Nemoj se ljutit, al reć ću ti kako ja. Kad su bili mali ovako je bilo i u mene. Sad su ipak porasli, mogu se i sami obut. Dakle, nađem odjeću i pošaljem u dnevni da se obuku/obuju. A tata je tamo spreman i ondas pripomogne. Usput doviknem, aj nalij bicu vode (a mrzi da nemamo vode), ja probam imat torbu s kompletom rezervne robe (kad nam treba) spremnu, pri ruci tako da mi ostane samo da sebe obučem. Delegiranje je fantastična vještina. Uposlim ja i starije dijete da pomaže mlađem, mlađe da čini neke stvari, u početku zna bit trapavo i čupavo, al vjerujte mi da nisam zažalila što sam se oko delegiranja potrudila.
Imam ja i nesjajnih epizoda kad sam se polomila ko nekidan i opiturala sobu i očistila i sve, uglavnom posve sama, al evo mi još nitko nije digao spomenik. To je samo zato jer nisam bila sposobna delegirat.
Kod nas ne valjaju stvari koje ne zavise od nas. To je, pre svega nedostatak vremena, bake i deke u drugom gradu, nema ko pricuvati dete ni na 10min, mnogo obaveza i sl...
Poslovi u kuci, razmena neznosti... nemam zamerke zaista. Jedino neke razlike u karakterima, ali njih smo jednostavno prihvatili kao takve i oko toga ima sve manje rasprava. Svaka nasa svadja u poslednje vreme je oko deteta - ja previse panicim,a on previse opusten ili ja postavljam granice, on bas sve dozvoljava detetu.