Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1838

Tema: Neurednost

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako i moja prijateljica, Hrvatica iseljena u Njemačku. Cijelo ljeto je bila uzbuđena kako je Ipanema japanke našla na 20% popusta. A tek kad smo ulovili dobre komade ribe pa kad je izračunala koliko bi nas koštalo to pojest u restoranu, koje je to oduševljenje izazavalo! I onda se sjetila: a još da crva sami naučite vadit pa da ni na to ne trošite!
    Zakon.
    Mi smo se prije 10 dana vratili sa odmora u Berlinu, joj što sam se svega naslušla o štednji , novcu i cijenama (a rođaci su mi puno manje nabrijani nego moia).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Zakon.
    Mi smo se prije 10 dana vratili sa odmora u Berlinu, joj što sam se svega naslušla o štednji , novcu i cijenama (a rođaci su mi puno manje nabrijani nego moia).

evo čak ni tema o sernjaku ne može bez fajta , a ja ću pitati po treći put , kako se prema higijeni odnosi naša mlada generacija s foruma , znači cure koje su prije 10 godina imale 15,16 godina ?

može i u inbox ,ako se ne uklapa u koncept topica .

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    evo čak ni tema o sernjaku ne može bez fajta , a ja ću pitati po treći put , kako se prema higijeni odnosi naša mlada generacija s foruma , znači cure koje su prije 10 godina imale 15,16 godina ?

Kad je priča o zahodu jako osjetljiva stvar. Obzirom da ne spadam u (tako ) mladu generaciju ne mogu ti odgovoriti (u moje doba smo imalo higijeničare po razredu).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma mislim da su vještije , okretnije, neopterećenije nekim stvarima , imaju inventivnije metode , ne hebe ih u glavu starosoc običaj generalnog čišćenja svake subote, iskuhavanja veša .... itd

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma mislim da su vještije , okretnije, neopterećenije nekim stvarima , imaju inventivnije metode , ne hebe ih u glavu starosoc običaj generalnog čišćenja svake subote, iskuhavanja veša .... itd
    stislo me u zelucu kad si spomenula subotnje generalke. ja sam nauredna samo zbog tih jebenih subota...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    stislo me u zelucu kad si spomenula subotnje generalke. ja sam nauredna samo zbog tih jebenih subota...
    Jap. I ja

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Odličan komentar! Gledam ja svoje rođake i rođakinje te generacije, a bome i susjede... Jest uzorak relativno skroman, ali moj dojam je da se jednostavno manje opterećuju. Ne kažem da su neuredni (ovisi to o trenutku + ima svega kao i u bilo kojoj generaciji) ali fakat imaju drugačije prioritete, a suđe i drugo kad se stigne. I zapravo im zavidim na ležernosti. Higijena je ok, ali opsjednutost čišćenjem baš i nisam vidjela. Isto, primijetih da im bolje leži čišćenje nego kuhanje, ali za kuhanje treba iskustva (sa 25 godina ni meni nije padalo na kraj pameti raditi zimnicu ili kuhati sarmu).

Mladi ljudi koje ja znam lakše delegiraju poslove (na tome im posebno zavidim) tak da je zapravo loptica prebačena drugamo...Ima tu puno i do odgoja (mlađe generacije često imaju i mlađe roditelje koji nisu toliko kruti i imaju drugačije standarde). Mlađe generacije potrošača lakše odbacuju viškove stvari pa im je automatski manje krame u kući.

I još nešto - podjela na muške i ženske poslove puno je fluidnija (to je isto super) i obično radi svatko ono što voli i što je eventualno naučio u roditeljskoj kući.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Mlađe generacije potrošača lakše odbacuju viškove stvari pa im je automatski manje krame u kući.
    istina je ovo. nekad nije sve bilo dostupno, cuvao si, a sad recimo kad mozes npr. mikser kupiti za manje od 100 kn, cemu cuvati stari, za bilo koji dio, bacas.
    i ovo se smanjuje s godinama. i mi smo vec puno bolje od generacije ispred sebe.
    ja na poslu imam starih stvari, sef ne da baciti. jer nikad ne znas koji dio zice nam moze zatrebati, konektor, boze oslobodi da se baci.
    imamo i punjac akumulatora, ja se zezam da mozemo snimati let iznad kukavicijeg gnjezda s njim.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nisam prije 10 godina imala 15,16, ali nisam ni puno više
    meni je čistoća izuzetno važna
    urednost mi nije presudna, ne smetaju mi razbacane igračke
    ali mi smeta prljav WC i kuhinja :fuj
    smeta mi što sam nesposobna složit kuhinjski ormar (jer, naravno, ko u stanu od 60kv ima špajzu) dovoljno dobro, da unutra nisu hrpe kutija i da se ne prosipa hrana po policama
    lijena sam, pa sam u konfliktu sa samom sobom
    dodajem da sam i škrta, pa neću platiti nekog da mi čisti (nebi čak ni rekla da sam tolko škrta, kolko imam velke životne troškove silom prilika)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •