Pokazuje rezultate 1 do 50 od 79

Tema: Najidealnija dob djeteta za upis u vrtic

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ponavljam mislim da se jako generalizira i smatram da vrtić može biti jednako dobra ili jednako loša opcija kao i ostanak doma, ako je odrađeno pod krivim/pravim uvjetima.
    X na ovo.
    A ostala pitanja, ja (koja radim), a ni baka, deda, teta, svekar.. nisu ni približno dobar odgojitelj, poticatelj mašte i kreativnosti, edukator... kao tete u našem vrtiću.
    Ako pak moram birati između tete čuvalice (koja brine samo o djetetu, ne kuha, sprema...) i vrtića, opet biram vrtić radi kolektiva.
    Za mene kolektiv ima samo prednosti.
    Moja kći je u vrtiću od svojeg trinaestog mjeseca. Neopisiva je povezanost te djece, njihovo poznavanje, njihovo uvažavanje jedni drugih.
    Iako su različiti, znaju kako jedan s drugim, znaju kako će reagirati, znaju čime će koga razveseliti...
    Uskratiti djetetu tu dimenziju života... šteta.
    Iz vlastitog iskustva, uvijek biram vrtić. (Ne svaki, naš)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    X na ovo.
    A ostala pitanja, ja (koja radim), a ni baka, deda, teta, svekar.. nisu ni približno dobar odgojitelj, poticatelj mašte i kreativnosti, edukator... kao tete u našem vrtiću.
    Ako pak moram birati između tete čuvalice (koja brine samo o djetetu, ne kuha, sprema...) i vrtića, opet biram vrtić radi kolektiva.
    Za mene kolektiv ima samo prednosti.
    Moja kći je u vrtiću od svojeg trinaestog mjeseca. Neopisiva je povezanost te djece, njihovo poznavanje, njihovo uvažavanje jedni drugih.
    Iako su različiti, znaju kako jedan s drugim, znaju kako će reagirati, znaju čime će koga razveseliti...
    Uskratiti djetetu tu dimenziju života... šteta.
    Iz vlastitog iskustva, uvijek biram vrtić. (Ne svaki, naš)
    u našem slučaju kad odvrtim film u zadnje 2 godine, izgubila bi jakoo puno i ja bih se grizla godinama da sam joj to iskustvo "uskratila".
    Jutros su svi presretni se tamo izgrlili, izljubili...nakon ljeta napokon opet zajedno.

dorotea je lijepo opisala razlike u vještinama,..vidljive su na prvu...

superx, to vam je do teta...moja dijete je naučilo malo more pjesmica,igara, rad likovnim tehnikama koje ja ni ne poznam, tete su je naučile kako obući majicu kratkih rukava (što je teže od dugih), moja je dosta samostalna sama po sebi, oblačila je obuću već s malo preko godine dana,al neka djeca nauče u vrtiću sve: jesti samostalno, oblačiti se, skidati se, izgube sramežljivost, lakše progovore u grupi ovi koji kaskaju, lakše maknu dudu/pelene jer vole biti kao ovi veći iz grupe......ma puno toga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •