Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
evo čak ni tema o sernjaku ne može bez fajta , a ja ću pitati po treći put , kako se prema higijeni odnosi naša mlada generacija s foruma , znači cure koje su prije 10 godina imale 15,16 godina ?

može i u inbox ,ako se ne uklapa u koncept topica .
Odličan komentar! Gledam ja svoje rođake i rođakinje te generacije, a bome i susjede... Jest uzorak relativno skroman, ali moj dojam je da se jednostavno manje opterećuju. Ne kažem da su neuredni (ovisi to o trenutku + ima svega kao i u bilo kojoj generaciji) ali fakat imaju drugačije prioritete, a suđe i drugo kad se stigne. I zapravo im zavidim na ležernosti. Higijena je ok, ali opsjednutost čišćenjem baš i nisam vidjela. Isto, primijetih da im bolje leži čišćenje nego kuhanje, ali za kuhanje treba iskustva (sa 25 godina ni meni nije padalo na kraj pameti raditi zimnicu ili kuhati sarmu).

Mladi ljudi koje ja znam lakše delegiraju poslove (na tome im posebno zavidim) tak da je zapravo loptica prebačena drugamo...Ima tu puno i do odgoja (mlađe generacije često imaju i mlađe roditelje koji nisu toliko kruti i imaju drugačije standarde). Mlađe generacije potrošača lakše odbacuju viškove stvari pa im je automatski manje krame u kući.

I još nešto - podjela na muške i ženske poslove puno je fluidnija (to je isto super) i obično radi svatko ono što voli i što je eventualno naučio u roditeljskoj kući.