Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
Nikome ja ne niječem ljudska prava.
Priroda niječe pravo na potomstvo dvije osobe istog spola.
Čak nisam siguran da se tu radi o ljudskim pravima.
Mislim da je to više stvar različitih kromosoma u spolnim stanicama.
To je što se tiče "prava" na vlastitu biološku djecu dvije osobe.

A što se tiče prava na usvajanje....
Neka se prava trebaju steči. Za neka prava trebaš ispuniti minimalne uvjete.
Epileptičari nemaju pravo biti piloti.
Onaj tko ne plati porez nema pravo na "blagodati" koje nam država pruža.
60-godišnjaci nemaju pravo dobiti stambeni kredit s rokom otplate od 25 godina.
Mladi ljudi koji imaju mali stan nemaju pravo na državna poticajna sredstva za kredit za kupovinu prve nekretnine.
Ifigenija nema pravo takmičiti se u muškom boksu.
Ja nemam pravo roditi.

ma daj mi reci koje je bi to ljudsko pravo bilo prekršeno kad bi se samo parovima dozvolilo usvajanje djece?
veze ti nemaš o pravima, mujice. kad bi se prava ravnala po prirodnim zakonima, onda svašta nešto ne bi bilo pravo, počev od prava na život. kad bi se prava morala "sticati" ili bila uvjetovana nečim onda se ne bi zvala ljudska prava. a najprije nastoj razlučiti da se ljudsko pravo odnosi na pojedinca, ne na parove.

USTAV

III. ZAŠTITA LJUDSKIH PRAVA I TEMELJNIH SLOBODA

1. ZajedniČke odredbe

Članak 14.

Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.

Svi su pred zakonom jednaki.

ZAKON O RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA

Članak 6.

(1) Diskriminacija na temelju spola (u daljnjem tekstu: diskriminacija) predstavlja svako normativno ili stvarno, izravno ili neizravno razlikovanje, isključivanje ili ograničenje temeljeno na spolu kojim se otežava ili negira ravnopravno priznanje, uživanje ili ostvarivanje ljudskih prava muškaraca i žena u političkom, obrazovnom, ekonomskom, socijalnom, kulturnom, građanskom i svakom drugom području života.

(2) Zabranjuje se diskriminacija na temelju bračnog ili obiteljskog statusa i spolne orijentacije.

(3) Poticanje druge osobe na diskriminaciju smatra se diskriminacijom u smislu ovoga Zakona.

Članak 7.