Mislim da škola želi na račun tvog dijeteta dobiti dodatno osoblje/pomoć za sebe i ostale učenike...? Da li vi imate papir (službeni) o individualizaciji? Ako ne malo je neozbiljno da prvo nisu vas obavijestili o namjerama. :/
Mislim da škola želi na račun tvog dijeteta dobiti dodatno osoblje/pomoć za sebe i ostale učenike...? Da li vi imate papir (službeni) o individualizaciji? Ako ne malo je neozbiljno da prvo nisu vas obavijestili o namjerama. :/
Debeli potpis! Da bi škola dobila logopeda ili psihologa, treab imati određen broj učenika s takvim papirima. Ali čitaj dalje, nije to uopće loše.
I ja sam prošla slično sa starijim djetetom (iako je njemu individualizacija dobro došla, zbog motoričkih smetnji) ali procedura je bila vrlo slična.
Nakon višegodišnjeg iskustva zaključila sam da to uopće nije loše, ali prva reakcija mi je isto bila. Moje dijete je imalo papire iz SUvaga već pri upisu u prvi razred, sve smo dali, ali škola nije odmah pokrenula posupak nego nakon pola godine (valjda imaju proces opservacije prije da vide drži li to vodu). Danas mislim da je to najbolja stvar koja se mom sinu dogodila. Pomoć u učenju imao je od svoje učiteljice, to bi imao i s papirom i bez njega. Isto je odličan učenik od prvog dana do danas (peti razred - prijelaz prošao bez ikakvih problema). Isto su malo nespretno odigrali redoslijed (kontaktirali su prvo školskog liječnika, pa tek onda nas roditelje, ali na kraju to sve skupa nije imalo veze).
Poučena ovim iskustvom, za mlađega sam sama odnijela papire stručnoj službi (on je darovito dijete, ali ima neke elemente disleksije - ne razlikuje neka slova i brojeve, ali to mu ne smeta da ostvari odličan uspjeh).
Korason, treba u cijeloj toj priči gledati dobru stranu - ako dijete dobije papir za individualizirani pristup, to TEBI kao roditelju daje moć da neprestano ganjaš učiteljicu i stručnu službu da svoj pristup zaista prilagode potrebama tvog djeteta. Djeluje, vjeruj mi!Sretno!