Stranica 26 od 43 PrviPrvi ... 16242526272836 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 2145

Tema: hipospadija

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kremenko1975 mi imamo termin 21.02 i rezervirali smo apartman kod gosp. Zoje, zvali smo telefonski i sve dogovorili pa vam javim kad se vratimo kako je sve bilo. Inače muku mučimo sa nosom i prehladom i nadam se duboko da će ozdraviti do operacije.Baš je sad moralo ovako zazimiti.

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj chicco2 prvotno napisa Vidi poruku
    Tiko hvala na odgovoru. Sad sam se prepala, kolko su trajali ti bolovi? Vidim da ste i vi imali dvije operacije, u prvoj bi trebali riješiti zakrivljenost spolovila, dal je to i kod vas bio slučaj? Kad smo bili na pregledu sreli samo jednu mamu koja je bila sa sinom od 2 god. na kontroli 2 tjedna od operacije i bila je jako zadovoljna sa svime, a kaže da malog ništa nije bolilo.
    Nemoj se bojati bolova.Moj sin je isto dva puta operiran kod dr Đinovića i nije imao bolove.Prva dva dana pa i tri smo pazili da leži jer ako puno hoda može doći do podljeva krvi u testise(čuli od jednog liječnika).Poslije smo ga pustili da normalno hoda.Nismo imali problema.Čak smo išli na kraće izlete jer smo bili u Slavoniji pa smo išli u neka etno sela pa na Savu itd.Mom sinu je sve to ostalo u lijepom sjećanju.

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj luci2 prvotno napisa Vidi poruku
    kremenko1975 mi imamo termin 21.02 i rezervirali smo apartman kod gosp. Zoje, zvali smo telefonski i sve dogovorili pa vam javim kad se vratimo kako je sve bilo. Inače muku mučimo sa nosom i prehladom i nadam se duboko da će ozdraviti do operacije.Baš je sad moralo ovako zazimiti.
    Bit ćemo uz vas pozitivnim mislima 21.02.!Bit će sve dobro!
    Obavezno se javite kad se vratite!

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala na podršci, svakako se javimo

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Tiko hvala na odgovoru. Sad sam se prepala, kolko su trajali ti bolovi? Vidim da ste i vi imali dvije operacije, u prvoj bi trebali riješiti zakrivljenost spolovila, dal je to i kod vas bio slučaj? Kad smo bili na pregledu sreli samo jednu mamu koja je bila sa sinom od 2 god. na kontroli 2 tjedna od operacije i bila je jako zadovoljna sa svime, a kaže da malog ništa nije bolilo.
    Ne morate se bojati jer to ne znači da ćete vi isto doživjeti.
    Nakon prve operacije u BG dijete nije osjetilo al ni trunku boli i odmah se igrao kako je doktor i rekao 'treba normalno funkcionirati'. Dijete je pičilo 100 na sat...istina zato nam se potrgao kateter al opet ništa strašno jer je dijete i dalje uredno mokrilo na kateter al nismo više mogli staviti cjevčicu sa vrečicom....zvali smo kliniku i doktora i na redovnoj kontroli za 2 dana doktor je zamijenio kateter i opet je bilo sve 5+.

Nakon druge operacije dijete je nekad na trenutke u bolnici osjetilo bol al to je trajalo par sekundi i doktor je rekao da je to normalno. Kad smo došli doma opet je funkcionirao normalno, igrao se i tek treći dan je osjetio te jake bolove u 3 naleta, dali smo mu sirup protiv bolova i odmah kontaktirali doktora i poslali slike, umirio nas je da sve dobro na slikama izgleda i da ga je vjerojatno sten nažuljao i da je sve ok. Nakon toga više nije imao nikakve bolove.
    Mislim da se ne morate zbog našeg iskustva bojati jer možete pročitati na forumu da tako što nije nitko osim nas doživio, a uvijek se svakome može nešto dogoditi. To je rizik koji je svugdje prisutan. Mi smo npr. takve bolove trpili 2 mjeseca nakon prve operacije u ZG tako da se nismo prestrašili al ipak nismo očekivali. Danas 2mjeseca nakon druge op. u BG više se hipospadije ne sjećamo, piša super izgleda, ni ne vidimo gdje je bio rez i šivanje.

Samo budite hrabri i sretno svima koji idete uskoro u BG!

Btw mi smo u BG morali na 2 operacije(imali smo najblaži oblik hipospadije) jer su nas u ZG tako sredili da je dr.Đ. morao dvjema operacijama sve to ispraviti.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pozdrav,

Evo mene nakon nekoliko dana.
    Imamo potvrđen termin 09.04. kod Dr. Đinovića, pa evo krećemo sa psihološkim i drugim pripremama.
    Sutra-prekosutra ćemo najprije vidjeti što se sve nudi od apartmana u neposrednoj blizini,pa ako ne bude nešto posebno idemo na provjereno u te apartmane avenija
    Pozdrav svima, kada dovršim čitanje starih postova javim se sa dodatnim pitanjima.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pozdrav svima, imamo jedan problem, ne možemo nabaviti andractin gel. Da li netko ide skoro u beograd na pregled ili operaciju kod dr. đinovića da nam to donese? Mi bi trebali na operaciju u 3. mjesecu i hitno nam je!!!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

samo za informaciju, andractim gel se moze nabaviti u apoteci na dolcu, ali se ceka cca 3 tjedna

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jedna je korisnica na jednom drugom forumu je napisala da ova ljekarna iz Beograda ima Andractim i da su im htjeli i express poštom poslat.

To su podaci:
    Apoteka Igor
    Resavska 10
    Savski venac tel
    Beograd 11000
    00381 11-33-40-618

U tu su me ljekarnu skoro uvijek slali po antibiotike i druge stvari jer je kao jedna od bolje opskrbljenih u Beogradu.
    Pitajte koliko dugo bi se čekalo kod ove na dolcu, ako ste u mogućnosti. A ako ne onda naručite iz ove druge ljekarne, ako nećete uspjet nać nekoga tko ide u Beograd.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

hvala, uspjeli smo na kraju nabaviti. međutim sad se mučimo sa mazanjem, peče ga i neda mi...jooooj jel i kod vas bilo tako?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hvala, uspjeli smo na kraju nabaviti. međutim sad se mučimo sa mazanjem, peče ga i neda mi...jooooj jel i kod vas bilo tako?
    Dobro jutro svima,
    Chicco2 ja isto mažem od 17.02.,i isto tako nije mi dao,moj sin se voli trackati kremama pa sam mu dala baby kremu da se on sam maze i tako ja obavim ono dole dok se on igra,ali ga ne pece jer smo isprobali na pokusnom kunicu hahahaha,malo sale nije na odmet ali svakako sam htjela znati da li taj gel ima ikakvih iritacija prilikom nanošenja. Probaj i ti nečim mu odvući pažnju! Kad vi imate termin za operaciju? Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Moj već ima 4 godine pa je to sve malo teže mu objasnit... 15.3. idemo, vi?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hvala na podršci, svakako se javimo
    Luci2 sretno sutra,javite kako je maleni sve to podnio!

tinchy32 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

luci sretno sutra,u mislima samo s vama...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Moj već ima 4 godine pa je to sve malo teže mu objasnit... 15.3. idemo, vi?
    Mi idemo 19.03.,da li ostajete u Bg duže ili se vraćate doma odmah nakon op.?
    Ja sam odlučila odmah nazad jer smo u Slavoniji pa nam nije tako daleko!
    Želim nam svima puno sreće!Pozz

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

luci sretno sutra

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Bastrid, mi isto putujemo odma nazad, imamo nešto manje od 4 sata

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala vam od srca šta mislite na nas
    Mi smo jučer došli i danas bili do doktora,sutra smo prvi na redu.U klinici su svi jako ljubazni a doktor tako jednostavan i drag.Puno sam mirnija da smo došli ranije,smjestili se i obavili pregled.Smještaj smo na kraju našli drugdje jer su kod gđe Zoje neki radovi u stanu ali ovdje nam je super i blizu je klinike (ako nekome treba rado ću napisati detalje).Eto ostaje nam još dočekati sutra i nadam se riješiti hipospadiju.
    Još jednom hvala na podršci i javimo se kad sve prođe

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

hvala vam od srca šta mislite na nas
    Mi smo jučer došli i danas bili do doktora,sutra smo prvi na redu.U klinici su svi jako ljubazni a doktor tako jednostavan i drag.Puno sam mirnija da smo došli ranije,smjestili se i obavili pregled.Smještaj smo na kraju našli drugdje jer su kod gđe Zoje neki radovi u stanu ali ovdje nam je super i blizu je klinike (ako nekome treba rado ću napisati detalje).Eto ostaje nam još dočekati sutra i nadam se riješiti hipospadiju.
    Još jednom hvala na podršci i javimo se kad sve prođe
    Sretno Vama i svima nakon Vas!

Evo ja bi zamolio detalje smještaja obzirom da nismo još ništa rezervirali za 9.4.
    Sastavili smo čitav spisak, ima toga dosta pa ćemo danas-sutra sjesti i odabrati što nam najviše odgovara.

Pozdrav!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Luci2 nadam se da je operacija dobro prošla,javi nam se čim stigneš!
    Ja bi isto molila informaciju o smještaju jer bi svakako uzela apartman na dva-tri dana,
    19.03. moramo biti prije 8:00 u klinici pa bi dan ranije putovali,a i ostala bi dan poslije operacije da on malo nadodje.
    Hvala ti puno i želim brz oporavak!

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Luci2, pozdrav tebi i tvom djetetu....Nadam se da je sve dobro prošlo...Mi se također spremamo.

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo nas napokon, hvala vam što ste mislili na nas
    Sve je dobro prošlo doktor je zadovoljan još samo da skinemo kateter pa da budemo sigurni da je sve ok. Operacija je trajala 2 i pol sata i nakon buđenja malo je plakao ali kasnije je bilo sve ok,gledali smo crtiće i noć je uglavnom prespavao. Sestre i svi su tamo super stalno obilaze i provjeravaju stanje a i sam doktor je bio par puta vidjeti kako smo.Otpustili su nas sljedeći dan i sutra već imamo prvu kontrolu. Oli se danas evo igra bez obzira na kateter i čini mi se da ga ništa ne boli.Svi koji se spremate za operaciju u Bg možete stvarno biti mirni jer tamo je sve super organizirano i stručno.
    Šta se tiče smještaja mi smo našli preko interneta neki stan evo link http://www.bgapartmani.com/apartmani/rose/ mi smo u ovom apartmanu rose,a oni imaju još stanova i na drugim adresama. Naš stan je udaljen otprilike 10min od klinike i zadovoljni smo jedino je parking koma ali tako je čini mi se u cijelom Bg.
    Ako ima netko još neko pitanje vezano za operaciju može me i na pp kontaktirati.
    Eto toliko za sad javim se kad obavimo kontrolu

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Luci2 baš sam sretna da je sve prošlo onako kako smo svi očekivali,hvala što si se javila i hvala na danim informacijama...Želimo brz oporavak malenom!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Baš mi je drago da ste dobro. Sretno i dalje!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Luci2 , da li i mama i tata mogu biti cijelo vrijeme sa djetetom, mislim i preko noći?

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I još jedno pitanje, mi mislimo putovati odma doma, treba nam oko 4 sata, pa šta mislite dal je djete spremno na takav put poslije operacije? doktor tvrdi da je...

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I još jedno pitanje, mi mislimo putovati odma doma, treba nam oko 4 sata, pa šta mislite dal je djete spremno na takav put poslije operacije? doktor tvrdi da je...
    Mogu vam i ja odgovoriti jer smo prošli dvije operacije kod dr Đinovića.Dopuštaju i mami i tati da budu uz dijete.Muž i ja smo spavali na jednom a sin na drugom krevetu ali jedna noć se to može izdržati.Muž je bio spreman prespavati u autu tu jednu noć.Mi smo drugi dan odmah putovali do Slavonskog Broda a znam da su se neki vraćali do Zagreba.Dijete mi je ležalo u naručju na zadnjem sjedalu.Neki su napisali da su dijete vozili na dječijem sjedištu bez problema.To ćete sami odlučiti.Moj sin je mazast pa se u mom naručju bolje osijećao.
    Puno pozdrava i ne brinite se jako tamo je sve tako jednostavno!

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo mi smo obavili prvu kontrolu i sve ok,meni izgleda dobro a i doktor je zadovoljan.
    chicco2 mogu ostati i mama i tata u tom slučaju vas smjeste u veći apartman i mislim da se doplaćuje 50 eura. Ako ostaje samo mama u apartmanu je jedan krevet a u većem su dva. U našem je bio tv i wc u sklopu apartmana a vjerujem da imaju i veći.Šta se tiče puta iskreno mislim da je možda bolje ostati barem do prve kontrole jer oni budu stvarno izmučeni, dobro ovisi i o dobi mi smo jako mali pa bi nam put od 4 sata bio predug s obzirom da nam je prva kontrola bila treći dan od operacije, već sljedeća je u utorak tako da je to malo više dana. Vi sami znate kako podnosite put, sa nama na operaciji je bio dečkić iz Slavonskog Broda i oni su putovali doma.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

mi smo rekli da tata nece spavati.....al bio je s nama cjelu noc..jer nisu nam trebala dva kreveta......spavao bi on na jednom a ja bi lezala kraj malog tjekom noci i tako smo se izmjenjivali cjelu noc....nismo nista dodatno placali...........
    nama je tamo sestra rekla da vecina tako i radi ,pa da ne placamo bezveze....jer dezurali smo cjelu noc.........

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala svima na odgovorima. Puno ste nam pomogli, mada me i dalje užasno strah (((((((((( pogotovo jer moramo na 2 operacije (

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Imamo jedan problem,slučajno sam prilikom skidanja gazice oko piše izvukla onu cijevčicu koja ide iz rupice i naravno skoro pala u nesvjest. Zvali odmah doktora koji kaže da to nije ništa strašno i da nastavimo dalje mazak ko i do sada. Cijevčica je samo skliznula jer se gore zaljepila za gazicu,a ja to nisam skužila.Dali se nekome to dogodilo?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nama se to isto dogodilo, ali mm-u
    i, naravno, poludila sam na njega
    odmah sam zvala doktora, objasnio mi je isto kao i tebi
    nikakvih posljedica nema (iako sam ja sebi vrtila film u glavi o jos jednoj operaciji )

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala ti sad mi je malo lakše,a nemoram ti ni reć da sam totalno pod šokom. Stvarno se nadam da to nije ništa strašno

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

znam kako ti je, grizla sam se par dana zbog toga, ali, evo nakon 7 mjeseci sve je super

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

mi smo u četvrtak bili na kontroli kod dr. Đinovića,sve je super,krajem 4 . mjseca slijedi druga operacija....

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Već dugo vremena nakanjujem se pisati i zapravo podijeliti iskustva sa drugim roditeljima koji imaju sličan problem kao i moje dijete. Radi se o hipospadiji. Prije godinu i pol operiran je prvi puta u dobi od 2 godine i 9 mjeseci u Klaićevoj bolnici u Zagrebu i naravno što mislite kako je završilo........neuspješno. Moram priznati da smo zaista vjerovali u zahvat, ali tek nakon 10 dana mukotrpnog boravka u bolnici spoznali smo da zahvat ipak nije uspio. Kao da se cijeli svijet srušio spoznajući da će ponovno morati na operaciju. Naravno indirektno sestre i liječnici prebacuju krivicu na roditelja koji je bio s djetetom u sobi 24 sata i brinuo se njemu te činio sve da djete što manje doživi stres i naravno ozdravi. Druga operacija je zakazana u 11 mjesecu 2011.. Došao je i taj trenutak pa smo opet došli u klaićevu i trebali proći sve nanovo. Isprva je doktor rekao da će druga operacija biti samo 15% prve i oporavak samo 3 dana jer se radi o zatvaranju fistule i proširenju izlazne rupice. Nakon par mjeseci to je već bilo 5 dana bolnice, u 11 mjesecu 2011. se nakraju popelo na 8 dana bolnice ( sve ovo upućuje zapravo da ni oni sami neznaju svoj posao, samo mi je trebalo dugo vremena da to shvatim). Što se zapravo dogodilo taj dan kad se trebao operirati ni sam neznam, ali sve što se događalo zapravo je išlo u smjeru da se moj sin ne operira. Ima još jedna (ne)zgoda sa anesteziologom iz klaićeve o kojoj neću sada ali takav šok ne bih poželio nikome. Na kraju odluka je bila da više u klaićevu djete nećemo voditi i da ćemo tražiti drugo rješenje pa kakvo god ono bilo. Čitajući mnoge forume i informirajući se došli smo do dr. Đinovića i Belmedica. Danas je naše djete peti dan od operacije. Na kontroli smo bili u petak i doktor je rekao da je sve u redu. Mali se igra, hoda, trči i sve aktivnosti zapravo radi najnormalnije. Ima normalnu stolicu i nikakve čepiće nismo morali koristiti jer se dijete giba i cirkulacija mu je normalna za razliku od klaićeve gdje je vezano za krevet 10 dana i sve mu se poremeti. Svima onima koji se dvoume i neznaju što raditi...moja preporuka je idite u Srbiju na razgovor sa dr. Đinovićem jer čovjek zna što radi i sve što je rekao tako je i bilo. Znam da košta ali neznam da bih ponovo to mogao priuštiti svom djetetu da prolazi sve te muke iz klaićeve. Ukoliko nekog zanima kakva imamo iskustva iz klaićeve i belmedica neka se javi na pp, drage volje ću opisati i jedno i drugo iskustvo. Na kraju, moje mišljenje je da ta mala dječica nezaslužuju tretman kakav dobiju u našim bolnicama, pogotovo dječjim, jer sam sada vidio da postoje druge metode i drugi pristupi liječenju hipospadije, a ono što me najviše iznenađuje je tromost našeg sustava i nezainteresiranost naših doktora da poboljšaju svoje znanje i primjene neke nove tehnologije i metode jer one uistinu postoje.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mi smo nakon obje operacije odmah putovali za ZG. Dijete je najnormalnije sjedilo u svojoj sjedalici, nismo ga vezali nego sam ga ja pazila sjedeći pored njega. Dok smo putovali na kateteru smo imali cjevčicu sa vrećicom za mokrenje. Dijete nije imalo nikakvih bolova i sve je bilo najnormalnije.

Muž i ja smo kod obje operacije spavali u sobi sa djetetom bez ikakvog nadoplaćivanja. Kod dogovora za operaciju doktor nam je rekao da oboje možemo biti sa djetetom u sobi cijelo vrijeme tj. i spavati. Osim same operacije ništa sa strane nismo morali plaćati...i nalazi koje su oni radili za drugu operaciju (doma nismo ništa radili) i sve kontrole i medicinski pribor koji su nam dali za svaki slučaj da imamo ništa nismo dodatno plaćali.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Roditelju apsolutno vas razumijem i slažem se sa svime rečenim jer smo isto i mi doživjeli u Klaićevoj, 10 dana apartmana, vezanja, bolova i na kraju neuspjeh. O traumama djeteta ne treba ni govoriti.
    Dovoljno je reći da je dr.Đinović rekao da nam je dijete tipičan školski primjer istraumatiziranog djeteta. Zove ga svojim najvećim drečavcem, ipak s vremenom su si postali pravi 'drugari' i sad se pod normalno 'golicaju' kad se vide na kontroli.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pozdrav roditelj

Ako možete napisat mene zanima koji ste tip hypospadije imali i šo vam je sve dr. Đinović ispravljao i naveo kao problem. Nažalost još ne možete koristit privatne poruke(nemate 10 postova).

I veliki potpis pogotovo na dio poslije zareza u vašoj zadnjoj rečenici.
    Ako je vjerovati riječima prof. Perovića urologija je dosta nerazvijena u skorom cijelom svijetu stoga pa zato nismo mi ništa specijalno loši. Ali ne biti svijestan svoje okoline, rezultata koje ti kao kirurg daješ pacijentu i još najbolje par stotina kilometara preko granice se to radi puno bolje(možda i najbolje u svijetu) i ne organizirat nikakvu suradnju da se pobošlja sustav. To je već sramota.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Anonimni prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav roditelj

Ako možete napisat mene zanima koji ste tip hypospadije imali i šo vam je sve dr. Đinović ispravljao i naveo kao problem. Nažalost još ne možete koristit privatne poruke(nemate 10 postova).

I veliki potpis pogotovo na dio poslije zareza u vašoj zadnjoj rečenici.
    Ako je vjerovati riječima prof. Perovića urologija je dosta nerazvijena u skorom cijelom svijetu stoga pa zato nismo mi ništa specijalno loši. Ali ne biti svijestan svoje okoline, rezultata koje ti kao kirurg daješ pacijentu i još najbolje par stotina kilometara preko granice se to radi puno bolje(možda i najbolje u svijetu) i ne organizirat nikakvu suradnju da se pobošlja sustav. To je već sramota.
    Pozdav Anonimni,

Problem koji je bio kod sina je fistula koja je nastala nakon operacije u klaičevoj, a nastala je zbog toga što je kirurg napravio preusku mokračnu cijev pa je zbog većeg tlaka naravno moralo negdje izbiti prije samog izlaza iz vrha penisa. Estetika penisa je bila vrlo loše odrađena, sve je bilo povorano i podebljano, uopće nije lijepo izgledao. Znači zahvate koje je dr. Đinović odradio je zatvaranje fistule, proširenje cijevi i estetika. Sada panis izgleda daleko ljepše nego prije operacije, a ne smijem zaboraviti da smo ga vidjeli treći dan nakon operacije kada je zapravo još sve pod upalom od same operacije. Kada splasne sigurno će još sve ljepše izgledati i nadam se, što je najvažnije u cijeloj priči, biti zdrav!

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pozdrav!
    Mi ipak nismo obavili operaciju u Varaždinu iz razloga o kojima ne želim pisati, uglavnom nemaju veze s doktorom ni bolnicom već s pedijatricom. Dogovorili smo operaciju u Beogradu, termin je 27.03. i iskreno se veselimo i nadamo da ćemo napokon taj problem riješiti.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pozdrav,

Mi smo si danas rezervirali smještaj u Aveniji.
    Dosta smo gledali, ima zbilja puno toga, ali mi se Avenija radi blizine poliklinike učinila kao najbolje rješenje.

Luci2, kako je kod vas situacija, jeste još u Beogradu ili ste se vratili doma?

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo još u Bg, sutra imamo još jedno previjanje i nadam se saznati kad skidamo kateter. Ako vam treba kakav savjet u vezi bilo čega pitajte mi smo eto nakon tjedna i pol ovdje dosta upoznali grad

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Dragi Roditelju mi imamo sličan problem kao sto ste i vi imali,fistula nakon operacije pa bi vas molila da mi odgovorite na par pitanja jer i nas čeka operacija krajem 4 mjeseca kod dr.Đinovića.Meni se nekada čini da je mom sinu mlaz kada piški malo tanak,pa me zanima to proširenje cijevi koje je ispravljano kod vašeg sina,da li mislite na širenje samo izlazne rupice ili citavog mokraćnog kanala i dali je korištena sluznica iz usta.
    Da li je kod vaseg sina fistula bila smjestena bliže rupici na vrhu ili dalje,kod nas je odmah ispod glavića.
    Čini mi se da je vaš sin malo stariji,pa me zanima kako podnosi taj postoperativni period nakon operacije u Beogradu.Moj sin će imati 4 i po godine i užasno me strah kako će podnijeti još jednu operaciju,jer jako ružno iskustvo imamo nakon operacije u Rijeci.Koliko dugo morate nositi kateter?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pozdrav svim forumasima!Evo jos jedne mame decaka sa hipospadijom!Mi imamo 18 i po meseci,distalnu hipospadiju i operaciju zakazanu za 07.03. kod Dr.Djordjevica u Bg.Mi smo iz Srbije,ali pripadamo manjem zdravstvenom centru koji smatra da se uspesno bori sa resavanjem hipospadije i zbog toga nije postojala sansa da dobijemo uput,pa smo odlucili da idemo privatno.Citajuci vasa iskustva pa vasim bolnicama i slusajuci jos neke savete koje smo dobili u Srbiji i mi smo se odlucili za Bg,nismo hteli da se igramo sa zdravljem deteta.
    E sada,interesuje me da li je jos cijem detetu radjena uz hipospadiju operacija kile(bruha) istovremeno?Takodje ne mogu ni da zamislim kako ce se moj sincic sa tim ranicama i kateterom ponasati,posto je vrlo zivahan,kao i vecina dece u tom uzrastu,a jos je i maza.
    Luci2 ako citate ove postove,molim Vas da mi napisete kakva je situacija kod vas,jer ste najskorije operisani a i uzrast nam je slican?!Kako se krece,kako spava,idete li napolje,gde stoji kateter?Da li Vam je sincic potpuno ozdravio od prehlade do operacije,posto je i moj sin malo prehladjen,pa se bojim da nam ne odloze operaciju,a citala sam da ste i Vi zbog toga brinuli?!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Luci2,

Znači Vi ste također ostali cijelo vrijeme tamo a tako planiramo i mi.
    Doktor mi je bio rekao da si planiramo ostati 10 dana,ali koliko mi se čini biti će to i 15 dana,ali nema veze, naći ćemo već kakvu zanimaciju, bitno da sve bude ok.
    Meni se čini kao da ste tek jučer išli, a evo već je toliko dana....meni jesu prošli brzo ali vama to sigurno puno sporije ide...

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bili na previjanju i miško izgleda super, kateter skidamo u ponedjeljak to je znači 14 dan od operacije tako da se otegnulo na puna dva tjedna i preko. Mi smo cijelo vrijeme tu jer nam je dosta dug put i nije mi žao, tu smo zbog toga i puno mi je draže nego maltretirati se putovanjima. Doktor nam je odmah rekao da će kateter biti do 12-13 dana tako da smo znali do kada ćemo ostati.
    Kremenko vrijeme ćete ispuniti jer ima stvarno puno lijepih stvari za pogledati, Bg je velik i zanimljiv grad. Vi ćete biti isto blizu centra i sve vam je na dohvat ruke. Tu se puno voze taksijem iako mi svuda idemo sa svojim autom, imamo navigacju preko mobitela (ako vam bude trebala samo recite),
    jako teško bi se snašli bez nje.

carolija nemojte se brinuti ovo je najbolja dob za operaciju jer oni nisu toliko svjesni svega i nema pitanja i objašnjavanja jer su premali. Kod nas je to izgledalo ovako, operacija je završila oko podna i malo je plakao dok se budio i taj dan je bio grintav i mučan ali ništa strašno. Ležao je jer ga je smetalo na mjestu gdje je kateter, a imao je i iglicu u ruci cijelo vrijeme pa ga je to žuljalo. Tu noć je najnormalnije prespavao čak i kad bi mu došli mjeriti temperaturu nebi se probudio. Drugi dan su nas otpustili oko 14 sati i već u stanu je počeo hodati i igrati se najnormalnije. Stolicu je isto imao taj dan bez ikakvih problema. Kateter nam je iz trbuha i zaljepljen je trakom malo višlje gore od izlaza i eto stoji već 12 dan tako. Moram priznat svejedno jedva čekam da ga skinemo jer je on jako živahan pa me stah da ga izvuče iako je doktor rekao da nema šanse.
    A od prehlade sam strepila do zadnjeg dana i svi smo bili u karanteni zadnja dva tjedna dan prije operacije kad smo bili kod doktora pedijatrica nas je pitala dali kašlje i kad je zadnji put imao temperaturu tako da mislim da to malo curkanje nosa i nije neki problem (naravno ne neka strašna prehlada i temperatura)
    Kao što sam gore već napisala što se tiče pokretnosti djeteta to se nemorate brinuti oni se oporavljaju nevjerojatno brzo i najnormalnije idemo u šetnju i igramo se. Mi smo svi zajedno tu tako da moram ponekad i smirivati moje hahare jer maleni sve kopira šta i veliki. Eto to je ukratko ako imate još kakvih pitanja pitajte, znam da ste u isčekivanju i da vas muči sto stvari ali sve će proći i biti ok.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj zabrinuta ma prvotno napisa Vidi poruku
    Dragi Roditelju mi imamo sličan problem kao sto ste i vi imali,fistula nakon operacije pa bi vas molila da mi odgovorite na par pitanja jer i nas čeka operacija krajem 4 mjeseca kod dr.Đinovića.Meni se nekada čini da je mom sinu mlaz kada piški malo tanak,pa me zanima to proširenje cijevi koje je ispravljano kod vašeg sina,da li mislite na širenje samo izlazne rupice ili citavog mokraćnog kanala i dali je korištena sluznica iz usta.
    Da li je kod vaseg sina fistula bila smjestena bliže rupici na vrhu ili dalje,kod nas je odmah ispod glavića.
    Čini mi se da je vaš sin malo stariji,pa me zanima kako podnosi taj postoperativni period nakon operacije u Beogradu.Moj sin će imati 4 i po godine i užasno me strah kako će podnijeti još jednu operaciju,jer jako ružno iskustvo imamo nakon operacije u Rijeci.Koliko dugo morate nositi kateter?
    Prvo što Vam mogu reći je da se nebrinete, jer mi smo upavo prošli 90% puta i sve je do sada bilo super, mali je super prihvatio piškenje iz katetera, stvarno nije nikakav problem. U subotu skidamo kateter i cijevčicu tako da ćemo tada vidjeti 100% što je dr. Đinović napravio. Nadamo se da je to to, jer još uvjek pušemo na hladno zbog iskustva iz klaićeve tako da se ne možemo u potpunosti opustiti osječaju potpunog ozdravljenja malenog.

Mlaz je i mom sinu bio tanak i jako se napinjao kad je piškio. Fistula je bila na sredini piše s donje strane bliže glaviću i mlaz iz fistule je bio debljine vlasi kose, možda malo deblji. Doktor je rekao da je u korjenu penisa kanal normalan i da je samo pri kraju bilo proširenje koje je ispravio, nadam se da će sada biti OK. Sluznica iz usta nije korištena iako je doktor rekao ako bude potrebno da će koristiti.
    Kateter se nosi 10-14 dana. Naš sin je operiran u utorak 21.02. a skidamo u subotu 03.03. znači 11 dana. Sin ima 4 godine. Stres za djete je naravno prisutan ali višestruko manji jer je dijete sa roditeljima kod kuće ili negdje drugdje ovisno o prilikama, a nije vezano za krevet u bolnici. Pitajte slobodno što vas god interesira, rado ću odgovoriti. Pozdrav i nemojte se brinuti jer idete u dobre ruke.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Bili na previjanju i miško izgleda super, kateter skidamo u ponedjeljak to je znači 14 dan od operacije tako da se otegnulo na puna dva tjedna i preko. Mi smo cijelo vrijeme tu jer nam je dosta dug put i nije mi žao, tu smo zbog toga i puno mi je draže nego maltretirati se putovanjima. Doktor nam je odmah rekao da će kateter biti do 12-13 dana tako da smo znali do kada ćemo ostati.
    Kremenko vrijeme ćete ispuniti jer ima stvarno puno lijepih stvari za pogledati, Bg je velik i zanimljiv grad. Vi ćete biti isto blizu centra i sve vam je na dohvat ruke. Tu se puno voze taksijem iako mi svuda idemo sa svojim autom, imamo navigacju preko mobitela (ako vam bude trebala samo recite),
    jako teško bi se snašli bez nje.

carolija nemojte se brinuti ovo je najbolja dob za operaciju jer oni nisu toliko svjesni svega i nema pitanja i objašnjavanja jer su premali. Kod nas je to izgledalo ovako, operacija je završila oko podna i malo je plakao dok se budio i taj dan je bio grintav i mučan ali ništa strašno. Ležao je jer ga je smetalo na mjestu gdje je kateter, a imao je i iglicu u ruci cijelo vrijeme pa ga je to žuljalo. Tu noć je najnormalnije prespavao čak i kad bi mu došli mjeriti temperaturu nebi se probudio. Drugi dan su nas otpustili oko 14 sati i već u stanu je počeo hodati i igrati se najnormalnije. Stolicu je isto imao taj dan bez ikakvih problema. Kateter nam je iz trbuha i zaljepljen je trakom malo višlje gore od izlaza i eto stoji već 12 dan tako. Moram priznat svejedno jedva čekam da ga skinemo jer je on jako živahan pa me stah da ga izvuče iako je doktor rekao da nema šanse.
    A od prehlade sam strepila do zadnjeg dana i svi smo bili u karanteni zadnja dva tjedna dan prije operacije kad smo bili kod doktora pedijatrica nas je pitala dali kašlje i kad je zadnji put imao temperaturu tako da mislim da to malo curkanje nosa i nije neki problem (naravno ne neka strašna prehlada i temperatura)
    Kao što sam gore već napisala što se tiče pokretnosti djeteta to se nemorate brinuti oni se oporavljaju nevjerojatno brzo i najnormalnije idemo u šetnju i igramo se. Mi smo svi zajedno tu tako da moram ponekad i smirivati moje hahare jer maleni sve kopira šta i veliki. Eto to je ukratko ako imate još kakvih pitanja pitajte, znam da ste u isčekivanju i da vas muči sto stvari ali sve će proći i biti ok.
    Ja sam se također kompletno naoružao navigacijama, google maps-ima i svime što postoji
    A kada se kateter skine, dali tada treba još posebno paziti ili što drugo.
    Drugim riječima, dali nakon skidanja katetera ostati još dan-dva da se vidi dali je sve ok i slično?

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Na to vam još neznam odgovor pošto skidamo kateter tek u ponedjeljak, mislim da prvo pišanje obavlja kod doktora i onda se može kući čini mi se da su svi tako nekako do sada pisali.
    Pozdrav roditelju i malom prijatelju i sretno u subotu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •