Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uvijek se kreće.

neki misle da se kreće na bolje, neki misle na lošije.

Je li bilo ovdje riječi o ekonomskom aspektu MPO?

Nedavno sam čuo od jednog ginekologa da bi se za zdravstveni novac uložen u brojne pokušaje MPO kod žena iznad određene xy dobi, moglo spasiti nekoliko života djece koja su oboljela od malignih bolesti za liječenje kojih HZZO ne može pokriti troškove jer su lijekovi i postupci preskupi.

Ne znam koliko je to istina, ali to je stvarno nešto što se treba staviti na vagu, odrediti prioritete unutar zdravstvenog sustava i itekako uzeti u obzir pri pisanju zakona o MPO.
    Posljednje uređivanje od mujica : 02.05.2012. at 03:48

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    uvijek se kreće.

neki misle da se kreće na bolje, neki misle na lošije.

Je li bilo ovdje riječi o ekonomskom aspektu MPO?

Nedavno sam čuo od jednog ginekologa da bi se za zdravstveni novac uložen u brojne pokušaje MPO kod žena iznad određene xy dobi, moglo spasiti nekoliko života djece koja su oboljela od malignih bolesti za liječenje kojih HZZO ne može pokriti troškove jer su preskupi.

Ne znam koliko je to istina, ali to je stvarno nešto što se treba staviti na vagu, odrediti prioritete unutar zdravstvenog sustava i itekako uzeti u obzir pri pisanju zakona o MPO.

x

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm. Dokone gospođe. Hm.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku

Nedavno sam čuo od jednog ginekologa da bi se za zdravstveni novac uložen u brojne pokušaje MPO kod žena iznad određene xy dobi, moglo spasiti nekoliko života djece koja su oboljela od malignih bolesti za liječenje kojih HZZO ne može pokriti troškove jer su lijekovi i postupci preskupi.
    ???????? i drugi dio rečenice je zaista istinit? ako je-...........
    ne vidim poveznicu između prvog i drugog dijela rečenice, al za prvi dio rečenice bi bilo zanimljivo vidjeti o kojem se iznosu radi u periodu od zadnje malo manje od 3 godine kad je dobna granica ukinuta. Većina 39+ žena ide u postupke privatno jer nemaju vremena čekati da dođu na red u zdravstvenom sustavu, dakle, radi se o vrlo malom broju žena koje su osiromašile siromašno zdravstvo, dalje, bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je novaca potrošeno da bi se mogao primijenit novi zakon-zamrzavanje jajnih stanice, pa bi se moglo vidjeti koliko je novaca utrošeno na učenje korištenja te opreme preko leđa pacijenata. Ali, po prijedlogu novog zakona vraćena je dobna granica, bez obzira što fertilna i kronološka dob nisu iste. Svi možemo odahnuti jer nećemo otkidat od usta drugim pacijentima.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    ???????? i drugi dio rečenice je zaista istinit? ako je-...........
    .
    Ne znam. Zato pišem u kondicionalu. Taj koji je to rekao je uvjeren da je tako. A bolje zna te stvari od mene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •