Citiraj Ana37 prvotno napisa Vidi poruku
Osnovni razlog je što zbog nerada potencijalno postoji mogućnost stvaranja većeg broja socijalnih slučajeva, a postoje i neki dokazi da šteti zdravlju. Uz toliko pravih i lažnih umirovljenika, neradnika i ostalih uzdržavanih, nije ni čudo što ne možemo naprijed, al važno da svi kukaju i čekaju da država riješi problem.
...
Osim toga, ako samo jedan bračni partner radi, on je pod većim pritiskom. Zaposleni nikako ne smije ostati bez posla, jedan mora vući za dvoje, dok je druga strana u sasvim drugom filmu pogotovo kad su djeca mala. Zbog toga i dolazi do većeg nerazumjevanja među partnerima, preljuba...
Ali ti brkaš kruške i jabuke. Ja nisam rekla da ne želim raditi, niti išta tražim od ove j*** države (štoviše, primanja će mi se drastično smanjiti kad odem na porodiljni), niti očekujem da me itko uzdržava. Uvijek kažem "kad bismo mogli / da si to mogu priuštiti / da imamo dovoljno i bez mog rada..." Uočavaš razliku?
I ne bih bila doma i ljenčarila s djecom, nego bi ih odgajala - znaš, plaćaš drugim ljudima da to isto rade.

I postoji hrpa stvari koja se može raditi doma i zarađivati novac. I to sam već rekla.

No, kao što sam već spominjala, moj suprug ionako stavlja preveliki pritisak na sebe i želi nam omogućiti lijep život. Naprosto radi njega trenutno nemam obraza ostati doma, tako da se generalno slažem sa zadnjim dijelom tvog posta (ne posve, ali u načelu da). No, s druge strane, u interesu je cijeloj obitelji da ima mene cijelu, živu i zdravu, a ne da umrem u 35. od srčanog udara jer radim stresan posao. Ne misliš li tako?