Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

držimo fige boss!
    i jedan je bolji od ničega.... javi!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Pozdrav

Citiraj BigBlue prvotno napisa Vidi poruku
    držimo fige boss!
    i jedan je bolji od ničega.... javi!
    Pozdrav svima!
    Davno sam otisla sa ovog sajta, ali cesto citam sve vase postove.Ostala je navika.
    I mi smo bili sa istom dijagnozom.

Malena1988 skoro istu dijagnozu je imao i moj muz.Skoro istu.Razlika je samo sto je kod mog muza maturacioni arest na nivou spermatide.
    Da pojasnim, znaci u sjemenoj tecnosti nema ni jednog spermatozoida, vec su samo prisutne stanice koje ih hrane.A to su Sertoly stanice.
    Spermatogeneza se iz nepoznatih razloga prekida na nivou spermatide.Spermatida je jedna od karika u nastanku zrelog, pokretnog spermatozoida , sposobnog za oplodnju.
    Tako da, za 15 god. braka nikad nismo dozivjeli da vidimo zreli, formirani spermatozoid.Etiologija je nepoznata.Receno nam je da je uzrok u intrauterinoj fazi razvoja ploda.
    Probali smo sve.Bas sve.
    Cak smo negdje culi da strucnjaci vrse probe sa spermatidama.Kad smo provjeravali to, ispali smo smijesni.Jos nauka nije do tog nivoa stigla.

Kao sto rekoh, cesto citam vase postove, da vidim da li je nesto novo pronadjeno.Jer medicina ne miruje.
    Iako ne zivimo vise zajedno, moj muz i ja, voljela bih svim srcem, da se sto prije pronadje nacin da se proces spermatogeneze pokrene i da azoospermija postane samo ruzno sjecanje.....
    Pozdrav svima i puno srece od srca.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Boss sretno od srca.,da ides na et.i da dalje bude sve dobro ~~~~~

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj postoji nada prvotno napisa Vidi poruku
    Boss sretno od srca.,da ides na et.i da dalje bude sve dobro ~~~~~
    Boss, oni su trebali da probaju i sa tim nepokretnim. Ja sam citala na jednom sajtu da neki spermatozoidi, ako su ostavljeni na sobnoj temperaturi, tek nakon 24 sata pocnu da mrdaju. Pitala sam nasu sestru da li ce ostaviti nase nepokretne 24 sata, ona je rekla "nece, probace odma, bitno je samo da imaju glavu jer u glavi se prenose sve gene". Radice ICSI je li tako?? Da li su oni pregledali bas svo tkivo kad su vam javili da imaju samo ta dva??
    Koliko si ti imala jajnih i da li ce njih zalediti???

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj zasto_bas_mi prvotno napisa Vidi poruku
    Boss, oni su trebali da probaju i sa tim nepokretnim. Ja sam citala na jednom sajtu da neki spermatozoidi, ako su ostavljeni na sobnoj temperaturi, tek nakon 24 sata pocnu da mrdaju. Pitala sam nasu sestru da li ce ostaviti nase nepokretne 24 sata, ona je rekla "nece, probace odma, bitno je samo da imaju glavu jer u glavi se prenose sve gene". Radice ICSI je li tako?? Da li su oni pregledali bas svo tkivo kad su vam javili da imaju samo ta dva??
    Koliko si ti imala jajnih i da li ce njih zalediti???
    oni ce opoditi sve sa tim sto imaju, nema zaledjavanja sve iskoristice. oni nisu pregledali tkivo vec samo u tecnosti sto su nasli, a mi kad smo otisli onda su nastavili da pregledaju tkivo, a taj jedan se pojavio odmah na prvu , a posle sam cula da imaju jos jednog , a tek kad smo mi otisli oni su ostali onda da pregledaju sve i tkivo koje nisu pregledali. e sad sto se tice nepokretnih oni neznaju koji je ziv a koji nije tako da ce na blef da ih uzimaju, bar sam ja tako skontala , a i znam da od tog nepokretnog ako pogode pravog moze doci do oplodnje. evo sad bas pricala sa djevojkom koja je trudna od nepokretnog spermatozoida. a o jajnim celijama niko mi nije rekao ni koliko ih je izvadio niti kakve su, valjda ih je bilo dosta a oni su se svi preokupirali spermicima, a znam i da ih ne zaledjavaju vec ce ih sve oploditi stim sto imaju.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj boss prvotno napisa Vidi poruku
    oni ce opoditi sve sa tim sto imaju, nema zaledjavanja sve iskoristice. oni nisu pregledali tkivo vec samo u tecnosti sto su nasli, a mi kad smo otisli onda su nastavili da pregledaju tkivo, a taj jedan se pojavio odmah na prvu , a posle sam cula da imaju jos jednog , a tek kad smo mi otisli oni su ostali onda da pregledaju sve i tkivo koje nisu pregledali. e sad sto se tice nepokretnih oni neznaju koji je ziv a koji nije tako da ce na blef da ih uzimaju, bar sam ja tako skontala , a i znam da od tog nepokretnog ako pogode pravog moze doci do oplodnje. evo sad bas pricala sa djevojkom koja je trudna od nepokretnog spermatozoida. a o jajnim celijama niko mi nije rekao ni koliko ih je izvadio niti kakve su, valjda ih je bilo dosta a oni su se svi preokupirali spermicima, a znam i da ih ne zaledjavaju vec ce ih sve oploditi stim sto imaju.
    To su super vesti boss. Jesi nervozna?? Kad bi trebao da bude transfer??
    Ja se nadam da su i kod nas bila samo 2 na prvu, a da ih ima vise. To ce mo danas saznati. Moj dragi je na putu ka klinici da izvadi jos jedan uzorak, mozda se i tamo nesto pojavi. Znam da su sanse male, ali vredi probati.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Natasa73 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima!
    Davno sam otisla sa ovog sajta, ali cesto citam sve vase postove.Ostala je navika.
    I mi smo bili sa istom dijagnozom.
    evo Natase,moje stare suborke

da,cini mi se Natasa da vase iskustvo nije bilo pozitivno,tj nisu nista nasli?
    zao mi je sto nam se misur ne javlja...
    ajde bar nam objasni kako izgleda ta micro... zao mi je sto ti i muz niste vise skupa,nakon svih silnih borbi. nadam se da si to preboljela.

boss se ne javlja...ajde,nadajmo se da mazi busu i embrije u njoj :D

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sos15 čitam tvoj post i govorim momku da ne mogu da vjerujem, kao da sam ga ja pisala u ovom prvom dijelu . Mm sutra ponavlja spermogram, pa će kod urologa, sačekat ću da vidimo šta će mu reći, pa ćemo onda skontati šta dalje...Voljela bih da prikupimo što više nalaza (da ih ne vadimo baš sve privatno, kada već plaćamo zdravstveno) pa da ih onda kontaktiram. Koliko sam vidjela vaši dečki su vadili dosta nalaza, moj još ništa nije osim spermograma, nadam se da će mu na drugom pregledu reći šta treba dalje...Što se tiče dolaska u Sarajevo, možeš računati da ću ti pomoći koliko god je u mojoj mogućnosti . Odakle si ti?

Boss nadam se da će ti vratiti embriće i da nam uskoro seliš na onaj puno ljepši forum

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

aboni76,

imaš pp

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

zvali upravo nema nista, idemo dalje.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Boss draga ti si nase svjetlo u tunelu.Drzi se bit ce bolje drugi put,ma bitno je da ih ima ,ipak su ih nasli to je super ,super,a sljedeci put nek bude i embrica

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj sos15 prvotno napisa Vidi poruku
    aboni76,

imaš pp

Jesi li dobila moj odgovor?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Jutros su zvali iz klinike.
    Od mojih 10 zaledjenih jajnih, 9 je prezivelo, uspeli su da oplode svih 9. Nisam uspela da pitam gde su pronasli plivace, u zamrznutom tkivu od Micro Tese ili u ejakulatu.
    Uglavnom, 3 su pocela da se razvijaju. Zvace nas ponovo sutra.

Zenske, samo da znate da moj muz ima visok FSH i sertolijeve celije, tako da ima nade za sve. Ako nama ne uspe ovaj put, nekome ce ovde uspeti 100%

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj aboni76 prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi li dobila moj odgovor?
    pp

poslala sam ti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke