Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mene samo smeta što ne stignem odgovoriti svima kojima bih htjela...

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    da se nadovežem na cvijetu i taj duhovni doček bebe na svijet. ni meni ne nedostaje, nemam potrebe za tim.

u jednoj mi je prilici draga prijateljica, vjernica, na lijepi način pokušala dokazati da sam duhovno inferiorna prema vjernicima.
    jer nemam, je li, duhovni život.

ok, izgladili smo tu konstataciju kasnije u razgovoru, ali mi je dala misliti - da li je i koliko je važna ta duhovna komponenta u svakodnevnom životu.
    u ovih 42 godine nisam osjetila potrebu obratiti se nekoj onozemaljskoj instanci, i tome učim djecu.
    da sve svoje probleme i dileme rješavaju s nama, sami (koliko mogu) ili s prijateljima i tetama u vrtiću.
    ni ja nisam neka duhovna... čovječica (mada se ti raznorazni obredi mogu svakojako shvatiti i manje i više duhovni, ne bih ja to gledala tako kruto), ali jesam socijalna. shvatila sam da mi je jako bitno da se osim s mojim prijateljicama različite vjere i vjerovanja i u različitih biti priča (tj. odakle se poznajemo), intenzivno družim i s istomišljenicima na ovu temu. to je jedna vrsta "duhovne", rekla bih prije "intelektualne" hrane koja mi je jako draga. posebice mi je drago što nam je svima i feminizam jako bitan, pa se lijepo udopunjujemo kao žene slobodne misliteljice i feministkinje. i drago mi je što nam se djeca međusobno druže.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    ni ja nisam neka duhovna... čovječica (mada se ti raznorazni obredi mogu svakojako shvatiti i manje i više duhovni, ne bih ja to gledala tako kruto), ali jesam socijalna. shvatila sam da mi je jako bitno da se osim s mojim prijateljicama različite vjere i vjerovanja i u različitih biti priča (tj. odakle se poznajemo), intenzivno družim i s istomišljenicima na ovu temu. to je jedna vrsta "duhovne", rekla bih prije "intelektualne" hrane koja mi je jako draga. posebice mi je drago što nam je svima i feminizam jako bitan, pa se lijepo udopunjujemo kao žene slobodne misliteljice i feministkinje. i drago mi je što nam se djeca međusobno druže.
    ovo je jako korisno, i lijepo
    što se feminističkih diskusija tiče, tu se najbolje nalazim s mojom kumom, da ju pohvalim, ponosnom vlasnicom radija u Mostaru
    baš smo nedavno pričale o vjeronauku u bošnjačkim školama, gdje roditelji koji ne žele djecu davati na vjeronauk također muku muče sa satnicom, šetnjom po hodnicima, ...
    vrlo slični problemi kao i ovdje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •