Bili moja,
I ja isto...sada tek dolazi tezi dio,iscekivanje...da li ce biti jajnih,da li ce se oploditi,da li ce se primiti...toliko iscekivanja...
Melem,odlično!! bit će to sve dobro,ne brini.. očekujem vijesti u subotu
a ja sam kod prof.Radakovića ali dosad samo jedan pregled obavila,pa se nadam da ću od tebe saznati više informacija o njemu prije mog postupka
Sretno u subotu,držim fige
Naravno da ces sve cuti, kakv ti je dojam ostavio na pregledu?
a zapravo bila sam na konzultacijama kod njega budući da mi ginekologica radi u Petrovoj,rekao je da će me pregledat netom prije postupka u 9 mj.da je sad besmisleno( bila sam koncem trećeg mjeseca), pa mi je samo pregledao papire i rekao da trebam izvaditi AMH još da to voli imati i čudio se što već imam svu dokumentaciju za MPO..nekak mi se činio dosta ozbiljan ali sam čula od drugih kao da je do njega jako teško doći i da imam sreće što sam kod njega,tak da:)
kakav je tebi?
Curke 12DPT beta 193Tako me strah nadam se da će se poduplati!
Kristina 1977
Jupiiii,
Bas je lijepo vidjeti, pa imas je vec sada , bez straha pa poduplat ce se samo tako.
Bas mi je drago, lijepo mi je vidjeti ovakav post
Vidim jednog vodenjaka![]()
Tikki
Isprazni mailbox....di si mi?
Ja sam ti jako nestrpljivi jarac, a ti meni tako![]()
![]()
Kristina 1977, prekrasno!!!!! toliko te bilo strah što se samo jedna oplodila,ali eto ta jedna je zaista bila vrijedna,to će biti vaša bebica 02/2013..prekrasno!!
sjetit ću se tvog uspjeha i neće me biti strah u slučaju da mi se samo jedna oplodi..Hvala ti
Da starno sam se brinula što je jedna,pa sam se brinula kad je test pokazao +,sad se brinem za betu,kad će prestati moje brigeBili kad ideš na ultrazvuk,baš me zanima koliko je bebica kod mame u trbuhu!
hvala bili
budem pitala opću dr u vezi štitnjače,mada mi je svojedobno rekla da za bilo što u vezi moje neplodnosti(tražila sam ju uputnicu za psihologa,dok još nisam znala da potvrdu psihologa i pravnika mogu dobiti u ob. centru),neka se obratim svom ginekologu za uputnicu.suprug je lani vadil krv za štitnjaču tu u kc,nalaz je bil ok al to nije ništ detaljno.pa su mu rekli da se za detaljne pretrage ide u vž,i da su dosta gužve.tak znam za to.ajme,morala bi sad krenuti da to obavim prije drugog postupka..
Ispraznila inbox
Ja vam curke čuvam dvije mrvice od danas!
Kristina predivna beta!
Kristina 1977 iskreno čestitam!!!!!
Danas mi je 9 dpt a sutra radim svoj 1. testić..... Nadam se isto plusiću.....
Ajmee... lijepo je doći ovamo i vidjeti ovoliko lijepih vijesti
Curke, držim fige da bude sve ok do samog kraja! Zbog vas nam je puno lakše prolaziti kroz sve ovo
Najnoviji status: dr R rekao u postupak s ovim ciklusom, sestra rekla NE, u postupak s ciklusom u 6-om mjesecu.
Zbunjujuće, znam samo da sam bila full uzbuđena i nekako hepi jer je nakon mjeseci hodanja oko doktora sve napokon
dobilo smisla jer idemo po bebacha, ali eto. Sad treba čekati mejsec dana... huh...
Ali dobro, ja to gledam kao na još jednu šansu da to sami odradimo doma![]()
On mi u sub radi aspiraciju, hoces mi reci kakav je?
Mozes na pp, thnx.
Nisam mogla čekati drugi tjedan ponovo Zg, pa sam obavila ultrazvuk u Vž-u. Vide se dvije točkice u maternici)))) tekućina se malo smanjila, jajnici su još dosta veliki, moram mirovati i vidjet ćemo što će reći u Zg-u drugi tjedan. Svi mi govore da ne brinem da će se s vremenom to sve povući. Ja im vjerujem
![]()
bili, dvije točkice?! odlično!!!!
Utrogestan su jedne te iste tablete, koje mozes uzimati i oralno i vaginalno?
Ispravka netocnog navoda, odnosno mog shvacanja?
Da, utrogestan možeš uzimati i vaginalno i oralno.
Melem, utrogestan od 100 mg su male krem okrugle pilulice (perlice) koje možeš ili a) progutati ili b) staviti vaginalno. Dakle nema više "vrsta" utrogestana, već ih možeš primjeniti na dva načina, ovisno o uputi doktora.![]()
Pitanje:
Koliko dugo aspiracija traje?
Znam da zavisi o kolicini koju vade?
Je li usisava jedan po jedan ili jednom pikne pa samo usise?
Par minuta traje. Radi se s velikom iglom koja se prikopča na sondu od ultrazvuka. Na ekranu doktor gleda prvo jedan jajnik, onda kroz vaginalni zid ubode da dođe do jajnika i potom se svaki folikul ubode i aspirira. Nakon toga se prelazi na drugu stranu. Samo trajanje dosta ovisi i kako su folikuli smješteni, neki budu malo više "iza" pa je teže doći do njih. Po folikulu treba nekoliko sekundi da se aspirira.
Bitno je da se opustiš, duboko dišeš (da se i koktel što brže rasporedi). Jako je važno pokušat ostat miran i ne podizat guzu na ubod jer to može dovesti do ozljede.
Samo polako duboko disat i mislit na mrvice zbog kojih to radiš.
Sve će biti ok.![]()
A čujmora nekak doći do jajnika... ali igla nije debela, a i ni ne vidiš ju.
Ih, ja se aspiracije sjećam samo do trenutka kada je ansteziolog rekao: "A sad ćete dobiti malo prošeka" i onda sam lijepo zaspala i probudila se dole u sobi. Tako da... ja bi' na aspiraciju svaki dan.![]()
Posljednje uređivanje od Konfuzija : 18.05.2012. at 17:52
ahmm..meni je ženskica rekla da ću osjetiti malo gorčine u ustima,pa je krenula brojati od 9 unatrag,zažmirela sam na 6 jer mi se jaaaaako mantalo,al sam sve čula i osjetila.mora da su šparali s prošekom na meni,hehe!a dole su me vozile neke dve praktikantice koje su kukale kak cijelo vrijeme samo vozaju žene s krevetima.fala db pa sam im bila zadnja
s tim da je moj krevet pobral svakog čoška,štoka i sve ostale prepreke na putu od gore do dolje.ok,u liftu su me pitale-si dobro?
drugi put si budem oblekla usku spavačicu tak da moja veličina dođe u punom sjaju,garant ih je ona moja široka spavačica obmanula..misleći da sam sama kost i koža dali su mi labavi koktelčić..![]()
Dobra večer.isprike zbog ovakvog upadanja u nepripadajuću temu,ali teško se snalazim na forumima i jedva sam i ovo uspjela postati)
prije par dana sam izašla iz postupka,neko vrijeme mi neće trebati injekcije,a ostalo mi je par komada,radi se o gonalu i cetrotide,pa ako ima zainteresiranih možete me kontaktirati na 091/5196 796.hvala na pažnji,pozdrav!
Curke,
Odoh ja malo do Petrove na degustaciju prošeka.![]()