Sezen pun ti je inbox.
hvala, piki, hvala, Richytotalno sam uzbudena! nisam tak bila ni prvi ni drugi put
Geceta i ja držim fige....da tulum u labu bude kao nikada do sada![]()
geceta sretno sutra i navijamo za veeeeliku beru![]()
Moja beta danas je 255.11, prekosutra ponavljam...
prvi nije,tada sam bila zdrava i imala 24 godine,a od 2004.se trudimo za drugu bebu i evo strpljen-spašen,a bilo je svega u međuvremenu,naslušala sam se svakakvih
komentara od okoline i doktora,jedan dr.mi je rekao:pa šta vi hoćete već imate dijete!,ja se nisam mirila s tim da tako ostane premda sam uvijek bila zahvalna Bogu što
imam dijete,ali želja za još jednim je bila prevelika.nadam se da će sve proći u redu i da ću za 7-8 tjedana ugledati svoju bebicu.
eva133 ispraznila sam
pusa i sretno svima!
Maybe,cestitam ak vec nisam!!!
Ja cekam et,jednog ali vrijednogpostupak je drugaciji,zovu nas sad u lab i biologica sve govori sto i kako se desilo
Hvala cure, i ja jedva čekam da vidim da li će se dobro duplati....
Geceta, da se ta jedna i vrijedna primi čvrsto za mamicu.![]()
Jel cefaleksin pijem dok ne potrosim ili?
Geceta, po novome ga piješ još na dan transfera poslije ne.
Hvala ti puno,dragaima gore puno noviteta.ono s prozivkom pred stepenicama mi je presmijesno
Da baš ima novitetaAha, u sali misliš? Ja sma mislila da budem to samo na punkciji morala reći, a kada sam došla na transfer ja sma samo išla na stol, a doktor mi veli da kažem ime,prezime, datum i godinu rođenja
![]()
To sam ja tako nazvala.u sali dodes pred stepenice i moras stat i rec puno ime,prezime,datum rodenja.onak,u prazno.
evo i mene konačno... danas odrađena folikulometrija i vađenje krvi, ima ih puno (folikula), sutra sam opet gore i sutra očekujem štopericu a u subotu punkciju... ne želi mi dr reći koliko ih ima, bojim se da će biti urnebesno...
geceta, bravo za jednog ali vrijednog![]()
Znaci ipak subota?drzim fige i sretnooooo!
Gaceta, baš mi je drago! Nego, kada ti je transfer ili te nisam dobro skužila pa je već bio? Ako je, držim fige da se mrvica primi!!!!!
Kitty, sretno! Da ih bude dovoljno i da budu kvalitetne!![]()
Posljednje uređivanje od 123beba : 24.05.2012. at 06:38
pozdrav svima. Evo i mene da se uključim i saznam malo više o svemu od vas koje ste to prošle. Prošli mj bila kod dr. Alebića na na prvom pregledu (10.dc), u ponedjeljak idem na vađenje hormona(5.dc) a mm spermiogram. Koji je daljni postupak i koliko sve traje da se uđe u neki postupak ako su svi nalazi uredni? (stari nalazi su nam bili svi ok, uzrok neplodnosti zasad nepoznat...![]()
A ne znam draga....čekam M ovih dana trebam dobiti ali dr hoće prirodni postupak ne da mi stimulirani jer kao dobijam puno js...a ne kužim zašto ne da kad svejdeno po zakonu imamo novih 6 ili nisam u pravune znam više.....mislila sam možda prije odraditi imunološke pretrage pa na jesen u stimulirani al još se razmišljam, vuče me i sada da idem...
Ali svakako mi je rekla da dođem 3dc jer mi mora dat šta moram obaviti od pretraga a rekla mi je i da se možda predomislim za postupak.....a vidjet ćemo...ufffff
hope, možda ćemo isti dan gore, ja čekam M i nadam se postupak
hope31, po novom zakonu će biti 4 stimulirana i 2 prirodna, ali se još uvijek ne zna hoće li nam brojati dosadašnje postupke... tako da je stvarno možda bolje pričekati. ja nažalost mogu samo u stimulaciju jer imam anovulatorne cikluse a na klomifen ne reagiram ili reagiram jako slabo. pa smo se kod mene ipak odlučili više ne čekati, predugo je.
inače, danas obavljena zadnja folikulometrija, imam 4 veća folikula i puno malih, večeras štoperica a u subotu punkcija.
hmmm...danas sam popila zadnji jasmin, sve ovisi kad M dođe, al ak budeš ti u postupku, i ak budem i ja možda nam se koj dan poklopi da budemo skupa, pa ubijemo vrijeme zajedno
kitty, i ja imam anovulatrone cikluse pa sam na klomifen reagirala s 3 folikula, ne vidim sad potpis, jel ti imaš pcos?
vidim da imaš, jesi kontrolirala inzulin i prolaktin? ja nisam na klomifen reagirala nikak dok nisam znala da su mi inzulin i prolaktin (od pcos-a) povišeni dost
beilana, kontrolirala sam sve, bez brige. nemam inzulinsku rezistenciju a prolaktin mi je isto dobar. očito sam jednostavno upala u onih 40% PCOS koji su rezistentni na klomifen.
Sličan slučaj kao moj...samo što je kod mm sve ok. Ja takodjer imam anovulatorne cikluse, mengu jedva uz Duphastone izazovem... I uz klomifen sam imala jednom jedan folikul, jednom 2, i to na inseminacijama pa ne znam kakva je situacija s jajnim stanicama. Mene je doktorica isto htjela na čekanje...... Al sad me zadnji put doktor pregledao i kaze da to bas i nije za čekat jer jako slabo reagiram na klomifen..uz punu stimulaciju gonalima sam imala 3 jajne stanice.... I šta čekat! Bolje da koristim još dok mogu!
Posljednje uređivanje od Strašna : 24.05.2012. at 15:58
Hope,meni je dr isto svasta predlagala prije ali kad sam dobila,zvala sam i dosla 2.dc jer 3.nisam mogla,poslije 11i sve smo se lijepo dogovorile i u biti je pitala sto bih ja,tako da...
nov@ bok! ja ti nažalost baš neću biti od neke pomoći vezano uz tvoja pitanja jer ni sama ne znam, no super vam je da ste uspjeli tako brzo doći na red za spermiogram! Mi smo čekali 2 mjeseca... No, nekako mi se čini da dosta cura ide u postupak dosta brzo nakon ovog pregleda što se dogovara na 3 dc... Ja se isto nadam tome!Inače je mani dr. A bio jako simpatičan i pristupačan, no bila sam samo jednom tako da nemam puno iskustva! Ja sam za njega dobila preporuku od jedne babice koja je prije s njim radila.
Drage moje evo da vam se javim..
Danasnji dan mi je protekao u znaku savjeta, pregleda i doktorskih izjava.. Prvo jutros smo bili na krizinama infektologa i reklai kako u spermiokulturi se nalazi poveci broj leukocita i da je bilo nesto bakterija e.colli i enteroccocus, kad smo to ljecili spermiogram se popravio.. Na sto nam je on rekao da to nema veze sa vezom da to nije pomoglo popravku spermiograma jer spermiogram ne ovisi o leukocitima i da je to potez ocajnika, bas lijepo od njega receno.. Drugo ja sam isla po svoje nalaze koji su bili sasvim u redu a jedni jos uvjek nisu gotovi... Trece idemo uSalos-a u polikliniku kod urologa gdje je bila snimka uz testisa, mjehura i prostate i testikularni vrecica,
NALAZ_: na desnom testisu blaga varicocela, nekakva upala prostate, na lijevom testisu kriptohizam koje nema funkciju.. Savjet od svih definitivno ivf, ali kod urologa postoji mogucnost operacije blage varicocele, ali on nemoze garantirat da bi to popravilo spermiogram, ja ga pitam na to pa kako to da su tako nagle oscilacije u spermiogramu od 0-32 miliona, a on meni na to da je to njemu isto interesantno i da nema odgovora jer da nije imao takav sluca od azoo da skoci naglo do oligo ili cak normo ali radi muzevih godina da mi mozemo pokusavat prirodno ali da je to za prvo djete gubitak vremena da idemo na ivf da je sad na nama bilokakva odluka. Sad vas bih lijepo molila za misljenje vase, vise neznam ko je lud... Hvala
Draga ja kad sam ulazila u postupak prvo je mm išao kod androloga i te smo nalaze čekali oko 40 dana premda ih oni u karton prije dobiju...nakon toga kad smo dobili nalaze ja sam išla vadit hormone i odmah slijedeći ciklus krenuli u postupak...tako da vjerujem da ćeš brzo samo budi strpljiva....sretno
pa 40% nije malo, malo manje od polovice, ja sam prije reagirala jako loše, jedva jedan folikul samo jednom, al odkad sam na bromergonu i sioforu, i hormoni mi se smanjili tj došli na svoje počela sam lijepo reagirat na klomifen, tj meni su 2 folikula ok jer sam misla da nebude ništa
22gonala f i 10stanica,sad 9menopura pa 2js
Bok cure,svim čekalicama bete želim da im bude što veča a curama u postupku mnogo sreče.Evo i mene nakon nekog vremena,nakon neuspjeha jednostavno mi je trebalo vremena,pošto mi je to bio prvi put jako me pogodilo,al idemo dalje dat če BOG. Imam jedno pitanje kad sam zvala dr.da mu javim betu rekao mi je da mu se javim prvi dan menstruacije u šesti mjesec pa me sad zanima jel ulazim odma u postupak ili krečem sa yasminom,hvala cure...
Pa to ce ti tek dr moci odgvoriti kad te pregleda,ovdje ti nitko ne moze reci u kakav ces protokol i s cime,svako nagadanje bi bilo glupo