Nova s malo fuga
kad sam živjela u velikom novom stanu s dobrim pločicama i ugradbenim ormarima ja sam bila carica urednosti, sve po špagi, ma stepford wives bi mi pozavidjele, odkad smo kupili svoj mini grbavi stančić uvijek sve izgleda skramano i tak brišem perem, ali nema onogposlije čišćenja, uglavnom odonda se kao domaćica osjećam konstantno ovako
Moj zaključak je da bez alata nema ni zanata![]()
pa govorila sam o prebrisavanju na dnevnoj bazi, a ne o ribanju tvrdokornog višemjesečnog kamenca ili nečeg drugog
pojasnila sam u postu šta radim i sa čim
dakle, tu ne spada recimo ribanje tuš kabine, to je odvojen posao
ali prebrisati umivaonik, wc školjku, ispiranje kade nakon što otuširamo klince mi zaista nije neki posao
i ne ovisi o veličini kupaone
Imamo tri kupaone. Kollicina kupaona je obrnuto proporcionalna čistoći....
Upravo sam jednu oribala, a ko da i nisam. Wc skoljka je stara i ocito ne bas neke kvalitete, jer kolicina kamenca i prljavstine koja se za nju hvata je ogromna. Katastrofa u usporebdi s novom, nju se ocisti elegantno, ova stara je umjesto treninga.
i ja imam WB i nisam bas odusevljena....dizajn naravno cici-mici,ali nije mi lako za odrzavat...
daska je ona koja se sama spusta pa ima masu utora za ocistit a i dno je nekako cudno dizajnirano,tesko cistim cetkom kantune.....
i da,khm....cesto se dogodi da par puta moram potezat (odnosno pritiskat) vodu, evo jutros praznim tutu od N. i nikako da sve ode....
Možda nije lako za održavati utore i razne gadgete, ali kvaliteta keramike i glazure je takva da se ne prima baš sve kao na jeftiniju keramiku. A WB ima neki extra premaz na glazuri koji je zbilja lako održavati. Zaboravila kako se zove.
Za uredski stan smo kupili Jika, neka češka marka, totalni promašaj... ono, da prođemo jeftinije.
Čistoća ili zmazanoća je stvar osobnog izbora i ukusa. Iza tuđih (zatvorenih) vrata me baš briga što je. Kod mene volim da čisto i uredno. Jedino mi je tlaka pranje podova, ostalo je stvar rutine i navike.
Meni sestra čisti, ima firmu.
I skida štekere i tako to. U Splitu.
Apri, hvala, baš bih joj mogla predložit da se podružimo i uzajamno počistimo kuću. Nedostaje mi to naše druženje iz djetinjstva, kad bi se skupa uhvatile tih kućanskih poslova. Ono, kuća ogromna, pa jedna pere stakla, druga briše. I ide ti i više nego duplo brže. Baš gušt.
I rekla je da je iznenađujuće kako se prljavština ne primjeti kod urednih ljudi. I meni se to čini točno. Kod bakica kod kojih je znala čistiti, kaže, ušla bih i pitala se, što ima za čistit, ovdje sve pjeva. I prihvatila se posla. Kad odmakneš imaš mnogo posla jer prljavština se skupi. Ali je neobično kako ne upada u oko ako je sve na svom mjestu.
zato mi je katkad crnjak kad dođe kod mene pa vidim da joj pobjegne skenirajuće oko. Osim što je nepospremljeno, ističe mi se i prljavština.
U kafić, u kafić triba ić, onda mi nije problem skoncentrirat se na druženje. Ovako se pripremam za goste, a kad mi dođu, sjedim s njima, a ZNAM koliko bi se još moglo očistit.
Naravno da o tome ne razmišljam kad ima bitnijih stvar, al da mi u običnom danu prohuji kroz misli, je
mi smo kupili najobičniju,najjeftiniju bijelu keramčiku, jeftinu u OBI-u i kaj se tu puno ima za održavat. prebrišeš i čista je, iznutra svako toliko naliješ higijensku tekučinu, malo odstoji, izribaš četkicom i voila.
ovo me podsjetilo na izjavu jedne poznanaice kako moraju kupiti madrace od 2000 eura i za malu jer njihova 3-godišnja kćer samo na takvom doro spava.
Ne znaš dok ne probaš. Tako sam i ja mislila, dok nisam morala kupiti Willeroy Boch. Vjeruj mi ima razlike.
Da ponovno nešto uređujem, opet bi kupila skupi i preskupi komad keramike, ne zato jer imam viška novaca (na koncu, još nismo otplatili ni kredit za uređenje koje rezultiralo WB sanitarijama), već zato jer vrijedi.
Meni svejedno tko ima kakvu školjku, ako je čista.
Nemam pojma koje marke postoje.
Kad smo kupovali uzela sam onu koja nam je bila prije svega u cijeni koju smo mogli platiti, pa smo u tom rangu birali što ima. Nijebio neki izbor.
Nego Mojca, več dva puta napominješ da si morala kupiti baš tu vb wc školjku. Zašto si morala?![]()
hmmmm,a da onda nije do duplog V? Naime moje su Villeroy & Boch,taman prebrisah od prasine onaj dio iza daske gdje to pise....![]()
ja sam znala za VB suđe
obilazim u mulleru oko njega kao mačak oko vruće kaše
al kad su rekviziti za utovar toliko skupi, ne mogu zamisliti koliko dođu oni za istovar![]()
Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 04.07.2012. at 11:23
![]()
E sad si me natjerala da odem u u kupaonu "Villeroy & Boch 1748".
![]()
a šta bi to morala probati?daj me nemoj vuć za jezik. moja jeftina školjka je redovnim održavanjem i dalje nakon xy godina bijela i bez fleka, jedino ako ipak stoji da i nisi baš urednica i da pereš školjku 1 x mjesečno, a jbg onda za to naravno da treba special keramika
inače ak se tak odnosiš prema svemu onda ni ne čudi da ste u kreditima. ja ti imam čisto pristojnu, funkcionlanu i ugodnu oku kupaonicu, a bez da sam radi toga sletila u kredit. ne zato što plivam u lovi, već zato što mi ne pada na pamet ulaziti u kredite da bi imala WB kupaonu. kredit ću eventulano dići kad ću kćeri kupovati koncertni klaviri i to ako će biti potrebno, ak se pokaže da je neki extra talent, sve ispod toga ne dolazi u obzir na kredit. takve kupaone i namještaje kupuju ljudi koji imaju para, a ne oni koji za to moraju ući u kredite.
Posljednje uređivanje od moia : 04.07.2012. at 12:08
aj molim te. gle imam i previše godina da ne bi znala razlike između školjki i školjki. a niti mi je to prva u životu. ali ide mi na živce ovakva preseravanja sorry, zato sam i reagirala. odmah se sjetim da je 60% hrvata na rubu egzistencije ali glavno da su svi krcati kreditima i da žive i kupuju iznad svojih mogučnosti samo da bi se mogli hvaliti po selu. nervira me taj mentalitet.
inače moja školjka nije sa sniženja, obična keramička školja za 30 eu iz obia. niš joj ne fali, i niš se ne moram pretrgat od ribanja. dapače.
Posljednje uređivanje od moia : 04.07.2012. at 12:14
da nisi toliko frustrirana ribanjem školjke iz OBI-ja, ne bi bila toliko negativna![]()
nisu namjerno zločesti, nego me doista povuklo za jezik, a reci mi nije li istina ovo što sam napisala, nije li dosita tako kod nas u hrvatskoj, nisu li ljudi na koljenima, a sve zbog bahatosti i kredita. da to mi je tema bolna kao da biku mahneš crvenom krpom ispred nosa. kad dođem dole svi se žale, kukaju, krive vlast, krive strance, krvie sve, a svi krcati kreditima za stvari obične stvari nipta drugo nego stvari, dok im dijete nije vidlo pošteni komad ribe jerl je preskupa.a
ali da ne budem dalje previše zločesta ili nepristojna jel, mičem se evo sa ove teme.
ne ne čekaj malo, kad vidim ove zadnje komantare, baš onak jeftino i balavo, u biti bi se ja rebala smijati, a ne se živicrati. thx na prosvjetljenju![]()
Ovako i moja prijateljica, Hrvatica iseljena u Njemačku. Cijelo ljeto je bila uzbuđena kako je Ipanema japanke našla na 20% popusta. A tek kad smo ulovili dobre komade ribe pa kad je izračunala koliko bi nas koštalo to pojest u restoranu, koje je to oduševljenje izazavalo! I onda se sjetila: a još da crva sami naučite vadit pa da ni na to ne trošite!
Eto, sad ce jos ispast da smo losi roditelji jer dizemo kredite![]()
Moia, fulala si ceo fuzbal! Daj odi na box ili nazovi muza pa se ispucaj! Zivciras se na pogresnoj temi
pa tko si danas moze priustit da uredjiva stan/kucu bez kredita pa kupovo on kvalitetne ili manje kvalitetne wc skoljke? ne gine ti kredit kako god ga okrenes....
kad smo kod kvalitete,u stanu od pokojne babe imamo mjesalicu za tus Grohe staru cca 35g....sjaji se ko da je sad iz butige izasla,nikad gumica nije mijenjana....mislim da se takve stvari vise ne proizvode...
a sad odoh ocistit kadu,pri tusiranju sam primjetila neke ne bas lijepe naslage kod odvoda....![]()
Bit će se i one osjećaju k'o babe pa nijedna ne odgovara :D
ne kuzim maria sto mislis da bi ti napisale,ides teorijom da ti s godinama opada elan za ciscenje? evo citaj moje postove na ovoj temi,ja cu sad 30,dovoljno mlada?
otkad sam odselila od staraca postala sam veca cistunka nego sto sam bila,vidit cemo dokad ce me drzat.....![]()
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 04.07.2012. at 13:01