Koje su osnovne odlike nas domaćica iz socijalizma? Koje atavizme imamo? Sve se sprema jer bude "možda trebalo", pa onda doma imaš vrećicu u kojoj su razne krpice (komadi od 10 cm odrezanih traperica, stari ciferšlus, 20 cm gurtne), imaš kutiju sa starim "rezervnim djelovima" (stari usisavač za "nedaj bože" ak rikne novi, stari fen, mikser od bake, espresso aparat iz 1966. i sl.), evo kod moje mame još i električni štednjak iz 1966. (fakat ko nov) i neda ga bacit!, u špajzi hrpa raznih opranih kutijica (od kreme, od nesice, kraš ekspresa...) jer sve bude to još dobro došlo! Nebude!!!!
Nekad smo čuvali sve (o.k., bilo je i manje otpada u to vrijeme), u konzerve se sadilo cvijeće (to se sjećate vi cure iz 70 i neke), prali smo i sušili PVC vrećice (i uredno ih vraćali gostima kad smo iz njih uzeli poklon!). Sad stvarno nema više potrebe za time, sad smo se vratili na torbe od tkanine samo da izbjegnemo više taj nesretni PVC u upotrebi (pa bio i u vrećicama)...
Nekadašnje subotnje prijepodne mi je ostalo po sjećanju otprilike ovako (skoro kod svih): žene rade generalku po kući (i meni grč u želucu) , a muškarci štelaju u garažama svoje Jugiće i Stojadine... Prošlo svršeno vrijeme fala Bogu!!!![]()