Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    pa evo opiši mi onda ti kako izgleda ta segregacija.
    ustvari da se ne igramo mačke i miša, predpostavit ćemo da ste se malo nespretno izrazile jer segregacija podrazumijeva nekakvo razdvajanje ljudi koji se kosi s načelima ljudskih prava. dakle, mene zanima jeste li vi uopće upoznate sa stanjem u tom gradu i znate li o čemu pričate ili ste to samo tako spomenule na temelju nečega pročitanogi sl.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    ustvari da se ne igramo mačke i miša, predpostavit ćemo da ste se malo nespretno izrazile jer segregacija podrazumijeva nekakvo razdvajanje ljudi koji se kosi s načelima ljudskih prava. dakle, mene zanima jeste li vi uopće upoznate sa stanjem u tom gradu i znate li o čemu pričate ili ste to samo tako spomenule na temelju nečega pročitanogi sl.
    pa da, u pravu si, imamo prilično različito poimanje pojmova diskriminacije i segregracije. prema tvojim definicijama istih, njih naravno, nema (valjda sve dok se djecu ne ogradi bodljikavom žicom i prisilno, po mogućnosti svezanih ruku odvodi na sat vjeronauka ili u školu u koju idu "njegovi"...i sl.). i sve je super i sve je za 5... sve dok zli mediji ne počnu čeprkati, a besposleni borci za ljudska prava izmišljati probleme gdje ih zapravo i nema.
    u biti si pogodila suštinu, nisu toliki problem oni koji diskriminaciju i segregaciju provode, koliki su problem oni koji je ne vide (ili se samo prave da je ne vide).

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    u biti si pogodila suštinu, nisu toliki problem oni koji diskriminaciju i segregaciju provode, koliki su problem oni koji je ne vide (ili se samo prave da je ne vide).
    istina, segregacije ima, samo poslije integracije srpska zajednica se odlucila za posebna odjeljenja na srpskom jeziku što im je i omoguceno.
    isto tako se prave veliki problemi u vrtićima. U jednom općinskom vrtiću roditelji inzistiraju da se djeci obrača na srpskom, da se obavijesti koje se šalju roditeljima pišu na ćirilici(apsurd je to što je odgojiteljica hrvatica rođena 1985.godina pa tako ćirilicu nije ni vidjela).
    Ne znam kako to funskcionira u Istri i gdje je talijanska zajednica"jaka", kako njihovi vrtići i škole funkcioniraju?
    Znam recimo kako funkcioniraju mađarske škole u Baranji, al ne mogu sad o tome.
    Ponekad se pitam jesu li Slavonci najveće budale u ovoj zemlji.
    Eto ja se onako naivno pitam tko je tu kriv za segregaciju, kako je uopće i došlo do nje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •