Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

da se nadovežem na cvijetu i taj duhovni doček bebe na svijet. ni meni ne nedostaje, nemam potrebe za tim.

u jednoj mi je prilici draga prijateljica, vjernica, na lijepi način pokušala dokazati da sam duhovno inferiorna prema vjernicima.
    jer nemam, je li, duhovni život.

ok, izgladili smo tu konstataciju kasnije u razgovoru, ali mi je dala misliti - da li je i koliko je važna ta duhovna komponenta u svakodnevnom životu.
    u ovih 42 godine nisam osjetila potrebu obratiti se nekoj onozemaljskoj instanci, i tome učim djecu.
    da sve svoje probleme i dileme rješavaju s nama, sami (koliko mogu) ili s prijateljima i tetama u vrtiću.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    da li je i koliko je važna ta duhovna komponenta u svakodnevnom životu.
    u ovih 42 godine nisam osjetila potrebu obratiti se nekoj onozemaljskoj instanci, i tome učim djecu.
    da sve svoje probleme i dileme rješavaju s nama, sami (koliko mogu) ili s prijateljima i tetama u vrtiću.
    Eto, ovo i mene povremeno smeta... Kad se naglasava vjera/duhovnost kao vrlina samo po sebi, a one koji to ne osjecaju na neki nacin omalovazava jer smo maltene "niza bica" kojima fali neka kljucna komponenta zivota... Meni ta nekakva duhovnost nimalo ne fali u zivotu, i ne osjecam se zakinuto zbog toga... U stvari ponekad imam zloceste misli pa si mislim kako se ne osjecam zakinuto ni za to sto "ne cujem glasove" ko sizofrenicari a oni ih cuju - znaci li to da je njihov zivot bolji i bogatiji jer imaju i tu dimenziju svog postojanja? (Ne usporedjujem vjernike tu sa sizofrenicima nego ih koristim kao ilustraciju stava da zato sto netko nema nesto sto netko drugi ima je sad taj prvi na naki nacin inferioran ili u najmanju ruku zakinut spram ovog drugog, kako se to obicno tumaci nama "zakinutima" )

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mene samo smeta što ne stignem odgovoriti svima kojima bih htjela...

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    da se nadovežem na cvijetu i taj duhovni doček bebe na svijet. ni meni ne nedostaje, nemam potrebe za tim.

u jednoj mi je prilici draga prijateljica, vjernica, na lijepi način pokušala dokazati da sam duhovno inferiorna prema vjernicima.
    jer nemam, je li, duhovni život.

ok, izgladili smo tu konstataciju kasnije u razgovoru, ali mi je dala misliti - da li je i koliko je važna ta duhovna komponenta u svakodnevnom životu.
    ni ja nisam neka duhovna... čovječica (mada se ti raznorazni obredi mogu svakojako shvatiti i manje i više duhovni, ne bih ja to gledala tako kruto), ali jesam socijalna. shvatila sam da mi je jako bitno da se osim s mojim prijateljicama različite vjere i vjerovanja i u različitih biti priča (tj. odakle se poznajemo), intenzivno družim i s istomišljenicima na ovu temu. to je jedna vrsta "duhovne", rekla bih prije "intelektualne" hrane koja mi je jako draga. posebice mi je drago što nam je svima i feminizam jako bitan, pa se lijepo udopunjujemo kao žene slobodne misliteljice i feministkinje. i drago mi je što nam se djeca međusobno druže.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    ni ja nisam neka duhovna... čovječica (mada se ti raznorazni obredi mogu svakojako shvatiti i manje i više duhovni, ne bih ja to gledala tako kruto), ali jesam socijalna. shvatila sam da mi je jako bitno da se osim s mojim prijateljicama različite vjere i vjerovanja i u različitih biti priča (tj. odakle se poznajemo), intenzivno družim i s istomišljenicima na ovu temu. to je jedna vrsta "duhovne", rekla bih prije "intelektualne" hrane koja mi je jako draga. posebice mi je drago što nam je svima i feminizam jako bitan, pa se lijepo udopunjujemo kao žene slobodne misliteljice i feministkinje. i drago mi je što nam se djeca međusobno druže.
    ovo je jako korisno, i lijepo
    što se feminističkih diskusija tiče, tu se najbolje nalazim s mojom kumom, da ju pohvalim, ponosnom vlasnicom radija u Mostaru
    baš smo nedavno pričale o vjeronauku u bošnjačkim školama, gdje roditelji koji ne žele djecu davati na vjeronauk također muku muče sa satnicom, šetnjom po hodnicima, ...
    vrlo slični problemi kao i ovdje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •