Hm, pa meni je baš i logički da ako već jedno ili više djece iz obitelji ide u taj objekt da prime još braće... To je o.k.
Jelena, super za malu koja je imala 2 wc-a na raspolaganju! Baš fora!!!![]()
Hm, pa meni je baš i logički da ako već jedno ili više djece iz obitelji ide u taj objekt da prime još braće... To je o.k.
Jelena, super za malu koja je imala 2 wc-a na raspolaganju! Baš fora!!!![]()
[QUOTE=Deaedi;2136963]Hm..pa meni baš i nije...
Znači da se nekome primi 2 djece, a nekome niti jedno. Po meni bi bilo pravednije da se daje prednost onima koji nemaju već jedno dijete u vrtiću.[/QUOTE
Ma daj! Taj bi znači trebao drugo dijete voditi u drugi vrtić, jako zgodno i praktično... Pa lakše je meni voditi npr. jedno dijete u susjedni kvart u vrtić nego nekome dvoje/troje na dva ili tri različita mjesta! Bravo! Ovo samo genijalac može smisliti! Od 7h ujutro ti treba za 2 ili djece barem 1 h dok ih razvoziš na 2 ili 3 različite lokacije... Svašta! Mislim da bi trebali malo imati humanosti u sebi. Po čemu bi bilo pravednije dati prednost jednima ili drugima?
Pa ti si napisla da ti je OK da prednost imaju oni koji vec imaju jedno dijete u vrticu.
Ja mislim da je baš obrnuto:
1. Iz moje i plaće mog muža izdvaja se prirez iz kojeg se financiraju i vrtići. Recimo dijete mi se ne upiše u vrtić, nego se upiše nečije drugo dijete čiji brat ili sestra idu vrtić. Dakle, oni koriste beneficije za 2 djece, mi za niti jedno, a prirez plaćamo i mi i oni. Dakle, jedni dobivaju duplo više, neki ništa.
2. Ako imaš 2 djece, a jedno ti se upiše u vrtić, a jedno ne, za drugo trebaš organizirati čuvanje. Teta čuvalica sigurno košta više za 2 djece, nego za 1. Zato smatram da je pravednije da se iz npr. 2 obitelji sa 2 djece upiše po jedno iz svake obitelji, nego 2 iz jedne obitelji, a niti jedno iz druge.
Tak bi mogli svi oni koji nemaju uopće djece isto nabrajati... Zanimljivo je da se uvijek broje djeca, a ne broje se stadioni i ostale gadosti koje svi skupa financiramo iz svojih plaća tj. prireza. Isto tako bi mi zaposleni sad mogli prozivati socijalu koja ima direktan upis u vrtić (makar su roditelji nezaposleni) da ne doprinose već samo dobivaju... Draga Daedi, bez uvrede ali nitko ti ne brani da imaš još djece i da još bolje iskoristiš izdvajanja tebe i tm-a kroz prirez.ower and out
Draga winnerica, svatki argument može vući na ovu ili onu stranu, no i dalje smatram da je činjenica da je pravednije da, s obzirom na ograničen broj mjesta, mjesto u vrtiću dobije po jedno dijete iz dvije obitelji, nego dvoje iz jedne obitelji. Oni argumenti koje si navela u prvom postu na ovu temu, su samo stvar komocije.
Nadalje, drugi dio tvog posta, je bez obzira na ograduvrlo uvredljiv. Na stranu to što ne znaš koliko imam djece, jer to, s obzirom na temu oko koje smo se raspravljale, nema nikakve veze.Draga Daedi, bez uvrede ali nitko ti ne brani da imaš još djece i da još bolje iskoristiš izdvajanja tebe i tm-a kroz prirez
Inače, činjenica je da je, iskreno, meni draže raširiti noge i raditi djecu sa svojim mužem, nego raditi na poslu od 9-17h i puniti gradsku i državnu blagajnu. Da, priznajem, ljepše mi je je.ati se nego raditi. Nažalost, svijet ne funkcionira kako si ti to zamislila, jer kada bi svi samo tako hedonistički živjeli, u konačnici, ne bi imali šta za iskoristiti, jer nitko ne bi radio, pa ne bi ni izdvajao za socijalne potrebe. Zato je većina ljudi ipak odgovornija i razumnija, pa onda možda i shvaća činjenicu da nije OK tražiti sve samo radi svoje komocije, nego, ako si nešto već dobio, moraš omogućiti da i drugi također ima priliku iskoristiti svoje pravo na vrtić.