snekca,njoka sretno sutra...
magi,sretno i tebi!jučer sam bila prvi put kod dr. M i stvarno je smiren,objasnio mi što se dogodilo,baš je ljubazan![]()
Mimi ja sam ih uzimala radi odgode pucanja folikula, tu info sam našla na dosta mjesta, pa sam pokušala. imala sam osjećaj da će mi svaki čas puknuti folikul, jer me baš fanj pikalo u jajniku. na kraju sam uzela i umirilo mi je trbuh pa ako ništa drugo barem više nisam mislila na to. da li je pomoglo u odgodi pucanja ne znam, ali sam čitala da ih u nekim klinikama doktori preporučaju kod prirodnjaka.
evo sad sam našla na jednom mjestu, ali nemam vremena trenutno još tražiti....mogu poslije pogledati pa vam stavim još:
I ja se sjecam da je netko spominjao Voltaren i to da ga bas moj dr iz Petrove prakticira ali nisam obracala paznju jer sam mislila da necu ici u prirodnjake. Pojasnit cu zasto pitam i sta se desilo: Ovaj ciklus sam isla u prirodnjak, u srijedu folikul 18mm, endo 8,8, E2 360pg/ml, LH 21, stoperica u 23h, a danas trebala biti punkcija. Odmah sam skuzila da je sve na knap i da cu tesko docekati punkciju, pogotovo sto mi je i LH trakica u srijedu oko 12h bila +. Sinoc probadanje u desnom jajniku i znala sam da od punkcije nema nista. Jutros se na uzv to i potvrdilo ali dr. me pita jesam li uzimala Voltaren. Ja blijedo gledam, prvi put cujem, on kaze da je napisao na kosuljici 2x1 za jucer i prekjucer. Medutim, meni sestra u srijedu nije uopce spominjala Voltaren kad sam nazvala za upute sta dalje nego samo da trebam primiti stopericu u 23h. On je jutros bio ljut zbog toga jer kao zbog toga sada nemamo js i kao sve zene u prirodnjaku uzimaju Voltaren, kao da je to najnormalnije. Kako ja iza sebe imam samo jedan prirodnjak sa istim scenarijem, mislila sam da se mozda taj Voltaren sada stvarno prakticira a da ja to nisam pratila. Evo sta sam nasla na netu:
http://www.fertilityplus.org/faq/nsaids.html
Posljednje uređivanje od thinkpink : 11.02.2012. at 10:27
Ja sam samo 1.put bila u čistom prirodnjaku i tad je bio prazan folikul, više puta sa klomifenom i onda bi uvijek bila j.s. ali nikada mi to dr. nisu spomenuli, ne kažem da nema nešto u tome ali zašto onda dr. to ne kažu pacijentima
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 11.02.2012. at 10:35
i ovo sam našla na temu prirodnjaka i voltarena, dakle opet radim copy/paste:
Zlatta, i ja sam sizila na stopericu jer mi je lh vec bio pozitivan ali ipak smo uspjeli dva puta dobiti js, jednom nezrelu, jednom ok. Ne znam da li je Voltaren pripomogao da folikul ne pukne, uzimala sam ga 2x1 2 dana prije aspiracije.
i meni je prvi put bio prazan, možda sam ovaj put imala sreće jer sam imala samo jedan mjesec pauze nakon stimuliranog, pa je možda radi toga bila kvalitetnija stanica.
ni meni ovo doktor nije rekao, ali sam se povela činjenicom da ne može štetiti kad ionako imaju praksu opaliti voltaren injekciju prije punkcije kao radi bolova....pa sam si onda mislila, ok pa ne bi valjda davali tu injekciju da je štetna za embrij. inače, sam stvarno sva u strahu uvijek bila od uzimanja lijekova. ovo što neke cure uzimaju cijelu trudnoću normabele da se "malo smire" meni je SF moram priznati.
jam dobila pola sata prije punkcije voltaten inekciju i popila 1 neofen. Imala sam 16 folikula i bolilo je jako. Ubod od voltarena sam osjetila još dugo.
Danas sam postala teta maloj Lani! Sunce se rodilo noćas,3800kg i 51cm
![]()
Olivera-čestitke na nećakinji nek joj život bude posut srećom i zdravljem!
Mimi, da , i ja sam sinoć stavila Voltaren zbog sprečavanja pucanja folikula , ne zbog boli od punkcije. Jučer sam se i testirala pomoću trakica i testna crtica se tek počela nazirati tako da se nadam da ovulacija neće prethoditi punkciji. Znači ima nas sutra tamo dosta...
ok, da se prebrojimo: tko je sutra gore i zbog čega?
ja na 1 FM.
Toliko sam se spetljala da više ne kužim tko je kad za šta gore![]()
[QUOTE=thinkpink;2066516]
nego, zna li netko što je sa sarom38, nije se dugo javljala....nadam se da je dobro i da sve teče po planu!QUOTE]
Sara je super i sve teče po planu, ali nije pri kompu!
Stvarno vas je puno, daj Sneki pobrojite se, ja više ništa ne kužim, čitam sad dva puta i zapamtim samo da je dr. M zgodan...![]()
Posljednje uređivanje od tigrical : 11.02.2012. at 12:25
[QUOTE=tigrical;2067703]aj pliz ako ste u kontaktu puno je pozdravi, ja sam se nadala da će biti povremeno ovdje, jer nam je isti dan potvrđena trudnoća pa sam nekako računala na nju da ćemo se pratiti.
meni je zgodniji dr V, ha ha, no krasno....baš me zanima što imaju na tu temu reći pacijentice dr S - vjerojatno da je nezgodna![]()
najbolje bi bilo da sutra sve dođemo gore na kavu!
imam ja jednu dragu frendicu, malo je razmaženica, kći jedinica....i stalno nešto kuka....sve sami problemi, ono slabija plaća, pa frajer radi po cijele dane, pa nema za frizuru svaki mjesec, pa kupila bi si kaput ali ne zna koji....i tako meni jedan dan puknuo film, taman mi je u nedjelju padala punkcija, pa sam joj predložila da ide s nama u bolnicu na kavu da će je sve ovozemaljski problemi brzo napustiti....rekla mi je da nisam normalan....a valjda ima i pravo!
Njoka, sretno sutra!!! Tigrical pazi prste!Šta bi ti zapamtila toliko nebitnih stvari, kad pamtiš samo one najbitnije!
Cranky,![]()
Posljednje uređivanje od Snekica : 11.02.2012. at 17:07