Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Za razliku od krštenja (ili ostalih sakramenata) gdje se kumovi često biraju iz viših interesa, za vilenjake smo izabrali osobe koje bi to sve što ćemo izreći, ionako "radile" i bez da se išta kaže. I naši vilenjaci, neće zbog ovog čina imati obavezu ovakvu ili onakvu... sve će biti jednako protočno među nama kako je bilo i do sad.
    Ne govorim za druge, ali meni nije ni na kraj pameti padalo da se kumovi biraju iz "viših" interesa, pa bili ti interesi novac ili položaj. Ili ipak misliš da su "viši interesi" dobrota i ljubav kod kumova? Nadam se da da.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne govorim za druge, ali meni nije ni na kraj pameti padalo da se kumovi biraju iz "viših" interesa, pa bili ti interesi novac ili položaj. Ili ipak misliš da su "viši interesi" dobrota i ljubav kod kumova? Nadam se da da.
    Ne, dobro si me razumjela.
    Slažem se, kumstvo se treba povjeriti nekome tko ti je blizak srcu, a ne novčaniku. A često je baš ovu potonje posrijedi.
    Evo par primjera koje znam i kojima se nisam mogla načuditi: moja kolegica iz škole se udavala, za kuma je izabrala tatinog rođaka koji je jako dobrostojeći. Kolegica na visokom položaju je bila krsna kuma sinu od druge kolegice s nižeg položaja, nisu su si prije toga bile neke bliske frendice. Kumovi troje djece moje prijateljice su redom stranci, za koje je mislila da će djeci nešto pomoći u životu. Naš poznanik s otoka gdje ljetujemo za krsnog kuma sinu uzeo susjeda vlasnika restorana koji se sam nije mogao prestati čuditi tašto su ga zvali.
    Sigurno svi znamo za bar po jedan primjer.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    ok, vječni život.

a ako se ne drže. što onda?
    Ne, dobro si me razumjela.
    Slažem se, kumstvo se treba povjeriti nekome tko ti je blizak srcu, a ne novčaniku. A često je baš ovu potonje posrijedi.
    Evo par primjera koje znam i kojima se nisam mogla načuditi: moja kolegica iz škole se udavala, za kuma je izabrala tatinog rođaka koji je jako dobrostojeći. Kolegica na visokom položaju je bila krsna kuma sinu od druge kolegice s nižeg položaja, nisu su si prije toga bile neke bliske frendice. Kumovi troje djece moje prijateljice su redom stranci, za koje je mislila da će djeci nešto pomoći u životu. Naš poznanik s otoka gdje ljetujemo za krsnog kuma sinu uzeo susjeda vlasnika restorana koji se sam nije mogao prestati čuditi tašto su ga zvali.
    A sjecamo se i Milana Bandica
    i Jadranke Kosor
    kao kumova desetoj djeci.
    Sve utjelovljenja dobrote i ljubavi
    To sto ne biste vi kao vjernici, ne znaci da ne bi neki drugi vjernici :anti_Kant:

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mislim da je ovo bio pogrešno citat, isprike.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

O, da!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •