Stranica 59 od 69 PrviPrvi ... 9495758596061 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,901 do 2,950 od 3405

Tema: NAKNADA? - 2. dio

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

zaba još ništa :/

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu nekom sjele komplikacije? Nemrem vjerovat da nisu pustili, a danas je 20.!
    nemrem ni ja vjerovat,pa do 15h su najkasnije sjele,sad ništa

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Sjele komplikacije i dječji u zabi

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

sjele i i pbz

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja danas pogledala stanje na racunu i vidjela da mi je hzzo uplatio nekih 10500 kn naknade za rodilje i jos 240 kuna za njegu djeteta i uopce nemam pojma sto je to Ja sam na drugih sest mjeseci porodiljnog. Jel oni uplacuju sve pare odjednom za drugih sest mjeseci? Al ako uplacuju, onta mi je to premalo. Ne bi li trebala dobivati onih 2600 mjesecno, ako mi je placa veca od toga? I sto je odjednom ova naknada za njegu djeteta?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Pozdrav svim forumašicama. Zanima me da li ima koja iskustva i usred bolovanja i komplikacija su joj na poslu raskinuli ugovor o radu? Kakva je procedura po tom pitanju? Da li uopće imam pravo na naknadu od hzzo-a ako se nadalje vodim ko nezaposlena?

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

ja mislim da imaš nekakav rok od 30 dana da se javis na hzzo i na biro,a za naknadu nisam sigurna jel 1663kn ili 830kn!pogledaj na rodine pravne savjete, tamo imas dosta o tome!

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj teta ana 86 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svim forumašicama. Zanima me da li ima koja iskustva i usred bolovanja i komplikacija su joj na poslu raskinuli ugovor o radu? Kakva je procedura po tom pitanju? Da li uopće imam pravo na naknadu od hzzo-a ako se nadalje vodim ko nezaposlena?
    Ako se vodiš kao nezaposlena nemaš pravo na naknadu u komplikacijama,one se davaju samo kod zaposlenih trudnica,a porodiljni kao nezaposlena dobivaš 1663,00kn.Ugovor ti nemogu raskinuti ukoliko nije nas određeno!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Jadranka, pričekaj malo pa ćeš vidjeti. Ovi iz HZZO-a znaju čestu zaribati i uplatiti npr. dvostruki iznos i slično, ili banka zna pogriješiti, ali sve se brzo to ispravi i povuku novac koji je viška uplaćen.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Jadranka, pričekaj malo pa ćeš vidjeti. Ovi iz HZZO-a znaju čestu zaribati i uplatiti npr. dvostruki iznos i slično, ili banka zna pogriješiti, ali sve se brzo to ispravi i povuku novac koji je viška uplaćen.
    Onda su meni uplatili cetverostruki iznos :O
    A sto HZZO moze sam povuc novce sa mog racuna? Mislila sam da to samo banka moze, ako greskom uplati. A nista pricekat cu jos par dana pa cu ih nazvat da vidim sto je to.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

banka povlači novac

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jel nekome sjeo porodiljni u rba?

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj Nitenaja prvotno napisa Vidi poruku
    Ako se vodiš kao nezaposlena nemaš pravo na naknadu u komplikacijama,one se davaju samo kod zaposlenih trudnica,a porodiljni kao nezaposlena dobivaš 1663,00kn.Ugovor ti nemogu raskinuti ukoliko nije nas određeno!
    Naknada je cca 800 kn. Ja sam skoro izvisila s posla pa sam se unaprijed informirala o tome. Info je od sredine 3. mj. ove godine.
    teta ana 86 ako si iz ZG-a zovi Klovićevu komplikacije: 01/2359547, tamo će ti tete sve lijepo objasniti.

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj delitza prvotno napisa Vidi poruku
    Naknada je cca 800 kn. Ja sam skoro izvisila s posla pa sam se unaprijed informirala o tome. Info je od sredine 3. mj. ove godine.
    teta ana 86 ako si iz ZG-a zovi Klovićevu komplikacije: 01/2359547, tamo će ti tete sve lijepo objasniti.

831,00 kn je naknada za komplikacije u trudnoći ako je osoba zaposlena a nema dovoljni staž od 18 mjeseci u dvije godine,ili godine dana u neprekidno.Ukoliko trudnica nije u radnom odnosu a odlazi na bolovanje,nema naknade,zašto,logično je da bolovanje otvaraju osobe u radnom odnosu.
    Ako trudnica na komplikacijama zadovoljava gore naveden uvijet staža,i u radnom odnosu je na neodređeno dobiti će puni iznos plače na bolovanju-komplikacijama!

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Zaboravih napisati: ako je trudnica nezaposlena a korisnik je novčane naknade s burze onda ima pravo na 831,00 kn naknade za komplikacije. Ako nije korisnik novčane naknade onda je banana. Računa se ako si na komplikacijama ne možeš aktivno tražiti posao a ako si trudan skidaju te s burze - to je neka kvazi nadoknada valjda za miran san onih koji odlučuju o naknadama. Ima caka, velim, zvala sam HZZO u 3. mjesecu jer mi je visio posao a radili smo bebu (nisam još ni znala da sam trudna), srećom pronašla sam drugi posao i odradila do kraja 6. mjeseca pa se više ne borim s time, baš jučer mi je sjela prva naknada od HZZO-a Također je naknada 831,00 kn ako ti poslodavac u zadnjih 6 mjeseci ne isplati plaće - prvo te kazni poslodavac a onda i HZZO, ak ti poslodavac ne napiše da te plaće nisu isplaćene i ako ideš sudski utjerivati lovu onda si u komplikacijama skupa s njim jer traju dokazivanja o lažima i sl...
    Posljednje uređivanje od delitza : 21.08.2012. at 20:16

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Zahvaljujem na svim odgovorima. Bila sam danas u jednom knjigovodstvenom uredu pa je tamo rekla teta da misli da imam pravo na naknadu jel sam u trenutku kad sam otvorila bolovanje bila u radnom odnosu. No dala mi je neke brojeve telefona hzzo-a da provjerim, pa ću to sutra i učiniti. Kad se informiram i saznam više, javit ću se tako da ako se još netko nađe u ovakvoj situaciji da zna. No sve u svemu hvala na svim odgovorima.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

E, a kak je ovo moguce? Moja susjeda koja ne radi i samo je na burzi, sad kad je rodila, tvrdi da dobiva naknadu od burze oko 1500 kn. Ili je s burze slala nekaj u HZZO na temelju cega je dobila lovu. Poanta je da ina ne radi vec godinama i ne znam na koju je foru dobila toliku lovu?
    Ima tko kakvu info o tome?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Da moguće je. Sve nezaposlene trudnice imaju pravo na naknadu sa burze od cca 1600 kn. To je rodiljna naknada koja se krene obračunavat od dana rođenja djeteta.
    Al ja sam bila pitala za ovo razdoblje do rođenja djeteta. Danas sam dakle bila na hzzo i objasnili su mi ovako kao što je to Delitza napisala. Dakle ako je bolovanje sa komplikacijama u trudnoći otvoreno za vrijeme radnog odnosa a osoba je u međuvremenu dobila raskid ugovora mora ispunjavati slijedeće uvjete da bi ostvarila pravo na naknadu. Mora biti prethodno zaposlena minimalno godinu dana u kontinuitetu ili 18 mjeseci u roku zadnje 2 godine. Ako su ti uvjeti ispunjeni onda osoba ima pravo na naknadu u vrijednosti prosjeka zadnjih 6 plaća; s tim da maximalni iznos koji hzzo isplaćuje je cca 4 200 kn (što znači ako ste imali plaću veću od tog iznosa, možete se oprostiti sa preostalom razlikom). Ako osoba ne ispunjava gore navedene uvjete mora biti zaposlena bar 6 mjeseci i u radnom odnosu za vrijeme otvaranja komplikacija da bi ostvarila minimalnu naknadu hzzo-a od cca 830 kn.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svaka mama koja je je državljanka rh i zdravstveno je osigurana, ima pravo na 1660 kuna rodiljne naknade od rođenja djeteta do prve godine. ne mora čak biti ni na burzi, tada se vodi kao majka van sustava rada.
    vjeorjatno se radi o tome, dakle ne dobiva novac od burze, nego od hzzo-a

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Žene koje rode se moraju odjaviti s burze (bar sam ja morala prije 1.5 god.). HZZ nema nikakve veze s isplatom porodiljnih naknada.

1500 kuna joj je bila prva naknada? Možda je to samo za dio mjeseca, a ne cijeli?

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

I danas se moraju odjaviti s burze, odn. ako to ne naprave same burza odradi svoje (ne bi čovjek vjerovao ali tu i tamo ipak iskoriste umreženost za koju je potrošena masa novaca iz proračuna). Na burzi prema zakonu mogu biti samo osobe koje su u stanju aktivno tražiti zaposlenje a trudnice i rodilje to nisu. Lijepo napisano u zakonu o radu, zakonu o rodiljnim i roditeljskim naknadama, zakonu o porezu na budale,... Sve naknade vezane uz komplikacije, porod. i rodilj. naknade isplaćuje HZZO jer se sve to vodi pod bolovanja ove ili one vrste. HZZ (burza) isplaćuje samo naknade za nezaposlene. Koliko sam nedavno čačkala po svemu tome mislim da bi mogla i zanimanje promjeniti

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Nitenaja prvotno napisa Vidi poruku
    831,00 kn je naknada za komplikacije u trudnoći ako je osoba zaposlena a nema dovoljni staž od 18 mjeseci u dvije godine,ili godine dana u neprekidno.Ukoliko trudnica nije u radnom odnosu a odlazi na bolovanje,nema naknade,zašto,logično je da bolovanje otvaraju osobe u radnom odnosu.
    Ako trudnica na komplikacijama zadovoljava gore naveden uvijet staža,i u radnom odnosu je na neodređeno dobiti će puni iznos plače na bolovanju-komplikacijama!

Jel ovo provjereno sigurno?
    Ja sam zaposlena na neodređeno i zadovoljavam uvjete staža. Znači da ako ću morati na komplikacije, dobivam punu plaću, a ne umanjenu plaću kao da sam na bolovanju?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Na komplikacijama se dobije maksimalno 4200 kn, sigurno je tako

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Brokvica prvotno napisa Vidi poruku
    Na komplikacijama se dobije maksimalno 4200 kn, sigurno je tako
    ovo mi je i zvučalo predobro.

A jel znaš kako se određuje i tko dobije taj maksimum?

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

4200 kn dobivaju oni koji imaju tocno toliku ili vecu placu (prema prosjeku zadnjih 6 mj).

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    4200 kn dobivaju oni koji imaju tocno toliku ili vecu placu (prema prosjeku zadnjih 6 mj).
    Hvala.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hvala ti, Lutonjice, na odgovoru. Nisam sad u mogucnosti pitati ju detalje, ali kao da mi zvoni da je dbila oko 1500kn,ali lako moguce da je dobila i ovaj iznos kojisi navela, zaboravila sam.

Ako si na komplikacijama, iznos od 4257 (da budemo precizni) dobiju sve zene koje imaju tocno toliku ili vecu placu. One s manjim iznosom od toga dobivaju tocan iznos svoje place.

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    One s manjim iznosom od toga dobivaju tocan iznos svoje place.
    Iznos je cca. Računaju po radnim satima u mjesecu, zato im i treba iznos radnog sata na onom obrascu o prosjeku plaće (ER-1). Dakle može biti i do 100-200 kuna manje - više

Čoksa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pozdrav! Nisam čitala sve pa ne znam da li je ko šta rekao o ovom slučaju.
    Znači, trebala bi kao nezaposleni roditelj primat naknadu do 11. mjeseca ove godine. Ako se ja zaposlim u 9. mjesecu (točnije sljedeći tjedan),a muž ostane bez posla u 10. mjesecu,da li on može primiti naknadu još za taj 11. mjesec kao nezaposleni, tj. da nastavi moju porodiljnu još taj zadnji mjesec ili u potpunosti ostajemo bez nje čim se ja zaposlim (pod zaposlim mislim na stažiranje iliti volontiranje )??

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

za ovakve slučajeve nazovi svoju ispostavu hzzo-a, na netu imaš tel

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hojla, curke . kad ono sjeda rodiljna naknada, kojega u mjesecu? ima šansice da bude danas? ovo mi je prva u ovoj T, tj. samo jedan dio pa pretpostavljam (obzirom da sam skužila da sjeda prije komplikacija) da ću prvo dobiti rodiljnu, a onda komplikacije, budući mi je porodiljni startao 17.8. ...

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

hojla, curke . kad ono sjeda rodiljna naknada, kojega u mjesecu? ima šansice da bude danas? ovo mi je prva u ovoj T, tj. samo jedan dio pa pretpostavljam (obzirom da sam skužila da sjeda prije komplikacija) da ću prvo dobiti rodiljnu, a onda komplikacije, budući mi je porodiljni startao 17.8. ...
    Prosli mjesec je rodiljna bila 17. ako se ne varam! I meni je prva ovaj mjesec, isto samo dio!

Sent from my WT19i using Tapatalk 2

Pax avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bila je 17-og jer je 18. bio subota. Ne vjerujem da ce danas

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A joj da, sad tek vidim, šteta, baš sam mislila sa bude danas...

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Kaj ima veze sto je 17. bio petak? Ak naknada inace sjeda prije 20og?jedino ak sjeda 19og...

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A valjda sjeda 18-og, tak sam ja skužila sad kad je Pax ovo napisala...

Pax avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Porodiljni ide 18-og. A obzirom da je utorak 18.,nema razloga da isplata ide danas. Iako bi to bilo lijepo :D

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da, tak sm i ja skontala, da je očito 18og, čim sam postala, ali se nisam do sad mogla javiti. hvala cure :

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Jel gledao tko već?Bila uplata?

akaric avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

rba uplatili ....

Pax avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pbz isto

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo i zaba je sjela

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

evo i zaba je sjela
    Jos komplikacije da sjednu u mirne smo za ovaj mjesec

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

jel djecji bio?

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

još nije...

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

sjeo dječji u zabi,komplikacije još ništa

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

U Hypo - rodiljna sjela jučer, komplikacije danas

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sjele komplikacije i u zabi ...

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Sjele i u pbz kompl.

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

evo ako nekoga zanima kako će se rješiti moj sl.
    1.prva trudnoća-nedovoljan staž( i poslodavac nije uplačivao plaću)-pa su komplikacije bile cca800kn, prvih 6 mj porodiljnog isti iznos, a drugih 6 mj cca1600kn. dobila sam produljenje 3 mj zbog zdravst. poteškoća i iznos od cca2100kn.
    2. druga trudnoća-ostala sam trudna dok je prva beba imala 11mj. nisam nikako bila sigurna koliko ću dobivati sada. evo ovako: 24.09 mi izlazi porodiljni s prvom bebom, a 25.09. otvaram komplikacije za drugu trudnoću, dobivati ću cijelo vrijeme(komplikacije +porodiljni) iznos od tih cca2100kn-bar tako kaže teta iz hzzo-a, jer je to najniža naknada koju daju osobama koje su ispunile uvijet staža.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •