Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1069

Tema: KC i MPO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ma ne razumijem ni ja sebe baš najbolje.
    aj ajd, u cilju diskusije, koja na ovom pointu ipak malo postaje previše besmislena.

stavak 3. kaže pod kojim uvjetom žene mogu u postupak. moraju se liječiti od neplodnosti. ne moraju biti u bračnoj niti vanbračnoj zajednici.
    surogat majčinstvo je zabranjeno.
    a što je s neplodnim muškarcima? koji su se liječili od neplodnosti, a nisu u bračnoj niti vanbračnoj zajednici? a žele dijete?
    muškarac, bio straight ili homo, transrodan/transseksualan ili interseksualan, kao samac, neovisno je li je neplodan ili plodan - ne može ići na MPO postupak. tako zakon kaže (tumačim zakon, ne moj osobni stav).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    muškarac, bio straight ili homo, transrodan/transseksualan ili interseksualan, kao samac, neovisno je li je neplodan ili plodan - ne može ići na MPO postupak. tako zakon kaže (tumačim zakon, ne moj osobni stav).
    pa da, a mujica kaže da je takav zakon diskriminirajući prema - muškarcima.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mujica svašta nešto kaže.

nekoliko stranica prije je tvrdio:

Svima ostalima, uključujući i solo ženama neovisno o seksualnoj orijentaciji ne treba omogućiti usvajanje djece jer je neprirodno. I te osobe nisu dio para kojem je cilj steči potomstvo
    a drugim kombinacijama ljudi i samcima ne - ja ne tumačim postojeće zakone, već samo iznosim svoje mišljenje o tome što bi bilo ispravno.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Rješenje bi bilo izbaciti točku 3. iz tog članka zakona, pa će MPO biti dozvoljen samo parovima i spolne diskriminacije više nema.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Rješenje bi bilo izbaciti točku 3. iz tog članka zakona, pa će MPO biti dozvoljen samo parovima i spolne diskriminacije više nema.
    i dalje? ponavljam. zamolila sam te da pogledaš cijeli taj članak i navedeš mi gdje još vidiš moguću diskriminaciju (možda i nije, a možda i jest, ali gdje bi možda mogla biti). hvala.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    i dalje? ponavljam. zamolila sam te da pogledaš cijeli taj članak i navedeš mi gdje još vidiš moguću diskriminaciju (možda i nije, a možda i jest, ali gdje bi možda mogla biti). hvala.
    ne.

možda ti smatraš da je diskriminacija što je samo neplodnim ženama omogućen MPO?

tu dolazimo do onoga što sam ja nespretno nazvao "pravo koje se treba zaslužiti".
    jer treba osoba biti bolesna da bi se liječila.

npr. da si netko poželi smršaviti preko 20 kg u dva mjeseca korištenjem citostatika i zračenjem, može se na trepavice postaviti, ali taj mu tretman neće biti omogućen ako nema dijagnozu koja indicira takvu terapiju.
    Posljednje uređivanje od mujica : 04.05.2012. at 14:18

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    ne.

možda ti smatraš da je diskriminacija što je samo neplodnim ženama omogućen MPO?

tu dolazimo do onoga što sam ja nespretno nazvao "pravo koje se treba zaslužiti".
    jer treba osoba biti bolesna da bi se liječila.

npr. da si netko poželi smršaviti preko 20 kg u dva mjeseca korištenjem citostatika i zračenjem, može se na trepavice postaviti, ali taj mu tretman neće biti omogućen ako nema dijagnozu koja indicira takvu terapiju.
    ne razumijem zašto ti je tako teško uzeti onaj kopipejst odredbe i po stavkama reći vidiš li išta problematično ili ne. lijepo sam navela da ja osobno u toj odredbi vidim nekoliko vidova diskriminacije, možda ih i nema. zašto ne bi smo popričali o svakom stavku posebno?

što se mene tiče, možemo ići od premise da je MPO dozvoljen samo onima koji se bore protiv bolesti koja se zove neplodnost.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •