Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 130

Tema: regulacija usca mure, novo unistavanj hrvatske

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    pogledaj malo na google erthe..ima ona povjest pa se možeš vrattiti u 2002 pogledati kako je izgledalo jezero prije regulacije, jedan dio je ostao autentičan, samo je proćišćeno a ovaj drugi je uređen za kupače. meni se osobno ne sviđa jezero ko jezero, ali mi je okolni park skroz uredu i ima prostora za šetnju, za rekreaciju, djeci za igru, šetačima pasa....
    ja sam odrasla u novom zagrebu, ne trebam njuskati po internetu kad je bundek u pitanju

bundek je projekt na kojem je neko okrenuo dobre novce samo sto je to dobro zaspinano i ljudi su pricu odusevljeno kupili. bundek uopce nije bio tako zapusten kao sto je bandic tada reklamirao.

recimo da je prica o uredjivanju bundeka u rangu sa idejom da netko ide "urediti sljeme" pa pobrstiti i pocistiti svo grmlje i drvece i sve zaliti betonom i otocima gmo trave sa cvijetuljcima koji u originalu uopce nisu iz hr nego su uvoz iz nl

@ nine, sto znaci "uredjivanje"? ulupavanje brda love poreskih obveznika u devastiranje prirode? koji je argument za taav projekt? taj mi detalj nedostaje u ovoj prici i zbog toga su mi slide-ovi ok

sto u biti znaci "netaknuta priroda" i da li je to uopce jos od nekog znacaja?

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    ima dole na dnu link na stranice koja se bavi ovom problematikom http://www.uscemure.org/

ne znam, nisam stručnjak, ali meni baš i ne izgleda senzacionalistički što tamo čitam i vidim...u biti nije mi jasno tko bi i kako uopće imao osobne koristi od apela za ušće mure.

i nine ne podcjenjuj zdravu ljudsku logiku, niti jednom laiku i totalnom nepoznavaocu u svom životu nisam se obratila tako kao ti ovdje kada me je pitao nešto vezano za ono što mi je struka.
    ili doista misliš da ako prosječni čovjek ne poznaje struku samim time po pitanju te struke spada u kategoriju ljudi koji se postpisuju sa x.

postoji način i način objašnjavanja. reci mi kako bi ti djetetu od 5 godina objasnila što je to ušće recimo ili kako nastaju zvijezde na nebu, isto ovako kako i ovdje sada?
    dala sam ti konkretan primjer iz mog života u vezi potpisivanja s x (otiskom prsta rekoh), ako hoćeš mogu ti poslati i br. predmeta i ime stranke u inbox....

a osvrt je na link.... hoćeš objašnjenje u istom stilu???

1) spašavajte se ljudi, gradite Noinu arku, ako ne preusmjerimo Muru u kinetu sve će nas voda poplavit
    2)ako ne napravimo taj projekt do kraja ostat ce samo pustoš
    ...
    stvarno nemam živaca za to, kako jedan biolog meni može pričati o kineti, o dostatnosti "male obaloutvrde", o cijenam projekta, podilaženjem tvrtkama kad se ide putem javnog natječaja (mi smo ih par dobili, par nismo jer nismo udovoljavali u stavki STRUČNI KADAR , toliki br. ovl. inž. itd), Hrv. vode žive od davanja zvanih "slivne vode" - smiješno, kakve veze školstvo i zdravstvo imaju s kanalizacijom i slivovima???...koji je to izraz kanliziranje Mure daj mi pojasni??? znaš li vezu između čišćenja kanala i regulacija rijeka???? razlog cjepkanja radova samo da bi se izbjegle dozvole, wtf???? sami sebi namistili posao za 10 godina poslije???? tek sam na slajdu 37 i već mi je dosta....čak smo se dotakli i stručne terminologije...ne nije to šljunčani nanos nego je trebalo pisat veliki otok zvan Kečilend?????
    ma daj

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku

sto u biti znaci "netaknuta priroda" i da li je to uopce jos od nekog znacaja?
    evo reći ću ti jedan primjer, imaš malo naselje Pisak u Dalmaciji, imaš jedno veeeeliko brdo iznad njega, imaš kišu koja je tu padala i prije stotina godina, nije bilo kuća, nije bilo ljudi, rasla su stabla i šuma, padaline koje padaju na vrh brda se slijevaju u malim prirodnim koritima između tih stabala, sve do mora.... e vidiš ta korita se uređuju, proiširuju, preusmjeravaju, itd. ... a zašto? jer prije 50god nisu požari poharali prirodnu obranu i temelje - stabla, nije bila tolika količina padalina...
    i što se događa...voda ide svojim novim putem, najkračim, na tom putu su kuće, na tom putu je cesta, nosi sa sobom odrone i kamenje koji ugrožavaju ljude... i onda sve to lipo izreguliraš, preusmjeriš...spasiš imovinu i ljude .... i pri tom zaradiš jer za to si školovan...

mislim da toliko razumije, tko je ono pitao i petogodišnjak.... mene su učili kad projektiraš, razmišljaj kao voda, i nađi najjeftinije i najučinkovitije rješenje... učili su me to zaposlenici Hrvatskih Voda i suradnici istih....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nine prvotno napisa Vidi poruku
    dala sam ti konkretan primjer iz mog života u vezi potpisivanja s x (otiskom prsta rekoh), ako hoćeš mogu ti poslati i br. predmeta i ime stranke u inbox....

a osvrt je na link.... hoćeš objašnjenje u istom stilu???

1) spašavajte se ljudi, gradite Noinu arku, ako ne preusmjerimo Muru u kinetu sve će nas voda poplavit
    2)ako ne napravimo taj projekt do kraja ostat ce samo pustoš
    ...
    stvarno nemam živaca za to, kako jedan biolog meni može pričati o kineti, o dostatnosti "male obaloutvrde", o cijenam projekta, podilaženjem tvrtkama kad se ide putem javnog natječaja (mi smo ih par dobili, par nismo jer nismo udovoljavali u stavki STRUČNI KADAR , toliki br. ovl. inž. itd), Hrv. vode žive od davanja zvanih "slivne vode" - smiješno, kakve veze školstvo i zdravstvo imaju s kanalizacijom i slivovima???...koji je to izraz kanliziranje Mure daj mi pojasni??? znaš li vezu između čišćenja kanala i regulacija rijeka???? razlog cjepkanja radova samo da bi se izbjegle dozvole, wtf???? sami sebi namistili posao za 10 godina poslije???? tek sam na slajdu 37 i već mi je dosta....čak smo se dotakli i stručne terminologije...ne nije to šljunčani nanos nego je trebalo pisat veliki otok zvan Kečilend?????
    ma daj
    zgodan je argument "nemam zivaca"

cinjenica je da ti imas placicu od projekata kao sto je devastacija prirode i ako ti je privat ok zaradjivati na onome sto je u ocima ekologa unistavanje prirode za ocekivati je da te uznemiri drugacije misljenje

mi ljudi smo sve sveli na kriterij koliko smo razlicitim unistavanjem prirode ucinili nesto sebi u korist (novo vikend naselje nastalo tamo gdje je raskrceno uz neku obaku pa umjesto hrpe ptica i riba sad su tu kuce, recimo)

da li je betoniranje jadranske obale devastacija prirodnih ljepota i unistavanje ekosistema ili je to nesto che che i korisno? svako to dozivljava kroz svoju prizmu vrijednosti, ista je stvar sa obalom mure

mozes to sto radis nazvati projekt, planiranje i najjeftinije rjesenje a mozes i imati svijest i razmisljati dalje od vlastitog dzepa

projekt sa iscrpljivanjem voda i prodajom iste? projekt ili iscrpljivanje hrvatskih prirodnih resursa? tko trpa u vlastiti dzep prodajuci vodu koja je sluzeno vlasnistvo hrvatske? par ljudi veselo masu repom jer su dobili posao u pogonima za punjenje, par ih je dobilo nesto novaca na "projektiranju" punionica a ta voda u prilicnim kolicinama bespovratno odlazi iz hr

najjeftinije ne znaci nuzno najbolje, tako ne kupujem ni hranu no odjecu ni obucu a ni auto. ta logika meni je strana

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

kad sam čula tko stoji iza ovih prezentacija postalo mi je sve jasno. danas je mišljenje postalo ko šupak, svatko ga ima. za svaku stvar možeš pronaći brdo "alternativaca", kvaziznanstvenika, nabrijanih polustručnjaka, koji će ljudima ispirati mozak sa poluistinama, senzacijama i svojim osobnim frustracijama. problem je totalnom laiku odrediti kojem će od tih stvari povjerovati. ja sam naučila da više ničem ne vjerujem, odnosno vjerujem većinom struci. neki su ljudi skloni vjerovati u raznorazne teorije zavjere, vradžbine i ostalo pa tako svaka roba nađe svoga kupca.

što se teme tiče, čovjek zadire u prirodu, ali nije svako zadiranje loše. puno toga je očuvano zahvaljujući upravo tom zadiranju. priroda se mijenja sama po sebi i glupo ju je promatrati izoliranu od čovjeka.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Vidiš kako ne čitaš dobro, najjeftinije I najekonomičnije rješenje sam napisala, znaći i jedno i drugo, odnosili se na dio o zarađivanju na projektima koji Vam pada u vodu, a razmišljati kao voda, znaći uskladiti se s prirodom.
    Drugo ovo da ja uništavam i slični meni prirodu za plačicu na projektima je jedna jako velika uvreda i ne poznavanje ni građevine ni arhitekture kao struke tako da neću komentirat.
    Ja služim čovjeku i prirodi i imam doprinos u svom životu za moj pojam veliki u tom, i radim to iz ljubavi koja traje već 30godina, ne za plačicu, a ti sigurno ideš pješke po vodu na izvor svaki dan kao veliki ekolog . Živiš li u skladu s svojim uvjerenjima o kojima se ovde piše u prvom linku??? Sjeti se ovog posta ako se ikada dođeš okupat na tu malu lipu plažicu u Pisku, koja je sačuvana od ljudske ruke-Hrvatskih voda da samu sebe ne proguta, odnosno da prirodno ne nestane, sjeti se i ako ikad pojedeš nešto iz Sinjskog polja koliko je pritoka, bujica i korita regulirano da ne plavi i ne uništava usjeve tamošnjih poljoprivrednika.

I još nešto, za kraj, voda će bit, ako i nije vrijednija od nafte, iz tog proizlazi veliko zanimanje stranaca za "naš problem".... i ne brini se za struku, svi mi smo godinama slušali kolegij "Zaštita voda" a ne "izrabi, uništi i zaradi"..... toliko od mene na ovu temu

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Vidiš kako ne čitaš dobro, najjeftinije I najekonomičnije rješenje sam napisala, znaći i jedno i drugo, odnosili se na dio o zarađivanju na projektima koji Vam pada u vodu, a razmišljati kao voda, znaći uskladiti se s prirodom.
    Drugo ovo da ja uništavam i slični meni prirodu za plačicu na projektima je jedna jako velika uvreda i ne poznavanje ni građevine ni arhitekture kao struke tako da neću komentirat.
    Ja služim čovjeku i prirodi i imam doprinos u svom životu za moj pojam veliki u tom, i radim to iz ljubavi koja traje već 30godina, ne za plačicu, a ti sigurno ideš pješke po vodu na izvor svaki dan kao veliki ekolog . Živiš li u skladu s svojim uvjerenjima o kojima se ovde piše u prvom linku??? Sjeti se ovog posta ako se ikada dođeš okupat na tu malu lipu plažicu u Pisku, koja je sačuvana od ljudske ruke-Hrvatskih voda da samu sebe ne proguta, odnosno da prirodno ne nestane, sjeti se i ako ikad pojedeš nešto iz Sinjskog polja koliko je pritoka, bujica i korita regulirano da ne plavi i ne uništava usjeve tamošnjih poljoprivrednika.

I još nešto, za kraj, voda će bit, ako i nije vrijednija od nafte, iz tog proizlazi veliko zanimanje stranaca za "naš problem".... i ne brini se za struku, svi mi smo godinama slušali kolegij "Zaštita voda" a ne "izrabi, uništi i zaradi"..... toliko od mene na ovu temu

vidiš kako ti ne pišeš dobro. nabacaš zbrda zdola nepovezane rečenice, malo pljuc po ovome malo po onome, od 4 posta u dva kao argument navodiš da nemaš živaca o temi, a istovemeno na jednu primjedbu upućenu sebi skačeš sujetno i zoveš je uvredom, pravdaš se, pokušavaš nešto reći, a zapravo mi se čini da ti nedostaje argumentacije za kvalitetnu i prije svega konstruktivnu diskusiju (ovo kako si ti uprala ovdje sigurno nije konstruktivno ili opet samo za tvoj pojam je tko će ga znati) jer u niti jednom od tvoja četiri posta ne vidim konkretan, smisleni i racionalan argument već brdo nabacnih rečenica iz kojih nisi u stanju razbarat jednu konkretnu misao. jer što ti zapravo si ovdje došla reći?

da imaš problema sa živcima?
    da služiš čovjeku i prirodi tako da radiš ono što su te naučili u Hvatskim vodama?
    a tko je njih naučio i po kojoj šemi rade upravo samo oni za dobrobit čovjeka i prirode u hr, kad znamo da nema firme u hrvatskoj niti institucije pogotovo državne preko koje netko nije pokušao ostvariti debeli profit.
    S druge strane spominješ da niste dobili projekte jer niste imali stručni kadar iako imate hrpu br. ovl. inž. itd. , zar je papir dokaz stručnosti i kvalitete? ili ipak u prošlosti kvalitetno izvedeni projekti kao reference?
    da nećeš uopće niti komentirati ako netko ne poznaje niti arhitekturu niti građevinu struke? i tako dalje...
    u biti po što si uopće došla na ovaj topic? što reći i na koji način pridonijeti otvorenoj temi?

osobno temu niti smatram ispraznom, niti glupom, niti nevažnom da bi čitaoce trebalo tako "lijepo" častiti kako ih ti častiš i mislim da tema ima veliki potencijal iz kojeg bi možda nedaj bože mogli svi mi koji nismo u tome nešto o temi i saznati i barem informativno naučiti, proširit nazore ili vidike.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a vidiš ja nisam odrasla u novom zagrebu, ali tu živim od 2000 godine, i par puta smo išla na taj stari Bundek i on je bio stvarno jedna velika rupčaga u centru grada koja nije nićem služila, sad je taj isti Bundek uređen i prilagođen svima.

a što se ovakvih slajdova tiče, mogu samo reći da su totalna glupost isto kao i stvaranje panike oko ptičije, svinjske i inih gripa....

stray zar ne misliš da je stvaranje brana, građenje zidova, produženje kopna u nizozemskoj dobro? ili je to tamo potrebno a kod nas kad se nešto radi onda je to po uvijek loše?

buni se protiv takvih stvari u nizozemskoj, diži svoj glas tamo (ili si tamo jedan obični balkanac) a kod nas si kao neka faca jer ti najbolje znaš kako je sve super i dobro u EU.

pljujete uvjek po svemu, a po onom bitnom ne pljujete...zašto niko nije otvorio temu i pitanje zašto se zemlja u Hrvatskoj ne navodnjava?

još nešto poslovi su rascjepkani, zato što se nema novaca za napraviti jedan veliki sveobuhvatni projekt, pa se radi njih sto malih kad se skupe novci, slivne vode su sića, s tim novcem se postojeći kanali nemogu očistiti a kamoli manipulirati s njima i zarađivati. i zato što svaki grad, županija ili općina kad skupi nešto love ide nešto raditi....

dali imate uvid u to što se dešava na tom području kad krenu poplave, kako to utječe na okolno područje? ili samo gledate ovaj uski dio....
    jel znate što su to studije o zaštiti okoliša? znate li da svaki projekt koji zadire u prirodne tokove i slično mora imati izrađenu studiju...

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    kad sam čula tko stoji iza ovih prezentacija postalo mi je sve jasno. danas je mišljenje postalo ko šupak, svatko ga ima. za svaku stvar možeš pronaći brdo "alternativaca", kvaziznanstvenika, nabrijanih polustručnjaka, koji će ljudima ispirati mozak sa poluistinama, senzacijama i svojim osobnim frustracijama. problem je totalnom laiku odrediti kojem će od tih stvari povjerovati. ja sam naučila da više ničem ne vjerujem, odnosno vjerujem većinom struci. neki su ljudi skloni vjerovati u raznorazne teorije zavjere, vradžbine i ostalo pa tako svaka roba nađe svoga kupca.

što se teme tiče, čovjek zadire u prirodu, ali nije svako zadiranje loše. puno toga je očuvano zahvaljujući upravo tom zadiranju. priroda se mijenja sama po sebi i glupo ju je promatrati izoliranu od čovjeka.
    možeš argumentirano pojasniti tko to i što nije u redu sa time tko stoji iza prezentacije? jer evo upravo sam ja totalni laik i problem mi je odrediti kome u ovoj konkretnoj temi vjerovati jer o samoj temi ne znam puno, ali o sistemu kojem živimo i kako taj sistem funkcionira znam mnogo, kao i o činjenicama da devastiramo prirodu i radi potreba svakako, ali i velikim dijelom radi debelog profita, priča prave Amazone nam je svima poznata, barem se nadam ili će i nju netko nazvati senzacionalističkom.

i ova zadnja rečenica, što je to toliko puno očuvano od prirode i eko sistema upravo zahvaljujući zadiranjem u iste? možeš navesti par primjera?

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

a vidiš ja nisam odrasla u novom zagrebu, ali tu živim od 2000 godine, i par puta smo išla na taj stari Bundek i on je bio stvarno jedna velika rupčaga u centru grada koja nije nićem služila, sad je taj isti Bundek uređen i prilagođen svima.

a što se ovakvih slajdova tiče, mogu samo reći da su totalna glupost isto kao i stvaranje panike oko ptičije, svinjske i inih gripa....

stray zar ne misliš da je stvaranje brana, građenje zidova, produženje kopna u nizozemskoj dobro? ili je to tamo potrebno a kod nas kad se nešto radi onda je to po uvijek loše?

buni se protiv takvih stvari u nizozemskoj, diži svoj glas tamo (ili si tamo jedan obični balkanac) a kod nas si kao neka faca jer ti najbolje znaš kako je sve super i dobro u EU.

pljujete uvjek po svemu, a po onom bitnom ne pljujete...zašto niko nije otvorio temu i pitanje zašto se zemlja u Hrvatskoj ne navodnjava?

još nešto poslovi su rascjepkani, zato što se nema novaca za napraviti jedan veliki sveobuhvatni projekt, pa se radi njih sto malih kad se skupe novci, slivne vode su sića, s tim novcem se postojeći kanali nemogu očistiti a kamoli manipulirati s njima i zarađivati. i zato što svaki grad, županija ili općina kad skupi nešto love ide nešto raditi....

dali imate uvid u to što se dešava na tom području kad krenu poplave, kako to utječe na okolno područje? ili samo gledate ovaj uski dio....
    jel znate što su to studije o zaštiti okoliša? znate li da svaki projekt koji zadire u prirodne tokove i slično mora imati izrađenu studiju...
    ovo je posve nepotrebno, ako čitaš njene postove ovdje na forumu onda znaš da jednako reagira bilo gdje da se nađe, ne reagira na nacionalnoj osnovi već ljudskoj.
    ovakav nivo zaključivanja i trapula vidiš ubiti govori o tebi tko si prije svega, a ne o onome o kome govoriš.

i dajte više prestanite same sebe toliko degradirati sa time vječnim skakanjem na svakoga tko živi vani a uputi kritiku hrvatskoj jer hrvatska treba kritku da, hrvatska je devastirana i ekonomski i politički i pravno i to joj nitko nije napravio nego upravo hrvati koji žive u hrvatskoj!

nadame da se možemo držati teme nadalje.
    Posljednje uređivanje od moia : 18.09.2012. at 08:53

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ovdje brkaš jabuke i kruške. tema je bila oko bundeka očuvanje eko sistema, a ne kako napaviti još jedan jarun i komercijalizirati bundek.

budnek je upravo kao takva rupčaga služio očuvanju eko sistema, o tome je i bila riječ ili?

koji bi u biti bio konkretan argument pro komercijalkzacije, a kontra očuvanja eko staništa?

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

v

S druge strane spominješ da niste dobili projekte jer niste imali stručni kadar iako imate hrpu br. ovl. inž. itd. , zar je papir dokaz stručnosti i kvalitete? ili ipak u prošlosti kvalitetno izvedeni projekti kao reference?
    da bi u Hrvatskoj dobio neki posao moraš imati određeni broj stručnog kadra (dipl. ing. sa položenim stručnim ispitom i članstvom u komori) svaki od tih inžinjera mora dati reference za referentni objekat ne starije od 5 godina....mora zadovoljiti svaku stavku natječaja (koji se radi po smjernicama i pravilima EU-a).

niti jedan projekt takve vrste se ne radi bez studije utjecaja na okoliš, oja ide u Ministarstvo zaštite okoliša koju onda oni moraju odobriti ili ne, ili poslati na reviziju, ili tražiti mišljenje drugih stručnjaka...nije to tako crno bijelo, i nije sve to tako jednostavno....eto gle čuda postoje procedure i u jednoj "SJEBANOJ KORUMPIRANOJ I ODVRATNOJ HRVATSKOJ" a ko te više o problematici zanima, onda proguglaj malo potraži jel postoji službena studija o zaštiti okoliša, malo uđite dublje u cijelu priču nemojte samo jednostrane zaključke davati....

meni nije jasna jedna stvar, s tolikim entuzijazmom se neki ljudi bore protiv utjecaja čovjeka na prirodu a s druge strane voze aute na benzin, imaju struju, kompjutere, mobitele....žive u toplim stanovima, piju vodu iz flašica, očekuju da imaju doma vodu i toplu i hladnu, bune se na sve, a dali razmišljate na koji način ta voda dolazi do vas, i na koji način sva govna i smeće iz kanalizacije odlaze od vas....to vam je svejedno pustitie vodu i baybay....
    ja se dam kladiti da bi se našla nekolicina ljudi ovdje koja bi počela pljuvati po Zagrebačkom pročišćivaću otpadnih voda, po cijeni čistoće, a koliki od vas imaju uopće pojma kako on funkcionira....ma ima toga uhuuuuuu

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

tko to pljuje i po čemu to svemu? zar baš po svemu?

zašto ne otvoriš topic i pitanje o tome zašto se ne navodnjava?

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

odično, konačno nešto konkretno. kako to utječe na okolno područje? tko izrađuje takve studije u hrvatskoj, čime ih finacira, odnosno tko ih finacira i tko ih naručje?

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

da bi u Hrvatskoj dobio neki posao moraš imati određeni broj stručnog kadra (dipl. ing. sa položenim stručnim ispitom i članstvom u komori) svaki od tih inžinjera mora dati reference za referentni objekat ne starije od 5 godina....mora zadovoljiti svaku stavku natječaja (koji se radi po smjernicama i pravilima EU-a).

niti jedan projekt takve vrste se ne radi bez studije utjecaja na okoliš, oja ide u Ministarstvo zaštite okoliša koju onda oni moraju odobriti ili ne, ili poslati na reviziju, ili tražiti mišljenje drugih stručnjaka...nije to tako crno bijelo, i nije sve to tako jednostavno....eto gle čuda postoje procedure i u jednoj "SJEBANOJ KORUMPIRANOJ I ODVRATNOJ HRVATSKOJ" a ko te više o problematici zanima, onda proguglaj malo potraži jel postoji službena studija o zaštiti okoliša, malo uđite dublje u cijelu priču nemojte samo jednostrane zaključke davati....

odlično, dakle stvar ipak funkcionira i u hrvatskoj i nije sve tako crno.

ali iz ovoga što si navela dakle ipak postoji razlog kako sam i pretpostavila i to vrlo opravdani koliko vidim zbog čega nine i njene kolege ipak nisu dobili projekte.
    Posljednje uređivanje od moia : 18.09.2012. at 09:09

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ovdje brkaš jabuke i kruške. tema je bila oko bundeka očuvanje eko sistema, a ne kako napaviti još jedan jarun i komercijalizirati bundek.
    budnek je upravo kao takva rupčaga služio očuvanju eko sistema, o tome je i bila riječ ili?
    koji bi u biti bio konkretan argument pro komercijalkzacije, a kontra očuvanja eko staništa?
    Ja ne znam da je bundek komerijaliziran - koliko sam primjetila ulaz je besplatan. A na besplatnom bundeku ima npr. velikih besplatnih djecjih igralista kojih u Zagrebu nedostaje. I besplatnih sportsko-rekreativnih zona kojih isto nedostaje.

Po meni bi trebala biti norma da ako zivis u nekom kvartu da ti je u relativnoj blizini dostupna takva sportsko-rekreativna zona poput bundeka, jaruna, prisavlja i maksimira... a nisu. Vecini gradjana uopce nisu.

Tako da je uredjenje (ne komercijalizacija) bundeka itekako opravdan projekt pruzanja gradjanima ovog grada sadrzaja koji nedostaju... eko stanista ima u hrvatskoj nazivno i vise nego dovoljno. I ja kao gradjanin nimalo ne zalim za rupcagom punom komaraca gdje se bojis prosetat usred dana - umjesto toga imam mjesto gdje mogu s djecom otici u zanimljiv park a da nije uvijek ista kombinacija tobogan+ljuljacka+klackalica+vrtuljak i to najcesce 10 metara od prometne ceste bez zastitne ograde kakvih je 90% djecjih igralista u ovom gradu...

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

(ispirka radi ispadanja slova u postovima, ne hvataju mi dobro slova kad brzo pišem, tastarura mi je puna mrvica od moje cure)

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne znam da je bundek komerijaliziran - koliko sam primjetila ulaz je besplatan. A na besplatnom bundeku ima npr. velikih besplatnih djecjih igralista kojih u Zagrebu nedostaje. I besplatnih sportsko-rekreativnih zona kojih isto nedostaje.

Po meni bi trebala biti norma da ako zivis u nekom kvartu da ti je u relativnoj blizini dostupna takva sportsko-rekreativna zona poput bundeka, jaruna, prisavlja i maksimira... a nisu. Vecini gradjana uopce nisu.

Tako da je uredjenje (ne komercijalizacija) bundeka itekako opravdan projekt pruzanja gradjanima ovog grada sadrzaja koji nedostaju... eko stanista ima u hrvatskoj nazivno i vise nego dovoljno. I ja kao gradjanin nimalo ne zalim za rupcagom punom komaraca gdje se bojis prosetat usred dana - umjesto toga imam mjesto gdje mogu s djecom otici u zanimljiv park a da nije uvijek ista kombinacija tobogan+ljuljacka+klackalica+vrtuljak i to najcesce 10 metara od prometne ceste bez zastitne ograde kakvih je 90% djecjih igralista u ovom gradu...
    komercijaliziran je u smislu da je za uređenje dignuta lova poreznih obveznika i slivena u privatne džepove - bandić conection and co., i naravno sada služi kao rekrativno mjesto zagrebčanima, ljudi su ipak nešto dobili za svoj novac. lijep i uređen bundek.

kako zagrebu fali takav sadržaj poput budneka? a što je sa jarunom?

kažeš eko staništa u hrvatskoj NAZIVNO ima više nego dovoljno, ali koliko ih ima konkretno doista, a ne nazivno i koliko njih nisu već pod nekim vidom promatranja za urešivanje i komercijalizaciju? ima li kakvih studija, brojki i planova o tome?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

komercijaliziran je u smislu da je za uređenje dignuta lova poreznih obveznika i slivena u privatne džepove - bandić conection and co., i naravno sada služi kao rekrativno mjesto zagrebčanima, ljudi su ipak nešto dobili za svoj novac. lijep i uređen bundek.

kažeš eko staništa u hrvatskoj NAZIVNO ima više nego dovoljno, ali koliko ih ima konkretno doista, a ne nazivno i koliko njih nisu već pod nekim vidom promatranja za urešivanje i komercijalizaciju? ima li kakvih studija, brojki i planova o tome?
    Zna se sto znaci rijec komercijalizacija... ako su prilikom uredjena izvuceni novci u privatne dzepove to se zove kradja i za to imaju institucije koje bi se time trebale baviti, a zasto se ne bave ocito nije ovo tema i nema smisla tu temu po milijunti put razvlaciti.
    Jarun je jedan jedini na cca 700.000 stanovnika Zagreba i samim time je sasvim jasno da Zagrebu ne treba jedan nego deset Jaruna, i to je vidljivo bilo koji proljetni ili jesenski vikend kad je neopisiva guzva i naravno da je onda i previse "komercijalnih" sadrzaja - ali nisu za to krivi oni koji pruzaju komercijalne sadrzaje nego cinjenica da su gradjanji osudjeni na jedan (odnosno sad dva) takva mjesta sto je u usporedbi s brojem takvih sljuncara uz Savu i brojem gradjana zeljnih takvih sadrzaja puno premalo...

A nazivno sam napisala prvenstveno zato sto se svasta proziva ovako ili onako zasticenim umjesto da se fokusira na to da se manji broj takvih zasticenih mjesta kvalitetno stiti, ovako je s prakticne strane gotovo svjedno je li ili nije zasticeno staniste ove ili one kategorije...

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hm, kaj je jarun dovoljan za jedan zagreb? ma netreba zagrebu ništa, najbolje da je rupčaga, imamo jarun dosta nam.....parking na jarunu se plača, pun je klubova, kafića, i sličnih sadržaja...na cijelom bundeku postoje dva drvena montažna ugostiteljska objekta, od njih dva jedan radi cijelu godinu (mislim) drugi radi od 4-10 mjeseca....ništa se ne plaća, možeš doći sam, sa djecom sa pasom u šetnju...na jarunu nesmiju životinje....imaju tri namjenska igrališta, ako se nevaram novo igralište na desnoj strani bundeka je igralište za djecu sa posebnim potrebama, ova druga dva su prilagođena za djecu do 5 godina i za starije...koliko je ko uzeo sebi novaca u đep to je stvar pravne države da ona odluči....ali ako gledamo bundek nekad ili sad definitivno sad....između ostalog postoji dio jezera koji je ostao u prvobitnom obliku, nije napravljen i namjenjen za kupanje....drugo u bližoj i daljoj okolici zagreba unutar samog grada postoji još puno rukavaca, ne uređenih prostora...eko staništa.... koliko zaštićenih eko parkova ma Hrvatska ovakva kakva je sada nije ni blizu ekokatastrofe kakva je recimo u nizozemskoj, njemačkoj i ostalim "super razvijenim zemljama" dali znate koliko je rijeka u Hrvatskoj plovno? Koliko bi ih još moglo biti plovno regulacijom....ma mogla bi ovako u nedogled....

što se ene tiče mogli su izostaviti taj dio da postane mjesto za kupanje i ostaviti jezero kao ono na maksimiru, a sve ostalo urediti i napraviti onako kako je sad....ali to je moje mišljenje....

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

valjda 90% hrvataskog vodnog gospodarstva, rijeke jezera potoci rukavci nisu regulirani i uređeni

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bundek nije centar grada, nalazi se uz obalu save i to je ostatak prirode u urbanoj sredini.

ako te zanima zbog cega se u hr ne navodnjava pokreni temu

aktivna sam i guram nos u sve i svasta, ne samo u nl ili u hr, stvarno lajem i sponzoririam sve sto mislim da planeta zemlja treba. tu sam kad je u pitanju nasilje prema djeci, zenama, prirodi i zivotinjama. preponosna sam na to da sam rodjena u gradu zagrebu i nisam mijenjala pasos. cak nisam ni mijenjala prezime jer sam vrlo zadovoljna uprao time sto jesam

oces da sad analiziramo tebe?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni nije jasna jedna stvar, s tolikim entuzijazmom se neki ljudi bore protiv utjecaja čovjeka na prirodu a s druge strane voze aute na benzin, imaju struju, kompjutere, mobitele....žive u toplim stanovima, piju vodu iz flašica, očekuju da imaju doma vodu i toplu i hladnu, bune se na sve, a dali razmišljate na koji način ta voda dolazi do vas, i na koji način sva govna i smeće iz kanalizacije odlaze od vas....to vam je svejedno pustitie vodu i baybay....
    ja se dam kladiti da bi se našla nekolicina ljudi ovdje koja bi počela pljuvati po Zagrebačkom pročišćivaću otpadnih voda, po cijeni čistoće, a koliki od vas imaju uopće pojma kako on funkcionira....ma ima toga uhuuuuuu
    oces reci da ovo sto radi cacic po hr i nikomu nista ne moze ide u prilog tvojoj baladi? zbog cega je izbrisama ministrica holy?

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

hm, kaj je jarun dovoljan za jedan zagreb? ma netreba zagrebu ništa, najbolje da je rupčaga, imamo jarun dosta nam.....parking na jarunu se plača, pun je klubova, kafića, i sličnih sadržaja...na cijelom bundeku postoje dva drvena montažna ugostiteljska objekta, od njih dva jedan radi cijelu godinu (mislim) drugi radi od 4-10 mjeseca....ništa se ne plaća, možeš doći sam, sa djecom sa pasom u šetnju...na jarunu nesmiju životinje....imaju tri namjenska igrališta, ako se nevaram novo igralište na desnoj strani bundeka je igralište za djecu sa posebnim potrebama, ova druga dva su prilagođena za djecu do 5 godina i za starije...koliko je ko uzeo sebi novaca u đep to je stvar pravne države da ona odluči....ali ako gledamo bundek nekad ili sad definitivno sad....između ostalog postoji dio jezera koji je ostao u prvobitnom obliku, nije napravljen i namjenjen za kupanje....drugo u bližoj i daljoj okolici zagreba unutar samog grada postoji još puno rukavaca, ne uređenih prostora...eko staništa.... koliko zaštićenih eko parkova ma Hrvatska ovakva kakva je sada nije ni blizu ekokatastrofe kakva je recimo u nizozemskoj, njemačkoj i ostalim "super razvijenim zemljama" dali znate koliko je rijeka u Hrvatskoj plovno? Koliko bi ih još moglo biti plovno regulacijom....ma mogla bi ovako u nedogled....

što se ene tiče mogli su izostaviti taj dio da postane mjesto za kupanje i ostaviti jezero kao ono na maksimiru, a sve ostalo urediti i napraviti onako kako je sad....ali to je moje mišljenje....
    čini mi se ti nisi iz zagreba, odnosno odrasla u zg, jer pišeš mi kontradiktorno. jel se sjećaš jaruna prije 20 godina? vidiš, odnosno vidite vas dvije, kata i sillyme upravo se o tome i radi. što mislite da će se desiti i sa bundekom? zar doista mislite da će ostat pošteđen?

za nizozmesku ne znam, ali za njemačku opet govoriš paušalno, njemačka je jedno veliko sačuvano eko stanište, njemci tu ne štede niti zakona niti sredstava za očuvanje.

njemačke šume su prepune divljači, ono što tu i tamo pročitaš u žutoj štampi to je žuta štampa, ali stvarnost je takva daje primjerice munchen okružen gustom šumom koja se proteže prema starnbergu i alpama kilometrima.
    čim proviriš nos na autoput prema berlinu recimo ili hrvatskoj, netaknuta priroda na sve strane, o čemu ti to?

usred samog grada recimo baš munchena grada imaš neoliko parkova od toga dva najveća kroz kojih teče potok, pa kupalište isar, sve priodno i netaknuto, nema čak ni štandova sa prodajom sladoleda na niti jednom od svih tih lokacija. na isar idu ljudi lovit pastrvu za gradele usred grada!, daj mi reci tko se usudi u savi išta ulovit i pojest?

tako da nemoj molim te pričati o stvarima o kojima dosita ne znaš i to još korisiti kao argument. i na kraju nisi opet dala nikakv konkretan argument?
    Posljednje uređivanje od moia : 18.09.2012. at 10:42

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

slobodno pitaj šta god te zanima?

ja sam rođena i odrasla u Slavonskom Brodu, volim ga kao svoj rodni grad, volim ljude koji su mi ostali tamo, uvjek se vraćam sa osmjehom, plačem jer dan danas nema posla i ljudi gube poslove

došla sam u Zagreb na faks, zaljubila se u Zagrebćanca i ostala, promjenila prezime, volim Zagreb, volim sve ono što ima, živim u novom Zagrebu i jako dobro znam šta je taj Bundek dobro napravio ovom dijelu Zagreba, obožavam, Maksimir, Sljeme, Medvednicu, nisam aktivist nikakve vrste, borim se zasvoje dijete, muža i sebe, mrzim državu, danas (zbog poreza).

e da da ne zaboravim pa ja sam vjernik, vjerujem u Boga i Isusa i Mariju...ali ne vjerujem u crkvu, ne vjerujem u instituciju te vrste...vodim svoj mali rat ignorirajući ih di mogu i kritiziram.....ali postoje svećenici i časne koje poštujem koji su mi u teškim vremenima dali nadu....

jel ti to dosta?

ili trebaš još

radim kao projektant/suradnik....spadam u ovaj grozni dio populacije koji projektira vodovode i kanalizacije i pročišćivaće.....uništavam prirodu......

a ti?

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

oprosti o čemu ti pričaš?
    si čula za lonjsko polje, kopački rit...rukavvci save...mali eko sustavi oko siska, kutine, broda....gorski kotar, medvednica, žumberak, papuk....sve su to područja koja su netaknuta...koja su u svom izvornom obliku...pa i ta sporna rijeka mura, korana, kupa... ili misliš da u Hrvatskoj nema jednog drveta...da je samo beton....

hoćeš konkretno?

regulacijom rijeke save od zagreba prema dunavu dobio bi se najjeftiniji koridor za prijevoz dobara, to je moguće napraviti produbljavanjem korita...da sad ne govorim napamet...Sava je plovna od Siska i to dok vodostaj dopušta, osim save u Hrvatskoj su još plovne Drava i Dunav....sve ostale rijeke, osim u naseljenim mjestima i na mjestima gdje se to zbog opravdanog razloga moralo napraviti, u svojim prirodnim koritima....neki potoci i manji vodotoci su izregulirani i uništen je njihov prirodni i eko sustav jer ih moralo regulirati da se omogući navodnjavanje....

još misliš da govorim besmislice.....

Jarun je od kad je napravljen služio za sportske, rekreativne i zabavne sadržaje, Bundek nema takvu namjenu isto kao ni Maksimir kojeg ne vidim da su uništili, dapače....

Njemačka ima njaviše plovnih kanala u Evropi, u Njemočkoj je najviše rijeka povezano kanalima i regulirano....ja ne kažem da oni ne vode brigu o eko sustavima i ostalo, ali isto tako i rade stvari zbog kojih se kod nas odma diže buna....
    Posljednje uređivanje od kata.klik : 18.09.2012. at 11:00

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slobodno pitaj šta god te zanima?

ja sam rođena i odrasla u Slavonskom Brodu, volim ga kao svoj rodni grad, volim ljude koji su mi ostali tamo, uvjek se vraćam sa osmjehom, plačem jer dan danas nema posla i ljudi gube poslove

došla sam u Zagreb na faks, zaljubila se u Zagrebćanca i ostala, promjenila prezime, volim Zagreb, volim sve ono što ima, živim u novom Zagrebu i jako dobro znam šta je taj Bundek dobro napravio ovom dijelu Zagreba, obožavam, Maksimir, Sljeme, Medvednicu, nisam aktivist nikakve vrste, borim se zasvoje dijete, muža i sebe, mrzim državu, danas (zbog poreza).

e da da ne zaboravim pa ja sam vjernik, vjerujem u Boga i Isusa i Mariju...ali ne vjerujem u crkvu, ne vjerujem u instituciju te vrste...vodim svoj mali rat ignorirajući ih di mogu i kritiziram.....ali postoje svećenici i časne koje poštujem koji su mi u teškim vremenima dali nadu....

jel ti to dosta?

ili trebaš još

radim kao projektant/suradnik....spadam u ovaj grozni dio populacije koji projektira vodovode i kanalizacije i pročišćivaće.....uništavam prirodu......

a ti?
    e gle, ja ne klipsem za tobom i ne pratim sto pises jer me boli briga tko si i sto si. pogledj sto pises, ti i jos par slicnih. ne zanima me tko doma drzi kriz a tko doma drzi polumjesec a tko recimo vjeruje u to sto je pricao george carlin

iz ovog to si napisala je zanimljivo da su na devastaciju eko sistema samo "ljudi od struke" klimnuli glavom. znaci jedino i iskljucovo oni koji imaju neku materijalnu korist od cijele price nalaze logiku u tome. (a o tome je u biti u ovom postu i rijec).

osobno vjerujem da je u doba kad su dostupne informacije stvar osobnog izbora biti neinformiran, ne reagirati. vjerujem da je ne reagiranje na nasilje (ovdje je rijec o nasilju nad eko sistemom) podrzavanje nasilja i stvarno vjerujem da ti se zlo vraca zlim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ti?
    oces reci da svu ovu prepisku i forumasenje obavljas na radnom mjestu?

ja sam dokona domacica a moj aktivizam se financira iz kucnog budzeta. znaci, ne dobijam placu od love poreskih obveznika za sjedenje pred kompjuterom i forumasenje

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Njemačka ima njaviše plovnih kanala u Evropi, u Njemočkoj je najviše rijeka povezano kanalima i regulirano....ja ne kažem da oni ne vode brigu o eko sustavima i ostalo, ali isto tako i rade stvari zbog kojih se kod nas odma diže buna....
    čuj ovo ti nije argument, ne ovakav način, prvo napišeš citiram te: koliko zaštićenih eko parkova ma Hrvatska ovakva kakva je sada nije ni blizu ekokatastrofe kakva je recimo u nizozemskoj, njemačkoj i ostalim "super razvijenim zemljama"

a to sam samo spomenula mali dijelić njemačke tj. munchen, a gdje je čitava bavarska i ostalih 15 saveznih sržava, i ostalih prirodnih prostora, od schwarzwalda, preko thüringer becken-a do oberpfälzisch-obermeinischens hügelland. njemačka je čovječe centar seoskog turizma i netaknute prirode, a ti svedeš takvu jednu zemlju na gornju rečenicu, golema stručnost nema što.

da bi se sada gore kao išla napisati što, da si se kod tako velike stvari zeznula u procjeni?

sve u svemu bacila si se naglavačke na temu o kojoj znaš vrlo površno i polovično, a želiš se prikazati kao znalac. u biti ovo gore je kao trebao biti neki jaki i krajnji arguemtn, a na kraju je ispala obična izmišljotina. sorry i bez ljutnje ali ovo upravo i govorim, velika je razlika između stručnjaka i stručnjaka i ovako se ne da baš konstruktivno diksutirati, ne lažima i izmišljotinama koje se podastiru kao argumetni.

nešto bubneš pa ostaneš živa, pa kad te se ulovi, brzo se počinješ pravdati pravdati, i tako u nedogled, sorry ali to nije način, a sve još sa velikom dozom svadljivosti i vrijeđanja i predrasuda moram reći.
    mislim takav nivo razgovora je ok možda kada se razgovora o tome što ćemo danas kuhati za ručak, ali tužno je da taj nivo opstaje i na ovako ozbiljnim temama i to još pod kirnkom stručnosti.

i na kraju skreneš temu isljučivo na ono što je tebi uska struka, ali tema nije regulacija rijeka, već očuvanje eko sustava ušća une.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa da, netko treba i porošiti silni novac od slivnih voda. U Zagrebu još malo tko zna pobrojati potoke jer su svi zazidani.

Za nekoga kome je Glogovica primjer potoka, a "regulirana" davno odavno od Grabarja pa nizvodno i ne razlikuje se po ničemu od bilo kojeg drugog kanala, shvatljivo je da smatra isušeno Lonjsko polje za prirodan ekosustav. Uzgred, nekada su šarani Dunavom i Savom čak iz Njemačke dolazili u Lonjsko polje na mrijest. Potom su ga "regulirali".

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

iz ovog to si napisala je zanimljivo da su na devastaciju eko sistema samo "ljudi od struke" klimnuli glavom. znaci jedino i iskljucovo oni koji imaju neku materijalnu korist od cijele price nalaze logiku u tome. (a o tome je u biti u ovom postu i rijec).
    tebi je saznanje o ovom samo ono što si pročitala u ovoj prezentaciji ili imaš još nekih dokaza saznanja studija sa potpisom, referencama i slično? mislim meni je da nešto proglasim spriori lošim bitno čuti malo više aspekata priče nego samo crno bijelu stranu...ja nekako baš naginjem sivom....

a onako prečesto nalećem na tebe i tvoje teme i ne mogu se načuditi kako svaki put imaš malo za reći, ali uporno znaš provocirati, tretirati ljude da nemaju pojma i misliti kako su svi oko tebe niža vrta.....svaka druga tema koju ti otvoriš je senzacionalistička i to obavezno, a najviše od sveg me smeta što se na neke stvari ne udostojiš staviti niti barem mali osobni osvrt....ili lupiš link na engleskom i to je to....

ja stvarno nikom ne podilazim i nemam problema sa nikim na ovom forumu niti imam potrebu nekog vrijeđati ili omalovažavati....

a što se tiče "ljudi od struke" pa valjda ima nekog razloga zašto doktori studiraju 6 godina uče cijeli život
    arhitekti isto, građevinari isto, biolozi, ekolozi....pa sad ja idem jednom lječniku koji mi je dijagnosticirao rak govoriti što da radi...koja nema pojma o tome, jer sam eto naletila na prezentaciju na netu o alternativnom načinu lječenja....

ljudi idu u škole, školuju se, uče da bi najbolje radili posao koji rade...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bilo je svojevremeno i ekipe koja je na medicinskom faksu marljivo učila za eugeničare pa unatoč dobrim rezultatima u tada priznatoj znanosti nisu ničim dobrim zadužili čovječanstvo.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

oces reci da svu ovu prepisku i forumasenje obavljas na radnom mjestu?

ja sam dokona domacica a moj aktivizam se financira iz kucnog budzeta. znaci, ne dobijam placu od love poreskih obveznika za sjedenje pred kompjuterom i forumasenje
    da doma sam danas i zato se prepucavam sa dokonim domaćicama...inače nemam vremena za ovakve pizdarije jer zarađujem i radim

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Jarun je od kad je napravljen služio za sportske, rekreativne i zabavne sadržaje, Bundek nema takvu namjenu isto kao ni Maksimir kojeg ne vidim da su uništili, dapače....
    ovo isto nije nije točno. to se desilo tek kasnije.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uzgred, Jelas polje se počelo regulirati nedugo nakon drugog svjetskog rata jer su tadašnji stručnjaci tamo predviđali velike urode riže. Danas su to ekosustavi

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

da doma sam danas i zato se prepucavam sa dokonim domaćicama...inače nemam vremena za ovakve pizdarije jer zarađujem i radim
    jedan stručnjak (barem si se tako ovdje željela prikazati) koji se bavi projektiranjem vodova i kanalazicaija i radi u državnoj službi ovaku jednu temu koja doista ima ogroman potencijal i vrlo je zapravo bitna u današnjem svijetu naziva pizdarijom. pa nazdravlje i tebi i svima koji misle kao ti.

i ovo svođenje čitave stvari na osobnu razinu je fakat nivaulos...

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

tebi je saznanje o ovom samo ono što si pročitala u ovoj prezentaciji ili imaš još nekih dokaza saznanja studija sa potpisom, referencama i slično? mislim meni je da nešto proglasim spriori lošim bitno čuti malo više aspekata priče nego samo crno bijelu stranu...ja nekako baš naginjem sivom....

a onako prečesto nalećem na tebe i tvoje teme i ne mogu se načuditi kako svaki put imaš malo za reći, ali uporno znaš provocirati, tretirati ljude da nemaju pojma i misliti kako su svi oko tebe niža vrta.....svaka druga tema koju ti otvoriš je senzacionalistička i to obavezno, a najviše od sveg me smeta što se na neke stvari ne udostojiš staviti niti barem mali osobni osvrt....ili lupiš link na engleskom i to je to....

ja stvarno nikom ne podilazim i nemam problema sa nikim na ovom forumu niti imam potrebu nekog vrijeđati ili omalovažavati....

a što se tiče "ljudi od struke" pa valjda ima nekog razloga zašto doktori studiraju 6 godina uče cijeli život
    arhitekti isto, građevinari isto, biolozi, ekolozi....pa sad ja idem jednom lječniku koji mi je dijagnosticirao rak govoriti što da radi...koja nema pojma o tome, jer sam eto naletila na prezentaciju na netu o alternativnom načinu lječenja....

ljudi idu u škole, školuju se, uče da bi najbolje radili posao koji rade...

kao prvo, radi se o vlastitoj kozi.. a ljecnici nisu sveznalice vec imaju na repertoaru nekoliko metoda (da ne kazem pattern-a) koje mogu djelovati ili ne.. bas sa ljecnicima se radi prvenstveno o metodi pokusaj pogreska. ako lijek ili metoda ljecenja djeluje super, ako ne onda trazimo novu metodu..

i jos jedna stvar, niti jedan ljecnik nije toliko motiviran oko tvog zdravlja kao ti sama.. dakle, ako ljecenje prodje, dobro, ako ne, opet dobro (za ljecnika mislim)..

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

u stvarnom zivotu tako je u vecini stvari, uglvanom se stvari svode na slucajnost (randomness), nesto se napravi i ako iz toga ispadne povoljan rezultat onda se uzimaju zasluge i osoba postaje EXPERT i uspjesan, a ukoliko je rezultat 'eksperimenta' nepovoljan, onda osoba odlazi i zaboravlja se a na to mjesto dolazi druga koja pokusava iz pocetka..

od ljecnika, do inzinjera, advokata i sl. neovisno o kolicini obrazovanja..
    i da, sve je dobro opisano u knjizi od nasima taleba (bio prosle godine u zagrebu drzao predavanje) Fooled by Randomness

i da pokušamo ipak barem donekle ostati na temi, isto bi se moglo aplicirati i na projekt jarun i na projekt bundek.
    Posljednje uređivanje od moia : 18.09.2012. at 11:42

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ima još jedan zagrebački "ekosustav" u nastajanju: Golf & Country Club Zagreb
    Jako je poučno pronaći ga u GoogleEarth-u i iskoristiti opciju prikaza starijih karata. Tamo se zorno vidi kako netko uporno proizvodi ekosustav metodom sustavnog odvlačenja šljunka UNATOČ presudi da to prestanu raditi. Ah, da, radi se o sportsko rekreativnom odvlačenju šljunka.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Iispircavam se sto sam pocela pisati bez nasih znakova, ali brze mi ide jer imam njemacku tastaturu, a u zurbi sam moram ici uskoro)

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hm, možda da se vratimo u kameno doba!!!!! hm, pa to bi bilo super.....

i samo jedna sitnica moia, ja ne radim u državnoj službi, ne znam od kud ti to.... OK....

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moia ako nemaš što konkretno reći na temu šuti i ne dolazi ovde izvrtati moje riječi, ne donosi sama zaključke o meni kao osobi jer ovde tema nismo ni ti ni ja, a sada vidiš zašto nemam strpljenja.
    Ima još pametnih glava koje će ti lijepo objasniti, npr. ja ti napišem da je potreban stručan kadar za natječaje, ti počmeš pričat o referencama. Da poznaješ materiju takav zaključak nebi napisala, i tako bih ti ja mogla ovde odgovarati u nedogled, pa dođemo na onog mog barbu s prstom kao potpisom. Ja nemam toliko vremena, ukratko sam objasnila, ljudi su shvatili.
    Rekla sam da moja struka služi čovjeku i prirodi, a komu služe ekolozi??? Doma samom sebi, jer vjerujem koristite sve blagodati moje struke, od krova nad glavom, do kanalizacije, vode iz slavine, itd, a prema vani ste nešto drugo????
    I još nešto da rezimiram, moja primanja su u životu išla pd 2.500,00 do 14.000,00kn (to je osvrt na ono o plačici ), a što si si se uhvatila Hrv. voda da ti pojasnim, 2godine staža imam s njima-građevina, 6 u geodeziji (uključujuć auto cestu St-Zg), 6 u arhitekturi.
    Ako ti nije jasno ukucaj u google te pojmove, pretražuj, možda shvatiš zašto ne mogu, nemam vremena, ne želim pisati stručno, da te davim sa izrazima koje uopće ne poznaješ, da ti citiram zakone koje ne razumiješ, objasnila sam ti kao petogodišnjaku kako si tražila i ti opet ne razumiješ.
    Što hoćeš više? Da nacrtam slikovnicu, poput ove u Vašem linku, i nazovem je svojim stručnim mišljenjem

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hm, možda da se vratimo u kameno doba!!!!! hm, pa to bi bilo super.....

i samo jedna sitnica moia, ja ne radim u državnoj službi, ne znam od kud ti to.... OK....
    da, ni ja ne radim za Hrv. vode

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Moia ako nemaš što konkretno reći na temu šuti i ne dolazi ovde izvrtati moje riječi, ne donosi sama zaključke o meni kao osobi jer ovde tema nismo ni ti ni ja, a sada vidiš zašto nemam strpljenja.
    Ima još pametnih glava koje će ti lijepo objasniti, npr. ja ti napišem da je potreban stručan kadar za natječaje, ti počmeš pričat o referencama. Da poznaješ materiju takav zaključak nebi napisala, i tako bih ti ja mogla ovde odgovarati u nedogled, pa dođemo na onog mog barbu s prstom kao potpisom. Ja nemam toliko vremena, ukratko sam objasnila, ljudi su shvatili.
    Rekla sam da moja struka služi čovjeku i prirodi, a komu služe ekolozi??? Doma samom sebi, jer vjerujem koristite sve blagodati moje struke, od krova nad glavom, do kanalizacije, vode iz slavine, itd, a prema vani ste nešto drugo????
    I još nešto da rezimiram, moja primanja su u životu išla pd 2.500,00 do 14.000,00kn (to je osvrt na ono o plačici ), a što si si se uhvatila Hrv. voda da ti pojasnim, 2godine staža imam s njima-građevina, 6 u geodeziji (uključujuć auto cestu St-Zg), 6 u arhitekturi.
    Ako ti nije jasno ukucaj u google te pojmove, pretražuj, možda shvatiš zašto ne mogu, nemam vremena, ne želim pisati stručno, da te davim sa izrazima koje uopće ne poznaješ, da ti citiram zakone koje ne razumiješ, objasnila sam ti kao petogodišnjaku kako si tražila i ti opet ne razumiješ.
    Što hoćeš više? Da nacrtam slikovnicu, poput ove u Vašem linku, i nazovem je svojim stručnim mišljenjem

ako ovako radis kao sto i objasnjavas, bome veselo, sad je postalo i ocito zbgo cega niste dobili projekte

inace niti si ista konkretno objasnila, niti si ikakav konkretan argument dala, petljas bezveze, valjda su te tako ucili, ne znam, inače za tebe nitko nije ni konstatirao da radis za hrvatske vode, sama si navela da su te oni ucili poslu i tako redom...šteta uglavnom.

(inace stray sad sam tek skuzila da i ti pises bez nasih zankova i mogu ti reci fakat je i lakse i brze, mislim da ostajem pri tome )

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Koji bezobrazan post. Ovaj moin zadnji, iako ni oni predhodni ne zaostaju.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo sada sam tek pročitala i neke postove koje sam preskočila, i iako sam se rekla ne javljati više želim samo jednu stvar objasniti, na najjednostavniji mogući način.

O konkretnom slućaju se ne može govoriti na ovakav način, kako pokušavamo mi kao poznavaoci struke s jedne strane, i vi (Moia i autorica posta (nisam primjetila druge)) s druge strane. Da bi ja uopće donila neko stručno mišljenje o konkretnom slućaju trebala bi imati uvid u sve segmente ovog projekta, od studije okoliša, proračuna, itd, a to su mjeseci posla napravljeni od tima ljudi, i to mnogobrojnog. To je jednostavno neizvedivo, kao da nas stavljate u ulogu Sudskog vještaka za građevinu za konkretni primjer, a ja to nisam, niti imam vremena, niti podatke. I s druge strane trebalo bi mi užasno puno podataka sa strane biologa, istraživanja, itd, da sagledam obe strane podjednako.

Ja mogu samo odgovoriti na prezentaciju iz prvog posta, kao sudionik nekog tamo foruma i na to sam se osvrnula, napisana je bezveze, senzacionalistički, napuhano, bez konkretnih činjenica, bez detalja i na kao takvu se osvrćem, sa strukom kao podlogom da mogu uopće suvislo o ovom dati svoj komentar.
    Ružno je i bezveze osvrtati se na privatne stvari, i osuđivati sugovornike na temelju vlastitih nepotkrijepljenih indicija, i to onda kada se nema što suvislo reći.

Da vam i dam sada cijeli taj projekt u ruke, ne možete razumijeti ono što ja razumijem, niti ga možete iščitati uopće, ma da samo spomenem termine posteljica i tampon ovde na forumu što bi mislili??? Da pričam o posteljici za bebu i tamponu za menstruaciju? Vidiš to su samo jedni od izraza u građevini, kao što autor prezentacije ne razumije zašto piše pješćani nanos, a ne otok...itd. Zato nemojmo pričati o nečijoj kompetentnosti, iza drugog mišljenja gledati samo interese za zaradom, itd, kad ne poznate dovoljno materiju.

Dala sam osvrt na pojedine slajdove, dala sam konkretne primjere kako ljudi od struke sudjeluju takvim zahvatima u očuvanju prirode, Pisak i Sinjsko polje. Želim samo rezimirati jedno, u globalu gledano, ima korupcije, ima vlastitih interesa, ima grešaka kojih smo svjesni kako vrijeme odmiče, ali to je isto kao da trgovca osuđuješ što zarađuje jer ti je napravio kruh a ti ga kupila jer nisi u stanju sama proizvesti isti.

Ne možemo pljucati po struci u globalu jer svi mi imamo krov nad glavom, svaki dan pustimo vodu u wc da naša kakica ode iz našeg stana, pustimo vodu iz slavine za oprat suđe, upalimo perilicu rublja, i tko nam je to sve omogučio??? Ista ta struka koja je napravila i ovaj projekt koji je tema. Ima li itko ovde tko živi u skladu s prirodom, da ima nebi ni imao kompjuter niti bio na forumu i tu je kraj te priče.

Bitno je samo jedno nepristrano shvatit, od 90tih odkada sam ja u projektiranju nikada me nisu učili, nagovarali, tražili od mene da radim suprotno od prirode, naši zakoni su dosta strogi po pitanjuu očuvanja iste, to je osnova cijelog našeg rada, zato sam rekla da služimo čovjeku i prirodi. Mi smo tu da isprojektiramo da vaša kakica, vaše otpadne vode odu u prirodu a ne unište je, jer da nije tako, svi bi još imali septičke jame koje se nebi praznile nego išle direktno u okolni teren. Sva paljba na struku je usmjerena u krivom smjeru, oni koji uništavaju prirodu su baš najmanje arhitekti/građevinari/geodeti, jer oni su tu uz ostale biologe/ekologe da je sačuvaju.

Ne kažem da nema iznimaka, ima ih, i uvik će bit, ja možda imam sreću da s takvim kolegama u svom radu nisam imala posla.

Ako postoji kakvo konkretno pitanje, potkrijepljeno činjenicama, rado ću na njega odgovorit, al očekujem da se uvaži moje mišljenje ako ga mogu dati suvislo, a sva ostala prepucavanja, kolika nam je plača, pišem li s posla, tko me plača, molim li se i sl. nema veze s temom, to je samo odraz jedne opće kulture sugovornika i nemoć malog čovjeka koji nema što pametno za reći .

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    neuk, sujetan, odraz osobne frustracije, kad čovjek nema što pametno za reći ....

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ako ovako radis kao sto i objasnjavas, bome veselo, sad je postalo i ocito zbgo cega niste dobili projekte
    hahahahaha ..... a di sam ja to napisala da sam profesor po struci daj mi molim te pojasni??

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

neuk, sujetan, odraz osobne frustracije, kad čovjek nema što pametno za reći ....
    jako dobro si okarakterizirala nivo na kojem komuniciraš.

šteta samo što temi nisi dala šansu prije nego si od svog prvog posta ovdje došla temu prije svega degradirati dok se još gotovo nitko nije ni javio. toliko o tome.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    srećom beti3 pa svijet nije krojen prema tebi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •