Pokazuje rezultate 1 do 50 od 76

Tema: Zašto radne bilježnice?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U školu sam krenula 1975. i sjećam se radnih bilježnica (hrvatski, priroda, povijest, zemljopis...), ali nikako iz svih predmeta, a udžbenici naravno nisu bili radni, kao ni zbirke zadataka. Nitko me ne može uvjeriti u pedagoške razloge pisanja po istima.
    Danas se događaju apsurdne situacije da roditelji plaćaju i ispite znanja (testove) jer je tako škola odredila.
    Moje dijete iz HJ i matematike ima po 4 komada knjiga+bilježnice (jer su iz matke još i nastavni listići).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    U školu sam krenula 1975. i sjećam se radnih bilježnica (hrvatski, priroda, povijest, zemljopis...), ali nikako iz svih predmeta, a udžbenici naravno nisu bili radni, kao ni zbirke zadataka. Nitko me ne može uvjeriti u pedagoške razloge pisanja po istima.
    Danas se događaju apsurdne situacije da roditelji plaćaju i ispite znanja (testove) jer je tako škola odredila.
    Moje dijete iz HJ i matematike ima po 4 komada knjiga+bilježnice (jer su iz matke još i nastavni listići).
    Nama je rečeno da se dodatni ispiti znanja mogu naručiti samo ako svi roditelji PRISTANU na to. Jest da nas se uvjerava da je to potrebno i korisno (znam ja odakle vjetar puše - obično se naručuju testovi koji imaju odobrenje Ministarstva, a na taj način se učitelji štite od napada roditelja kakve to testove sastavljaju - ima svega...).

Ali nitko te ne može natjerati da kupiš garnituru testova ako to ne želiš. Ne može. Za to treba roditeljski pristanak. Ako jedan roditelj ne želi, ništa od kupovine testova, iako se kod nas ljudi u većini slučajeva slože da se to kupi, jer smatraju da je to u interesu djece. Za većinu to i jest tako.

Offt. ja sam znala svojoj djeci kupiti ispite znanja od drugog izdavača, da doma vježbaju. Materijal se pokazao izuzetno korisnim (npr. pid, prva četiri razreda) i moja djeca su to voljela doma rješavati, ali to je samo moja odluka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •