Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    ne moraš prihvatiti, sve ovo ide od pretpostavke - ako vjeruješ... ali nadam se da uvažiš to vjerovanje - ostalo ima smisla
    ima smisla. ali znaš kad? kad je sve po ps-u. evo, npr - ti. ili - mujica. ili - ja, glatko bih ja mogla prihvatit te teze o teologiji tijela. lako nama. imamo bračnog druga, ispravnog je spola bogu hvala , više-manje se volimo, lijepo nam je zajedno, ne varamo se, zdravi smo, djecu dobijemo čim malo ne pazimo...ajd ta masturbacija i nije baš toliki grijeh, a i ako se baš mora, kad se ima seksa, odrekneš se masturbacije za više dobro, neš ti.
    što bi se reklo - imamo sreće. lako tako.

e, a kad nemaš te sreće, odmah si u grijehu. i nisi više u sjedinjenju s bogom. ili se moraš patit. ili, ako ne patiš, nego si malo potpomogneš, imaš grižnju savjest jer si u grijehu

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ima smisla. ali znaš kad? kad je sve po ps-u. evo, npr - ti. ili - mujica. ili - ja, glatko bih ja mogla prihvatit te teze o teologiji tijela. lako nama. imamo bračnog druga, ispravnog je spola bogu hvala , više-manje se volimo, lijepo nam je zajedno, ne varamo se, zdravi smo, djecu dobijemo čim malo ne pazimo...ajd ta masturbacija i nije baš toliki grijeh, a i ako se baš mora, kad se ima seksa, odrekneš se masturbacije za više dobro, neš ti.

e, a kad nemaš te sreće, odmah si u grijehu. i nisi više u sjedinjenju s bogom. ili se moraš patit. ili, ako ne patiš, nego si malo potpomogneš, imaš grižnju savjest jer si u grijehu
    Kad je dobro, dobro je. Bog je rekao da nije došao zbog pravednika, zbog sretnih, zadovoljnih. Kao što roditelj škicne djecu koja se mirno igraju, a angažira se oko onih koji luduju i mahnitaju, tako i Bog.
    Isus je došao i govorio kurvama, pijanicama, luđacima, gubavima i šugavima, jer ih voli isto, ako ne i više, kao one počešljane i uredne.
    Svi ti jadnici tu su gdje jesu jer je nešto pošlo po zlu - jer su oni i oni iza njih povrijedili poredak stvari, i upali su u nemilost - kad je prirodni porekad stvar zbrljan...
    Tu stupa milost - Bog koji kaže - sve radiš kako ne valja, ništa oko tebe i u tebi nije kako treba, i sve se to rula kao kamen niz brijeg, ali ja te volim. I pošalje Krista, koji ima moć zaustavit, promijenit, iscijelit pokvareno, grešno, trulo i tužno. Trebaš samo povjerovati ono što već vjeruju ljudi koji su sretni - da si voljen, siguran i sretan, i da će sve biti dobro.
    Bog može puno, i intervenira tamo gdje ljudska priroda više ne može.

Ali, imaš pravo, Cvijeto, od početka do kraja.

Kad je u grijehu, van milosti, kad su stvari naopako obično, iako ne nužno, ta osoba mora otpatit svoje, mora joj bit "teško", to stoji. Ponijet svoj križ, ali ne više bez reda i smisla - nego jer na taj način čisti, daje prostor Bogu da popravi, iscijeli... Bog to kaže - moj je jaram sladak, a moje breme slatko.
    Banalno rečeno - jel boli kad se popravlja zub - boli. Isti taj zub i brak stvorio je Bog, sve je to isti princip.

Nije isto odricat se i patit bez smisla, i shvatiti - bio sam u kupusu, sad moram malo bit bez onog što me mami da stradam.
    To je opet pitanje vjere - ako vjeruješ da Bog oblikuje čovjeka kroz patnju, onda ti i patnja i muka i apstinencija ako hoćeš nešto govori, ima smisla i pomaže ti.
    Uzdržavanje od masturbacije ima smisla kao sredstvo kojim osjećaš koliko ti treba drugi, i koliko si možda spremniji podnijeti (jer svi se moramo uzajamno podnositi) u ime ljubavi (nitko nije savršen jelte).
    Uzdržavanje od jela pomaže da shvatiš možda tuđu glad, i da svoje ožderavanje podijeliš tako da i ti i neki drugi (gladan, kao što si ti bio) imate - dovoljno.

Ako se netko oženio navrat nanos i pati u braku - to mu govori što je brak, i ako otpati svoje - teže će se spetljati u neku aferu, jer mu je jasno što je i kako je. I možda i sebe i tog drugog spasi, tj. ljudi se promijene na bolje (ima takvih primjera puno).
    A posebno je važno to što kad mi, ako smo u nemilosti i pustimo milost u svoj život, konačno oslobađamo svoju obitelj od zla, i onda sljedeće generacije mogu biti bez tereta...
    Ako zbacimo svoj teret, pa pijemo, varamo, razvodimo se čim nam puhne - sve to ostaje generacijama koje dolaze da riješe. I opet - mogu riješiti samo - milošću.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

Pa je, ali nije to tako strašno Tako je svima. Uvijek se netko s nečim pati, pa zgriješi i sve je dobro dok razlikuje dobro i loše pa se trudi popraviti i ide na dobro. Ispovijed isluži tome da ne hodaš okolo shrvan krivnjom i freudovskim traumama, nego da se lijepo ispovjediš, ispraviš grešku, odradiš pokoru i Bog te veseli.E sad svatko ima izazov na nekoj strani,mi smo možda sretni po pitanju teologije tijela, ali opet netko ne može prestati papati neumjerno, netko pohlepan na novac, netko lako plane pa zgriješi sve po spisku... Sve je to za ljude. Da nije odmah bi se po rođenju lansirali u svece. To je život, to je križ, hod od ljudskog i zemaljskog nesavršenstva ka Božjem savršenstvu. Nije ga lako porihvatiti, ali i kad ga uprtiš ponekad posrneš, samo je važno da se digneš i nosiš ga dalje, radosno jer znaš da imaš happy end

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •