meni Matej i Jakov precrkveno zvuče![]()
i meni se boris sviđa... zanemari švarciku, on ionako jedva govori, na kojem god jeziku.
moje dijete s puno ukusa, od kad smo im jasno dali do znanja da dolazi još jedna beba, prvo neće ni čut za sestru, a brat će biti - Francek. i ne odustaje ni milimetra.
mi se svi iz toga sprdamo i bebu od milja zovemo francek, ali nema ni teoretske šanse da tako dijete nazovem.
MM i stariji su oba napala na Davida. lijepo mi je ime, ali puno ih je u zadnje vrijeme. osim toga, u familiji su već dva davida istog prezimena i to mi je skroz bezveze.
i opet sam bez ideje. osim ako popustim.
babyboys, ti ne znaš što će biti? je li prerano ili ni ne želiš znati?
David je u zadnje dvije godine najčešće muško ime novorođenih dječaka u Vukovaru. A žensko Lana.I meni je to onda razlog za odustati od imena.
Ali Francekkako li se sjetio?
ne znam. ni ne želim jer mi to ništa ne predstavlja. mislim, kad se rodi, znat ću.
ali J kategorički odbija svaku pomisao na sestru. i nemam pojma gdje je iskopao ovo ime.
hvala
da sam muško, ja bi bila Matko ili Andro. želje moje mame. a od toga mi se sviđa Matko
Ma da?! Nisam pojma imala! Pa baš fora. Roman je znači zapeo za lavove kako god da okreneš. Prvi je prijedlog bio Leon (po najboljem prijatelju), a sad Simba.
Kako bismo djetetu izašli ususretodlučili smo se za nešto slično: Simon.
Vrlo je vjerojatno da će na tome ostati. Jednoj baki i dedi se sviđa, drugi su zgroženi.Svojevremeno su sve reakcije na Roman bile loše, ali me to ne tangira, nama se sviđaju imena i amen.
Babyboys, uh, kako napeto!!! Ja sam preznatiželjna da bi izdržala. Nadam se da ti se neće dr izlajati (kao jednoj poznanici).
manal, simon je baš dobro, i baš paše uz Roman, meni čak i najbolje od svih tvojih prijedloga.
a što se izlajavanja tiče, na idućem pregledu s vrata vičem da me ne zanima.
kad te nešto toliko ne tangira, nije teško izdržati.
predložila. oni prekrižili.
muško ime nam ovaj put nikako ne ide.
ma sve ce doci na svoje mjesto kad vidite bebutako smo i mi za L birali ime - igre bez granica
![]()
X
Mi na poslu uživamo kolegama predlagati imena za djecu (to je slično kao i ovdje, nemaš nikakvih inhibicija) pa izvlačiš kojekakva neobična imena i to je svima dobra zabava.
Ali najčešće ime ispadne u skladu s klincem i tak je najbolje. Poslije čovjek ni ne pomisli da bi se dijete moglo zvati drugačije.
Tako se zove sinčić od naših dobrih prijatelja, a naš će mrvičak biti Mak. Paše uz prezime i odmah mi je sjelo.
Jakov mi je bio prvi sin...
ako bude slučajno još koji biti će Adam
prije mi se sviđalo Bartol
iako još neznamo spol, sviđa nam se ime Karlo, znam da je često ali nema veze, u mom susjedstvu i u rodbini nema niti jedan Karlo...ima dosta lijepih muških imena ali za većinu njih nemogu zamisliti da tako zovem svoje dijete, dok mi za curice ima hrpa super imena!
ovo moram komentirati, ti kao da si žena moga muža
njemu jedina dva imena lijepa na ovome svijetu su Jakov i Bartol...s tim da mu je Bartol favorit...a meni malo preteško. skoro bih pristala na Jakov, ali me strah da ne bude poplava Jakova, jer sam čula da je to ime nekog glavnog lika iz popularne serije. srećom moj dragi pojma nema o tome, pa je i dalje u igri Jakov, inače bi ostao samo Bartol![]()
Posljednje uređivanje od thinkpink : 07.04.2012. at 19:01
Jakovu je MM dao ime jer ja nisam bila sposobna...seka mu je bila Nika
a što se tiče Bartola, to mi je baš onako močno ime! ali MM se nije svidjelo pa smo tražili dalje...pa mu se nisu svidjela niti druga imena: Mislav, David, Luka (to si je čak dao dva dana za razmišljanje)
on je htio Petar Krešimirna što sam ja stavila veto!
na kraju sam popiz****a i rekla Ivan pa je ispao Ivan Goran jer smo se upoznali u SKUD-u Ivan Goran Kovačić
btw, sva dječica su dobila imena nakon što sam rodila jer zbog mojih komplikacija u trudnoćama uopće se nismo htjeli veseliti kraju...sve smo rješavali mobitelom dok sam ja još bila u bolnici
Nikako nije do serije..o imenu Jakov smo dosta ranije razmišljali. Čak ni ne gledam tu seriju i nemam pojma da se tako zove lik u seriji.![]()
Posljednje uređivanje od vucica : 11.04.2012. at 15:08
meni je Bartol divno ime....moja cura je u trubhu dugooo bila Bartol, mm je mislio da je to moj hir ali ja sam stvarno ozbiljno zabrijala na to ime![]()
meni je Jakov jako lijepo ime, ali mm se ne sviđa.
Bartol mi se zvao mačak.
mi smo za sad u uži izbor stavili David, Fran i Karlo
ma i meni je Frane mrak ime, ali mm kaže da ne bi još jednog dalmatinca ,![]()
Tu ti se ljudi ljeti onako, kako da kažem a da ne zvuči grozno, ajmoreći sprdaju s tim sjevernijim imenima tipa Fran, Jan (i slična kojima "fali" to zadnje slovo). Evo crvenim se dok pišem iako nebi trebala jer ja ne spadam u te ali čisto da znate, smatraju se nedovoljno muškima.
hahahaha
a meni baš to "e" na kraju, nekako ublažava ime
Ajme, lakše mi je kad vidim ovo "hahaha", mislila sam da ćete me izbaciti odavde![]()
ma daj
pa ima nas ovdje svakakvih i odsvakuda i normalno da za sobom nosimo ono sa čime smo rasli, kako smo odgojeni, u kakvoj okolini živomo ili radimo...
mene ovo tvoje gore ne bi povrijedilo ni da živim još 200 godina![]()
sjetila sam se da ima kod mame susjed malog Franu. mali ima skoro 4 godijne i nitko živ u zg osim njegove obitelji ga ne zove Frane, svi Fran.
a meni je dovoljno objašnjavat zašto je Joško Joško i da je stvarno tako a ne Josip ili neke druge sulude kombinacije.
Posljednje uređivanje od babyboys : 12.04.2012. at 10:34
meni je više "muško" Fran nego Frane , e baš daje mekoću
Joško mi je preslatko ime ali za Dalmaciju, i stoput ljepše od Josip
Vlaho mi je isto divno, ali ne paše uz moje podneblje nikako
Neki dan čula da se jedan dječak zove Jona...imao je još tri sestre s vrlo neobičnim imenima, neznam jesu li starohrvatska ili neka Biblijska nažalost nisam zapamtila (stali u Macoli a mam ih dozivala)
moja seka će uskoro roditi jednog Marina (dobit će ime po njoj i ako moja seka nije Dalmatinka i živi u ZG...razmišljala je i Frani (Frane) kaže da joj je Fran - neznam je li smijem to reć na forum da se neko ne bi uvrijedio ženskasto...meni su obe inačice imena predivne
inače meni su predivna David,Daniel,Noa, Fran .... a z cure me sad pere Judita (nemam pojma zašto)
I meni je Jona super. Mislim da sam pročitala da se tako zove jedan od sinova onog zgodnog plavog voditelja(valjda jedini plavušan koji meni dobro izgleda).
je, onaj što vodi vijesti na rtl. djeca su mu Jona, Tin i ?
ne znam koji je, nego ni ja ne volim plave muške. ima ih lijepih, ali svejedno nekako... doduše moj sinek je plav i sladak, ali drugačije mi je kod plave muške djece.
Nego, ja tvrdim kako se sve sami dečki rađaju ove godine, a ova tema ne mrda, nego se za curice gomilaju prijedlozi.
evo moj izbor Bruno ,Mihael i Dorian
ako se opet ne predomislim